Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 20:21 - д-р Ганчо Ценов
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 8825 Коментари: 23 Гласове:
6



                               Още за  д-р  Ганчо Ценов
В науката има една теория, която е всеобщо приета. Отворете с Google на Goths и се запознайте с възприетата теория за готите в световен мащаб. А, че някакъв си професор Ганчо Ценов известен със своята неизвестност ги е смятал за трако/българи, то си е негова работа.

Всяка общовъзприета теория има критици и хора, които я отхвърлят. Така е с теорията на Айнщайн, която е математически подплатена, пък камо ли за някъкви исторически хипотези.

В световната наука, както готите, така и вандалите се смятат за немски племена. Запознайте се също и на какъв език Урфила е превел Библията - на немски.

Марксе, пратих те да четеш за Готите, ти обаче си прочел "с отварсчением" първите 10 реда, нищо не си разбрал и отново си преминал към производство на глупости.

"Неизвестният" Ганчо Ценов е бил професор по стара история на германците, бил признат от неговите германски колеги професори и е бил издаван от най-реномираните германски издателства.

“Philologishe Wochenschrift” – “Die Abstammung der Bulgaren usw.....”, 14 март 1931г.

“Ценов излиза от една подробна проверка на източници, които мнозина от неговите предшественици едва ли са виждали. Той улеснява читателя, като отпечатва тези източници в оригинал (б.р. Г.Ценов е владял няколко древни езика)....От същите източници се вижда, че българите са се намирали на юг от Дунава още 350г., тъй че те не са дошли едва през 679г. от Волга, а се споменават не само преди славяните, но и преди хуните в Илирия и Тракия, .... че българите са живели още през 350г. покрай долния Дунав във Византийската империя, т.е. южно от долния Дунав и че те са били един могъщ народ, не само в Мизия, но и в Тракия и Илирия”

проф. Ханс Филип

“Indogermanische Forschungen”, 1933г.

“Важни са приведените от Ценов факти, че българите са се намирали на Балканите от IV век насам, с които факти авторът е разклатил даже общото мнение за основаването на българската държава в 679г. от една шепа монголски българи”

проф.Майер

Проф. Ганчо Ценов е преобърнал навремето погрешните представи за произхода на българите и е убедил германците, че българите най-късно през 350г. са на територията на днешна България и че днешна България още тогава се е наричала провинция България. Огромният му труд е получил даже тяхното признание, че ще им трябват 20 години, за да проверят отново всички източници, които той сам е разкрил, превел и анализирал.

Неговите тези, доказани с необорими факти, са:

- Че българите са населявали Тракия и Македония преди Аспаруха и че те не са никакви пришълци, нито пък турано-монголци, а, напротив, че са автохтони – тракийци и най-чисти славяни, населяващи Балканския полуостров от памтивека (по-стари са от всички други жители на полуострова), и са играли историческа роля цели 2 хилядолетия преди мнимото основаване на българската държава от Аспарух, която е била основана в действителност много по-рано, като се е простирала до самите стени на Цариград и е обхващала всички земи от Карпатите до Бяло море и от Черно море до Адриатическо море (с изключение на северозападния край на полуострова) и до Йонийско море;

- Че българите са първият народ в Европа, който е приел християнството от апостол Павел (българската църква значи е първата учредена в Европа християнска църква);

- Че те са имали самостоятелна църковна организация още от времето на Константин Велики (IV в.), когато е било преведено Светото писание на български език с оригинална българска азбука;

- Че са изповядвали самостоятелно християнско верую, различно от гръцкото и римското, за което свое верую те са водили няколковековна борба с византийската държава и Цариградската патриаршия, докато най-после са успели да си извоюват по времето на Юстиниан Велики (535г.) автокефална българска архиепископия в гр.Охрид с ранг, равен на римския Папа, юрисдикцията на която архиепископия се е простирала от Панония до Пелопонес, като по този начин е обхващала почти цялата западна половина на Балканския полуостров.

- Че Кубрат, основателят на българската държава, е бил християнин, или че българската династия е била християнска преди Аспарух и че следователно тя не се е била покръстила едва в 864/865г.

- Че българската държава е основана от Хуни, а не от Българи, както първоначално се учеше

Вместо да му окаже подкрепа обаче, нашата обхваната от панславистки бяс "научна" общественост го подлага на поругаване, пълно игнориране, забраняване и т.н., действия, характерни за една антинационална чужда агентура. След комунистическия преврат през 1944 го обявяват за "фашист" и "шовинист", а книгите му са заключени в секретния фонд на ДС. В течение на годините тия негодници възприемат тихомълком (като пръднали) една по една тезите му, но като един го игнорират и обявяват едва ли не за луд. Същото просташко и арогантно отношение към него демонстрират и сегашните ни най-речитативни историци като Божидар Димитров, Пламен Павлов, Пламен Цветков и др.

В същото време обаче всичките книги на Ганчо Ценов вече са преиздадени и той се радва на невероятен обществен интерес, изключая генетически увредените болшевизирани тъпаци.

А бе дърти глупако, за какви "германски" Готи бълнуваш, след като самите Готи и техните историци отпреди 1500 години единодушно твърдят, че Готите не са Германци, а наследници на древните Гети, т.е. Траки. Могат ли да бъдат Германци на Теодорих бащата - Теодомир и чичовците му Валамир и Видимир? Нали това бяха довчера автентични "славянски" имена?

Както днешните Германци са горди с "техните" Готи, обожествяват ги и се вдъхновяват от Готицизма, така и Готите преди 1500 години са се гордеели със и са обожествявали древните тракийски царе на Гетите от времето на Троянската война, т.е. живели още 1500-2000 години преди тях. Защото тогава е нямало друг, с който да се гордеят. Защото не можеш да се гордееш с някакви си диви и никому неизвестни племена из дивата пустиня "Скандинавия". Защото никаква ловджийско-рибарска "цивилизация" не може да се роди в тази дивотия, докато в Тракия са блестели древните тракийските цивилизации.

Само пълен глупак може да очаква, че германските учени ще се откажат доброволно от "германския" произход на Готите, още повече, че родните български комуноидно тикви не щат да имат нищо общо с тракийските Готи, за да не излезе наяве славянофилската лъжа за произхода на българите и затова преследват зрящите си учени.

Защо германците няма така лесно да се откажат от Готите най-ясно личи от думите на един от най-големите изследователи на готската история:

„Ако историята на тракийските готи и тази на готите в Тракия бъде извадена от общата история на готите, няма да остане нищо, резултатът ще е равен на нула. Би било все едно историята на Каролингите да бъде зачеркната от европейската история или тази на Бабенбергите - от австрийската. Тази теза не е преувеличена, тъй като почти всичко готско, което под каквато и да била форма е придобило по-ясни очертания, е възникнало на територията на днешна България. Ако от историята на готите извадите, примерно, само готския превод на Библията, направен от Вулфила, издигането на Аларих I за крал и възникването на вестготите, както и Свищовското кралство на Теодерих Велики, не би имало галско-испанско кралство на вестготите, нито италианско кралство на остготите със столица Равена, нито пръв превод на Библията на неантичен език. Не би имало също и готски заемки в славянските езици, в днешния баварско-австрийски диалект, нито дори думата “deutsch” (немски). В края на краищата, не би имало и писана готска история, тъй като Йордан(ес), авторът на запазената до днес “Гетика”, произхожда от Тракия.“

...................

Полиетнията на късноантичната и ранносредновековната Тракия обхваща и готски народи, не малко от които тъкмо тук са станали готи. Много от тях са се присъединили към великите крале полководци Аларих I и Теодерих Велики и са напуснали страната. Но немалък броя останали в нея, в служба на Императора достигнали до повече или по-малко високи почести или намерили тук своята родина, където като земеделци или пастири-скотовъдци могли да живеят за своята вяра.

проф. д-р Хервиг Волфрам

Едуард Гибън (*1737 - †1794) в основния си труд за залеза и падането на Римската империя (Decline and Fall of the Roman Empire), за годините 365-398, изчислява преминалите отсам Дунава вези-готи дори до един милион души, включително и 200 000 въоръжени, които се смесват с романизирани траки.

И така, 1 милион само везиготи имало в България. Всъщност преселението им започва през 238 г. А колко остроготи е имало в България даже и не се наемат да изчислят. От тях общо не повече от 200 хил. са я напуснали най-късно през 488 г. Тия последните са били в България "само" 250 години. Добре че са били, защото нямаше да има нито германци, нито германска история. Останалите 80-90% останали обаче в България до ден днешен. В България те са станали народ, дотогава са били някакви си племена. В България те научили думата “deutsch”.

Чак във Франкската държава от 9 век Валафрид Страбон (игумен от ок. 808 до 849 г. на бенедиктинския манастир на остров Райхенау в Боденското езеро), смятал, че в Тракия все още живеят готи заедно със скити и говорят lingua theodiska, “(просто)народен език”, превърнал се постепенно до 15 век в означение за немския език и етноним на немците - thiudisc, tiutisc, diutisc, tiutsch, teutsch, deutsch.

Е, няма да се откажат германците без бой от тракийските Готи, защото "няма да остане нищо, резултатът ще е равен на нула", както казва проф. Волфрам.

Затова ни предлагат да се съгласим, че Германците имат съществен дял във формирането на българския народ. По този начин ще се подготви германското и европейското обществено мнение за приемането ни в ЕС, за да не си мислят европейците, че някакви нови варвари нахлуват при тях. Оказва се, че не сме били варвари-комуноиди, а преки потомци на древните Германци.

Би трябвало да сме им благодарни за тая неочаквана подкрепа. Та нали основният довод на нашите "национално-отговорни" противници на ЕС беше, че никой не ни иска, че никому не сме потребни. А то се оказа, че сме били Германци.

Ганчо Ценов обаче вече доказа и все повече българи са съгласни с него, че българското участие в германския етногенезис е много по-съществено от германското участие в българския етногенезис
                           автор - неизвестен




Гласувай:
7



1. анонимен - още един ненормален автохтонец. ...
04.04.2010 13:16
още един ненормален автохтонец.

интересно ми е нещо- след като прабългарославянохунокимериицоготогетотраките- тоест нашите славни предци са създали целият древен свят, дали пък не са се пренесли и на други планети и там да са създали цивилизация?
в смисъл толкова велии хора няма как да са останали на земята, дали не са отишли на алфа центавър примерно?
аз имам чувството че всички автохтонци имат директна връзка с кораба майка от алфа центавър, и че техните предци им говорят в главите им.

изобщо - интересно нещо е това да си автохтонец- поне никога не си сам.
цитирай
2. bven - Няма проблем
07.04.2010 18:47
всеки е такъв, какъвто иска да го видят другите
цитирай
3. анонимен - Автохтонец
28.11.2010 22:59
Ново име в историята. Старото си е АБОРИГЕНИ. Българите са били аборигени,така ли?
цитирай
4. анонимен - за д-р Ганчо Ценов
14.02.2011 21:30
виждам че тука се интересувате от това име, и ако искате, влезте в сайта
www.rosovazora.com
там са качени Произход и история, като и История на българите, последната в превод от немски
Ковратова България я има в другите сайтове на Хелиопол
поздрави от Хелиопол
цитирай
5. germantiger - ...
08.07.2011 00:19
Вулфила или Урфила и ГОТСКИЯ-ГЕРМАНСКИЯ ЕЗИК... сравнение, защото "не" бил германски, ЯСНО СЕ "ВИЖДА" ЧЕ Е ГЕРМАНСКИ ДОРИ В СРАВНЕНИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕ С ДНЕШНИЯ:

Einer ihrer Bischöfe, Wulfila (d. i. Wölflein), übersetzte um das Jahr 380 n. Chr. Die Bibel in das Gotische und von Teilen dieser Bibel sind noch heute mehrere Handschriften erhalten. Das Vaterunser in gotischer Sprache mag ein Beispiel geben, wie die gotische Sprache damals klang:

"Atta unsar, thu in himinam. veihnai namô thein,
(Vater unser, du in Himmeln, geweihet werde Name dein,)

qvimai thiudinassus theins; vairthai vilja theins, sve in
(es komme Herrschaft dein; es werde Wille dein, wie im)

himina, ja hana airthai; hlaif unsarana, thana sinteinan,
(Himmel, auch auf Erden; Brot unseres, das f ortwährende,)

Gif uns himma daga; jah aflêt uns, thatei skulans
(gib uns an diesem Tage; und erlasse uns, dass Schuldige)

sijaima, svasvê jah veis aflêtam thaim skulam unsaraim;
(wir seien, sowie auch wir erlassen den Schuldigern unseren%3B%29

jah ni briggais uns in fraistnbujai, ak lausei uns
(und nicht bringe uns in Versuchung, sondern löse uns)

af thamma ubilin; untê theina ist thiudangardi jah mahts
(von dem Übel; denn dein ist Herrscherhaus und Macht)

jah vulthus in aivins. Amen.
(und Glanz in Ewigkeit. Amen.)"

КОНКРЕТИКА БЕЗ ЛАЛАДЖИЙСТВО ;)
цитирай
6. germantiger - ...
08.07.2011 00:23
ЗАЩО ГОТИТЕ, ФРАНКИТЕ И БАВАРИТЕ СА ГЕРМАНЦИ, НЕ ТРАКИ (ерго българи)

АНТРОПОЛОГИЯ ОТ МЕН "КАРТИННО И ОНАГЛЕДЕНО"

http://germantiger.blog.bg/history/2011/06/30/anti-sparotok-2-za-izvorite-i.774801


ОЩЕ ОТ МЕН ТАМ КЪДЕТО КЬОРАВО ТРАКИЙСКО НЕ СЪЗИРАМ (вероятно защото съм сляп като Бах-баща не Омир)?!

ТУК ЧЕТЯЩИТЕ АКО СЕ ЗАРОВЯТ ЩЕ ЗАНЕМЕЯТ В РАЗЛИКАТА ГЕРМАНСКО И ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО!

Германските имена (сайта е за "всякакви"), в случая германските и готски или франкски имена далеч от българските:
http://www.behindthename.com/nmc/ger.php

Тук етнология, после приказки и сказания събирани по цяла Германия и далеч от българските въобще!

http://www.sagen.at/index.html
http://www.sagen.at/texte/sagen/sagen.htm < тук за всяка държава

ето и билдгалерията
http://www.sagen.at/fotos/index.php

http://literaturnetz.org/maerchen
http://www.1000-maerchen.de/1518d97d8d0a88911989259659470c58/classics,1.htm

Средновековие
http://www.genealogie-mittelalter.de/
Примерно името Аделайд/Аделхайд има родителите, съпрузите, децата им, обаче нема българско име примерно
http://www.genealogie-mittelalter.de/adelheid_fuerstinnen/adelheid_fuerstinnen.html

Пак за Средновековие и автори
http://www.stefanjacob.de/Geschichte/Unterseiten/Literatur.php?Auswahl=Fr&#65533;hmittelalter

ТУК САМО ИЗВОРИ ДА ИСКАШ ИМАМ ГИ ОТ KORDON ТУК В БЛОГБГ
http://www.vostlit.info/Texts/Dokumenty/index.phtml?id=2070

... и баварския, който няма потресаваща разлика въобще с германските диалекти, но е явно различен от български:
http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html
цитирай
7. germantiger - ...
08.07.2011 01:12
Още германски и това личи, без лаладжийство

Eine Probe aus dem Niederdeutschen ist die folgende Stelle aus dem „Heliand“, einem Gedicht, das das Leben des Heilands nach den vier Evangelien zum Inhalt hat und wahrscheinlich von einem s&#228;chsischen Bauern um das Jahr 840 verfasst worden ist:

"Tho umbi thana neriendon Krist n&#226;hor g&#234;ngun
(Da um den heilbringenden Christ n&#228;her gingen)

Sulike gisid&#244;s, so he im selbo grikos,
(solche Gef&#228;hrten, die er sich selbst erkor,)

waldand undar them werode. Stodun w&#238;sa man,
(der Waltende unter dem Volke. Es standen die weisen M&#228;nner,)

gumon umbi thana godes sunu gerno swido,
(die Mannen um den Gottes Sohn begierig sehr,)

wer&#244;s an willeon, was im ther&#244; word&#244; niud;
(die M&#228;nner williglich, es war ihnen nach den Worten Verlangen;)

thahtun endi thag&#244;dun, hwat im thiod&#244; drohtin;
(sie sannen und schwiegen, was ihnen der V&#246;lker Herrscher)

weldi, waldand self, wordun kudian, thesun
(wollte, der Waltende selber, mit Worten k&#252;nden, diesen)

liudiun te liobe.
(Leuten zu Liebe.")

...

Die Sprache, in der das Fr&#228;nkische die vorherrschende Mundart war, nennt man das Althochdeutsche. Ihre Zeit reicht etwa bis zum Jahre 1100. Eine Probe des Althochdeutschen ist folgende Stelle aus dem Gedicht Muspilli (Weltuntergang), das Ludwig der Deutsche (843-876) eigenh&#228;ndig niedergeschirieben haben soll:

"Der Antichristo stet p&#238; demo Altfiante
Der Antichrist steht bei dem Altfeind

Stet p&#238; demo Satanase, der iman farsenkan scal:
Steht bei dem Satan, der ihn versenken soll:

Pidin scal er in deru un&#238;csteti uunt pivallan
Deshalb soll er auf der Kampfst&#228;tte wund hinfallen

Enti in demo sinde sigal&#244;s unerdan.
Und f&#252;r dies Mal sieglos werden.

Sar so daz Hliases pluot in Erda kitriufit…
Wenn dann des Elias Blut auf die Erde tr&#228;uft…"
цитирай
8. germantiger - ...
08.07.2011 01:38
Das hierdurch entstehende Hochdeutsch, das von 1100

Preis des deutschen Landes (Von Walter von der Vogelweide)

Ich han lande vil gesehen,
unde nam der besten gerne war:
&#252;bel m&#252;eze mir geschehen,
k&#252;nde ich ie m&#238;n herze bringen dar,
daz im wol gevallen
wolde fremeder site.
nu waz hulfe mich ob ich unrehte strite?
tiuschiu zuht g&#226;t vor in allen.

Von der Elbe unz an den Rh&#238;n
und her wider unz an Ungerlant
s&#244; mugen wol die besten sin,
die ich in der werlte h&#226;n erkant.
kann ich rehte schouwen
guot gelaz unt l&#238;p,
fem mir got, s&#244; fw&#252;ere ich wol daz hie diup w&#238;p
bezer sint danne ander frouwen.

Tiusche man sint wol gezogen
rehte als engel sint diu w&#238;p get&#226;n.
swer si schildet, derst betrogen:
ich enkan sin anders niht verstan.
tugent und reine minne,
swer die suochen will,
der sol komen in unser lant: da sit w&#252;nne vil.
lange m&#252;eze ich leben dar inne!

ПРЕВОДА ДНЕС

Ich hab’ Lande viele gesehen,
und der besten nahm ich gerne wahr:
&#252;bel m&#252;sse mir’s ergehen,
k&#246;nnte ich mein Herz je bringen dar,
dass ihm wohl gefallen
wollte fremde Sitte.
Nun was h&#252;lfe mir’s, wenn ich [auch] unrecht stritte?
Deutsche Zucht geht vor in allem.

Von der Elbe bis zum Rhein
Und her wieder bis ans Ungerland,
da m&#246;gen wohl die besten sein,
die ich in der Welt je hab’ erkannt.
Kann ich recht erschauen
Gute Gestalt und Leib:
Nun, bei Gott! So schw&#246;r ich wohl, dass hier das Weib
besser ist denn sonst die Frauen.

Deutscher Mann ist wohl gezogen,
deutsches Weib wie Engel angetan;
wer sie schilt, der ist betrogen,
anders kann ich niemals ihn verstahn.
Tugend und reine Minne,
wer die suchen will,
der soll kommen in unser Land, da ist der Wonne viel.
Lange m&#252;sse ich leben drinne!

После мога и речник с германските думи, които славянските езици са си "взели" да ползват... само в руския са десетки! Трябва да ви се превежда, че четете само на руски "вие";)
цитирай
9. sparotok - уважение
05.09.2011 23:54
Печелиш уважението ми! Ганчо Ценов е бил истински българин и добър учен.

Верно е, направил е дадени грешки, но това е напълно естествено, няма автор, в чиято научна работа да не присъствт неточности и заблуждения.

Най-важното, което Ценов направи е да покаже на света, че сме местен народ, който дори и давал способни императори на Рим.

Поздрави!
цитирай
10. анонимен - takak
02.10.2011 13:50
Ся мили ми мой авторе, траките са си българи умнико такъв.Това че четеш глупостите на Константин Иречек и гърците те прави по-глупав и нямам как да убидиш човек,който ти показва истинската история.
цитирай
11. анонимен - 2222
10.12.2011 10:41
Предостатъчно си чешите езиците! Докато разрешаваме на други да ни пишат историята ще затъваме все повече! Всички се мъчат да откъснат парчета от тая земя! Готови сте да оплюете всеки българин който се мъчи да ви отвори очите! ... Коне с капаци - спомнете си Джордано Бруно!!!
цитирай
12. анонимен - payday loans online 902 585
20.10.2012 18:38
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5313>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17561>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8402 payday loan
цитирай
13. анонимен - kamagra soft 20875
20.10.2012 19:44
<a href=http://orderkamagranow.com/#ymoly>buy cheap kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#kmmvc >buy kamagra soft</a> , http://orderkamagranow.com/#hafwl kamagra online
цитирай
14. анонимен - buy viagra online 329 4202
20.10.2012 20:16
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#4413>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#7398>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1307 viagra online
цитирай
15. анонимен - levitra 20 mg 10476
21.10.2012 16:39
<a href=http://orderlevitrahere.com/#bqege>cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#dkdxn >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#wjueq levitra online
цитирай
16. анонимен - cheap generic cialis 16480
22.10.2012 05:26
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#ddipk>generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#mewsc >cheap generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#kdbfx cheap generic cialis
цитирай
17. анонимен - buy generic cialis 765 14440
22.10.2012 14:51
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16358>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#19667>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#19066 buy cialis
цитирай
18. анонимен - payday loans 682 11594
22.10.2012 16:31
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15229>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#11231>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#1080 payday loans
цитирай
19. анонимен - viagra 25 mg 3051
22.10.2012 23:40
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ewsdg>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#trqjh >cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#bghsa buy viagra
цитирай
20. анонимен - cialis online 12551
24.10.2012 19:42
<a href=http://cialisstorehere.com/#ubxuq>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#uxgwh >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#efxzq cialis online
цитирай
21. анонимен - generic viagra 13927
24.10.2012 23:20
<a href=http://viagrastorehere.com/#odqwl>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#wmclj >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#pcgfx viagra online
цитирай
22. анонимен - buy cheap levitra
25.10.2012 19:17
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#6174 - buy cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4696>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#2339 online
цитирай
23. анонимен - buy kamagra 6708
25.10.2012 22:03
<a href=http://kamagrastorehere.com/#rhtjt>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#zikyc >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#lkivl buy kamagra
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868053
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава