Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 11:50 - Загадката на мозъка е тайната на сътворението
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 3276 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Загадката на мозъка е тайната на сътворението?   Дата публикация: 3 Май 2013 г.

Напредъкът на науката и технологиите направи възможно да се преодолее формула Тютчев и предават идеи от човек на човек или от човек на компютър (робот) пряко, без думи. Дали ще има в тази нова цивилизация, която избягва словото и мускулно натоварване, много скоро да разберем. но за сега - първите стъпки по този път журналист разглежда "Седмица" Петър проби.

image

 

Напоследък, аз хвана окото сайт на известния илюзионист Дейвид Копърфийлд. Пред себе си имам четири карти от различни бои - Вале, Дама, поп, дама, все още. Необходимо е да се вгледате внимателно в някоя от картите, го помня и кликнете на "бутона". Копърфилд обещава, че той ще вземе далеч от монитора тази карта, въпреки че той не ме познава и просто знам как да се чете умовете на компютъра.

И, о, Боже мой, картата не изчезва, то е едно и също! Възпитана съм на правило, и единствената истинска марксистко-ленинското учение за класиците ... Искам да кажа, по дяволите, училище! - Номерът изпадна в отчаяние.
Как става това? Не може да бъде!
И, наистина, четене на мисли не беше. Някъде около 15 минути след като повтори този трик (в полза на Копърфийлд!) Десет пъти, всичко стана ясно. В действителност, илюзионист отнема всички четири карти, и поставете останалите три групи от същия жак-кралицата-цар, но и други цветове, макар че същото червено или черно.
Разбира се, ако премахнете всички карти се отстранява и всяка моя замислена карта. И забележете, че останалите три места се е облякъл, три много различни, но много подобни карти не може веднага.

И в края на краищата. Възможно ли е да се контролира потока на събития, различни устройства или хора, само с една мисъл? Сега това е интересен въпрос.
Мозъкът на всяко лице, проявява електромагнитна активност. Тази дейност отдавна е в състояние да определи във формата на електроенцефалограма. И ако някой момент да проникне в мозъка електроди или дори да ги приведат в контакт с черепа, на електромагнитна вълна може да се подобри и електрически кабел за предаване на сигнали и да е уреди и съоръжения.
Тъй като всеки отбор се доставя от мозъка, мускулите и органите на човешкото тяло отговаря на конкретен сигнал, можете да се научат да дават съответните сигнали и устройства, свързани към лицето.

Дизайнът на "човек - една мисъл електроди - Тел - устройство" вече е изпълнена. Сега това е единственият съществуващ метод за контролиране на силата на мисълта. Изграждането на "хора - идея - устройство" не съществува, тъй като до сега не е схема на "човек - мисъл - човек", въпреки че примери за телепатия (и това е телепатия), написани хиляди статии.

"Аз бях в залата, където експериментира, а на сцената сергии" telepayuschy ... "

Телепатията пристрастен към средата на миналия век. Какво точно е направил!
Американците в затвора ... "telepayuschego" в подводница, и на брега на "получаване", че твърди и нар. карти за игра, които са изпратени да го психически, "telepayuschy" от подводница. Отклонения от статистическа се намери съответствие.
... "Telepayuschy" с поглед ужасен психически барабанеше в главите посредник фраза, а след това го потупа по рамото и се изпраща на мазето, където той е бил "като". Той се взираше напрегнато в посредник, плесна по рамото и извика: "стол!" И това е вярно, мисъл беше едно столче. Какво е написано на лист хартия, невидим лепкав "telepayu-schim" да поемат посредник.

И такива неща - или че не работи, или измама. Без да отрича по принцип възможността за предаване на мисли на разстояние, да кажем, че в конкретния пример за честен не telepanii. Както е написано в края на поемата си Oleg Tarutin: "Аз съм на риболова в отговор му задържани, и учен зад в разбирането."
Все пак, наскоро, невролозите в Оксфордския университет провели изследване върху развитието на образни техники, което позволява известна степен предскаже намеренията на лицето. Темите трябва да добавят или изваждат - по избор - предложената номер. Паралелно проведените сканиране на мозъчните им и обработка на данни с помощта на специални компютърни програми допускат, според Джон-Дилан Хайнс професор, Discover "марка на дейност в медиалния префронталния кортекс на мозъка": в 70 процента от случаите, реакцията промени в дейността съвпадна в зависимост от намеренията на субектите.
За да "четене на мисли" тук е далеч - е, според учените, само първата, примитивният дизайн, без обаче нямат отношение към чудесата, които демонстрира телепатично.

"Мозъка Берлин" разрушава стената

Една въображаема стена между хората и компютрите беше елиминиран с помощта на "Brain Берлин." Начело на теста се вписва "шапка" на 128 (двойка в седмия мощност) електроди, мозъчните сигнали са разчетени и доброволци с само умствено команда отпечатва посочения текст. Бавно, но сигурно.
Американските лекари са усъвършенствали тази система. В допълнение към чисто научен интерес, докато управлението на силата на мисълта е от практически интерес само на хора, които не могат да комуникират с други хора, по никакъв друг начин. Разбираемо е, че предимно се парализирани пациенти. Те отстранява EEG се усилва и се превръща в компютърни команди. Пред очите на пациента флаш писма, мозъкът реагира на изискваните датчици и си "улов". Писането е бавен, за парализиран този огромен напредък - преди те да съобщават нищо за другите само от мига.

Между другото, подобна система, разработена и представена на международната Medica изложба в австрийската компания Guger Technologies Дюселдорф. Австрийците започна да приема поръчки за това устройство от пациенти, обаче, тя е на разположение, докато очевидно не е за всеки: € 4000 на снимачната площадка.

Контрол медицинска сестра? Просто не колата!

Силата на мисълта не може да печата само на компютъра, но и директно управление на различни механизми.
Японската автомобилна компания "Хонда" е разработила робот, който се подчинява на психични команди. Има един робот, изглежда, че е "човек" с ръцете и краката му са свързани към жичен с каска, могат да направят само най-примитивните движение на ръцете или краката. Но с течение на времето, той може, например, се обръщат към електронния медицинска сестра, пребиваващи в района на пациента, и екипът му донесе вода, да се смекчи, гасят или включване на светлините и т.н. В още по-далечна перспектива "Honda" се надява да направи кола, съобщава за психични команди.
Всъщност, това е много опасна идея, поне за нашата страна. Въпреки забраната, някои хора тук и там в наше време е шофиране в нетрезво състояние. Ефектите на алкохола върху мозъка е добре известно, ...

Нищо, ние не знаем

Иронично е, но най-неизследван обект на Земята е на човешкия мозък. Ние все още не знаем отговора на основния въпрос: Как действа този орган, и защо той се появи в нашия прародител, които да отговарят на основните нужди - храна и създаване на потомство - умът не е напълно необходимо. Apes в края на краищата отлична работа с тези дела, а не на всички, "не мисли" за структурата на вселената, проблемите на жилища и растящите цени на въглеводороди.
Ние не знаем, например, че такава памет. Както хиляди хора на улицата откриваме един съученик, които не виждат след 10 години? Във формата, които "държат" си външен вид, походката и изражението на лицето в главата ни? Ако приемем, че за всеки акт на паметта изисква образуването в мозъка на друго вещество (парче протеин), след това, да се помни, огромно количество информация, която ние работим, човек ще се нуждаят от мозъка на размера на земното кълбо. Електрически сигнали? Мозъкът - на батерията? Нищо не е ясно.
И има становище - тайната на мозъка е тайната на сътворението, и ние никога не са били, за да разкрие, защото Господ е непознаваем.

Източник: "Интересно вестника. Светът на непознатото »№ 12

 

http://planeta.moy.su/blog/tajna_mozga_i_est_tajna_tvorenija/2013-05-03-50767





Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39969905
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930