Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2012 08:00 - Духът на рейки - 4 част
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 6076 Коментари: 7 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      Скритото послание на принципите на Микао Усуи
Ако разбираме принципите буквално, те не могат да се превърнат в слова с практическо значение. Вместо да помагат и да лекуват, някои от тях в края на краищата биха създали и проблеми. Всеки, който се опита никога да не се ядосва или да не се тревожи, да работи винаги усилено, да бъде добър и да обича хората, ще свърши като ВЛПС (Велик лицемер, потискащ себе си), може да стане напрегнат, циничен или потиснат заради своя предполагаем провал.
Нищо ли не е знаел Микао Усуи за тези лесно предвидими последици? Свръхчовек ли е бил той или с тези кратки наставления е искал да предаде нещо по-дълбоко от това, което може да се види на пръв поглед?

Както днес ни е известно, основателят на метода на рейки е вникнал дълбоко в окръжаващия го свят. Със сигурност е бил запознат с езотеричното използване на езика. Ако се налага даден ученик да бъде подтикнат да се развива с помощта на принципи и текстове, тяхното съдържание трябва да бъде формулирано по такъв начин, че значението да е сложно, а отделните послания да се разкриват само с помощта на прецизно изучаване, както и с подлагане на съмнение на всекидневните мисловни модели.

Принципите на рейки са кратки и същевременно съдържат знанието на средно голяма библиотека. Естествено, това твърдение не може да се обясни подробно на страниците на тази книга. Но ще се спра на някои от основните положения. Готови ли сте да предприемете кратко пътешествие в мистичната страна на рейки?


image

Значението на "Тук и Сега"

За да изследваме загадката, която император Мейджи и Микао Усуи са ни оставили, трябва да проучим отделните принципи на рейки и да разберем по какъв начин те са в хармония помежду си. Вероятно имат обща насоченост.
Едно от важните качества се разкрива в повтарянето на думата днес. Тази дума съзнателно ни насочва към осъзнаване на значението на настоящия момент. Всички големи духовни учения са съгласни, че хората могат да бъдат истински щастливи, да обичат, да открият какво наистина представляват, да почувстват пулса на живота, да развият своите таланти и да действат в името на доброто на всички, само ако са тук и сега. Само в настоящия момент пред нас се открива възможността да въздействаме върху дадена ситуация от живота и да я променим към по-добро. Ако по-голямата част от нашето внимание е концентрирано върху миналото или бъдещето, няма да постигнем голям успех, няма да научим много, когато се наложи да оцеляваме както в ежедневния си живот, така и при необичайни ситуации, в които може да се озовем, за разлика от хората, които са с високо ниво на съзнание и живеят в настоящия момент. Ако не сме тук и сега, много по-малко ще се радваме на живота.

Ключът към тайната на духовното пробуждане може да се открие в думите тук и сега. Това е ключът към здраво затворената врата, която разделя царството на любовта и светлината от материалния свят. Когато на Аза бъде позволено да разцъфти напълно в настоящия момент, това автоматично довежда до влизането на духа във Великата божествена светлина. Микао Усуи е бил наясно с тази истина. След като в продължение на двайсет и един дни медитира и пости в планината Курама - прочуто свято място в Япония, почитано от векове - той получава просветление. Това изживяване му позволява да създаде Системата на Усуи за естествено лечение на основата на знанието, опита и способностите, които е събрал и развил по време на своя живот. След това ги предава на другите.

И така, едно от фундаменталните послания на мистичния път на рейки е: "Със своето съзнание бъди в настоящия момент, бъди тук и сега. Това е единственият начин за теб да достигнеш до Великата божествена светлина. Това е единственият начин да промениш живота си към по-добро и да му придадеш по-голямо духовно значение."

Тъй като анализираме други аспекти на мъдростта, скрити в принципите на живота, моля ви, помнете основната ориентация, представена по-горе: запазването на будност във всеки настоящ момент е основата за истинското духовно съзнание, което е канал за божествената сила, течаща в съществата, които са пробудени. Чрез тях тя се втича в този свят и е в състояние да поддържа лечението и мира, щастието и развитието.





Тагове:   мусуи,   рейки-принципи,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - много полезни мисли и разсъждения...
04.07.2012 08:54
тук и сега... или да живееш в настоящето...
а ние обичаме да отлагаме нещата в бъдеще и да
очакваме щастливите мигове в някога...
тук и сега... ще си го повтарям днес... и утре... ще живея..
благодаря ти, Татьяна...а музиката е прекрасна...
цитирай
2. kostas - Тава послание е толкоз лесно и просто ,но самото му изпълнение е много трудно..Все ще се намери някое обстоятелство да ти отвлече вниманието..
04.07.2012 09:49
* запазването на будност във всеки настоящ момент е основата за истинското духовно съзнание, което е канал за божествената сила, течаща в съществата, които са пробудени
цитирай
3. yotovava - Едно от важните качества се разкрива в повтарянето на думата днес.
04.07.2012 12:13
Тук и сега.

Едно от найа-важните прозрения, за да можем да живеем. Да сме щастливи. Или нещо друго.

Бъдещето носи отлагане, миналото носи съжаления.

А всъщност живеем днес, тук и сега :)
цитирай
4. stela50 - Духът на Рейки ... сила и увереност ...
04.07.2012 15:11
Животът е днес ... тук, сега, а всяко отлагане на нещата
ги отдалечава от същността ... Много полезно както винаги
за всеки от нас . Благодаря , Бвен ...
...Със своето съзнание бъди в настоящия момент, бъди тук и сега.
Това е единственият начин за теб да достигнеш до Великата
божествена светлина. Това е единственият начин да промениш
живота си към по-добро и да му придадеш по-голямо духовно значение...
Поздрави !
цитирай
5. mileidi46 - Pravilno!
04.07.2012 23:18
Jivota ni e Tuk i Sega!
Nito e v minaloto,nito e v bude6teto..Misleiki za minaloto i za bude6teto...nie propuskame dne6niqt si mig,a i utre6niqt..i sledva6tiq..
S edna duma..izob6to ne jiveem ..a fantazirame..
цитирай
6. bven - На mariniki, kostas, yotovava и stela50:
07.07.2012 16:24
Приятели, аз също като вас изпитвам трудностите да бъдеш Тук и Сега, все пак сме космически същества в земни тела и земното досега преобладаваше почти при всички. Но може да се каже, че всеки с желание и постоянство може да постигне концентрация, а това е основа за развитие на душата и Духа. Отнесеният поглед и мисъл не ни помагат, а нанасят вреда. Особено в тези години чувството, че си тук и сега много помага да постигнеш целите си - да бъдем сетивни, хармонизирани и да дадем своя принос в еволюционното стъпало.
Нека животът Тук и Сега бъде начинът за достигане просветление и духовност!
цитирай
7. анонимен - Силвия
06.11.2012 07:03
А ако чувстваш,че човекът с когото живееш се държи в поведението си сякаш не е тук и сега с мен,то аз ли не съм наред или той?Не се ли усложняват по този начин взаимоотношенията между хората?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869629
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава