Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2019 00:00 - искаме ли такава българска история?
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 2414 Коментари: 16 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


ПП "Възраждане" алармира: Министерството на образованието обучава учители как да фалшифицират българската история

София, България27 Апр. 2019, 09:53

 На 6 и 7 април 2019 г. в София се провежда поредният кръг от обучения на учителите по история, организирани от Министерството на образованието.

МОН не за първи път провежда такива семинари за българските учители, но за първи път от почти десетилетие насам държавата плаща всички разходи на командированите специално за целта преподаватели от цялата страна.

Причината е прозаична - от началото на тази година министерството провежда изключително агресивна кампания за тотална подмяна на методиката, по която се преподава българската история, като основната цел е да се накарат българските учители да внушават на българските деца, че основният враг на България е Русия, че най-близък и приятел ни е Турция, че турско робство не е съществувало, че българите доброволно са приемали исляма и на драго сърце са си давали децата за еничари, че българският народ не е славянски и че най-голямото зло в нашата история е комунизмът между 1944 г. и 1989 г.

С мен се свързаха няколко учители, които независимо един от друг ми разказаха напълно подробно какво се е случвало на този семинар. Помолих последният от тях да ми прати и писмо, в което да опише какво се е случило и как са се отнасяли с тях техните "обучители". Ето го и самото писмо:

"Здравейте! Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН. Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозапад ния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет. Част от преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, сигурен съм, че знаете доста неща за тях.

Наименованието на обучението е просто "Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас". Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН. От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от "новостите", които трябва да научим е "че турско робство не е имало" и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че "Християн-ските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре" (за кръвния данък); "Девширмето е път към просперитет"; "далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор" (за ислямизацията) и че "голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него".

Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямиза-цията е била епизодична, не чак толкова агресивна и в голяма степен - доброволна. Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да ѝ извием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да води. Но сме ѝ извили ръцете!

И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционал-ност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост. На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии! Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов). Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 - 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава!

И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд. Зададе ни въпроса "Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?" При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията... Финалът беше "Вие трябва да знаете, че министерст-вото плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва..." (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам да я науча и да ѝ внуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица. Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България. Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система... Това е. Успех Ви желая!"


Сами виждате как и по какъв начин колониалния режим у нас се опитва буквално да пренапише българската история и окончателно да превърне нашите деца в аморфна маса без национално самосъзнание. За това, че в момента Министерст-вото на образованието се контролира от хора, наричащи себе си патриоти, пък въобще няма смисъл да се говори.

Съществуването в държавното управление на партии, наричащи себе си патриотични, но прокарващи най-антибългарска политика, е безспорно най-подходящия срамен епитаф, който заслужава това нещо, известно в момента като Република България. Ние българите нямаме друг избор - или унищожаваме този колониален тумор, който убива нашият народ и е превърнал уж "българската" държава в най-големият ни национален враг, или туморът ще ни довърши. Като преди това, за да е пълна деградацията ни, ще превърне от нашите деца еничари, верни на чужди държави, каузи и култури. От повече приказки смисъл няма - инструментът за оцеляването на Отечеството се нарича Възраждане. На 26 май българският народ ще има възможност да вземе този инструмент в ръцете си и да започне разправата с враговете си. Защото успехът ни в борбата може да е само общ! Възраждане - само ние можем!"


Прочети повече в Blitz.bg: 
https://blitz.bg/politika/pp-vzrazhdane-alarmira-ministerstvoto-na-obrazovanieto-obuchava-uchiteli-kak-da-falshifitsirat-blgarskata-istoriya_news670831.html



Гласувай:
10



1. lexparsy - Наистина сме свидетели, всеобхватен геноцид от собствените ни „демократично“ избрани властващи.
12.05.2019 00:15
И той става все по-нагъл и очевиден. И се дължи на увереността им че вече сме тотално примирени и затъпели, но и страхливи.
Аз отдавна съм свидетел и на колко други и грешни и порочни неща учат децата ни.
Но особено когато вече излизат наистина на Яве много лъжи за историята ни това е нагло безочие, и особено след столетията не само робуване, но и поголовното клане на народа ни от турците. Това ще се превърне в омраза и агресия, която пак е планирано как да се използва... Прогнозирам!
цитирай
2. bven - lexparsy, този геноцид , за който говориш, не е от вчера и от днес!
12.05.2019 08:36
Първите данни за наша държава (според Валентин Вътов) са от 32 153 г.пр.н.е. !! Естествено е да не се е знаело всичко за нашето минало и държавите ни през вековете, но винаги чуждите на България държави са се мъчили да крият позорно всичко известно за нас. Дори и историците, които се цитират, като по-неутрални, внасят свой привкус. Почти както е сега - за едно събитие има много интерпретации. А за сегашното промиване на мозъците - ясно е, че господарите натискат силно да забравим миналото, за да нямаме бъдеще. И учебниците по история са само брънка в сложната верига на антибългарската пропаганда. Все пак, добре би било да знаем и казваме истината, за да достигне до сърцата на всички, които милеят за родината си!
Поздрави!
цитирай
3. morskipesni - Трябва не да се изгонят, а да се изтребят!
12.05.2019 19:52
Емигрантите желаем да се върнем, за да им дадем възмездие-както и да си наредим държавата, за жалост до днес напълно затънала в колониалното блато. Колкото до историята, пазя оригинален пълен комплект прогимназиални и гимназиални учебници от около 1975-1985 г, както и повечето издания на НК и БАН за същия период. Лесно ще я възстановим в оригинал.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
12.05.2019 21:08
Точно еничарствотое признак за робството! Да отнемеш отгледано момче и да го принудиш насила да служи!? Притисната, отоманската империя премахва еничарството, ако не се лъжа, през 1826 година чак !Има и друга причина за него
Признаците за робство през годините се менят При Рим ,робът е семейна собственост и му се осигуряват храна и подслон Иначе е считан за вещ, може да се продава Продажба на хора има и в Отоманската империя- на млади момичета за харемите, като най- хубавите стават собственост на султана
Късен признак за робство при нас, косвен, е неприемането на Български момчета за войници Което показва ,че са считани за неравноправни, втора ръка хора!

Понеже в материала се говори за пари, че министерството плащало, да се преподава и респективно да се обучават на това учителите и те са длъжни да го правят, става ясно, че някой плаща ,да се фалшифицира историята ни
И предателите за пари ,продават и родителите си!

Хубава вечер!
цитирай
5. bven - morskipesni , имаш право да се гневиш , но гневът е лош съветник.
13.05.2019 11:56
Нека всички - всички! - да си върнем държавата, законите ни са достатъчно добри, за да има възмездие. После ще напишем новата, истинската история, защото тази в твоите учебници също не е цялата, а скалъпена под северен диктат история. Вече има достатъчно материали и много автори вдигнаха булото на лъжите за българите и България!
Поздрави и живи и здрави всички , милеещи за род и родина!
цитирай
6. bven - На 4. leonleonovpom2 .
13.05.2019 12:20
Данните, които представяш, са убедителни, Иване. Естествено никой не продава и дарява мъжка рожба на поробителя си. Има един руски филм - Мамелюк, който показва как са ставали децата роби и избивали един друг, дори и приятели.
Колкото за принуждаването на учителите - това не е от днес. Винаги учителите по история са премълчавали факти, защото не са дадени в учебния план. Сега остава да покажат характер и да решат кой как ще разказва историята ни и на какво ще учат децата.
Пластовете се раздвиижват и няма спиране!
Хубав ден ти желая!
цитирай
7. elcho - Всичко е умишлено и
13.05.2019 20:52
политически подтиснато. Всеки от нас може да напише верен учебник по Истирия и то от тук написаното в блога. Всичко е ясно и четливо. Работа за един работен ден ! Не знам, какво да направя, но призовавам всички от Вас за началото !!!
цитирай
8. bulgares - хм
14.05.2019 17:22
Какво означава "каква история искаме"? Историята не би ли следвало да е съобразена с историческите факти и документи?
цитирай
9. bven - bulgares, точно за това става дума -
14.05.2019 18:48
историята да се пише обективно, без лични чувства, чужд натиск и субективизъм.
В момента се пише история под чужд диктат.
Поздрави!
цитирай
10. bven - elcho, съгласна съм с теб, че трябва да се започна отначало, на чисто.
16.05.2019 08:31
Не съм сигурна обаче, че написването на истинската ни история е лесно. Само в блога има поне три теории за произхода на българите. Кой ще надделее и чия истина е близо до истината?
Извинявам се за късния отговор. Одобрих твоя коментар, но той се зарея някъде....:)))
цитирай
11. batogo - !!!:))) Бвен, историята е една удобна за властта илюзия, целяща да моделира масовото съзнание по удобен начин
16.05.2019 11:01
Според не-промитите мозъци историята винаги е била и ще бъде фрагментирана така, че да обслужва интересите на властта. Когато повече хора осъзнаят тази игра на властта и не се поддават на влиянието й, а търсят истината и само истината, тогава ще се възродим. Докато не си научим историческите уроци, на които Животът ни учи, винаги ще повтаряме класа и ще се оправдаваме с другите.
Промените протичат винаги отвътре навън, а не обратно. Докато не изкореним простащината и алчността от семейната си среда и не се научим да възпитаваме с личен пример будни, честни, любознателни, добродетелни, почтени деца със собствено мнение, осъзнаващи и разбиращи, знаещи и можещи, няма как да вървим напред.
Хубав ден!
цитирай
12. elcho - Права си !!!
16.05.2019 12:36
Така, нека на първо време да погледнем тетрадката на Бенковски,която се пази в музей. На последната страница, той е написал :" ЗИЕЗИ, от които сме Българите". Какво знаем за това ?! Знаем че това е един от двайсетте Библейски рода. Знаем за Цар Зиузуду, петият Шумерски Цар. Знаем за Хонори, Хети, Хикси проислизащи от синовете на Зиузуду. Знаем за миграция на някакъв процент от тези народи след потопа. Знаем пътят по който те са вървяли. И този път съвпада с пътят който ние знаем за нас. И по същият дълъг път се появяват имена от които се образува и днешното ни име. И след дългият път, всеки рано или късно се завръща у дома. Е, сега ще има и други мнения, но вярвам че отклоненията ще са малки и по подробни. А Вие, какво ще кажете за това ?!
цитирай
13. анонимен - на 11. batogo, всеизвестно е, че историята се пише от победителите!
16.05.2019 18:39
От сечейната среда няма по-добро възпитателно и учещо средство. Но ние и там сме изоставили нещата, колкото и да не признаваме. Защото възпитанието започва преди да се роди детето. А у нас няма никакви условия в едно обикновено семейство /с минимални доходи/ да се говори за добро поведение, прочетени книги и т.н., да се учат децата на шах, да не гледат телевизия и компютри денонощно.
Предстои много работа за тези, които искат България да се изправи от дъното.
Поздрави!
цитирай
14. анонимен - бвен: elcho, това и други факти имах предвид, но в спора се ражда истината.
16.05.2019 18:44
Нека първо всички да научат, че България се е образувала от славяни, траки и пра-българи? през 681 година от Аспарух, пък корените ще започнат да излизат за всички. Важното е да сложи началото!
Поздрави!
цитирай
15. elcho - Анонимен !
16.05.2019 21:05
За съжаление си прав ! По лесно е да направиш къща, отколкото да развалиш старата къща внимателно и от нея да направиш друга по различна.....
цитирай
16. anonimen65 - v dneshno vreme e
21.05.2019 09:50
trudno i nova kashta da sagradish ot vsiakade te slediat spirat nalagat ti pravila mnenia iziskvania
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869467
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава