Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2014 08:17 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Окултното значение на Великденските празници


Както вече видяхме, Христовите тайнства - Христовият път на Посвещение - са представени чрез живота на Исус Христос. Това става още по-ясно, когато изследваме кулминацията на историческите събития, свързани с това същество, по това време на годината.

Целият път на посвещение в Христовите тайнства е очертан през Великденските празници. Великден все още е единственият свят ден, определящ се по звездите. Той винаги се пада в първата неделя след първото пълнолуние на пролетта - след пролетното равноденствие. Според езотеричните традиции само най-висшите посветени са способни да участват в Тайнствата и енергиите, появяващи се в самото равноденствие. Обикновените хора и учениците честват небесните енергии по един "отразен" начин по време на пълнолуние. (Изучаващите астрология знаят, че Луната отразява светлината на Слънцето и че това има значение за времето, в което се чества Великден.)

По време на Великденските празници имаме идейна възможност за достъп до енергии, с които да преобразим живота си. Това е време под властта на Архангел Рафаел - Пазителят на Свещения Граал. Неговата задача по това време на годината е да помогне в отварянето на чувствата, така че душата наистина да може да види и разбере какво трябва да бъде извършено от индивида по този път.
Това е честване, което може да ни помогне по нашата вървяща вечно нагоре спирала. Време на велико ангелско честване, време, в което можем много по-цялостно да се свържем с ангелските пратеници за да възобновим собствения си живот. То е време, в което нови учители осъзнават своите задачи и цели. Време, когато езотеричната сила на музиката и на цветята може да бъде доловена от онези, които са склонни към това.
Пътят на посвещение в Христовите тайнства е очертан от събитията, които знаем като Седмицата преди Великден. Всяко събитие от живота на Исус Христос отразява събития в живота на всеки човек, който се стреми да разгърне Христово съзнание. Те са били поставени на сцената на физическото, за да са по-разбираеми за нас, но не трябва да се приемат буквално. Съществува "тайно значение." Това е време за велик празник, а не за скръб!

                                  Светата неделя

Сряда
Това е времето на предателството и на самоунищожението на Юда. Медитацията трябва да се насочи към премахване на нисшите желания и към очистване пътя за по-голяма светлина.

Четвъртък (Тайната вечеря)
Това включва Тайнството на причастието - най-висшето учение за алхимичния процес. Това е време за медитация върху преобразяването на мъжката и женската енергии за по-висша изява.
Четвъртък (Гетсиманската градина)
Това е време за работа и съсредоточаване върху срещата с „Обитателите на прага", често повтарящ се процес в живота на ученика на Тайнствата.

Петък (Разпятието)
Това е най-радостното време на сезона и представя последната степен на посвещението. Тук ние се учим да носим собствения си кръст и че сами сме отговорни за живота си. Отказваме се от нисшето заради висшето.

Събота
В по-традиционните мистични системи това е било ден за Кръщение. Акт, който освобождава и просветлява енергийната структура на индивидите, което води до пълно съзнателно проникновение за вътрешните духовни нива на Природата. Воалът между живота и смъртта, между физическото и духовното е разкъсан завинаги.

Неделя (Възкресението)
Това е най-възвишената церемония, време на ангелско честване на онзи, който се е издигнал над нисшия си Аз и е дал пълна изява на истинската Христова енергия. Това е времето на пълна и истинска комуникация с ангелската йерархия.
Христовата енергия върху Земята на Великден ни поставя изисквания относно нашето разбиране. Тя изисква вникване в езотеричните аспекти на Христовите тайнства, за да може този момент да се възприеме като време на велика радост. За онзи, който стане съзвучен с нея, то носи потенциала за развитие на дарбата да се издигне разбирането до нови висини.

image
         Подготовка за Христовите огнени тайнства

Като за ученията и стъпките при разгръщането в Женските тайнства по време на Коледа и на зимното слънцестоене има период за подготовка (Коледните пости), така е и за ученията за мъжките енергии на Огъня в Христовите тайнства. Това е сезонът на Великите пости.

Периодът на Великите пости дава възможност на всеки да започне подготвителния процес за да преживяване на уроците и енергиите от събитията, очертани от Великденските празници. Всеки човек, постигнал хармония с Христовите тайнства и техните ритми, ще ги преживява по свой неповторим начин. Седемте мъжки тайнства често се преживяват от всеки под една или друга форма през пролетния сезон.
Времето на Великите пости трябва да бъде прекарано в дълбока медитация върху приближаващите тайнства, свързани с изявата на вътрешните огньове и със съзнателното им трансформиране. Размерът на подготовката ще определи до каква степен индивидът ще посрещне изпитанията и проверките, за да достигне до пълното пробуждане и изява на вътрешния огън. Това винаги е било време за голяма душевна подготовка в Тайните храмове, предшестващо вливането на енергиите, приведени в движение върху планетата от пролетното равноденствие. То има много значения» както мистични, така и други:
1. Това става четиридесет дни преди Великден. Четиридесет дни е символично времетраене, означаващо период на усилена подготовка. След кръщението си Исус Христос отишъл в планините за четиридесет дни. Кръщението било последното от Женските тайнства и то трябвало да бъде последвано от изявяването на Христовата енергия във външния свят.
2. Това е време на подготовка за голямо духовно усилие, така че да се освободят енергии, които да създадат възможност за учение и посвещение.
3. Какво ще бъде постигнато и проявено в живота на човек, зависи от индивидуалните усилия - то би могло да отнеме четиридесет дни, четиридесет години или четиридесет живота.
4. Това е време за изпитание в древните Тайни храмове:
време за задълбочено душевно търсене
време за сериозна душевна преценка
време за основен вътрешен самоанализ.
5. Церемонията на Пепелната Сряда е символична за нашето посвещение и за себеотрицанието, необходимо, за да започнат дълбоките Тайнства на Голгота. Пепелта символизира провалите ни да живеем истински с идеалите, пробудени на Цветница през изминалата година.
6. Цветница през Великите пости е време за разкриване на нови идеали за предстоящата година и за честването на тези, които ни желаят добро в духовния ни стремеж.
7. В еврейската традиция библейските книги на Йов и Йона били използвани като ръководство за посвещение и подготовка през това време.
Гласувай:
5
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 11816514
Постинги: 2478
Коментари: 12884
Гласове: 34980
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава