Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2021 23:55 - Кой управлява света? Блекрок и Вангард
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 3157 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 25.06.2021 00:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Докато наблюдавате как милиони хора изпадат в бедност заради ограничителните мерки от последната година, дори и най-голямата икономическа криза в историята все още да не ви е засегнала, ще бъде само въпрос на време ефектът от нея да засегне и вас.

Това не е насаждане на страх, а е суровата реалност. Също така смятам, че можем да намалим щетите и дори да се справим по-добре, при условие че сме информирани правилно за ситуацията. Ето защо бих искал да ви покажа няколко факта, които можете лесно да проверите и които са от решаващо значение.

По-малко от шепа големи корпорации доминират във всеки аспект от живота ни. Това може да изглежда преувеличено, но от закуската, която ядем, до матрака, на който спим, и всичко, което носим и консумираме, зависи до голяма степен от тези корпорации.

Това са огромни инвестиционни компании, които определят движението на паричните потоци. Те са главните герои на пиесата, на която ставаме свидетели. Знам, че времето ви е ценно, затова обобщавам най-важните данни.

Как работи това?

ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ

Нека вземем за пример PepsiCo. Тя е компанията майка на много компании за производство на газирани напитки и закуски.

image

Така наречените конкурентни марки са от фабрики на няколко корпорации, които монополизират цялата индустрия. В сектора на пакетираните храни има няколко големи компании като Unilever, Coca-Cola Company, Mondelez и Nestle - https://s3.amazonaws.com/cbi-research-portal-uploads/2018/05/15150857/180515-Top-Ten-Food-Brands-V7.jpg

На снимката виждате, че повечето марки в хранителната индустрия принадлежат на една от тези корпорации. Големите компании са на фондовата борса и имат големи акционери в борда на директорите.
В източници като Yahoo Finance можем да видим подробна информация за компанията, например, кои са най-големите акционери. Нека отново вземем за пример PepsiCo. Виждаме, че около 72% от акциите се притежават от не по-малко от 3 155 институционални инвеститори. 

image

Това са инвестиционни дружества, инвестиционни фондове, застрахователни компании, банки, а в някои случаи и правителства.

Кои са най-големите институционални инвеститори на PepsiCo? 

image

Както виждате, само 10 от инвеститорите притежават общо почти една трета от акциите. Десетте най-големи инвеститори имат обща стойност от 59 млрд. долара, но от тях само трима притежават повече акции от останалите седем [Vanguard Group Inc., BlackRock Inc. и State Street Corporation]. Нека си ги припомним и да проверим кой притежава най-много акции на компанията „Кока-Кола“, най-големия конкурент на „Пепси“.

image

Най-голямата част от акциите отново са собственост на институционални инвеститори. Нека да разгледаме първите 10 и да започнем от най-долните шест от тях. Четирима от тези институционални инвеститори видяхме и в долната шестица на PepsiCo. Това са Northern Trust, JPMorgan-Chase, Geode Capital Management и Wellington Management.

image

Сега нека разгледаме четиримата най-големи собственици на акции. Това са BlackRock, Vanguard и State Street. Това са най-големите инвестиционни компании в света, така че PepsiCo и Coca-Cola изобщо не са конкуренти.

Другите големи компании, които притежават множество търговски марки, като Unilever, Mondelez и Nestlй, са от същата малка група инвеститори. Но имената им се срещат не само в хранително-вкусовата промишленост. Кои са най-големите технологични компании за 2020 г., вижте в Wikipedia - https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_technology_companies_by_revenue. 

ГОЛЕМИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ КОМПАНИИ

Facebook е собственик на Whatsapp и Instagram. Заедно с Twitter те са най-популярните платформи за социални медии. Alphabet е компанията майка на всички компании на Google, като YouTube и Gmail, но е и най-големият инвеститор в Android - една от двете операционни системи за почти всички смартфони и таблети. Другата операционна система е IOS на Apple. Ако добавим и Microsoft, ще видим четири компании, които произвеждат софтуера за почти всички компютри, таблети и смартфони в света.

image


Нека видим кои са най-големите акционери в тези компании. Вземете Facebook: 

image

Виждаме, че 80% от акциите се притежават от институционални инвеститори. Това са същите имена, които се появиха в хранително-вкусовата промишленост; същите инвеститори са в челната тройка. Следващата опция е Twitter.

image

Тя се формира заедно с Facebook и Instagram на първите три места. Изненадващо и тази компания е в ръцете на същите инвеститори. Виждаме ги отново при Apple:

image

И дори при най-големия им конкурент Microsoft:

image
Ако разгледаме и други големи компании в технологичната индустрия, които разработват и произвеждат нашите компютри, телевизори, телефони и домакински уреди, ще видим същите големи инвеститори, които заедно притежават по-голямата част от акциите.
image

image
image

Това важи за всички отрасли. Не преувеличавам.

image

image

ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ (И ЕНЕРГЕТИКАТА И МИННОТО ДЕЛО)

Последен пример - нека резервираме почивка чрез компютър или смартфон. Търсим полет до слънчева страна в Skyscanner или Expedia. И двете са от една и съща малка група инвеститори. Летим с една от многото авиокомпании. Много от тях са в ръцете на едни и същи инвеститори и правителства, какъвто е случаят с Air France, KLM.

image

Самолетът, на който се качваме, в повечето случаи е Боинг или Еърбъс, които също са собственост на същите компании. Резервираме чрез Booking.com или AirBnB, а когато пристигнем, отиваме на вечеря и публикуваме коментар в Tripadvisor.

Едни и същи големи инвеститори се появяват във всеки аспект на пътуването ни, а властта им е още по-голяма, защото керосинът е от техните петролни компании или рафинерии.

image
image
Стоманата, от която е направен самолетът, идва от техните минни компании. Тази малка група от инвестиционни дружества, фондове и банки са именно и най-големите инвеститори в индустрията, която добива суровини.

Уикипедия показва, че най-големите минни компании имат същите големи инвеститори, които виждаме навсякъде. Също така големите земеделски предприятия, от които зависи цялата хранителна промишленост; те притежават Bayer, компанията майка на Monsanto, най-големия производител на семена в света, но те са и акционери на голямата текстилна индустрия.

image

И дори много популярни модни марки, които произвеждат дрехи от памук, са собственост на същите инвеститори.

image


Независимо дали става дума за най-големите компании за слънчеви панели в света или за петролни рафинерии, акциите са в ръцете на едни и същи компании.

image

Те притежават тютюневите компании, които произвеждат всички популярни марки тютюн, но също така притежават и всички големи фармацевтични компании и научни институти, които произвеждат лекарства.

image

Те притежават компаниите, които произвеждат нашите метали, както и цялата автомобилна, самолетна и оръжейна индустрия, в която се използват голяма част от металите и суровините.

image

Притежават компаниите, които произвеждат нашата електроника, притежават големите складове, онлайн пазарите и дори платежните средства, които използваме, за да купуваме техните продукти.

image

За да бъде видеото възможно най-кратко, ви показах само върха на айсберга. Ако решите да проучите това с помощта на източниците, които току-що ви показах, ще видите, че повечето популярни застрахователни компании, банки, строителни компании, телефонни компании, вериги ресторанти и козметични продукти са собственост на същите институционални инвеститори, които току-що видяхме.
image

BLACKROCK & VANGUARD

Тези институционални инвеститори са главно инвестиционни посредници, банки и застрахователни компании. На свой ред те самите са собственост на акционери и най-изненадващото е, че те притежават акциите на други акционери.

image

Заедно те образуват огромна мрежа, подобна на пирамида. По-малките инвеститори са собственост на по-големи инвеститори. Вторите са собственост на още по-големи инвеститори. Видимият връх на тази пирамида показва само две компании, чиито имена вече често сме виждали. Това са Vanguard и BlackRock. Силата на тези две компании е отвъд вашето въображение. Те притежават не само голяма част от акциите на почти всички големи компании, но и акциите на инвеститорите в тези компании. Това им дава пълен монопол.

image

В статия на Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/features/2017-12-04/blackrock-and-vanguard-s-20-trillion-future-is-closer-than-you-think) се посочва, че през 2028 г. двете компании заедно ще имат инвестиции в размер на 20 трилиона долара. Това означава, че те ще притежават почти всичко.

Bloomberg нарича BlackRock „Четвъртият клон на правителството“ (https://www.bloombergquint.com/businessweek/how-larry-fink-s-blackrock-is-helping-the-fed-with-bond-buying), защото е единствената частна агенция, която работи в тясно сътрудничество с централните банки. BlackRock отпуска парични заеми на централната банка (https://markets.businessinsider.com/news/stocks/federal-reserve-asks-blackrock-coordinate-coronavirus-relief-bond-purchases-mbs-2020-3-1029030990?op=1), но също така е и съветник ((https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-25/why-blackrock-has-a-role-in-the-fed-bond-buying-spree-quicktake). Тя разработва и софтуера, който централната банка използва (https://www.bloombergquint.com/businessweek/how-larry-fink-s-blackrock-is-helping-the-fed-with-bond-buying).Много служители на BlackRock са били в Белия дом заедно с Буш и Обама. Главният изпълнителен директор на компанията Лари Финк може да разчита на топъл прием от страна на лидери и политици. Не е толкова странно, ако знаете, че той е фронтменът на управляващата компания. Но Лари Финк не дърпа конците сам.

Самата компания BlackRock също е собственост на акционери. Кои са тези акционери? Стигаме до странно заключение, че най-големият акционер е Vanguard.

image

Но сега той става мътен. Vanguard е частна компания и не можем да видим кои са акционерите.

image

Елитът, който притежава Vanguard, очевидно не обича да е в центъра на вниманието, но разбира се, те не могат да се скрият от този, който иска да се рови.

Според доклади на Oxfam и Bloomberg 1% от света притежава повече пари от останалите 99%. Още по-лошо, Oxfam твърди, че 82% от всички спечелени пари през 2017 г. са отишли за този 1% (https://www.bbc.com/news/business-42745853).

Според най-известното бизнес списание Forbes през март 2020 г. в света е имало 2095 милиардери. Това означава, че Vanguard е собственост на най-богатите семейства в света. Ако проучим историята им, ще видим, че те винаги са били най-богатите (Орсини, Буш, британското кралско семейство, Ротшилд, Морган, Рокфелер, Дю Пон, Вандербилт). За някои от тях, дори преди началото на индустриалната революция, тъй като историята им е толкова интересна и обширна, че ще направя продължение.

Засега искам само да кажа, че тези фамилии, много от които са кралски особи, са основатели на банковата ни система и на всяка индустрия в света. Тези фамилии никога не са губили властта си, но поради нарастващото население им се наложи да се скрият зад фирми като Vanguard, чиито акционери са частните фондове и нестопанските организации на тези фамилии.

НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ФОНДАЦИИ И ТЯХНАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ БИГ ФАРМА

За да изясня картината, трябва да обясня накратко какво всъщност представляват нестопанските организации. Те изглежда са връзката между компаниите, политиката и медиите. Това донякъде прикрива конфликтите на интереси. Организациите с нестопанска цел, наричани още „фондации“, зависят от дарения, не са длъжни да разкриват кои са техните дарители, могат да инвестират парите по начин, който сметнат за подходящ, и не плащат данъци, стига печалбите да се инвестират отново в нови проекти. По този начин организациите с нестопанска цел съхраняват помежду си стотици милиарди долари. Според австралийското правителство (https://www.aic.gov.au/publications/tandi/tandi424) организациите с нестопанска цел са идеален начин за финансиране на терористи и за масово пране на пари.

Фондациите и фондовете на най-богатите семейства остават колкото се може по-назад. За въпроси, на които се обръща голямо внимание, се използват фондациите на филантропи, които са с по-нисък ранг, но са много богати.

Искам да бъда кратка, затова ще ви покажа трите най-важни, които свързват всички индустрии в света. Това са фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, фондация „Отворено общество“ на противоречивия мултимилиардер Сорос и фондация „Клинтън“. Ще ви запозная с тях съвсем накратко, за да ви покажа силата им.

Според уебсайта на Световния икономически форум фондация „Гейтс“ е най-големият спонсор на СЗО. Това стана, след като Доналд Тръмп се отказа от финансовата подкрепа на САЩ за СЗО през 2020 г. Така че фондация „Гейтс“ е една от най-влиятелните структури във всичко, което се отнася до нашето здраве. Фондация „Гейтс“ работи в тясно сътрудничество с най-големите фармацевтични компании, сред които са Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Biontech и Bayer.

И току-що видяхме кои са най-големите им акционери. Бил Гейтс не е беден компютърен маниак, който по чудо е станал много богат. Той е от семейство на филантропи, което работи за абсолютния елит.

image

Неговата компания Microsoft е собственост на Vanguard, BlackRock и Berkshire Hathaway. Но фондация „Гейтс“, след BlackRock и Vanguard, е най-големият акционер в Berkshire Hathaway.

image

Той дори е бил член на управителния съвет там (https://www.nasdaq.com/articles/bill-gates-to-leave-berkshire-hathaway-board-former-amex-ceo-kenneth-chenault-tapped-as).

Ще ни трябват часове, ако искаме да разкрием всичко, в което са замесени Гейтс, фондация „Отворено общество“ на Сорос и фондация „Клинтън“. Те са мост към настоящата ситуация, затова трябваше да ги представя.

МЕЙНСТРИЙМ МЕДИИТЕ

Трябва да започнем следващата тема с въпрос. Човек като мен, който никога не прави видеа, може с един стар лаптоп обективно да покаже, че само две компании държат монопол във всички индустрии в света. Въпросът ми е защо за това никога не се говори в медиите?

Ежедневно можем да избираме между най-различни документални филми и телевизионни предавания, но нито едно от тях не засяга тази тема. Не е достатъчно интересна ли или има други интереси? Уикипедия отново ни дава отговор. Според нея около 90% от международните медии са собственост на 9 медийни конгломерата. Дали ще вземем монополиста Netflix и Amazon Prime, или огромните концерни, които притежават много дъщерни компании, като Time-Warner, Walt Disney Company, Comcast, Fox Corporation, Bertelsmann и Viacom, CBS, виждаме, че едни и същи имена притежават акции.

image

Тези корпорации не само създават всички програми, филми и документални филми, но и притежават каналите, по които те се излъчват. Така че не само индустриите, но и информацията са собственост на елита.

image

Ще ви покажа накратко как това става в Нидерландия. Първо, всички нидерландски централни медии са собственост на три компании.

image

Първата е De PersGroep (DPG Media), компанията майка на следните марки:
image
Освен многото вестници и списания, те притежават и Sanoma, компанията майка на някои от големите търговски холандски канали. Много чуждестранни медии, като VTM, също са собственост на De PersGroep.

image

Вторият е Mediahuis, един от най-големите медийни концерни в Европа. В Нидерландия Mediahuis притежава следните марки.

image

До 2017 г. Sky Radio и Radio Veronica са собственост на Mediahuis, както и Radio 538 и Radio 10.

image



И след това Bertelsmann, която е една от 9-те най-големи медийни компании. Тази компания е собственик на RTL, която притежава 45 телевизионни станции и 32 радиостанции в 11 държави.

image

Но Bertelsmann е и съсобственик на най-голямото книгоиздателство в света - Penguin Random House.


Акциите на тези компании са собственост на частни фондове на три семейства. Това са белгийската фамилия Ван Тило, белгийската фамилия Лейсен и германската фамилия Бертелсман-Мон. По време на войната и трите семейства застават на страната на нацистите.

Според Уикипедия по тази причина Telegraaf, вестника на Лейсен, е временно забранен в Нидерландия след войната.

ФАЛШИВИ НОВИНИ (FAKE NEWS)


За да завършим този преглед, вижте откъде идват новините. Ежедневните новини на всички тези медии, разнообразните медии за новини не произвеждат новини. Те използват информация и кадри от пресслужбите на. ANP (The Algemeen Nederlands Persbureau) и Ройтерс. Тези агенции не са независими. . ANP е собственост на Talpa, Джон де Мол [бел. прев. - през май 2021 г..ANT беше продадена на Крис Омен, бивш изпълнителен директор на DSW - https://netherlandsnewslive.com/john-de-mol-sells-anp-to-former-dsw-ceo-chris-oomen-show/164045/]. Thomson Reuters е собственост на влиятелното канадско семейство Томсън.

Най-важните журналисти и редактори, работещи за тези агенции, са членове на журналистическа агенция, като например, Европейския журналистически център. Те са едни от най-големите европейски спонсори на проекти, свързани с медиите. Те обучават журналисти, издават учебници, предоставят места за обучение и пресцентрове и работят в тясно сътрудничество с големите корпорации Google и Facebook.

За журналистически анализи и мнения големите медии използват Project Syndicate. Това е най-мощната организация в областта. Project Syndicate и организациите, както споменах, са заедно с пресцентровете (https://syndication.project-syndicate.org/). Връзката между всички световни медии е, че когато водещите на новините използват своите авторски реплики (телепромптери), има вероятност текстът да произлиза от някоя от тези организации. Това е причината световните медии да показват синхрон в репортажите си.

Погледнете и самия Европейски журналистически център. Отново изникват имената на фондация „Гейтс“ и фондация „Отворено общество“. Освен това те са силно спонсорирани от Facebook, Google, Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи.

Кой спонсорира организациите и пресслужбите, които произвеждат новините ни?

image

В Project Syndicate участват фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, фондация „Отворено общество“ и Европейският журналистически център. Организациите, които разпространяват новините, получават заплащане от организации с нестопанска цел, от същия елит, който притежава и всички медии, но за заплащането им се използват и част от парите на данъкоплатците.

В Белгия редовно се провеждат протести, тъй като Mediahuis и De Persgroep получават милиони евро от правителството, а много от тях са в чужбина…

ОПАСНОСТТА, В КОЯТО СЕ НАМИРАМЕ

Е, това беше много за асимилиране и се опитах да го направя възможно най-кратко. Използвах само примери, които смятах за необходими за създаването на ясен поглед. Това помага да разберем по-добре настоящата ситуация, което може да хвърли нова светлина върху минали събития.

Ще има достатъчно време да се потопим в миналото, но сега нека поговорим за днешния ден, но целта ми е да ви информирам за опасността, в която се намираме сега. Елитът управлява всеки аспект от живота ни, а също и информацията, която получаваме и те зависят от координацията и сътрудничеството, за да свържат всички индустрии в света и да обслужват техните интереси. Това става чрез Световния икономически форум (СИФ), който е много важна организация.

Всяка година в Давос главните изпълнителни директори на големи корпорации се срещат с национални лидери, политици и други влиятелни страни, като УНИЦЕФ и Грийнпийс. В надзорния съвет на СИФ влизат бившият вицепрезидент Ал Гор, холандския министър Сигрид Кааг, Фейке Сийбесма, председател на Кралската държавна минна компания, и комисарят на холандската банка Кристин Лагард, председателя на Европейската централна банка. Освен това синът на политика Фердинанд Граперхаус работи за СИФ.

В Уикипедия се казва, че годишната такса за членовете е 35 000 евро, но „повече от половината от бюджета ни идва от партньори, които плащат разходите за политици, които иначе не биха могли да си позволят членство“.

Според критиците СИФ е предназначен за богати предприятия, които правят бизнес с други предприятия или с политици. За повечето членове СИФ би подкрепил личната изгода, вместо да бъде средство за решаване на световните проблеми. Защо да има много световни проблеми, ако лидерите в индустрията, банкерите и политиците от 1971 г. насам се събират всяка година, за да решават световните проблеми?

Не е ли нелогично, че след 50 години срещи между природозащитници и изпълнителни директори на най-замърсяващите компании природата постепенно се влошава, а не се подобрява; че тези критици са прави, това е ясно, когато разгледаме основните партньори, които заедно формират повече от половината от бюджета на СИФ. Защото това са BlackRock, фондация „Отворено общество“, фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и много големи компании, в които Vanguard и BlackRock притежават акции.

Председател и основател на СИФ е Клаус Шваб, швейцарски професор и бизнесмен. В книгата си „Голямото нулиране“ той пише за плановете на своята организация. Според него вирусът е чудесна „възможност“ да пренастроим обществата си. Той ги нарича Build Back Better (Да изградим отново по-добро). Този лозунг вече е в устата на всички глобалистки олитици по света.

Нашето старо общество трябва да премине към ново, казва Шваб. Хората да не притежават нищо, а да работят за държавата, за да задоволяват основните си нужди. Според СИФ това е необходимо за консуматорското обществото, което елитът ни наложи, тъй като то повече не е устойчиво. В книгата си Шваб казва, че никога няма да се върнем към старото нормално състояние, а СИФ наскоро публикува видео, в което става ясно, че до 2030 г. няма да притежаваме нищо, но ще бъдем щастливи.


ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ = НОВ СВЕТОВЕН РЕД

Вероятно сте чували за Новия световен ред. Медиите искат да ни накарат да вярваме, че това е „теория на конспирацията“, но лидерите говорят за това от десетилетия. Не само Джордж Буш-старши, Бил Клинтън и Нелсън Мандела, но и световноизвестни филантропи като Сесил Роудс, Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър и дори Джордж Сорос.

През 2015 г. ООН представи своята противоречива Агенда 2030 (https://sdgs.un.org/2030agenda). Тя е почти идентична с Голямото нулиране на Клаус Шваб. ООН, както и Шваб, иска да гарантира, че през 2030 г. бедността, гладът, замърсяването и болестите повече няма да тормозят Земята.

Звучи добре, но изчакайте да прочетете дребния шрифт. Планът е Агенда 2030 да бъде платена от нас, гражданите. Както сега искат от нас да се откажем от правата си в името на общественото здраве, така ще искат и да се откажем от богатството си, за да се преборим с бедността. Това не са теории на конспирацията. Той е на официалния им уебсайт. Става дума за следното: ООН иска данъците от западните страни да бъдат разпределени между мегакорпорациите на елита, за да се създаде съвсем ново общество. Нова инфраструктура, защото изкопаемите горива ще изчезнат през 2030 г.

Според ООН за този проект е необходимо световно правителство, а именно самата ООН.

ООН е съгласна с Шваб, че пандемията е златен шанс да се ускори изпълнението на Програмата до 2030 г.

Обезпокоително е, че СИФ и ООН открито признават, че пандемиите и други катастрофи могат да бъдат използвани за промяна на обществото. Не бива да се отнасяме лекомислено към това и трябва да направим задълбочено проучване.


***Филмът е по идея на Тим Гиилен (Tim Gielen)

Превод на български - Страничката “Монтагю Кийн”


Източник:  https://www.bitchute.com/video/ymlcEi7dNZKl/

*
**ИЗВИНЯВАМЕ СЕ ЗА ЛОШОТО КАЧЕСТВО НА ЕКРАННИТЕ СНИМКИ, НО САЙТА ГИ ПРЕФОРМАТИРА И НЕ МОЖЕМ ДА ПОВЛИЯЕМ НА ТОВА. 




Гласувай:
2



1. deusson - Източника ???
13.11.2021 14:20
Източник: https://www.bitchute/video/ymlcEi7dNZKl/
КАНАЛЪТ Е ОГРАНИЧЕН
Да, нищо ново, но как е името на филма, за да го потърся другаде, където не разплаква "рдителският контрол"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 451161
Постинги: 675
Коментари: 78
Гласове: 369
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930