Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2011 08:07 - За Мадара
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 23443 Коментари: 34 Гласове:
26

Последна промяна: 05.04.2012 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

На 15-ина км от гр. Шумен , стои изваян върху скала   добре известният на всички Мадарски конник. С особено енергийно излъчване, което се усеща от човек , когато е наблизо. Какво представлява този исторически комплекс за нас – все още тайните не са разкрити докрай. Ето мнението на писателя Спас Мавров :

Мадара е Свещеното място на Танг-Ра и Небесната конница. Намиращият се на платото релеф на Конник е Образ на Танг-Ра, когато чрез Сина си Амон-Ра е слязъл дълбоко в материята и ръководи чрез своите пратеници съдбата на народите на Земята.


image

 

image

Центърът Мадара първо трябва да се раздели на основните енергоносители на името - сричките Ма - Да - Ра (Ма - вода, Да - космична оплождаща субстанция, Ра - енергия на живота). Така разделени, те регистрират трите основни същности на енергията, навлизаща от космоса в земята през този център. Като Жлеза на времето, Балканският полуостров трябва да приема пълнотата на небесните посланици, защото тук се регистрират непрекъснато всички промени в състоянието на жизненото тяло на Земята - нейният енергиен етерен потенциал - тялото на енергиите на Земята. Като такъв - жлеза на времето - центърът трябва да внася непроменената константа на космичния творец Ра, на проявената му същност в двуполюсното единство на енергиите Ян и Ин, творящи в материята - Ад и Ам.

АД определя началото - първия, константния организатор на структурата на огнените енергии на Вселената, навлезли стабилно в материята и принудили я да твори - да се развива. Това е Адам, който все още е двуполов, но вече е готов да слезе в материята, чрез    Ам - женската полярност, можеща да матрицира материята. Все още говорим за ниво енергийно – етерни тела. И така частицата АД, която определя мъжкото начало на слизащия в материята космичен огън, ни дава информация, че това е творящият Отец - Бащата.

Частицата АМ, която изразява женската потенция на материята и нейната способност да развива творението в бъдещето, дава способността на Програмата, заложена в АД, да се развие чрез Методиката на елементите на материята в плодове, в продукт на битието. Това е Майката.

Частицата Ра отговаря на творческите енергии на съответното космично тяло (звездата), около което се образува планетната система. За нас това е Слънцето. Тя дава информация и нейна еманация е така наречената Душа, която оживотворява формите. Затова главният бог на Вселената Танг-Ра я притежава в името си.

Центърът МаДаРа, когато се прочете по обратния ход на коня, дава трите съставни същности на триединството на Светата Троица.

РА - непроявената енергия на космоса, когато е навлязла в енергийните полета на слънчеви системи като нашата, става творящият, непознаваем първичен източник на творчеството - живот. Тази субстанция, пряко работеща в материята се нарича ЕЛЛИ или Елохим (Амон-Ра - Слънцето). Когато стигне до ниво на творчество в дадена планета, Ра става Баща (Баба) на родовете или АЛЛАХ, както са го наричали в Четвърта коренна раса. Но не е Йехова, Богът на юдеите и т.н.

АД - проявяващата се, но все още само като Програма, мъжка енергия на огъня в космичната материя

АМ - проявяващата се женска енергия в материята чрез заложената Програма.


image

Тук, на Мадара, те са в единство и неразрушима цялост. Всяка година те приемат тези енергии и ги разпределят в земята, като по този начин контролират и енергетизират човечеството. Това става главно чрез твърдия контрол на циклите. Законът за Цикличността се контролира и развива от тук - от Балканите. Тези три сили са творили в материята и чрез тях е създаден Първия човек в неговата енергийна и физическа цялост. Тази субстанция от висши проявени същности е Онзи АДАМ (Ад+Ам), двуполовият, съдържащ в себе си и Ева, който Мойсей описва в Библията, но хитричко премълчава, а може би не знае, къде е станало първотворчеството. И е заселен да живее в Свещеният център на формите - Рупите. А тялото на АдАм е съхранено и продължава да се съхранява в Царичина.

Първите хора на земята са българите - гости от космоса в пълния смисъл на думата. Те са стопани на земята, поверена им от Луцифер - планетарният ангел на Земята, която е неговото тяло. (Луцифер не трябва да се бърка с Княза на планетата). По нареждане на Елохима, на Земята слизат множество Небесни синове, за да подпомогнат земното човечество в еволюцията му. Това са божествените синове от Шеста глава на Библията, които, като виждат, че земните жени са красиви, вземат ги за жени и така създават потомството на нераждащите поколения хермафродити - титаните.


image

Тук, на МаДаРа, се намира земното лоно на Танг - Ра или на Бога - Творец на човешките родове, като двусъщностна андрогинна система. Творчеството на земните хора, принципната физическа система на двуполовия Ад и Ам, се реализира на Земята от Аллах. Не е еврейският Йехова, защото той е разделящият половете и поставящият ги в противоборство до окончателното им ново сливане, но на духовно ниво. Когато това духовно ниво изпълни предназначението си за единосъщност като "плът от плътта си" - тези двойки се освобождават от земната принадлежност и напускат пределите на Слънчевата система , те отново стават небесни души, двусъщностни хора.

 

 

 

image

Представяме на читателя знанието, което преданието е завещало за значението и задачите на този релеф:

Релефът е на височина 23 м от подножието на скалата и представлява композиция от Конник, Куче и Барс - свещеният безгривест лъв. Изпълнена е като барелеф. Според някои от изследователите на паметника има следи, които може би са от птица, най-вероятно Орел.

Най-характерно за състоянието на цялата композиция е излъчващото се спокойствие. Конят и Конникът имат повече тържествено-ритуална поза, отколкото динамичното напрежение, характерно за изобразяването на бойни и ловни сцени в изкуството. Лицето на конника не личи ясно, но дългата коса и брада са достатъчно добре различими. Ръката (дясната), държаща копието е също спокойна, а не в бойно положение, при което е характерно напрегната, свита лакетна става и здраво стискаща десница. Тук имаме точно обратното - спокойно придържане на копието, опряно в тялото на победеното животно. Характерен белег, че конникът е с български произход - е стремето. Лявата ръка на конника държи нещо, което е неясно и трудно определимо, но много прилича на чаша. Конникът не държи юздите на коня, както би трябвало да бъде, ако сцената е ловна. В спокойно стъпилия и вдигнал само левия си крак кон има характерен за българите белег - оплетената конска опашка. Това е много важен езотеричен знак за нас, защото знаем, че опашката е била ЗНАМЕ на българската орда. Но не свободно веещата се опашка, а оплетената - символ на реда и дисциплината. Здравата и хармонична държавна власт, охарактеризирана от оплетената конска опашка е задължителен белег по-късно за всеки властелин на Европа, когато е изобразяван на кон. Такава плитка са носели всички свещенодействащи в българската религиозна практика - колобрите. Само те и Канът са имали право да означат себе си като държавни служители на върховната (небесна) власт.

Непосредствено след конника се намира кучето. Това свещено животно на прабългарите, въпреки че е в динамична поза, не се включва активно в идеята за ловна сцена.

На преден план, с притиснато от копието тяло към земята, лежи животно, оприличавано на Лъв. Липсващата грива, типична за изобразяването на лъва, внася известна неувереност в изследователите на монумента. Ние твърдим, че според преданията това е Барс - свещеното животно от Зодиака на българите, което в класическия зодиак съответства на Лъва. Класическият зодиак днес е дело на посветения Рама, в началото на епохата Кали - преди 5000 години.

По-важен е въпросът, защо е такова състоянието, в което е изобразено животното Барс (Лъв)? Казваме състояние, защото то не е убито, а липсват и описателните в изкуството рани и течаща кръв, подсилващи внушението за смърт. Опашката е високо вдигната, свободно извита към конника. Животното е покорено, крайниците са прибрани покорно един до друг, а главата е положена смирено върху тях. Покорено, приемащо спокойно покорството си животно - това излъчва позата на Барса от релефа в Мадара.

Всички тези характеристики не ни дават основание за тълкуване на сцената като ловна. Позата на елементите на композицията: Кон, Човек, Куче и Барс е спокойна, тържествено динамична, а не войнствено героична.

Казаното до тук подкрепя напълно основателно нашето становище за езотеричен прочит на символиката на този древен паметник. То се базира на някои от тайните на Тангризма, запазени до днес от потомствените колобри на БОГ Танг-Ра - богът на българите. Да узнаем днес повече от знанията на Тангризма не е възможно, защото Борис Първи, наречен още МИХАИЛ, целенасочено е избил всички колобри и заличил светилищата им. Но българското колобърство все още е живо . Най-известното в древността монотеистично философско-религиозно учение потъва в лабиринтите на тайна школа заради невежеството на един цар, явно лишен от Орендата си. Но Знанието на първия монотеистичен народ на Пета Коренна Раса - Българският - не може да умре така лесно. Танг-Ра е Безсмъртен и Единствен  хилядолетия преди Йехова.

Народът на Единния бог Танг-Ра е народ на небето, който е слязъл на Земята, за да даде на стадно и племенно живеещия човек идеята и формата за държавата и космичния ред. Той идва от съзвездие Еднорог, което се изобразява като кон с един рог на челото. Там живеят воините и пазителите на небесния ред. И Танг-Ра, Небесният Бог, ги изпраща където е нужно, за да се премине от хаотичния, стаден живот, към ред и организация на обществото.

Еднорогът е третата степен в развитието на духовния път на Козирога - най-висшата, и се получава само в материалните полета, затова Духът слиза в материята, но запазва своята двусъщностност, изразена в двете основни звездни религии - на Амон-Ра (Синът) в Египет и на Танг-Ра (Вселенният Баща) при българите.

Тук ще напомним, че Българин не е националност, а степен на духовна еволюция. Конникът, изобразен в Мадара, е този Небесен воин, изпратен от Бога, за да възвести и положи началото на монотеистичната религия и държавата, без която тя е немислима. Атрибутите, носени едновременно от Човека и Коня са именно такива - оплетената конска опашка (държавната власт) и чашата в ръката на Човека, която винаги е означавала Дълг и Служение. Тържествуващият КАН и воин носи атрибута на дълга и служението, възседнал формата на осъществяването - държавата (конят със стреме).

Да разгледаме още малко третия символ в композицията - Кучето. То определено внушава радостно скачане около господаря си. Цялата му поза не изразява ловен скок, за да нападне жертвата, а по-скоро радостно игриво следване на господаря. Неговата опашка също е вейната нависоко, което личи от направлението на опашните прешлени, излизащи от таза и следите по скалата. Според досегашното тълкуване, това е бойно нападащо куче, но всеки срещал се с куче в живота си ще ви каже, че когато кучето (всеки хищник) напада - опашката е свита между краката или ниско встрани. Вейнатата нагоре или движеща се встрани опашка винаги изразява радост и дружелюбие.

В езотеричен смисъл този символ олицетворява съзвездие Голямо куче. По-точно, звездата Сириус. Това е неотменната връзка между Народ и Звезда, ръководеща циклите на еволюцията на Седем Слънчеви системи, една от които е и нашата. Амон-Ра и Танг-Ра са единосъщни. Голямо куче е едно от 56-те съзвездия, известни на българите , далеч преди посветеният пророк на Индия (Рама) да оповести новия цикъл и да даде новите имена на Зодиака - само на дванайсетте съзвездия, отбелязващи Еклиптиката на нашата Слънчева система в епохата Кали юга. Покореното животно в краката на конника - Барсът - езотерично съответства в композицията на съзвездие Лъв. Барс (Лъв) е съзвездието на дълбоките езотерични тайни на нашата Вселена. То е царско съзвездие и бележи пътя на Човека и Народите, когато достигат висотата на своето развитие.

Движението на Душата по Колелото на Зодиака определя динамиката на съзвездията, в които се ражда душата. Съзвездията Еднорог и Голямо куче са съседни и в комплект с главното съзвездие на Нашето небе - Орион. Българите са били добре запознати със значението му и символиката му в Звездната религия. Неподвижността на двете съзвездия около Орион показва, че съзвездие Лъв е „подвижно" в еволюционен план, тоест владеенето на Небесните тайни е лично достижение в духовността, а не звездна даденост. Затова покоряването на Барс (Лъв) означава, че е дошло времето на овладяването на земните народи от небесния народ.

Всички митологични сцени, пресъздаващи бой с лъвове, имат подобна скрита информация. Като коляно от старата Шумерска цивилизация, българите знаят и пазят смисъла на изображението на боя между Цар и Лъв. В релефа от Мадара звездните знания на българите свързват в едно няколко съзвездия, изключително важни за съдбата на българите и Балканския полуостров. Еднорог, Сириус и Лъв бележат нов Цикъл в битието на цялото човечество.

 

Що се отнася до птицата, ние се придържаме към мнението, че би трябвало да е Орел. Фиксира се Горния свят, който временно е изоставен от Първия конен народ на Небесното войнство - еднорозите, наричани още българи. Вторият народ са траките, но в друго направление.

Тук ще уточним още едно от значенията на степента Гарван. Враната е предвестникът на Орела и Първото животно в Йерархията на посветените в култа синове на Танг-Ра. Съзвездие Врана (Пегас) е мястото в нашата вселена на най-висшето съзнание на Човека, затова Първата шаманска степен е Гарван и се получава след знак свише. То е 33-то съзвездие от митологията на българите. Гарванът (Враната) е една от изнасящите душите в Горния свят, затова дори в приказките Орелът, носещ човека към Горния свят, когато иска късовете месо, казва „Га-а-а „. Затова Ной ще пусне първо черния Гарван , да провери излязла ли е сушата - тоест материалният свят проявен ли е в новия цикъл. Смятаме, че птицата в релефа е Орел, защото той също извежда душите на Горната земя, но успоредно с това е и символ на Кана, на владетеля - пратеник на Танг-Ра. Сокол по принцип не се изобразява като символ в земни сцени, защото той е пазач на Горния свят и се приема, че не е в пряка връзка с хората.

Предполага се съществуването на още един символ в композицията. Според нас би трябвало да го има - Чашата. Чашата е един от най-старите символи в митологията на българите. Съзвездие Чаша съответства на Сърцето на Дракона - същността на небесното тайнство и знание. Китай отлично знае и пази неговите тайни. Научил ги е и Мойсей в Мемфис, затова на тази „старовремска змия" е поверил ролята на знаеща тайните на Бога. Знаел ги е далеч преди него и българският Колобър, който изпраща посветения Аспарух да открие знака и мястото. Това място е Балканският полуостров - ЖЛЕЗАТА на ВРЕМЕТО. Отварянето и затварянето на всеки вътрешен цикъл на времето започва от тук - от Балканите. Чашата символизира резервоара на енергията ЦИ в човешкия организъм и еволюцията на духовните центрове на Първата и Централната костенурка, като отразява и състоянието на Третата костенурка. Тези центрове са Тимусът, Слънчевият сплит и Половата система. Чашата, която се превърна в мит и фетиш за рицарите-масони, наистина съществува, но в съвсем друг план и смисъл. Можем да кажем, че тя се намира символично в тялото на всеки човек.

Мадарският конник е обърнат на ЮГ, защото така гледа в свещената посока на българите. Освен това разрушителните енергии на геомагнетизма на земята най-слабо влияят на каменната структура. И защото... така гледа към Сфинкса. Те са култови символи от преди Потопа. Мадарският конник е знак за завърналите се синове на Танг-Ра. Тази тайна знаят и траките, и славяните, затова така радушно приемат българите. Византия не можа да ги подчини, но Аспарух ги покори с тайнството на своя Бог. Те стават единен народ под егидата на Единния бог. Нашата държава никога не е била славянобългарска, а само България. Както и азбуката ни е Българската Глаголица, преработена в знаковата си система за удобство при изписването и наречена от създателя си Св. Климент Охридски на името на Св. Константин Кирил-философ - Кирилица.

Още един момент, специфичен за този релеф. Става въпрос за техниката на изсичане на релефа, която има елементи, характерни само за Египетския релеф - вдълбаната във фона ивица около конника и коня, подчертаваща формата. Този ефект на рязкото очертаване на границата между светлина и сянка е типичен за Египет и не съществува в нито един образец на античната или ранновизантийската  скулптура .  Жлебът подчертава определени места от тялото на конника и коня, което го прави още по-характерен, защото подчертава високите познания на скулптора и факта, че той е познавал техниката на египетския релеф. Древните предания в Тангризма насочват именно на там посоката, откъдето българите са дошли на Балканския полуостров хилядолетия преди потопа.

Жлезата на Времето пази тайната, която Аспарух е знаел. Той търси именно Мадарския конник, когато идва към полуострова. Знаел е преданието, което гласи:

 

Това е мястото, на което Небесният народ (Саманите) са слезли във форма (Руните), за да дадат на земните хора тайните на Небесните закони. Ти (Аспарух) се завръщаш, когато Човечеството е усвоило тайнствата на Барса (Лъв) и е покорило гордата му природа в себе си. Сириус (Кучето) те приветства, защото времето се е изпълнило. Създай държава, в която Двамата Небесни ще дадат на Земния промяната на времето и цикъла. Чашата на служението е изпита и народът ти може да получи своята заслужена почивка. Орелът ще изпълни повелята да започне цикълът на завръщането на Душите на Горната земя.

Праотците са знаели толкова много за Небето над нас, че календарът им и днес учудва с точността си. Мадарският конник не е владетелски знак на Аспарух, а е времеви символ на народ, живял някога тук, обходил света и завърнал се на мястото, което е най-чувствително сега за енергийните промени на идващия нов цикъл. Аспарух е знаел тази тайна. Знаят и пазят тайните и днес наследствените ни колобри. Знаеше я и Далай Лама, когато сам пожела да посети страната ни, но невежеството на тогавашното правителство не осъзна причината за височайшето посещение. Понякога магическата сила на една мандала или култова статуетка може да е по-могъща от армии. Знае я и Папата, който също сам посети България, но негово Светейшество не спомена и дума за знанието, съхранено във Ватикана в РАКЛАТА на Танг-Ра, която Михаил му предаде.
                                                                
(2000г)


Аз само ще добавя, че навсякъде около паМетника иМа едно особено присъствие, една енергия, която те прави спокоен, чист и силен. Разходката по алеите е приятна, а ние иМахме един добър екскурзовод - кучето Чочко, което  по нюх вървеше по верния път, докато ние се подведохме по табелите:). После, на слизане, той вярно ни чакаше и весело махаше с опашка.За което получи обещаната порция - кебапче с филийка, която съвсем по семейноМу  раздели с приятелката си Чочолина. Накрая ни изпратиха заедно, като не пропускаха да гонят весело и преМинаващите коли. 
ВИНАГИ Е ПРИЯТНО С ПРИЯТНА КОМПАНИЯ.
ДО ВИЖДАНЕ, МАДАРА И ДО НОВИ СРЕЩИ!





Гласувай:
27



1. feq - Много, много обстоен материал за Мадара!
25.07.2011 08:44
Взех си го при мен във ФейсБук, повече хора да го прочетат...
Благодаря ти!
:*
фея
цитирай
2. boristodorov56 - Всичките тези умни размисли са вариации на свободна тема.
25.07.2011 08:46
Никъде в ареала на българите не са открити артефакти, които да доказват, че т.нар. Бог Тангра е бил бог на българите.
Единствената дума на гръцки език със звучение близко до думата "тангра" е разчетенa в надписите около Конника, но никой до сега не резшифровал значението на думата, която е именно "тангрон", нито пък е направел неоспорим превод. Внушението, че става въпрос за Тангра го е напрабил Бешелиев.

Това са фактите и аз не искам да споря за хипотези.
цитирай
3. bven - На 1: Поздрав, Фея!
25.07.2011 08:56
Много ти благодаря за идеята -нека се чете!
Хубав и изпълнен със светлина ден!:)))
цитирай
4. bven - На 2: boristodorov56, уважавам мнението на всеки човек,
25.07.2011 09:01
но не приемам,че човек не променя в никакъв случай своето мнение и не приема чуждото мнение.
Хубав ден/или нощ/ !:)
цитирай
5. yotovava - Българин не е националност, а степен на духовна еволюция.
25.07.2011 09:19
Пак ще се върна да го чета, че от един прочит не мога всичко да запомня.
Хубава седмица от мен. :)))))))))))))))))))))))))

Валя
цитирай
6. bven - На 5: Валя, ето това е най-важното за нас:
25.07.2011 09:33
Българин не е националност, а степен на духовна еволюция!!!
Хайде да го приемем в сърцето си!:)))
Хубави и щастливи дни!:)))
цитирай
7. divna8 - Крайно време е хората да проумеят ...
25.07.2011 09:43
Крайно време е хората да проумеят истината!!! Учените - и много техни последователи :) - упорито отричат Танг-Ра като ПървоБог на Бул-ГУРИте. Те са Духовните ПървоУчители на Човечеството, носители и Пазители на Знанието от най-древни времена...

Първото име на връх Мусала е ТАНГ-РА - ала малцина помнят и пазят този сакрален факт!
Аз ЗНАЯ !!!
Отдавна...
На историците не им изнася и отричат изобщо съществуването на Танг-Ра!
Но, както всичко очевадно - Танг-Ра е "под носа" им... Ама нали са заболи носове в егото си и в ония, чиито блюда дооблизват - трудно е да се ВИДИ. А и да се ПРЕГЛЪТНЕ - защото стомасите им не могат да смелят тази простичка истина и да я докарат до ума.

Кого обслужва идеята Единния Бог-Слънце - Танг-Ра - да бъде отричан?!
Единствено кланящи се на чужди интереси историци и политици!!!

Колко пъти Родината ни е предавана и продавана?!
Дори и в този момент политическата вихрушка е против народа си и продава земята ни, благата ни, интересите ни - вместо да загърбят партийните си пристрастия в името на единна и благоденстваща нация!!!

Чуждите политици и учени признаха факта за древността на народа ни, че е в основата на създаването и еволюирането на Човешката Цивилизация! Нашите учени обаче, "глава не скланят" пред този факт: явно никой не им е платил за това :(

Хубав ден на всички, които се чувстват наистина българи!
Нека притъпят партийните си противоречия и се обединят в името на оцеляването на Българския Род и Име...

Саккралност е, че сме родени БЪЛГАРИ, проумейте го най-сетне!!!
цитирай
8. divna8 - Още малко факти за размисъл...
25.07.2011 09:58
"Балканиски полуостров - Бал(велики) кан(канове)
България, българи или балгури - бели(светли) учители
БЪДИ БЪЛГАРИН - знаете ли къде го пише?
Обичам ви българи!" -
/коментар на анонимен в друг постинг за българите!/
***********************************************

Наистина не е случайно името на полуострова ни!!!
И на планината ни..., която мащабно повтарят
в строежа на Великата Китайска стена... Защо ли :):):)

Истината, която много хора не искат да видят - или да я признаят! - е, че българите се ВРЪЩАТ в ПЪРВОРОДИНАТА си на Балканският п-в. Оттук са тръгнали древните ни предци и ТУК се завръщат потомците им, под предводителството на Аспарух... Само слепи духовно хора все още не виждат това.
Не сме произлезли от Азия, артефактите само посочват, че сме минали оттам... Не сме взели - оставили сме държавност и правото на всеки народ да се саморазвива, ползавайки даденото от Бул-ГУРИте ЗНАНИЕ.
Били сме - нашите предци - по цялата земя. Защото БулГУРУ означава УЧИТЕЛ, ГУРУ, ВОДАЧ... но не само земен, а и ВСЕЛЕНСКИ...
Славяни никога не са съществували - това е сборно понятие, въведено от западни учени за група народи. "Слав" означава РОБ за запада - ето в каква група ни поставят те, а нашите учени им пригласят и припяват - все още!
Траките са заимствали от нас, а не ние от тях. Но никой не е поискал да се отрекат от произхода си, въпреки дареното им Знание. Погледнете историята от този ъгъл и... всичко си идва на мястото!
Светът вече признава, че Древните Българи са в основата на Цивилизацията на Света! И само ние, техните потомци, продължаваме да спорим защитавайки различни тези, пренебрегвайки очевадното...
Хареса ми статията, затова и коментирам. Уморих се от безсмислени спорове, това което ни е нужно ДНЕС, ТУК И СЕГА е ЕДИНЕНИЕ: ЕДИН=Е=НИЕ...

МА-ДА-РА е стожерът, ориентирът, факелът Светлина и Знание, Мъдрост и Сакралност, по който поколенията на Бул-ГУРИте - ПървоУчители на Човечеството е трябвало да познаят Родината на ДЕДИТЕ си, на БАЩИТЕ си... Защото от тук, от БАЛ-КАНският полуостров те са тръгнали да раздадат и посеят семената Мъдрост, да изпият Чашата/Граала/ на Изпитанията и заслужено да се завърнат за отдих...
Ние сме техни Потомци! Припомнете си, БЪЛГАРИ!!!
цитирай
9. ivankalilova - Прекрасен постинг ! ПОЗДРАВЛ...
25.07.2011 10:33
Прекрасен постинг !
ПОЗДРАВЛЕНИЯ !
Искам специално да ти благодаря: ти бе моят 10000 глас!
Благодаря!:)))
http://www.youtube.com/watch?v=_0loJvZ9Xqo&feature=related
Прекрасна нова седмица!:)))
цитирай
10. bven - На 7: Благодаря, Дивна8: наистина е впечатляваща информацията,
25.07.2011 10:40
но Истината преди всичко!!!

"МА-ДА-РА е стожерът, ориентирът, факелът Светлина и Знание, Мъдрост и Сакралност, по който поколенията на Бул-ГУРИте - ПървоУчители на Човечеството е трябвало да познаят Родината на ДЕДИТЕ си, на БАЩИТЕ си... Защото от тук, от БАЛ-КАНският полуостров те са тръгнали да раздадат и посеят семената Мъдрост, да изпият Чашата/Граала? на Изпитанията и заслужено да се завърнат за отдих...
Ние сме техни Потомци! Припомнете си, БЪЛГАРИ!!!"

Желая ти хармоничен и прекрасен ден!:)))
цитирай
11. bven - На 9: ivankalilova, и аз те поздравявам с този много скъп за мен постинг!
25.07.2011 10:43
Радвам се за 10 000 -я глас и ти желая още много гласове!
Хубав и щастлив ден, Ваня!:)))
цитирай
12. bven - На 8: Нашите политици чували ли са нещо за колобрите изобщо? Или каквото не знаят - не съществува!?:
25.07.2011 11:00
"Знае я и Папата, който също сам посети България, но негово Светейшество не спомена и дума за знанието, съхранено във Ватикана в РАКЛАТА на Танг-Ра, която Михаил му предаде".
НИЕ ВЕЧЕ ЗНАЕМ.
Благодаря за знанието, което ни предаваш, скъпа приятелко!:))
цитирай
13. missionpossible - Поздрави за този постинг!
25.07.2011 11:34
Моля, bven, напиши повече за раклата, която Михаил предал на Ватикана!
цитирай
14. boristodorov56 - Говора за хипотези. Понеже твърдението, че Тангра е бил бог на българите е една хипотеза, а не доказан факт.
25.07.2011 12:16
bven написа:
но не приемам,че човек не променя в никакъв случай своето мнение и не приема чуждото мнение.



цитирай
15. mileidi46 - Opredeleno osvetli denq mi:)))...
25.07.2011 12:34
Opredeleno osvetli denq mi:))))
Prekrasen posting mila priqtelko...usetix tazi silna energiq 4ak tuk..
A nqkoi ,ne vijdat po-dale4e ot ..sobstvenoto si ego...da ne kaja snobski interesi.
Tova oba4e ne promenq ISTINATA ,koqto i Divna im nabiva v o4ite i u6ite...
Pregru6tam te.
цитирай
16. bven - На 13: missionpossible, радвам се, че се събуждаме вече!:)))
25.07.2011 13:04
Едно по едно, приятелко, пък и защо всеки да не прочете нещо от Спас Мавров? Той ни разкрива тайните на Тангризма и трябва да го четем повече!:)))
Хубав ден и любов по пътя!:)
цитирай
17. bven - На 14: boristodorov56, вярно е, че за Тангризма малко хора знаят!
25.07.2011 13:08
Именно затова всеки българин трябва да чете повече по този въпрос. Ако някой умишлено отрича това, не знае какво предизвиква!
Тук говорим не за хипотези,а Космическо знание!
Хубав ден!:))
цитирай
18. bven - На 15: mileidi46, чакам всеки българин да осветли Ума и Съзнанието си!
25.07.2011 13:10
А и време е вече да се събудим от вековния сън!
Хубав и щастлив ден!:))
цитирай
19. boristodorov56 - 17. bven
25.07.2011 14:06
То вярно, ама българите никога не са били тангристи.
Не познавам тази религия, но какво общо има тя с българите?
цитирай
20. bven - Na 19: boristodorov56, ето малко инфо за начало:)
25.07.2011 14:10
http://tangrabg.wordpress.com/category/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/
http://www.bulgars.ru/be/tg.htm
http://vbox7.com/play:be397e8b
http://bobaja.blog.bg/drugi/2010/03/26/tainite-na-tangrizma-1.518130
и постингите на дивна8 :)))
http://dalida.blog.bg/history/2010/10/23/bylgari-za-veki-i-vekov.624105 - и там си задавал подобни въпроси,явно Тангра те интересува като българин:)
цитирай
21. ckarlet - Поздрави и от мен за хубавия постинг ...
25.07.2011 15:14
Поздрави и от мен за хубавия постинг за Мадара!
цитирай
22. bven - На 21: Здравей, Скарлет!
25.07.2011 16:56
Благодаря от сърце за оценката! Надявам се да бъде интересно и на другите читатели!
Желая ти светъл и хубав ден!:))
цитирай
23. penchoan - Мадарският конник е обърнат на ЮГ, ...
25.07.2011 16:58
Мадарският конник е обърнат на ЮГ, защото така гледа в свещената посока на българите.


Няма свещена посока ЮГ на българите. Свещена е винаги тази посока, от която изгрява Слънцето. А това се променя на всеки 3600 години. Конникът е обърнат на юг, защото Мадарският конник е издялан преди последния потоп от преди 3600 години, когато Слънцето е изгрявало от югоизток. Това се потвърждава от останките на храма под конника. Виж снимката в следния постинг:
http://penchoan.blog.bg/drugi/2010/05/21/nibiru-piramidite-i-madarskiia-konnik.549314
Мадарският конник е астрологично послание към нас от нашите прадеди от преди повече от 3600 години и няма нищо общо с българските канове Тервел, Крум и т.н.
цитирай
24. bven - На 23: penchoan, добре дошъл в моя блог.
25.07.2011 19:26
Радвам се на изказаното мнение. Все пак да не изпускаме една главна мисъл на постинга:
Мадарският конник е знак за завърналите се синове на Танг-Ра. Тази тайна знаят и траките, и славяните, затова така радушно приемат българите. Византия не можа да ги подчини, но Аспарух ги покори с тайнството на своя Бог. Те стават единен народ под егидата на Единния бог. Нашата държава никога не е била славянобългарска, а само България.
Хубава вечер !:)
цитирай
25. katan - Поздрави за постинга!
25.07.2011 19:33
Мястото е уникално!
Има наистина някакво неземно излъчване и усещането е необяснимо.
Представила си МА-ДА-РА по подобаващ начин!
Поздрави!
цитирай
26. divna8 - 19. boristodorov56 - 17. bven ...
25.07.2011 19:47
19. boristodorov56 - 17. bven
14:06
То вярно, ама българите никога не са били тангристи.
Не познавам тази религия, но какво общо има тя с българите?
***************************************************

Танг-РА е УЧЕНИЕ, не само религия. Древнобългарският Календар е НАУКА, не само мистичност... Фактите ВАДЯТ ОЧИ, но не изписват веждите на упорстващите, за които щом те не знаят - "такова животно нема"...
Отворете си вътрешния взор и слух, за да долавяте Истинското Знание, а не това, което добре платени манипулатори втълпяват на българския народ.
Всеки истински българин има право да узнае древния си и сакрален произход!!!
Необходимо е само да пожелае - от сърце и душа!!!

Но е по-лесно да се водят партийни полемики, отколкото да се застане зад тази ИСТИНА, нали? Жалко...
цитирай
27. bven - На 25: Катя, и ти си го усетила.:)
25.07.2011 19:51
Това е едно свещено и енергийно много силно място! Мисля, че всеки човек трябва поне веднъж да го посети! А който има възможност, да види всичко, което съществува - храмове, обсерватория и други свещени места. Цялата Мадара е светилище!
Хубава вечер, приятелко!:)
цитирай
28. bven - На 26: Танг-РА е УЧЕНИЕ, не само религия - казва Дивна8!
25.07.2011 20:04
Само че къде и кога са го видели учениците така - написано в учебник? Няма го, и ние не сме учили такива подробни неща, но с едно изречение се казваше : Българите вярват в Тангра. После многото приказки за славяни и траки, за да стигнем до славянобългарската държава. То пък се оказва, че това е изкуствено наименование, защото такава държава няма! Но нали всичко беше изкуствено направено, нагласено и подредено, по-лесно беше на цели поколения да учат, без да мислят и да повтарят папагалски, защото се получаваха шестици. Тези, които ги пишеха, може да са знаели нещо, но не са имало право да говорят поради страха от уволнение и още по-лошо : анатемосани от БКП. Това си е истината. Крайно време е да се простим с това, което са ни говорили столетия!
цитирай
29. penchoan - Радвам се на изказаното мнение. Все ...
25.07.2011 21:43
bven написа:
Радвам се на изказаното мнение. Все пак да не изпускаме една главна мисъл на постинга:
Мадарският конник е знак за завърналите се синове на Танг-Ра. Тази тайна знаят и траките, и славяните, затова така радушно приемат българите. Византия не можа да ги подчини, но Аспарух ги покори с тайнството на своя Бог. Те стават единен народ под егидата на Единния бог. Нашата държава никога не е била славянобългарска, а само България.
Хубава вечер !:)


Траки, славяни и българи са само наименования на наследници на един народ, зародил се на Балканите, но преминал по различно време през Египет, Индия, Персия, Мала Азия и завърнал се отново тук с Аспарух. Може да се каже, че Мадарският конник е център, около който се създава новата българска държава - това е триъгълникът Мадара - Плиска - Преслав.
Надписите около конника, които вече са изличени, са правени в различно, много по-късно време. За Аспарух се знае, че е бил християнин още от Волжка България, защото се позовава на Дева Мария, макар християнството да не е било с ранг на държавна религия.
Поздрави!
цитирай
30. amore - УНИКАЛЕН ПОСТИНГ!!!!!!
25.07.2011 22:27
Приятелко, благодаря ти за труда, който си положила, за да ни поднесеш тази много важна информация! Поздравявам те за всичко изказано! Постингът ти носи просветление, светла учителко. Духът ми светеше, докато го четях. Напълно съм съгласна, че Светия Граал е във всеки от нас. То е свещено енергийно място, което ще намерим, ако търсим. Тангра е един от най-великите богове на древността, и за първи път чувам, че няма официално доказателство, че е бил бог на старите българи. Олтарите на Тангра са едни от най-мощно енергийно заредените места по нашите земи. И до днес се усеща енергията в тях. Просто, останах без дъх. Много ми беше полезна и информацията за Еднорога и Козирога. Нали знаеш - когато трябва да получиш отговор, той сам идва при теб! Поздравявам и divna8 за информацията, изнесена в коментарите й. Удоволствие е да посещавам блога заради постинги като този. Лека нощ и нови светли вдъхновения! Топла прегръдка!
цитирай
31. bven - На 29: penchoan: за Аспарух се знае, че е бил християнин още от Волжка България.
25.07.2011 22:28
Петият посветен син на Кубрат - Аспарух, е кан и Ан-колобър! Възможно е да е знаел за християнството, но сам да е християнин?! Защо тогава не е направил всички българи християни - щеше да спре кръвопролитията и да се свие в един ъгъл на империята?Или е имал друга задача - за която Спас Мавров така убедително ни разказва? Може би има още много въпроси за задаване, но да спрем и дадем време за размисъл!
Лека и спокойна нощ - на тези, които знаят, и тези, които не знаят!:))
цитирай
32. bven - На 30: Аморе, приятелко любезна!
25.07.2011 22:35
Благодаря ти за хубавите чувства и признания, които толкова ме радват. Радвам се, че знанията за Тангра намират благодатна почва - това е нашата цел и път: първоучители на човечеството и степен на духовна еволюция! Тези думи дават сила на Духа и смелост в тежките дни . Заради тези думи толкова години живеем в мрак и робство. Всеки сам да реши как иска да продължи животът в родината ни. Събуждането трябва да започне!:)))
цитирай
33. bizcocho - Не съм ходила там. Надали и ще отида, ...
27.07.2011 16:54
Не съм ходила там. Надали и ще отида, но от дете са ме привличали снимките с Мадарския конник.
цитирай
34. bven - На 33: Женя, ако силно го искаш - сигурна съм, че ще отидеш!
27.07.2011 20:24
Много е хубаво, приятно и изкачването е леко :) Пожелавам ти да го направиш в най-доброто време!
Хубава вечер и се радвам, че ме посети!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868648
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава