Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2011 08:05 - Тайната и трагедията на Луцифер (4)
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 5445 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 17.01.2012 23:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Увлечен от жаждата за самостоятелно творчество, злоупотребил при това с дадената му Власт и Сила, Луцифер въвежда в Съзнанието същества, преминали своята Еволюция в създадените от тях нискоматериални Светове на Земята, така нареченото “Его-Начало” (което, както вече казахме, по своята същност представлява същото това Лъжливо Начало на Изкушението). В действителност на него било поръчано да внедри в разумните Съзнания на Материалните Светове качествено други, по-високи Начала, които се базират на вибрациите на Помощта, Поддръжката и Божествената Любов.
Това било много жестока крачка на вече достатъчно развитите “Слънчеви Ангели” по отношение на нашите Съзнания, тъй като те, вече преминали своя човешки цикъл на развитие в Духовните Планове на другите Галактики, познали своята Божествена Природа, но при това все още нямали никакъв опит в познаването на самите себе си чрез Материалното Творение (в хода на усвояването на низшите Планове на Божественото Битие), с милиарди се самоанхилирали в своята духовна Смърт, попадайки и обърквайки се в тънките, но много здрави мрежи на многобройните изкушения на материалните Светове.
Все пак в плановете и в самия замисъл на Луцифер се съдържа Висша логика и целесъобразност – да изпитат духовната устойчивост на Висшето Съзнание, тъй като множество от тях, преминали през Изкушението на Материята и не съблазнили се от него, още повече укрепнали и събрали духовни сили, за да могат по-нататък напълно да разцъфнат с Божествената Светлина на Върховете на Духовния План. Докато присаденото на Земята “его-начало” заразявало с егоцентризма, безпощадността и безжалостността, като насочвало цялата енергия за получаване на максимално чувствени удоволствия, наслаждения и удовлетворяване на безкрайния поток от неизменни желания.
По такъв начин, в процеса на все по-дълбокото потапяне в Материята на чувствения План, самите бивши Слънчеви Ангели се откъснали от духовното подхранване и с това се лишили от живителните вибрации на Любовта на Бог-Отец. Повечето от тях още тогава били обречени на самоунищожение. Едновременно с този процес на Разпад , неизбежно се понижавало и общото ниво на Космическото съзнание на Луцифер. Затова говорим за него като за “паднал ангел”. Ако действията на Луцифер не са се съгласували с Волята и Замисъла Божии, той веднага би бил лишен от всемогъществото и своята Власт над Материалното Творение. Всички негови действия спомагат за самопознанието на Бог-Творец в безкрайното многообразие на всички Негови Творения.

Бог няма и не може да има противници. Ако все пак ги има, това означава, че или не става дума за Свръхсъщност, достигнала в своята Еволюция висшата точка на развитие (за дадено ниво от Битието), или че на нашето Съзнание е просто неподвластна цялата истинска причина на взаимоотношенията във Висшия План. Дяволът е способен да внуши страх само у човек, който не познава Бога и е потънал в своето дълбоко духовно падение.
Човек сам, със собствените си вибрации, привлича към себе си или отрицателни, или положителни същества, благодарение на което се реализира правото на свобода на избор – или Луцифер с неговите помощници дяволи, бесове и друга сган, или - Бог. Трето положение няма.
Има Съзнания – представители на така наречените “други”, неземни космически цивилизации, които населяват някои от 242-та енергийно информационни слоя на Пространството на Земята. Те са необикновено заинтересовани от това, колкото може по-голям брой Съзнания от тяхната цивилизация, доброволно внедрили се в материалните Планове на Земята и постепенно адаптирали се към специфичните условия на съществуване, да могат да преминат в човешки тела - форми и земния еволюционен цикъл. По наши сведения има милиони такива другопланетни Съзнания на Земята. Защо? За да знаем, че в процеса на необходими работни контакти с други цивилизации, като “светлия” или “тъмния” пръстен на “близкия” и ”далечния” Космос, техните представители непременно са подложени на напълно реалната опасност да се заразят с вибрационните бацили на Космическото Зло, което значително ограничава кръга на възможните контакти и сътрудничества.

Съзнанието, преминало успешно “земната школа на Живота” и издържало всички “последни изпити” за зрелост и устойчивост на Духа по време на Третото и Четвъртото Посвещения, може напълно безопасно да работи във всяка зло опасна обстановка, без да се страхува нито от изкушенията, нито от съблазните, нито от самите умопомрачителни илюзии на цивилизациите от Световете на Материалното Творение. Ето защо ТАМ се ценят така високо специалистите, преминали на Земята доброволен духовен стаж. Такова “преболедувало злото” Съзнание няма да се огъне в решаващ момент и ще спазва вярно всички Закони на Космическото Общежитие, затова често са му дадени големи пълномощия от своята цивилизация и е облечено в могъща власт. Войнствата на Силите служат на такова Съзнание, което не Им се противопоставя, а на своето енергийно информационно ниво внася според силите си своя принос за изпълнение на Божествения Замисъл.
Трагедията и бедата на Луцифер е в това, че той не пожелал и не желае дълго да чака, докато Общото Съзнание на Човечеството малко по малко узрее до необходимото ниво, докато укрепне в безбройните потоци на Илюзията и Изкушението, за да започне да усвоява все по-високите Планове на Божественото Битие. Неговата цел е да получи желания резултат в най-къси срокове и на всяка цена.
Ето защо той допуска внедряване в човешките обвивки не само на Съзнания от други космически цивилизации, но отскоро вече и на Колективни Съзнания на Животинското Царство на Земята. Именно благодарение на неговата поддръжка, преди около 12 000 години Силите на Антисвета са удържали на Земята явна победа в така наречената “Война на Боговете”. Първите могат да внесат със себе си в Общото Съзнание на Човечеството достатъчно висок духовен потенциал, а вторите – да създадат най-екстремалните условия за духовното развитие на основната маса от човешките Съзнания.

image
  Многобройната армия биороботи, които не са “роботи” според нашето разбиране, а същества, напълно програмирани и управлявани, изпратени на Земята от другите планети от “Тъмния Пръстен” - за извършване на определена работа, също така представляват своеобразни позитивни средства за достигане на тази цел и действията им (с някои изключения) се намират в съгласие не само с Волята на Луцифер, но и в съответствие с Промисъла Божий.
Всеки от тези биороботи, включен към Съзнанието на въплътените НЕХОРА, насочва справедливостта в съответствие със старите закони “Око – за око” и “Зъб – за зъб”. Самият Луцифер смята този закон за единствено възможен от системата за възпитание на излязлото извън рамките на позволеното човечество, за да бъдат хванати хората в менгемето на страха пред наказанието и макар и по такъв, краен начин да свърши най-после с неподчинението на човечеството. Според хитроумния замисъл на Луцифер, който ревностно наблюдава всеки човешки Дух, преминаващ своето земно развитие чрез въплъщението на своите дванадесет Души-аналози, в тези принудителни взаимовръзки и взаимоотношения между изкуствено създадения интелект на биороботите от Еволюцията и естествено развиващия се Ум на човека, трябвало да се изработва и усъвършенства избирателната способност на нашия низш Ум, която позволява в сравнения между субективното Добро и субективното Зло да се възвисят факторите на истинската Божествена Природа на човека.

Разберете най-после, че нашата истинска Природа не е земната, а Божествената, че не ние, земните хора, всъщност сме истинските “деца на Земята”, аборигените на тази планета, както е с животните. Ние тук сме само временни ученици, които прекарват в суровите енергийни условия на тази планета специални духовни изпитания за своята еволюционна Зрялост, за своята потенциална Божественост, за своята изначална Истинност.

Нас, преминалите своята човешка Еволюция в съвършено други Светове, Галактики, Вселени и даже други Манвантари, преди много и много милиарди земни години, просто са ни заблуждавали, тъй като в този вид, не сме могли да противопоставим нищо съществено против гибелното влияние на грубите вибрации на Космическото Зло и по такъв начин сме проявили собственото си несъвършенство. Нашата минала Еволюция не е била свързана с познанията на Законите на Вторичното Материално Творение, затова в своето съществуване се сблъскваме с трудности, обусловени именно ОТ НЕЗНАНИЕТО НА САМИТЕ СЕБЕ СИ В НИЗШЕТО СИ ПРОЯВЛЕНИЕ.
И макар Съзнанието, което одухотворява нашите нисши тела-обвивки: физическо, астрално и ментално, да е Божествено по своята Природа, ние самите в този вид, в който сега пребиваваме, не можем да се смятаме за богове дотогава, докато не станем съвършени, т. е. ДОКАТО НЕ ПОЗНАЕМ САМИТЕ СЕБЕ СИ НАПЪЛНО, НА ВСИЧКИ НИВА НА БИТИЕТО – И В МАТЕРИАЛНОТО ТВОРЕНИЕ И В ДУХОВНОТО. А затова трябва успешно да преминем съществуване в земни условия през всички изпитания “с Огън, Вода и Медни Тръби”, които така изобретателно е измислил за нас Луцифер.
За постигането на своята цел, за повдигане в Космоса на собствената си енергийно инфорационна “тежест” и “престиж” като всемогъщ “архангел - творец”, Луцифер, сам дълбоко презиращ поддалите се на неговите Изкушения несъвършени Съзнания, безжалостно обрича на духовна гибел множества и множества незрели и безсилни пред съблазните на Материята Съзнания, които стигат до поставената цел с всякакви, даже най-жестоки и безпощадни средства. Освен това , дори самият той изпитва отвращение пред тази ужасяваща низост и безпределна подлост, с които падналите човешки Съзнания въплъщават на практика изобретеното от самия него чувствено Начало.
В пороците, които се развиват в човека,  във все по-широкото и всепоглъщащо разпространение на Космическото Зло във всички видове дейност на човечеството, се състои смъртната опасност за цялото, въплътило се на Земята, Съзнание. Пред Луцифер, който се намира ИЗВЪН ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО, преобладаващото мнозинство хора се представя в своя истински, несъвършен, а даже и съвсем животински все още вид, безкрайно далечен от Идеала. Затова този многомилионен поток хорски Души, преминаващ от един План на друг (което у нас се нарича “Смърт” и “Раждане”) не представлява за него никакви проблеми, тъй като в този несвършващ , двустранен, енергийно информационен поток от еволюиращи Души, се повишава нивото на човешкото Съзнание.
Вместо да разпознава, пробужда и развива в човека потенциално заложените в него, но дремещи божествени качества и след това на тяхната основа да строи цялото Съзнание, Луцифер решил да използва като основа за бъдещата човешка цивилизация животинската природа на земния човек.





Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Да ,трагедията на Луцифер ...преминала през човека .
19.05.2011 10:14
Много логична трактовка с доказателства и факти .
Довечера ще прочета спокойно.
Благодаря ти ,Бвен ...Много е интересно и хубаво при теб .
Успешен ден !
цитирай
2. bven - На 1: Всички негови действия (на Луцифер) спомагат за самопознанието на Бог-Творец в безкрайното многообразие на всички Негови Творения.
19.05.2011 14:37
Така - сега вече поне има и някакво логично обяснение за това - кой е Луцифер, Ангелите, Бог!!!
Хубави мигове , Таня!:)
цитирай
3. fartuni2011 - fartuni2011-lqto
19.05.2011 16:12
Поздрави за постинга!
Успешна събота и неделя!
От мен лято!
цитирай
4. bojo12345 - Най-сетне си дойдохме на думата: има и други освен нас - разбрахте ли го всички?
19.05.2011 21:24
Многобройната армия биороботи, които не са “роботи” според нашето разбиране, а същества, напълно програмирани и управлявани, изпратени на Земята от другите планети от “Тъмния Пръстен” - за извършване на определена работа, също така представляват своеобразни позитивни средства за достигане на тази цел и действията им (с някои изключения) се намират в съгласие не само с Волята на Луцифер, но и в съответствие с Промисъла Божий!
Много ценна информация! Поздрав!
цитирай
5. bven - На 3: Благодаря, fartuni2011, хубави празнични дни!
19.05.2011 22:12
Нека да е лято и много светлина, щастие , радости !:)))
цитирай
6. bven - На 4: bojo12345, радвам се на присъствието ти тук!
19.05.2011 22:14
Наистина има доказателства, че не сме сами нито на Земята, нито във Вселената. А може би всички ще започнем да виждаме това, което виждат сега малцина? Защото явно всичко е с Божията благословия и всичко е любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833540
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава