Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
3





Есенно равноденствие


Есента е времето, в което Христовите енергии въздействат върху човечеството така, че улесняват процеса на пречистване на живота и на засаждане на нови семена и стремежи.

Същността на присъстващата Христова сила ни влияе по различен начин през всеки сезон, като създава невидими промени и възможности за онези, които ги осъзнават.

Есенният сезон е време за определяне на нови ценности, за вземане на нови решения и за поставяне на нови цели. Той е време за жътва и оценка на това, което е станало през изминалата година, както и време за поставяне на новите цели за идващата. Това е период в който въздействащите на цялото човечество енергии са най-подходящи за пречистване на ума и за премахване на това, което би попречило за пълната и най-висша изява на Божественото женско начало. Това дава възможност изцяло да бъдат използвани енергиите, които се привеждат в движение през останалата част от годината.

Есента притежава енергия, която помага в пречистването и преобразяването на нисшето, така че да се превъзмогнат пречките и да се подготвят съзидателните ни жизнени сили за възраждане. Това е време за жътва и духовна равносметка. Време за раздяла със старото, за да се подготвим за новото. Време за промяна и за поставяне на началото на промяната. При пълно хармонизиране то създава условия за необходимите промени и нужното пречистване.

Есенният сезон привежда в действие енергия, улесняваща комуникацията с ангелската йерархия, която може да бъде осъществявана в течение на годината. (Както ще видим по-късно в тази глава, много от съществата в ангелската йерархия действат с ритъма на сезона и чрез различни знаци на зодиака, за да улеснят растежа на човечеството.) Този сезон създава и възможност за уравновесяване на физическото и Духовното. Сънищата ни през него разкриват много неща за критериите и определянето на нашите ценностите. През този сезон също така се създават условия за проверка на собствената ни преценка. Това е времето за жътва на посятото в миналото, като в същото време се създават условия за сеитба за следващата жътва. Каквито семена са посети през есента, такива ще са плодовете през следващата есен.

Специфичното влияние на тези енергии в живота на отделния човек се осъществява по различен начин затова е важно да бъдете колкото се може по-бдителни за събитията в живота си по това време. Тези енергии действат по такъв начин, че през трите дни преди есенното равновесие и през самия ден етерните тела на всеки биват привлечени отново към физическото. Това дава възможност за лечение, уравновесяване и по-голямо засилване на физическото.

Есента също така отваря етерното царство за по-съзнателно проникване. Това е време за подготовка, така че даровете на Божественото женско начало да могат да бъдат възприети по-лесно през зимния сезон, да бъдат отстоявани и изявени чрез нова вибрация на мъжкото през пролетта, а след това да се свържат с Божественото мъжко начало, за да дадат през лятото живот на Божественото дете в нас.


Зимно слънцестоене

Щом Слънцето се премести в знака на Козирога, северното полукълбо, зимният сезон започва. Това носи със себе си промяна в енергиите, които докосват целия живот. Планетарните енергии на Христос сега работят, за да изравнят етерните и астралните енергии на човечеството и на планетата с физическото.

Това е времето от годината, когато любовта доминира. Христовите енергии се съсредоточават над човечеството, за да пробудят във всеки от нас женските енергии. Поради осъществяващото се изравняване заедно с пробуждането на женските енергии, съществата от ангелската йерархия биват привлечени по-близо до Земята. Много хора ги виждат и чувстват, макар и само в сънищата си. Това ще разберем по-късно в главата "Обреди на Зимното слънцестоене".
Енергиите на зимното слънцестоене и на всички празници, чествани по това време са свързани със сърдечната чакра, с лечението и новия живот. Това е сезон, когато идващите от астралното жизнени усещания задълбочават и това може да доведе до душевно спокойствие и ново проявяване на скритите възможности. То въздейства силно на сърцата на всички.

Това е времето от годината, когато вътрешната светлина гори въпреки външната тъмнина и затова е силно време за откровения чрез сънища и медитация. Това е време, в което да отидем навътре в себе си, за да се освободим от чувството, че сме отделни. Време, когато женските енергии са раздвижени в целия живот на планетата, така че семената им могат да поникнат в тъмнината и да започнат да растат към светлината.
Слязлата по това време на годината над нас Христова енергия дава възможност за лечение и разширяване на съзнанието за онези, които ще се отворят напълно за нея. Това е време, в което се разкрива какво още се иска от нас в процеса на израстването. То ни дава проницателност за това, срещу какво още трябва Да се изправим в самите нас, ако искаме да дадем нов живот на по-висшето.
Зимата фактически е време за отдръпване от външната дейност, за да можем да дадем живот на светената в собствената ни тъмнина.

Появата на нов Живот от тъмнината на утробата е целта на този сезон, както и на съживяването по това време на Христовите енергии в човечеството. Тези съсредоточени върху нас Универсални ритми са съгласувани така, че да улеснят онзи, който се стреми да пробуди вътрешните си дарби и светлина.
Това е най-подходящата енергия за научаване на това, как да балансираме емоциите си, за да използване конструктивно астралните си енергии. Това е време за пречистване на сърцето и на астралното, така че дълбоките женски тайнства да се разгърнат в живота ни - способностите за раждане във всеки от нас. Енергиите по това време стимулират самоанализа и вдъхновяват за постигането на по-голяма дълбочина в медитацията. Всеки, който иска да успее в медитацията и в работата със сънищата или среща трудности в това отношение, не би могъл да избере по-добро време за полагане на усилия в тази област.
Това е време, в което вратите се отварят за приближаване до ангелската йерархия. Време, в което вселенските и Христовите енергии улесняват просветлението, прошката и забравянето на дребни ядове и на големи неправди, време за ново начало.
продължава..

копирано от Спиралата



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14912277
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава