Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 08:00 - манипулации в нашата история
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 8043 Коментари: 14 Гласове:
23

Последна промяна: 16.02.2012 09:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Част от статията на Нестинар:
ФАЛШИФИКАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ

Важен въпрос е ранното покръстване на българите в Христовата вяра, което е умело прикривано и заобикаляно от редица автори, за сметка на натрапеното вторично покръстване при цар Борис I (852-889 г.). Този въпрос е детайлно разработен от д-р Тачо Тачев (54), проф. д-р Ганчо Ценов (25) и д-р Илия Илиев (86) и може би трябва да бъде разгледан и коментиран отделно в светлината на православния канон. Така или иначе това е работа за една отделна студия или монография. Унищожаването на старобългарските исторически книги е факт, който под давлението на гърците и папата започва още в IX век. По-късно през турското робство, от България са изнесени над 3000 ценни ръкописа, голяма част от които сега се намират в Русия, Украйна, Молдова и Румъния, както и във Ватикана. По времето на гръцките фанариоти започва и едно систематично унищожение на български книги (главно исторически). Известни са стотици такива сведения, но тук ще споменем само някои от тях:

1. В 1825 г. в манастира "Зограф" (в Атон) са изгорени български ръкописи в пещта за печене на хляб (изпечена била цяла фурна хляб с тези "подпалки");
2. В Атон отново става масово горене на български древни книги (пергаменти);
3. В манастира "Св.Наум" на Охридското езеро гръцкият игумен Дионисий (анадолски грък) изгорил всички български книги;
4. В 1840 г. шуменският епископ (грък), освещавайки църквата в с.Въча, заповядал да хвърлят ръкописните български книги в една яма на гробищата;
5. В 1825 г.по заповед на гръцкия митрополит Иларион Критски, фанариотско аутодафе изгаря скритите книги на Търновската патриаршеска библиотека.

С подобни действия се унищожават целенасочено най-ценните книги и библиотеки. Това по-късно дава предпоставки за поголовно фалшифициране на най-ранната българска история от гърците, които злобно подхвърляли - "Ха, вие българите не си знаете историята и не знаете, че сте най-древните на Балканите. Сега не можете и да го докажете..."

Гърците не са единствените, които са действали по този начин. Руските евреи са другата напаст, която осакати историята ни. По заповед на болшевишкото Политбюро, във Волжка България бяха унищожени стотици хиляди български книги, писани на арабица (исторически съчинения, трактати, научни книги и всякакви други). Преди време беше съобщено, че някакъв "психично болен" бил проникнал уж случайно в книгохранилище в Русия, където се съхранявали старобългарски ръкописи и ги залял с киселина. По-късно пък стана пожар в библиотеката в Санкт Петербург и май пак изгоряха български книги. Има и поспециални случаи.
На 09.09.1944Г. в България пристига специалният пълномощник на НКВД (по-късно КГБ) "другаря" Бачи Зеев* той е натоварен с три задачи от отговорните другари:
1. Да ликвидира министрите, регентите и депутатите от Народното събрание.
2. Да събере и унищожи старобългарски книги на глаголица, исторически книги и религиозна литература в това число и книгите и беседите на Петър Дънов.
3. Да ликвидира духовния Учител Петър Дънов и да репресира последователите му.

Бачи Зеев* успешно се справя с функциите си на палач. Той организира ликвидирането на правителството и депутатите на България (с две картечници в една изровена от бомбите яма на Централни гробища в Орландовци); организира унищожаването на осем вагона старобългарска литература, но не успява да убие Петър Дънов
(заб.: в третото пророчество на Фатима се казва - "Да се внимава да не бъде убит един епископ в бяло от България!"). Дънов, предусещайки края, сам взима решение да напусне физическото си тяло и за да предпази българите от лоша карма!...

По-късно "другарите" от КДС и МВР , по указания от Москва , провеждат няколко кампании по унищожаване и претопяване на стари редки и по-нови "неудобни" български и други книги. Българската история се унищожава не само тук, но и на други места.
В Китай, например, по сведения на френски археолог, работил там, по заповед на китайските власти са унищожени изключително ценни бронзови съдове с надписи и предмети от династиите Джоу (ХІ в. - 221 г. пр, Хр.) и Цин (221-207 г. пр. Хр.). Това е било направено съвсем наскоро, тъй като тези находки са свързани с хуните и "противоречали на официалната китайска история". По същата причина, от години се бави и отварянето на огромната гробница на първия китайски император Цин Ши Хуан Ди, за когото се счита, че е от хунски произход (китайците го считали за "варварин)". По ирония на съдбата, той също е горил книги и философски съчинения, само че китайски. В руските и украински музеи, правени в тоталитарно време, има хиляди старобългарски находки и съкровища, които умишлено не се определят етнически, а носят безличния и обиден етикет - "кочевые" (номади, чергари), който въобще не отговаря на историческата истина. От Афганистан руските археолози разграбиха съкровищата на Кушанската империя, която беше създадена от българи, със столица Балкх и владетели от древния български род Дуло. Тези съкровища и до сега стоят в сандъци в подземията на Ермитажа и едва ли скоро ще излязат на бял свят. Пак в Афганистан, американските бомбардировки и "хуманитарни операции" доунищожиха от българското наследство онова, което не успяха руснаците и талибаните!..

ЗАЩО ТРАКИТЕ "ИЗЧЕЗНАХА" ОТ УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ?

Този въпрос е много уместен, като се имат предвид най-новите открития на тракийски гробници, могили, храмове, градове и антични съкровища, в това число и тракийска писменост, новите открития за Потопа в Черно море преди 7600 години и т.н. Преди да изчезнат от учебниците, траките "изчезнаха" от историята. Така се процедираше с неудобните от политическа гледна точка народи и те, съгласно ленинско-марксистко-сталинските концепции, "изчезваха" от историята. Тази руска теория за "изчезналите" народи беше разработена отдавна. Първо народите изчезваха теоретически (на книга), а след това и физически по сталинския принцип - "Има народ - има проблем, няма народ няма проблем". В по-ново време проводници на тази теория в Русия са - С. А. Плетнева, П. И. Пучков, Д. В. Шелов, В. В. Седов, Г. Е. Афанасиев, И. Зрдели и някои други (91). Естествено , сред "изчезналите" народи на първо място са тези с български произход или генетически свързани с българите скити, буртаси, хазари, половци (кумани), хуни, печенеги (баджанаци), анти и авари. Траките трябваше да "изчезнат", защото това влизаше в противоречие на изгражданата геополитическа ос - Москва  - Белград - Атина. За да се засилят позициите на Атина, трябваше да бъде скрита истината за древната история на България и тракийската култура, която беше на по-високо стъпало от гръцката. Трябваше също да бъдат заличени и древните връзки между траки и българи, по този начин се отваряше дупка в българската история и даваше основание да се твърди, че днешните българи (в това число и македонците), нямат нищо общо с античното население на Балканския полуостров - една опашата лъжа!
Траките , според Херодот били най-многобройният народ на земята след индийците, обаче автори като проф. Велизар Велков (1), проф. Василка Тъпкова-Заимова* (1) и особено акад. Димитър Ангелов (2) се опитват да ни убедят, че през Римската епоха те били - "романизирани и елинизирани"; "етническото им съзнание било променено"; "траките се претопили"; "провинциите Долна Мизия, Тракия и Македония пострадали от нашествия и се обезлюдили"; "на Балканите станали големи етнически промени до идването на славяните IV в."; "в пограничните провинции по долното течение на Дунав населението било силно варваризирано"; "траките били подложени на асимилационни процеси"; "антропологическата и биологична пъстрота сред тракийския свят се увеличава"; и т.н. Според акад. Димитър Ангелов през Римското и Византийско владичество траките почти изчезнали под влияние на неблагоприятни фактори - чести войни, варварски нашествия, опустошителни епидемии, отвличания в робство, емиграции, претопяване, асимилация и т.н. Въобще траките започват да се "изпаряват" и да "изчезват", защото така са наредили отгоре!
Тази политика на заличаване на важни раздели от българската история се следва не само от руски и български автори, но също и от редица чужди автори - гърци, французи - Франсоа Шаму (23) и др. В редица исторически атласи и учебници, издавани в чужбина, почти нищо не се споменава за траките и те почти винаги са изместени от изкуствено доминиращата и яко фалшифицирана и напомпана (напудрена) гръцка история. Избягва се да се говори за предгръцкото население трако-пелазги, и че гръцките ахейски и дорийски племена се появяват като пришълци на Балканите едва в края на II хилядолетие пр.Хр. Голяма част от културата и цивилизацията на елините по същество е заимствана от Тракия и Крит. Траките и пелазгите са имали писменост далеч преди да се появи гръцката писменост. Орфей, Евмолп, Дионис, Омир, Демокрит, Аристотел, Езоп, Тукидит и много други са с тракийски произход, но навсякъде гърците са ги обсебили и ги представят като гърци!

Фалшификациите на тракийското наследство, пренасящи се и върху древната българска история, започват още при многобройните "редактирания" и преписи на Омировия епос (13, 14). Още там се прави нагъл опит да се прикрият много факти и обстоятелства от древната история на Балканския полуостров, които обаче през последните години бяха изнесени на бял свят (14, 18, 19). Това, че траките и древните македонци (тракоилирийци) били "изчезнали" през античността и нямали нищо общо с българите, продължава да се тиражира и днес. Божидар Димитров в книгите си "Десетте лъжи на Македонизма" (34) и "Българите и Александър Македонски" (33) твърди, че древните македонци били "гръцко племе" и че нямали нищо общо със съвременните македонци. Той дори адмирира разрушителната теза на еврокомисарите, според която поради тази причина "Македония трябва да се откаже или от името си или от историята си"!... Тук вече и слепите би трябвало да прогледнат и да разберат за какво става въпрос. Друг пример от същия автор показва с какво точно се занимава той, пускайки дезинформации в публичното пространство. В книгата си "Десетте лъжи на Македонизма", Димитров дава копие от български надпис на цар Самуил, в който има пасаж, определящ цар Самуил като "цар на Българи и Ромеи". Надписа е открит през 1997 г. на каменна плоча в българска църква на територията на Гърция. Той е изпратен като снимков материал и реплика от гръцки граждани от български произход до Божидар Димитров. Първоначално Божидар Димитров обяви надписа за фалшив в една публикация във в. "Македония", а след това се отметна и каза, че е оригинален. Междувременно гръцките власти откриха надписа и го унищожиха!... Същия Божидар Димитров се обяви и категорично против експедициите на проф. Петко Димитров (БАН) и проф. Робърт Балард за търсене на следи от библейския потоп в Черно море и предпотопните селища по нашата стара брегова линия. Въпреки заявените цели на експедицията, Божидар Димитров ги обвини, че под предлог ,че търсят "потъналия Ноев ковчег", всъщност правят проучвания за нефт. Явно Божидар Димитров , като виден комунист, не е чел "Библията" и затова не знае, че Ноевият ковчег не е потънал! Самият професор Балард обяви награда от 10 милиона долара, ако някой го открие. Нека не забравяме, че все пак проф. Балард откри кораба "Титаник" и е човек, който се занимава със сериозна наука,  за разлика от Божидар Димитров, който впрегна историческата наука и археологията в служба на ДС, БКП/БСП и собствения си джоб!...


препоръчвам ви  цялата статия да се прегледа от тук:
nestinar.blog.bg/history/2011/12/17/falshifikacii-i-manipulacii-na-bylgarskata-istoriia.868264
 



Гласувай:
23



1. stela50 - Непременно ще прочета цялата статия ...
09.02.2012 10:15
Трябва да се знаят истинските факти за нашата история ,
и защо някои неща изчезват , а други се появяват
непроверени от времето .
Поздрави ,Бвен ! Хубав и спокоен ден !
цитирай
2. mariniki - замисли ме...
09.02.2012 10:52
имах друго мнение за Б. Димитров...
но само те...умните и ерудираните знаят и как да манипулират обществото...
цитирай
3. divna8 - Неведнъж съм разказвала истинс...
09.02.2012 13:00
Неведнъж съм разказвала истинската история на туристите, с които съм пътувала. И съм обяснявала истинската причина, народът ни да не приема покръстването от цар Борис I - те са първите християни в света! Най-ранните! Защото са знаели истини, които нито един друг народ не е осъзнавал: Христос е продължение на Единния Бог в който са вярвали винаги - Танг-Ра.
Ние никога не сме имали плеяда от богове, нито планина на боговете... за разлика от елини/йонийци/дорийци/ромеи/гърци...
цитирай
4. bven - На 1: Привет, Стела:)))
09.02.2012 13:23
Радостно е, че вече има много публикации за нашата истинска история - на Българите! Винаги ще се знае и ще се чете!
цитирай
5. bven - На 2: Мария, всеки политик у нас е с много лица, но политиците и техните роби -
09.02.2012 13:27
техните истински лица трудно можем да видим! Изгубиха, изпепелиха и унищожиха толкова документи, уличаващи всички тях в машинации . Жалкото е, че периодично подхвърлят някое досие/факт и с това завоалират още много скрити действия. А дали са умни и ерудирани - може да се дискутира.
цитирай
6. bven - На 3: Дивна, това, което го знаем хиляда човека - трябва да се знае от всеки у нас -
09.02.2012 13:34
от малкото дете до възрастния човек. Някога нас ни учеха и възпитаваха с песните на Ботев и Чинтулов, марширувахме и пеехме маршови песни. Сега тази повдигаща българския дух програма липсва. Чий е грехът - не се знае. Но от седене по дискотеки и чалга се става зомби. Всеки у нас трябва да се чувства отговорен за възпитаването в родолюбие. А родолюбецът знае кой лъже и защо, с каква цел. Може би цялата ни училищва програма се нуждае от промени?
За гърците - какво да говорим повече? Видяхме истинския им облик.
цитирай
7. sparotok - !
09.02.2012 16:00
Няма нищо скрито, което да не стане явно...всичко е въпрос на време.
цитирай
8. divna8 - Напълно съм съгласна с теб... Виновните са в Министерството на Образованието...
09.02.2012 16:30
"Някога нас ни учеха и възпитаваха с песните на Ботев и Чинтулов, марширувахме и пеехме маршови песни. Сега тази повдигаща българския дух програма липсва. Чий е грехът - не се знае. Но от седене по дискотеки и чалга се става зомби." bven
*********************************************************************

Сега в учебниците по пеене "изучават" чалга текстове и музика - били по-разбираеми за малките, както ми обясни една д/р/аскалица по пеене...
Познаваш ме и можеш да си представиш каква "лекция" й изнесох... Макар че това не помага, виновни са всички, които са се подписали тези учебници да се издават официално и да служат за обучение...
Защото не е важно само да пееш вярно нотите, важно е и Духът на детето да е в унисон с мелодията, а и текста да е СЛОВО, не чалгария...
Извини ме за новото включване, но... реших, че е важно да споделя...
Хубав ден, ти желая, Бвен!
цитирай
9. bven - На 7: Да, Спароток: Няма нищо скрито, което да не стане явно!
09.02.2012 17:02
Само че твърде много търпяхме, гледахме и слушахме. Лудите се налудуваха, не е ли вече време мъдрите да покажат какво знаят и могат?!
цитирай
10. bven - На 8: divna8, радвам се, че разказа това, на което си свидетел.
09.02.2012 17:09
Естествено учителите могат само да избират учебниците, за мнение едва ли някой ги търси. А да направят нещо извън учебната програма - да разкажат нещо интересно в повече - по история, биология или др. предмет - сигурно веднага ще бъдат мъмрени:)))
Открихме още едно място, където куцането е в ущърб на българина и българското! Родното ни училище не възпитава и не създава българи, а удобни немислещи хора.
Оттук нататък - проблеми, които трябва да се решават много спешно.
Много хубаво, че се включи отново и сподели с нас.
Хубава вечер и много топлина:)))
цитирай
11. planinitenabulgaria - За "Манипулациите..."
09.02.2012 20:21
Брависимо за този прекрасен постинг, Г/жо Бвен!
Коста
цитирай
12. bven - На 11: Коста, благодаря от мое име
09.02.2012 20:30
и от името на НЕСТИНАР - главната заслуга е негова:)))
Нашата заслуга е да четем и да разпространяваме истината!!!
Хубава вечер, приятелю на планините!:)))
цитирай
13. atil - Тази статия тракомана Нестинар ...
24.06.2012 00:10
Тази статия тракомана Нестинар сигурно я е видял в моя блог защото е публикувана там на 1 август 2011 година още..http://atil.blog.bg/history/2011/08/01/falshifikaciite-v-bylgarskata-istoriia-i-tehniia-smisyl.794027
Но няма значение..,важното е да се чете и да се разбира какво се чете.
Вторично покръстване на България няма защото на Балканите няма две или пет Българии а само една.И там в нея официалната религия православно християнстово е въведена от Кан(Княз по православния канон) Борис.Също и славянобългарския език на събора през 891 год.А покръстване на българи е имало многократно преди това и то не само на територията на Балканите.
За произхода и културата на траките и древните македонци сведения дават средновековните булгарски летописи от Волжка България издадени под редакцията на акад.Нурутдинов. А фактите изнесени в статията на проф.Крум Балтаджиев са много показателни и поучителни. Колкото до напъните на тракоманите в този блог да изкарат произхода на света от траките това ги прави несериозни и усилията им за някаква кауза за България олекват. За професорите марксисти отдавна сме си казали мнението...Във Фейсбук има група "Булгары" там има много народ и от тук.Ще дам линк от блога на bven, нарочно..По повод на една карта, статията е поучителна и в това отношение)
Това линк за групата:http://www.facebook.com/groups/bulgary/10150880798881962/?notif_t=group_comment_reply
цитирай
14. shtaparov - Как ли??!!
11.07.2012 08:07
А как така тоя психично болен не нахлу в мавзолея и не заля с киселина мумията на травестита Ленин- да му се не начуди човек??!! Как пък уцели точно Българските книги,а не договорите за теглене на заеми от банките?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867984
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава