Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 2068 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Осма стъпка:
Да се научим да чуваме вътрешния си глас

Почти всеки човек познава своя вътрешен глас и, съзнателно или не, често се е обръщал към него. Ма¬кар посланията му да са изглеждали понякога твърде налогични, по-късно все пак се е оказвало, че са били правилни.
Сещам се сега за случилото се с моя дядо, разказът за което като малка силно ме впечатли: било е по време на Първата световна война. Дядо се оженил през един еднодневен отпуск и още същата вечер трябвало да се върне на фронта. Докато си вземал довиждане на гарата с жена си, на ръката му кацнал комар. Той го забелязал, поискал да го убие, но изведнъж чул вътрешния си глас: „Остави го." Дядо се оставил да бъде ухапан. Върнал се на фронта. От ухапването получил замърсяване на кръвта и не бил в състояние да участва в боевете. Всички от неговата част загинали в следващата битка - той бил единственият оцелял.

Чували ли сте за подобни случки и вие? Може би ще си спомните някое събитие, чийто обрат е бил продик¬туван от вашия вътрешен глас?
Но какво общо има вътрешният глас с търсенето на духовния партньор? Общото се състои в това, че наред с изпълнението на други задачи - да ни закриля, помага, подкрепя и т.н. - този глас, ако се вслушвахме в него, би ни отвел и при нашия духовен партньор. За¬това е важно да го долавяме по-често у себе си.

Може да се случи, например, вътрешният глас да ни накара да посетим някой приятел или заведение, където в същия момент се намира и човекът, към който се стремим. Подобна история впрочем ми разказа една участничка в мой семинар. Макар да лежала болна вкъщи, нещо у нея „настоявало" да отиде в едно опре¬делено заведение, за да хапне. Тъй като обикновено се вслушвала в този вътрешен глас, тръгнала - наистина неохотно - натам. Когато влязла, един мъж, когото помнела от някаква своя визия, я заговорил още в пър¬вите минути. По всичко личеше, че той ще да е духов-ният й партньор.

Нашият вътрешен глас е нашата вътрешна мъдрост. Задачата му е да ни води, закриля, предупреждава и -наред с други сили - да ни сочи пътя. В повечето слу¬чаи той се обажда много тихо и деликатно. Привлича вниманието ни неочаквано и често ни предава някакво нелогично послание. Съпроводен е от усещане, което скоро отминава.
Ние започваме да разпознаваме вътрешния си глас подир много упражнения. Трябва да се научим най-напред да го отличаваме от мислите, фантазиите, вът¬решните импулси и интуицията си.
Затова е важно непрекъснато да се концентрираме върху ставащото у нас като се вслушваме, проследява¬ме и осъзнаваме какво се проявява. Сигурен знак от вътрешния ни глас, ако нямаме на¬вика да го следваме, е неопределеното чувство, че сме направили нещо не както трябва. Поддържаме ли връзка с него, се усещаме на прав път.
За да го чуваме ясно, е необходимо непрекъснато да поддържаме контакт с него и по възможност винаги да вземаме предвид посланията му. Ако дълго време не му обръщаме внимание, той отслабва и трябва да положим нови усилия, за да го усетим.
Как можете отново да „дадете думата" на своя вътрешен глас?
Необходимо е да си отделяте 15 минути дневно, съсредоточавайки се само върху себе си. Най-добре е да седнете или да легнете, или да излезете на разход на някое тихо място.
Насочете цялото си внимание към своята същност. Разрешете на мислите и усещанията си да отминават без да ви отвличат. Огледайте вътрешните си импулси и постигнете пълно спокойствие. Това редовно навлизане навътре ще укрепи връзката ви със себе си. По този начин вашият вътрешен глас ще се засили, така ще го долавяте по-често. Започнете ли наистина да следвате, той ще ви подпомага в живота и в по-натъшното ви развитие и ще ви отведе при духовния партньор в определеното за това време.

Приемането на духовния партньор е приемане на процеса на израстване.

Да възстановим връзката със своя духовен партньор


Девета стъпка:
Да направим място у себе си за своя духовен партньор

Едва когато допуснем, че извън досега познатата ни реалност съществуват и други реалности, бихме могли да разширим възгледите и едновременно с това -жизненото си пространство.
Вероятно до този момент духовният партньор е представлявал за вас една непозната реалност Но на нея вече и е дошло времето да навлезе в живота ви.
Ето защо, приемайки съществуването му, следва да направите място у себе си, за да можете да се свържете с него и в материалния свят. Разкриването на нови вътрешни реалности прави възможно проявяването им извън нас. Същото е валидно и за изобретенията на техниката, например: отначало се ражда идеята, а пос¬ле се реализира.
Как можете да (съ-)творите това пространство у себе си?
Съществуват много възможности: докато мислите за духовния си партньор, докато се опитвате да го на¬рисувате във въображението си, да си представите какво би било, ако е тук, не се интересувайте особено от външността му, а по-скоро - от начина, по който се чув¬ствате с него самите вие. Можете да му говорите, да му нарисувате картина, да му оставите някъде цветя, да му отделите едно символично място в жилището си, да му освободите рафт в гардероба си и т.н. Поиграйте с фантазията си и открийте какво още е необходимо, за да „оживее" у вас вашият духовен партньор.
Енергията, която използвате, за да се занимавате с него, ще го достигне при всички случаи, пък дори той и да не осъзнае това (душата му ще приеме послание¬то). Тази енергия ще го импулсира да извърши в бъдеще определени действия, които ще го обърнат и приб¬лижат към вас. Така той може би ще си смени работа¬та, неочаквано ще предприеме пътуване или нещо по¬добно. В живота му ще настъпи по-голямо движение и самият той вероятно ще бъде учуден какво всъщност става. Но при вас също ще се забележи по-голяма ак¬тивност и вие ще започнете да се приближавате към него. Отдайте на духовния си партньор толкова енер¬гия и му отделете толкова място, колкото му се полага, но - докато го чакате - не се фиксирайте върху него и не занемарявайте останалата част от живота си и свър¬заните с нея хора.
Ако ви е трудно да повярвате в съществуването на духовен партньор, аз ви моля да не отричате веднага тази нова за вас реалност, а поне да я допуснете за въз¬можна. Преди да бъде изобретен самолетът предпола¬гал ли е някой, че човекът ще полети?
Моля скептиците да оставят скептицизма си настра¬на, да поразсъждават над моите твърдения и да се опи¬тат да си представят: какво би било, ако?..
Който не иска да вярва в съществуването на духовен партньор и дори - да допусне подобна възможност би могъл да почерпи от тази книга това, което му се струва приемливо и полезно.
Колкото по-малко ограничаваме въображението си и по-активно развиваме представните си способности толкова по-голяма ще бъде вероятността новото да навлезе в живота ни.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14909193
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава