Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2021 22:52 - ЗЛАТНОТО ЧИСЛО И КОДИРАНИТЕ БЪДЕЩИ БОЛЕСТИ НА ЧОВЕКА
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 1752 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Живеем в свят от вибрации, в който всеки човек има своя индивидуален вибрационен ритъм. Теорията за вибриращата Вселена се е появила през ХІХ век, след като са били направени откритията за светлината, електричеството и магнетизма. Тогава е било общопризнато, че молекулите на всички вещества са в постоянни колебливи движения – вибрации.

Какво е болестта? Тя е несъответствие между желанията, потребностите и задачите, които човек трябва да реши в този свят. Болестта трябва да се разглежда през призмата на хармоничните връзки в света. Ако някъде по някакъв начин е нарушена хармонията, се появява не-здравето, т.е. болестта.

Като всичко останало, всяка клетка от човешкия организъм има свой вибрационен ритъм. Свой ритъм има и всеки орган. Здравите органи имат един ритъм, а болните – друг – неправилен. И въпреки че нашите тела са устроени по един и същ начин, личните нарушения във вибрациите на всеки от нас водят до отклонения от „нормата”, т.е. до заболявания.

От личните ни вибрации зависи и кои храни са най-добри за нас. Ако се съобразяваме с това, ще изпитваме не само гастрономическа наслада, но и нещо повече – добро настроение, изрядно здраве и дори можем да развием дремещите в нас таланти.

Особено важно е да обръщаме внимание на храната, която ядем, ако вече имаме някакви заболявания.

Нумерологията дава свобода на избора кои числа да използваме:

Може да се използва датата на раждане – препоръките, които дава това число ще бъдат общи за всички, които са родени под вибрацията на конкретната дата.
Ако използваме числото от името си, препоръките ще са валидни за всички хора със същото име.
Ако вземем предвид числото на пълното име/име, презиме, фамилия/, данните отново ще се отнасят за всички хора, чиито три имена са същите.
Ако използваме данните от Златното число, което взима предвид всички изброени по-горе числа – от датата на раждане и от пълното име, тогава вече ще имаме абсолютно цялостна информация, която е валидна само за нас.
Числото на целите се изчислява от цифровото съответствие на първото име. Числото на адаптацията се изчислява от цифровото съответствие на презимето. Числото на егрегора отговаря на цифрите от фамилното име. Числото на личността се смята, като се съберат числата на целите, на адаптацията и на егрегора. Числото на същността се смята като се съберат цифрите от рождената дата. Златното число сборът от числото на личността и числото на същността.

За да изчислите всичко това, ползвайте таблицата с цифровите съответствия на буквите:

Таблица на цифровите съответствия на буквите

1    2    3    4    5    6    7    8        9
А   Б   В    Г   Д    Е   Ж    З       И
Й   К   Л   М   Н    О    П    Р      С
Т   У   Ф   Х   Ц    Ч    Ш   Щ     Ъ
Ь  Ю  Я

Например:

Анна Сергеева Михайлова, родена на 2.03.1979 г.

Число на целите = Анна = 1+5+5+1 = 12 = 3

Число на адаптацията = Сергеева = 9+6+8+4+6+6+3+1 = 43 = 7

Число на егрегора = Михайлова = 4+9+4+1+1+3+6+3+1 = 32 = 5

Число на личността = 3+7+5 = 6

Число на същността = 2+3+1+9+7+9 = 31 = 4

Златно число = 6+4 = 10 = 1

„СЛЪНЧЕВА” ХРАНА ЗА ЧИСЛО 1

Здравето на хората с число 1 много зависи от тяхното житейско темпо.

Свръхактивността може да им докара сърдечни заболявания – аритмия, нарушение в циркулацията на кръвта, високо кръвно, както и остри заболявания, протичащи с висока температура и кожни раздразнения.

Ако пък са твърде пасивни, хората на число 1 ще имат проблеми с мускулите, обмяната на веществата, преждевременно стареене на кожата и нарушения в работата на мозъка.

Хората с число 1 са склонни към очни заболявания и астигматизъм. Затова е препоръчително от време на време да посещават офталмолог и да проверят зрението си.

Подвластните на число 1 ще имат здравословни проблеми на 19, 28, 37 и 55-годишна възраст.

Месеците, в които трябва да сте с повишено внимание по отношение на здравето си, са октомври, декември и януари.

1 е числото на Слънцето и затова „слънчевите храни” ще ви помогнат да се избавите от гордостта, тщеславието и егоцентризма си и ще ви заредят с енергия. В „слънчевото” меню влизат всички плодове и зеленчуци с жълт и оранжев цвят: портокали, мандарини, лимони, моркови, кайсии, праскови, жълти ябълки, круши, царевица, жълт грейпфрут, жълти сортове манго, банани, жълта слива, череша, жълта тиква. Към този списък можем да добавим и слънчогледовите семки и бадемите, както и разтопено масло, нерафинирано слънчогледово и царевично олио, булгур.

Подходящи подправки са джинджифил, шафран, индийско орехче, дафинов лист, карамфил. Не е лошо да имате под ръка и следните билки: цвят от лайка, жълт кантарион, корен от аир. И не забравяйте, че на трапезата ви винаги трябва да има мед.

Всичко изброено по-горе може да употребявате в суров вид – така напълно ще се заредите със слънчева енергия. От плодовете и зеленчуците може да си правите сокове и салати. Царевицата и тиквата няма как да се ядат сурови – така че си хапвайте и варени, и печени изделия, които ги съдържат.

Препоръчваме ви в напрегнати дни да спазвате своята „слънчева диета” и да консумирате само храните, които влизат в нейния списък.

„ЛУННА” ДИЕТА ЗА ЧИСЛО 2

Хората, подвластни на число 2, не трябва да се преуморяват и да работят до изнемога, защото прекомерната работа ще им носи материално удовлетворение, но ще им отнеме много сили и здравето.

За укрепване на здравето си, хората на число 2 е добре да си изградят увереност в самите себе си, да станат по-решителни, периодично да мислят за перспективността на работата си, да организират правилно трудовия си режим и отдиха си и да се научат да си почиват, забравяйки за малко работата.

Подопечните на число 2 са предразположени към заболявания на стомаха и изобщо на храносмилателната система. Трябва да пазят гърлото си да се хранят разнообразно и с мярка.

Здравословни проблеми е вероятно да имате на 20, 25, 29, 43, 47, 52 и 65-годишна възраст.

Месеците, които са най-опасни за здравето ви, са: януари, февруари и юли.

2 е числото на Луната, затова „Лунната” храна ще ви даде на разположение голямо разнообразие от продукти, които „работят” и с тялото, и с душата. Това са основно плодове и зеленчуци с бял цвят, както и някои цветни храни.

В менюто ви е добре да присъстват различни сортове зеле, които може да се ядат в суров, варен, задушен, печен, кисел и солен вид. Сокът от бяло зеле помага при стомашни заболявания и болести на храносмилателния тракт. Подходящ е и сокът от краставица. Пийте сутрин на гладно смесен сок от зеле и краставица и ще забравите за язвата и гастрита. Изключително полезно ще бъде и ако консумирате варени броколи, тъй като те са мощна витаминна бомба. Друг подходящ продукт е ряпата. В салатите си е добре да слагате олио от рапица. Не забравяйте и картофите, хряна и репичките, цикорията и пъпеша – те също са добри за вашия хранителен режим.

От плодовете за предпочитане са белите сливи, ранните ябълки, кокосът, ананасът, бялото грозде. Като подправка за салати, супи и панировки използвайте ленено семе.

Най-добрата за вас билка е живовлякът.

Други подходящи храни за хората с число 2 са сиренето, киселото и прясното мляко, изварата и суроватката.

„МАРСИАНСКИ” ХРАНИ ЗА ЧИСЛО 3

Хората с число 1 са предразположени към пренапрежение на нервната система, което обикновено е следствие от преумора и навика им да не щадят себе си. Те са склонни към неврози, както и към различни видове кожни заболявания.

Ако вашето число е 3, пазете нервите си, избягвайте конфликтните ситуации и всякакви фактори, носещи ви раздразнение. Научете се да контролирате емоциите и чувствата си.

Би било добре периодично, особено в опасните за нервната система дни на пълнолунието, да взимате успокоителни билкови средства, да се занимавате с успокояващи ума медитации и тренинги. Може да използвате и кратката молитва на Дорийн Върчу за успокояване на ума: „Скъпи Господи, моля Те, помогни ми да успокоя ума си и да бъда в мир със себе си”.

Освен нервната система, пазете и дихателните органи и кожата си.

Здравословни проблеми и неразположения вероятно ще имате на 12, 21, 39, 48 и 57-годишна възраст.

Опасни за здравето ви месеци, в които трябва да сте внимателни, са декември, февруари, юни и септември.

Числото 3 е под покровителството на Марс. Ето защо за вас са полезни „Марсианските” хранителни продукти и подправки с червен и малинов цвят. Подходящи за диетата ви плодове са нарът, червеното грозде, градинските и горските ягоди, червените боровинки, плодовете на офиката, смокините и червените ябълки. От зеленчуците за предпочитане са червеното цвекло, празът, лукът, чесънът, чушките и ревенът.

За овкусяване на салати може да използвате нерафинирани зехтин или олио от рапица.

Най-добрата билка за „Марсианските” хора е копривата. Може да я консумирате във всякакъв вид – на салата, супа или в манджа. Много полезен е нейният сок, а отварата от нея може да замени сутрешния ви чай.

Когато усетите загуба на енергия, особено в периодите на вирусни заболявания, незаменим помощник за имунната ви система ще бъде отвара, съдържаща черен пипер, чесън, плодове от офика, калина и джинджифил – пийте по 25 мл дневно. Като енергийна напитка може да пиете сок от нар, от калина или от червено цвекло.

Като подправки подходящи са горчицата, настърганият хрян и джинджифил.


БЛЮДА НА МЕРКУРИЙ ЗА ЧИСЛО 4

Хората, подвластни на число 4, боледуват от тайнствени, необичайни болести, които са трудни за диагностициране. Те в една или друга степен са склонни към меланхолия, анемия, главоболие и заболявания на гръбначния стълб.

За да запазят здравето си, хората на число 4 трябва да поддържат стабилно емоционалното си състояние, да избягват честите смени в настроенията и да получават морално удовлетворение от нещата, които вършат.

Подопечните на число 4 имат огромна полза от всякакъв род енергийно лечение, психотерапия, регресия и хипноза. Препоръчително е да избягват приемането на големи количества лекарства, както и да изключат от менюто си дивечовото и червеното месо.

Обърнете специално внимание на здравето си на 13, 22, 31, 40, 49 и 58-годишна възраст.

Месеците, в които трябва да се пазите от болести са януари, февруари, август и септември.

Числото 4 е под закрилата на Меркурий. Затова „Меркурианската” храна е препоръчителна за хората, които се намират под влиянието на това число. Тя е разнообразна, много лека, но високо енергийна.

Меркурианците са едни от малкото, които могат да си позволят да похапват „в движение”. Главната съставка на тяхната гастрономическа наслада са орехите. Други храни, които могат да включат в менюто си, са моркови, пащърнак, морски водорасли, магданоз, копър, мента и естрагон.

Освен това на Меркуриевите хора са им изключително необходими зърнените храни, семената и хлябът. Не се изкушавайте от белия хляб, по-добре е да хапвате пълнозърнест хляб или овесени питки, както и всякакви други хлябове със семена и кимион. Не пренебрегвайте и суровите пъдпъдъчи яйца, овесените ядки (и други пълнозърнести храни) и маслините. Друга важна част от менюто ви са гъби – осолени, варени или пържени. Незаменим източник на енергия за вас са и различните видове зърнени кълнове.

За стабилна нервна система, която при „меркурианците” е малко разклатена, са подходящи чайовете от мента, кимион, естрагон, сушени или замразени морски водорасли.



„ЮПИТЕРОВИ” ЯСТИЯ ЗА ЧИСЛО 5

Хората на число 5 имат склонността да пренапрягат нервната си система. Те са предразположени към преумора и живеят в постоянна нервност. Неврозите са често явление при тях, а заедно с това страдат и от безсъние.

Много е полезно за подопечните на това число да спят повече – сънят е най-доброто лекарство за тях. Болестите, към които са предразположени, са на сърдечно-съдовата система и органите на главата. За тези хора е полезно да стоят на слънце и да спазват следния режим – да си лягат по залез слънце и да стават по изгрев. Нощният живот може да им докара най-различни хронични заболявания.

Бъдете изключително внимателни по отношение на здравето си на 14, 23, 41, и 50-годишна възраст.

Месеците, които влияят неблагоприятно на здравословното ви състояние, са юни, септември и декември.

5 е числото на Юпитер. Подвластните му трябва да ядат плодове и зеленчуци, оцветени в малинов, люляков, лилав и черен цвят.

На „Юпитерианците” им е нужна засищаща и многообразна трапеза. В менюто им на първо място трябва да присъстват горските плодове – къпини, касис, боровинки, малини, череши, червени сортове на сладко цариградско грозде, черно грозде от сортовете „Изабела“, „Кардинал” и др. Полезни за хората на число 5 са и пресните смокини, сините сливи (сушени и пресни), червените праскови, червеният грейпфрут.

Сред зеленчуците първо място за Юпитеровите „поданици” заемат патладжаните. На следваща позиция е червеното цвекло – яжте го по всякакъв възможен начин, без значение дали ще е на салата, мариновано или задушено. Почетното трето място е за черните маслини, след това са аспержите, черният и виолетовият фасул.

За да сте бодри, пийте сок от черен касис и боровинки. Сухото червено вино също ще ви се отрази добре. Препоръчително е вместо бяла, да употребявате кафява тръстикова захар.

Ако не ви остава време да обядвате, докато сте на работа, носете си винаги няколко сушени сини сливи, бадеми и смокини и шишенце гроздов сок, тъй като загубата на енергия за вас е недопустима.

За подправки използвайте карамфил, шафран, индийско орехче, мента и босилек. А най-добрата билка за „Юпитерианците“ е градинският чай.


„ВЕНЕРИНО” МЕНЮ ЗА ЧИСЛО 6

Хората на число 6 са склонни към заболявания на гърлото, носа и горните дихателни пътища. Като правило, те имат доста здрави организми, особено ако живеят на село на чист въздух и правят физически упражнения.

Жените, родени под число 6, често страдат от заболявания на гърдите. Сърцето също им създава здравословни проблеми, което на по-голяма възраст става причина за лошо кръвообращение.

За всички подвластни на шестицата хора е важно да пазят дихателните и коремните си органи, да не работят със силно ароматни вещества и да избягват физическите натоварвания след хранене.

Важни за здравословното състояние на хората с число 6 са 15, 24, 42, 51 и 60-годишна възраст.

Месеците, които са рискови за здравето, са май, октомври и ноември.

6 е числото на Венера, затова полезни хората, родени под това число, са Венерианските продукти, които са със син цвят. На първо място са смокините и боровинките – те ще бъдат истински лечители за вас и ще ви заредят с нужната ви енергия. За съжаление, списъкът на сините храни е доста ограничен. Може да пиете отвари от горски теменужки или да добавяте по няколко цвята от тях в чая си.

Хората на Венера не трябва да преяждат! Препоръчително е да ядат свежи плодове и зеленчуци – пресни домати и краставици, тиквички, тиква, зелени ябълки, фасул, пащърнак, зелена салата с ябълков или винен оцет, зехтин.

Венерините подопечни обичат сладки и тестени храни, които всъщност са им и необходими. Но е добре тортите и бонбоните да заменят с фурми, сушени банани, дини, пъпеши, кайсии, круши и дюли.

Полезен за тях е и неолющеният ориз – кафяв или тибетски див ориз, приготвен на пара. Гречката/елдата също е много добра храна за Венерините хора. Като подправки използвайте сминдух, трапезна чубрица/шарена сол/, кардамон, ванилия и канела. Соковете, подходящи за Венерианците са доматен, дюлев, крушов, кайсиев, прасковен и ананасов. За предпочитане е да бъдат прясно изцедени, а не купени от магазина.

Добре да пиете отвари от следните билки: копърово семе, корен от женско биле, анасон, мента, корен от целина. За профилактика пийте по половин чаша чай от коприва /за прочистване на кръвта/, отвара от пелин /за по-добро храносмилане/, отвара пача трева /за /очистване на червата/, отвара от царевични близалца /при застойни явления в черния дроб/.

Добре е да започвате деня си с боровинкова вода. За да си я приготвите, измийте боровинките и ги сложете в съд, напълнете го с 2/3 вода и го долейте догоре с вряла вода. За здраво тяло и ясен ум пийте какао, но чисто – без мляко и захар, може да сложите малко ванилия. Тази напитка за няколко секунди ще възстанови енергията ви.

„Венерианците” по принцип изглеждат великолепно, но често са подложени на нервни сривове, спазми и дори понякога изпадат в безсъзнание. В подобни случаи им дайте да вдишат ванилия, канела, розово масло, кардамон или карамфил.


„САТУРНОВА” ХРАНА ЗА ЧИСЛО 7

Хората на числото 7 бързо избухват и стават неспокойни и раздразнителни. Ако животът им тече кротко, без силни сътресения, те не се различават от останалите хора, родени под други числа, но ако нещо ги обезпокои, те започват да възприемат всичко в мрачни тонове и лесно изпадат в състояние на меланхолия.

За да бъдат здрави, подвластните на седмицата, трябва да повдигат настроението си често, да избягват да реагират на това, че останалите не ги разбират, критикуват или не ги оценяват по достойнство. Ако не спазват това, те ще загубят здравето си под влиянието на унинието, меланхолията и неорганизираността.

Пазете кожата си – носете меки, недразнещи я дрехи, използвайте кремове за чувствителна кожа, съставете си балансирана диета, откажете се от всичко „прекалено”. Под „прекалено” се има предвид твърде тлъсти, кисели или солени храни. Вие сте склонни към някои специфични заболявания на кожата – или прекалена чувствителност към триене, или прекомерно изпотяване.

Бъдете внимателни в здравословно отношение на 7, 16, 25, 34, 43, 52 и 61-годишна възраст.

Критичните за здравето ви месеци са януари, февруари, юли и август.

7 е числото на Сатурн. Подопечните на седмицата и Сатурн ще се чувстват комфортно, ако са вегетарианци. В менюто на „Сатурнианците” е добре да присъстват черните гъби/манатарки, масловки и др./ Друга подходяща храна е спанакът – яжте го както суров, така и варен или задушен на пара. Изключително полезни за вас са и дивият морков, корен и листа целина от целина, черна и бяла ряпа, репичките и слънчогледовите семки. Може да включите в менюто си и салата от авокадо.

Соковете на „Сатурновите” хора са боровинков, лимонов, сок от грепфрут, вишнев и сок от нар. Най-добре е да консумирате смесен сок от зеле, целина, черна ряпа и лимон. От подправките препоръчителни за вас са босилекът, кимионът, карамфилът, канелата, лимоновата кора и кората от нар.

В менюто на „Сатурнианците” е добре да присъстват краставицата и зелето. Полезни са им и отварите от овчарска торбичка, градински чай и целина. Плодовете, които трябва да консумират, са грейпфрутът, ананасът, зелените ябълки и круши.

Тъй като тези хора често са подложени на болести на черния дроб, жлъчния мехур и червата, те трябва да започват деня си с кисел сок – например, от ябълка, лимон, боровинка или нар. При обостряне на някои от посочените по-горе проблеми, пийте отвара от царевични близалца, жълт кантарион или невен. Лечебен ефект върху чревния тракт има жасминовият чай. Може да добавяте жасмин и към зелен чай.

Не забравяйте и черното кафе с лимон – то подпомага умствената дейност. През зимата е добре да се ободрявате със горещ зелен чай с разтопено в него масло/това е единствената животинска храна, която няма да ви навреди/. Като тонизиращи аромати можете да използвате терпентиново масло, борово или елово масло, хвойново масло.


Следва…/http://psihobg.com/?p=4699


Тагове:   болести,   златно число,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14914229
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава