Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2019 09:34 - разделяй...и владей
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 5478 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

БУДНАЕРА///ЕВ


                                        Забранената обединена България

                                                Yordan Halachev

За политическите интереси на великите сили, обединена България винаги е била неудобна и нежелана и опасна перспектива.
Защото знаеха истинската история.

Помнят и дивизията на ген. Владимир Вазов, когато Съглашението губи над 60 000 души: "В никоя война англичаните не са давали наведнъж толкова много жертви, както при Дойран!", каза Лойд Джордж, министър-председател на Великобритания.
Украинците и руснаците не искат да си спомнят, какво направи генерал Колев с конницата на "страшните" донски казаци.

Французите помнят Шеста Бдинска дивизия и Осма Тунджанска дивизия, "Македонската Шипка" и онези 6000.

Германците помнят разгрома от 30 хиляди българи на елитната, опитна, отлично въоръжена и отпочинала група армии "Е", с численност 550 000 войници.

Великите сили знаят истината за древната история от преди 7500 години, знаят и Тервел, Крум, Симеон Велики и Калоян.

През 2009 г. обаче, “The New York Times” и много други американски и европейски издания, признаха, че далеч преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, по нашите земи е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката.
Нашите предци, обитателите на Черноморието са били високо развита цивилизация, чиито традиции са навлезли в културното наследство на тракийската етнокултурна общност и по-късните египетска и древно гръцки цивилизации, най-старата от които ок. 2700–1120 пр. Хр. , е Микенската.

САЩ и Европа със създаването на Косово и Русия с връщането на Крим, създадоха уникални прецеденти на континента, които трябваше да генерират обединителен патриотичен огън, около който да се консолидира българската нация.

Съединението на Княжество България с Източна Румелия и подписването на Крайовската спогодба от 1940 г. , са двете събития, когато България по мирен начин, без война си върна отнети земи.

Днес България като член на Евросъюза и НАТО, трябва да постави на дневен ред въпросите премълчавани, някои повече от век, други от 76 години- за изконните български територии, за произтеклите в този период проблеми с нашите сънародници в региона на Балканите.

Да се постави сериозно въпроса за дължимите милиарди от Турция. България да постави условие за членството на Турция в ЕС, само след като изплати компенсациите на прогонените от Тракия българи.

Крайно време е и Германия да върне заема, който взе от България по време на Втората световна война. С лихвите.

Особено неприятно за противниците на силна и обединена България бе, когато учени като Веселин Бешевлиев, доказаха, че на територията на България, по време на Ранното Средновековие няма тюркски топоними, а Стамен Михайлов доказа древната балканска традиция на старобългарската чернолъскава керамика.

Стамен Михайлов дори имаше смелостта да представи работи на чужди учени, според които българският знак IYI присъства на Балканите поне от пето хилядолетие преди Христа - времето на Потопа, екологичната катастрофа и преселението на предците ни.

От Иван Венедиков, Евгений Теодоров, Иваничка Георгиева, Николай Колев и др. научихме, че култовете към Залмоксис, Дионис, Сабазий, Бендида, Хероса са все още живи в българската култура, а традиционните ни земеделски сечива и пастирски атрибути са от тракийски произход.

Кой се страхува от гнева на пробудения българин?

След балканската война, сръбските и гръцките власти, установили се в Македония, се заемат да изкоренят българщината чрез закриване на училища и църкви и преследване на ВМОРО.
Сърбия и Гърция подписват на 19 май 1913 г. таен военно-политически договор, който бил насочен изцяло против България. Двете държави се задължавали да си оказват пълна подкрепа, в случай че някоя от тях влезе във война с България.

След сключване на Лондонския мирен договор от 1913 г. , българските войски се съсредоточават на запад за евентуално противодействие срещу сръбската и гръцката армия. Турската и румънската граница, почти без никакви войскови сили, останали незащитени.

Трябва да помним как съюзени Сърбия, Гърция, Черна гора, Румъния и Турция, като глутница вълци се нахвърлят върху България.

Турския геноцид над българите в ИзточнаТракия бележи началото си в разгара на Междусъюзническата война и е насочена в три направления: Енос – Дедеагач, Кешан – Одрин и Чорлу, Визенско – Лозенград, Малко Търново.


„От 235 000 кв. км с Ньойския договор подписан на 27. 11. 1919 год. , България е свита до 111 000 кв. км. коментира акад. Проф. Д-р Борислав Йотов, уточнявайки и  че и „Турция дължи компенсации на България в размер на не по-малко от 20 млрд. щатски долара“.

По силата на Ньоиския договор от България са откъснати:
1. Западните покрайнини;
2. Струмица;
3. Южна Добруджа;
4. Западна Тракия със земите между поречията на реките Марица и Места.
5. Зайчар.

По силата на Ньойския пакт Българското царство се е задължило да предаде на Кралство Сърбия, Западните покрайнини – селата в Кулско, областите около Босилеград, Цариброд и Струмица.

Антантата поела управлението на Беломорска Тракия, но малко по късно я предоставя на Гърция, а Добруджа на Румъния. Шестдесет и седем хиляди души коренно българско население от Северна Добруджа са били разменени с румънските колонисти, настанени в Южна Добруджа след анексията й от Румъния.
С крайна асимилаторската политика Румъния записва цели български села като румънски.

Преди няколко години излязоха резултатите от генетически проучвания, извършени в Румъния. Стана ясно, както се знае и от историята, че северните ни съседи в по-голямата си част са българи. Хапло- групите E, J, I2, R1a1, R1b, G са същите, като населението на България.

Страбон пише, че гетите и мизите (наречени по-късно българи) обитават земите на север, но и на юг от река Истър. Плиний локализира бесите между реките Струма и Места, а малко по-късно Клавдий Птолемей пише за беси край северните склонове на Карпатите. Древните топоними от земите на България и Румъния също потвърждават, че от незапомнени времена тези територии са обитавани от едни и същи хора.

Имената на намиращите се в сегашна Румъния селища Берзовис, Тамаси дава, Суро бара, Дино-гетия и др. са сродни на изградените в Тракия Берзаме, Тамон Бари, Бренто, Дин-друме.
Имената на румънски градове и днес са запазили българските си имена- Бистрица, Бистра, Луда Бара, Стража, Липова, Остров, Габри, Пещера, Корабия, Подгория, Гарван, Пригорие, Падина, Богати, Добра, Родна, Видра, Златна, Соходол, Извору, Глина, Куки, Мирчa вода, Добромир. И до днес са широко разпространени българскителични имена като Богдан, Богдана, Боян, Влад, Войка, Влъкана, Дан, Драгомир, Драгута, Калин, Калина, Мирчо, Рада, Раду, Радул, Сава, Стан, Стана, Стойка, Стояна.
Майчиният език на "румънците" е българският до началото на ХХ век и е доказано изконния език на местното население, което обаче е подложено от великите сили на латинизация и в последствие му е промито националното съзнание, (което в момента се върши в България) и е наложен езика на малка етническа група, говореща на език , сроден на италианския.


Югославия беше създадена по изкуствен начин, от „Великите сили“ и Коминтерна, с цел да не се допусне окончателното обединение на българските територии и съдаването отново на Велика България.
Сърбия с бомбардировките от НАТО и парцелирането по "американски" на Югославия изживя случилото се с България през 1919 г. , и Ньойския договор.
Ние пък тогава не се държахме добросъседски. Е истина е, че сърбите са ни причинили повече вреди, дори отколкото гърците, защото те обикновено ни нападаха в гръб и абсолютно непредизвикани.
Само за около 70 години сърбите и Коминтерна успяха с терор да подменят познанията по история и “самосъзнанието” на доста от българите от Вардарска Македония, самоопределящи се като македонци.


Демокрацията в България за съжаление бе осъществена по изкусно планиран антибългарски сценарий, а във властта бяха инсталирани политици, които и в момента продължават да провалят България, в интерес на чужди сили и съседни държави.

Не се говори и нямаме сериозни контакти с другите съвременни български държави-републики в състава на Руската федерация и извън нея-Татарстан, Кабардино-Балкария, Северна и Южна Осетия, Чувашия.
За победата над Волжка България, на която Русия е плащала данък около 200 години, Иван Грозни построява главният православен храм на Русия в Москва на Червения площад-Василий Блажени.

От Иван Грозни до последния руски император Николай II, в титлите на руските императори фигурира и Княз на българите.


Четете още на: http://www.budnaera.com/201602f/1602001125.html#ixzz5ZBQjYX52




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Благодаря за предоставянето на тази информация
10.01.2019 14:32
На мене много от цитираните исторически факти не ми бяха известни. Камо ли на децата ни от все още канонизираната и контролирана, като медиите ни образователна система.
Дано този блог поне с това бъде полезен за споделящите се хора.
Трябва да се пише и информира.
Поздравления Bven!
цитирай
2. barin - Здравей, Татяна. Стар римски пр...
10.01.2019 16:39
Здравей, Татяна. Стар римски принцип, успешно прилаган от Британската колониална система. Върху България имам чувството, че са го изпробвали на няколко пъти. Никой не иска голяма България, но за голяма Югославия и Румъния нямаха нищо против. По-малките държави лесно се управляват отвън.
Поздрави!
цитирай
3. bven - На 1: lexparsy, хубавото е, че има българи, които знаят и казват фактите каквито са били!
10.01.2019 19:55
Може би не всичко е така, но затова можем да усещаме и отсяваме истината от плявата.
Пък и нови неща се разкриват за България и българите!
Бъди истински българин и възпитавай децата си в българщина!
Поздрави!
цитирай
4. bven - на 2:barin, много пречим на много държави и интереси, но главно с хубавите качества!
10.01.2019 20:01
Крайно време е да се събудим и да решим - или ние, или те! Румъния, Югославия, Гърция - те не са носители на нищо стойностно, че да искат унищожаването им.
Поздрави!
цитирай
5. bven - Особено съм благодарна за минусите.
11.01.2019 11:03
За мен те са знак за особено добро отношение към дадения материал, за съпричастност и приемане на данните.
Светлина и Любов!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Бвен!
16.01.2019 11:25
Към всичко, казано от теб, само едно основно нещо, което винаги се премълчава или избягва, ще добавя. Няма друга държава в света, която да е нанесла повече щети на България от Русия. Тя е и най-заинтересована да ни заличи, за да прикрие следите на всичките злини, които ни е причинявала във времето, собствената си неблагодарност и болните си амбиции да граби и присвоява чуждите исторически постижения, заслуги и територии. Крайно време е да се разбере и осъзнае, че и до ден днешен Русия е воденичният камък на шията на България, който ни тегли към дъното подло, подмолно и лицемерно!
Светли дни!
цитирай
7. bven - Благодаря за оценката, batogo.
16.01.2019 13:40
За количествена оценка в историческия смисъл е трудно да се говори. Аз вече мисля, че и големите империи на Европа - Англия, Германия и Франция, ведно със сателитните им държавици от балканите, са действали в пълен синхрон. Така че - борбата е била българите против всички и за всички!Защото, ако не е имало българска държава, много от тях са щели да бъдат в друг вид на географската карта.
Затова и някои умни политици като Де Гол и Ф.Йозеф Щраус знаят какво казват за нас
и при посещения у нас променят икономическите връзки на страните ни.
Все пак ние сме благородните и светлите и не трябва да го забравяме!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867820
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава