Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2011 08:04 - Кардинални въпроси на старобългарската история2
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 5621 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 08.09.2012 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Доцент по лингвистика, Т. Ярулина прави интересен фонетичен анализ на наименова- нието на находището Каргал. Според спомена- тия епос “Шан киз дастани” алп (дух) Карга е божествен покровител на хората. А от II-ра песен може да се съди за огромната възраст на Уралските култури: “първите хора бяха уродливи , но алп Хурса поправи телата им” и “от алп и човек се роди великански род”. Първият цитат ни отправя към легендарната лемурийска епоха, когато човекът още нямал добре оформена костна система, а вторият – когато на земята са се раждали гигантопите- ци. Срещат се и преки указания за металургия - та на Урал: “Ковачницата на алп Хурса е днес цяла планина. От сгур и шлака Хурса издигна целият Урал”. Остава да добавим, че алп Хурса е древнобълграският бог на огъня и ковашкия занаят.  Ярулина подчертава, че името на рудното находище: Уранбаш, разположено между реките Малък и Голям Уран и урал,има същия корен както Урал и го сравнява с древния шумерски град Ур. В шумерския език Ур е означавало “човек, мъж”, Уру – град, Уруду – бронз. Очевидно териториите кроя Урал и Шумер са принадлежали на родствени племена – заключва волжката българка.

Според “Джагфар Тарихъ” българийците са населявали Уралските пещери още през Ледниковата епоха. Що се отнася до Шумер, до персийското му завоюване през VI -ти в. Пр. Хр. се пазели писмени свидетелства за основаването му от черноглавия български народ и за българо-шумерската култура. Така се разбира кои са въпросните “родствени племена”.
“Ние сме учили, говори Ярулина, че шумерската култура е начало на човешката цивилизация от нов тип. Сега се оказва, че освен Шумер е имало и друг център за добив на мед – Каргал...”

Ще добавя, че според варненския археолог И. Иванов,  преди Каргал мед в огромни количест- ва (около 2000 тона) се е произвеждал и в района на ...днешната Стара Загора (VI-то до IV-то хил. пр. Хр.). Изработените предмети – разнообразни украшения, сечива, оръжия, жезли...са обслужвали на юг района до Бяло море, на запад: по Дунав – до днешна Словакия, средното течение на Волга...Варна е била отправна точка...после е дошъл потопът, който е прекъснал тукашния живот и подгонил траките...накъде? Случайно ли е, че щом прекъсва производството на мед по нашите земи, започва такова в бълграските земи по Урал? Бих се радвал да чуя компетентен отговор...(През лятото на 2000г. е открита областта Тракия в района на Волжка България. Акад. Юхма свидетелства, че те са дошли през XIII век от Урал по р.Кама, преследвани от татаро-монголите. Техните военачалници били велики певци и поети...)

Истинските корени на българската народност

Един човек търсел упорито ключовете си под светлината на уличната лампа.
-Сигурен ли си, че си ги загубил точно тук?- питали хората.
-Не, но тук е по-светло! – отговорил умникът.


Днес, когато българите се събуждат от вековната летаргия, в която ги е държала една властна и тъмна воля, те не трябва да търсят ключовете на достойнството си под светлината на международната политика, военни групировки и икономически отношения, а там, където са ги загубили – при вечните си исторически корени.

Враговете на нашия народ са се постарали да скрият тези корени и по нихилистичния римски принцип “Разделяй и владей”, балканските българи бяха изкуствено разединявани чрез фалшифицирането на македонска, тракийска, добруджанска и други “народности”, насъсква- ни срещу тях; а волго-уралските българи са именовани съответно татари, чуваши, башкири, чеченци.
Постарали са се територията ни да намалява като шагренова кожа – навсякъде граничим с наши земи. Древната ни история бе скрита, а новата – изопачена. Всичко бе съзнателно славянизирано тук и татаризирано на Волга.
Затова се криеше и изопачаваше:

- българската територия отпреди Новата Ера.
- траките – не фигурират в учебниците, въпреки многобройните им храмове.
- Истината за българските империи и техните креации.
- Славната Велика България и какво е направи- ла за Европа.
- Петте български държави на картите от IX век.
- Приноса на богомилите за Новия свят.
- Българска история се изучава само в XI клас

Това е коварен удар срещу Българознанието като цяло.

Но, “Не е во веки!” – както казали богомилите и будителите в най-тежките години на робство.
Само българите имат своите будители! Такъв национален феномен няма друг народ! Те нямат предшественици, нито спонсори. По традиция за будители се приемат само Паисий и негови- те преки или косвени ученици, и толкова. Сякаш те са някакъв изчезнал генетичен вид. Нима след турското робство не са се раждали повече будители? Не бяха ли те наречени през фашизма патриоти, а при социализма дисиденти?

Могат ли да съществуват?


А имаме ли очи да ги видим? Защото те са невидими за тези, които не са възстановили българското си достойнство и които не опонират на чуждите асимилаторски тенден- ции. Самочувствие има този, който помни славната си биография.
Ключът към българското достойнство е в знанието на истинската ни история!

Днес навлизаме в третото хилядолетие със събуждащо се национално самосъзнание. От малка страна България ще стане център на огромния Български свят, разпилян по евро- азийската земя. Възкръсването на Българския дух ще бъде първия световен феномен на новия век. Затова е необходимо Българският лъв да отхвърли със замах насаждания от векове нихилизъм, да не превива повече гръбнак пред Изтока и Запада и да възвърне своето достойнство чрез възстановяване на историята си.

Затова, в зората на новото хилядолетие, разкъсваме мъглата на информационното затъмнение и разтваряме цензурираните страници от духовната ни история, за да оформим пъзела на величествените българи – патриарси на човечеството и семе на нови култури.

Учителят Беинса Дуно тълкува понятието българин като човек, който търси световен ред и Учител, който да му го покаже. И наистина при българите са изпращани цяло съзвездие от световни учители като Орфей, Лао Дзъ, Боян Мага...
Древнокитайските летописи са прецизни и точни. От две и половина хилядолетия преди Христа те свидетелстват за българска държава на север – Хун-ну, участвала в създаването на “Поднебесната империя”.

През Тарим е минавал Коприненият път и там българите са били културен мост между Изтока и Запада.

Където Жълтата река прави остър завой – запад-изток, се намирал друг български корен – държавата Ордос. В нея царувал абсолютен ред по принципа: “за всяко нещо – едно място и всяко нещо но мястото си” Затова order означава ред и порядък. Оттам произлиза думата “орда”, значението на която русофи- лът Вазов изопачава.

Древният път на Хун-ху започва от Шумер, минава през долината на Нил, през р.Ганг и Индия до Жълтата река – Хуан.хо. Четвъртата стъпка е била на Тарим.

Българите били пастирски, но не номадски народ, с дълбоко заложен усет за единство и свобода.  Притежавали висока култура и развита астрономия за цялото население. Френския учен Леонар Де Лесюл е доказал, че тогава Полярната звезда се наричала Тен-гр-и(Тиен(Тян) – Единствената) – Алфа от съзвездието Дракон(3-5 величина), изгряла 2824г.пр.Хр.

Българските империи се изграждали от три части: центърт(Ордосът), ляво крило (солът) и дясно крило (онгът). “Крилата се осмислят от центъра, а той е немислим без тях”

Йероглифът на българския владетелски род Дуло се разчита като Луан. Лоян се наричала столицата на Династията Джоу (XI-II в. Пр. Хр.), създадена от Източното крило на хуно- българите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Старият мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН (Богар) – име от българския етнос. На много китайски гравюри той е изобразяван с жезъл и конска опашка – свещен прабългарски атрибут. Основател на Таоизма, на Дао и Дъ (Път на вселената и нравствен закон). “Най-великата книга на света” – казва Толстой. 

Така “Светилата на мъдростта на Китай” е от български произход.

Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Не борба на противоположности, а допълване до Цялото.

Между многото ученици на Лао Дзъ е и Конфуций, който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление, характерно за българските държави. На 96 години Боян напуска Китай, поради упадък на нравите. На границата го карат да пише
“ Новите учения “. Той прави това в продълже- ние на три дни, после тръгва на запад и изчезва от полезрението на китайските летописци, за да започнат индийците да пишат за него.
При влошаване на отношенията с българите китайците започват да строят китайската стена (III в.п.н.е.) -  (единственото изкуствено съоръжение, видимо от Луната), за да спрат набезите на българските конници.  Така българите остават ярки следи в китайската култура.

После “китайският учен” се отправя към Шамбала, откъдето тръгват световните духовни водачи и учители на човечеството. Откъде идва името на тази тайнствена страна?

15000г. пр. Хр. “първата” българска държава се управлявала от Шам – цар-жрец с етноним булгар и с могъщи психотронични способности Това царство включвало днешните територии на Йордания, Иран, Ирак, Сирия и Ливан. И днес в позлатената Йордания можете да намерите град Аман, както и град Петра, издълбан в скалите, Маунт Небо, където се е подвизавал Мойсей и други библейски места. Оттам идват шаманите – хората, които владеят психичните и природни енергии и могат да ги пренасочват по желание. Шаманизмът е най-древната религия на планетата ни и с най-много необясними за съвременната психология феномени. Те смятат произхода си за български, поради което българите са винаги специални гости при тях.

“Болъгар е човек, който оцелява винаги. Той е белязан и духовете го пазят, защото трябва да го бъде...” - говорят алтайските шамани, обект на специално изследване от НАСА.

Пак оттам е и името Шамбала (големи, много шамани) – страна на север от Индия, с хиляди пещери и тайни според индийския епос. Според географските карти на това място се е намирала древната Бактрия, един от псевдони- мите на която е точно “страната на многото пещери”. Бактрия била населена с бели мъдре- ци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата й се наричала Бълг.

Оттам е и етнонимът ни: бълг (високо- издигнати) и ари (свободни). В него са заложени корените на вроденото ни благородство и свобода. Учените още спорят около Бактрийското чудо – неизвестния произход на богатата бактрийска култура две хилядолетия пр. Хр. По-късно, на базата на тази култура се създава “внезапно” Кушанската империя, която е доказано българска. Следователно както Шамбала, така и Бактрия са синоними на една и съща страна – България! 
Оттам именно българските брамани, носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват свещените “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит). На този свещен език е написан и Чипровския камък, далеч преди индусите да го използват.  През V в.пр.н.е. браманът Панини, роден до столицата на Бактрия, създава на този език първата граматика и написва Махабхарата.

Свещените индийски книги на санскрит се наричат Веди. В тях са описани слънчеви култове, подобни на зороастрийските и тракийските мистерии, създадени все от протобългарски духовни учители. Те не се превеждат у нас, защото ще се види българ - ският им произход. Веди (виждане, знание) е третата буква от българската азбука.

Аюрведа (най-древното лекуване с билки) е българска народна медицина.

В Индия Боян го наричат Боганатар или Болгар. Между неговите ученици са Буда и Бабаджи... Светското име на Буда Гаотама е принц Сидхарта – княз на скитите, сърцевина на които са били българите.
Така че браманските и будистките учения са преподавани от протобългарски посветени.

Нека се върнем на Шамбала. До ден днешен не престават опитите за влизане в тази страна. Но махатмите са взели мерки за опазването й от нежелани гости. Има невидими бариери, деформации на видимия ландшафт, енергийни полета, каменни лавинни и отклоняващи и деформиращи мисълта излъчватели. “Който не е повикан, няма да стигне”. Както за Свеще- ния Граал или Царството Божие, изискванията към търсещия са императивни и безкомпромис ни.  В преданията се говори, че това е най-древният център за Космическия Разум (Тангра). Той е излъчвал импулси за събуждане на съзнанието на човека от неговото спящо, животинско състояние, за ускоряване на еволюцията и възцаряване на Разума. Негови- те пратиници са Христос, Буда, Майтрея... Затова основата на техните учения е една, но приспособена към духовното и нравствено интелектуално развитие на съзнание на съответния народ и епоха.

Сега от чувашкия академик Юхма научаваме, че един от най-светлите духовни учители на човечеството – Заратустра – е техен предте- ча. Неговото учение е било водещо за страни- те на Изтока през древността и средните векове. Зороастрийците боготворели Огъня – Единната Енергия, създаваща всички форми на живот във вселената. Зороастър основал храм на огъня и запалил в него свещен огън, който оттогава не е изгаснал и от който палят факли последователите му от цял свят. Те се прекланят пред Слънцето, носещо божествена енергия, която разширява и облагородява съзнанието. Зороастър дал посоката на позитивната свастика – най-древният символ на  единство и развитие във Вселената, озна- чаващ благоденствие, плодородие, преражда- не, щастие. Съдържа в сбе си кръга, кръста, седмицата, 10000 истини... Свещената книга Авеста учи за Единния Бог, притежаващ 7 принципа, дава законите диалектиката в трите свята, борбата със злото преди всичко в самия себе си , вярата в крайната победа на Доброто.
Голяма част от българите бактрийци са изповядвали зороастърската религия–маздеиз ма – и са я предали на Индия. В древночуваш- ката митология са залегнали митове, изпълне- ни със светла вяра и дълбоки знания, идентич- ни с тези на предците, за която се говори в древни чувашки легенди. Зороастър означава Златна звезда.  Названието Авеста е обяснимо само на чувашки: Авас-вземане от дълбочина на учението. Изследователите твърдят, че това е първото световно учение с изградена цялостна философска система, космогония и нравствено-етични възгледи. Тази школа са завършили и болшинството и най-добрите еврейски пророци в техния вавилонски плен.

Така че мисията на “избрания еврейски народ” е вдъхновена също от учител от нашия етнос. Влязъл във връзка с Духа на Слънцето, Зара- тустра отменя кървавите жертвоприношения ( заменя поднасянето на месо с поднасянето на мляко) и сочи Пътя на Доброто ( Ормуз ): “добри мисли, добри думи, добри дела”.
Учението на Беинса Дуно в България е продъл- жило и разработило тези нравствени и мирогледни концепции, а в неговата история е записано, че “Заратустра е от първите Учите- ли на Бялото Братство”.

Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30 – годищната му възраст. В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени в Шамбала. Болгари означава голе- ми арийци. Есеите са посредници. “Ако не се родите ( отново ) от вода и дух” – казва Спасителят, - “няма да влезете в Царството Божие”. Йоан Кръстител кръщаваше с вода. Девет века по-късно в България Боян Магът кръщаваше със Светия Дух. Народът е подготвен за богомилството чрез азбуката на св.св. Кирил и Методий и просветната школа на Климент Охридски. Подготовката е планирана от кан Борис I. Основал образцова Езотерична школа, включваща няколко видими и невидими сфери, Боян повежда борба срещу “лукавия” за възстановяване на първичното християнство.

“Не щем повече литургии, платени с царско злато” – вика народът и това е началото на бунта, който разтърси царските тронове и попските калимявки на цяла Европа.

За европейските властници думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията и Великата френска революция, които оформиха основите на днеш ния свят. Лозунгът на тази революция “равен- ство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.
Волжските българи също имат духовни великани, между които изпъква пророкът Валем-Хозя, обединител на различни вери на българо-чувашите.Екатерина Велика,посетила руините на българската столица Биляр, била изненадана от мълчаливото преклонение на вярващи от далечни страни пред руините на неговата могила.

Българския етнос е родил и много други повече или по-малко известни духовни водачи и учители. Всички те са по-известни в чужбина, отколкото у нас – кокичетата на Новата епоха и шансове за спасение на тези, които поемат тяхното дело.
Най-голямата сила на българския етнос е в познанието на неговото славно минало и духовната помощ, която е оказал на страдащото, но еволюиращо човечество.

 

 




Гласувай:
15



1. shtaparov - Древната Българска митология
03.07.2011 20:13
В тези епоси явно има и напълно верни неща,понеже "Алп" означава Балг /Болг,Бог/, а "Хурса" е
Хърза /Слънцето,Слънчевия бог/. Така изведнъж се очертава,че "Алп Хурса" е диалектен вариант на архаичния Български израз Балг Хърза /Бог Слънце/! Титаните действително са синове на Бога и на хората,така че в епосите явно са записани в стилизиран вид откъси от древната Българска митология,част от която я наследяват гърците,а друга част е пренесена в земите на днешна Русия от старата ни прародина на Балканите.
цитирай
2. bven - На 1: shtaparov, много ми е приятно да прочета мнението ти :)
29.07.2011 11:31
Вярно е, че всичко е копирано от българите и е крайно време да го знаят всички българи! Защото заради тези истини сме все хулени от големите крадци и плагиати. Те крадат, но като не разбират смисъла на Тангризма, се получават идоли. Човек няма нужда от тях.:)
Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832781
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава