Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2022 05:22 - Планета на избора
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 1408 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                         ЖИВОТЪТ  НА  ЗЕМЯТА

      Както казва Том по-нататък в тази глава "Във вашия свят нещата са много прости, но хората ги усложняват неимоверно." В тази глава Том често повтаря някои изречения, но с леки разлики, вплетени в онова, което на пръв поглед прилича на повторение. В края на главата получаваме няколко гениални концепции и идеи...

Том: Позволете ни да ви обясним, че вашата планета Земя е най-красивата, която съществува във Вселената. Отличава се с физическо разнообразие, каквото не притежава нито една друга планета. В цялата Вселена няма населена планета, която да се отличава с физическите характеристики на Земята. Тя е най-рядката сред красавиците и привлича душите, които дошли веднъж, продължават завинаги да копнеят да се завърнат отново. Тя е с природа, различна от всяка друга планета. Земята има части от всички планети във Вселената, с цялото добро и цялото зло и тъкмо това привлича душите. Тя има гравитационно притегляне, което е различно от останалите планети, и заради него душата започва да чувства - наистина - физическо тяло, разумът свиква в това физическо тяло и забравя за свободата и удоволствията, които има без него.
Земята бе създадена да бъде рай. Когато душите достигнат хармонията, тя отново ще се превърне в рай. Но когато казваме рай, говорим за рай на творчеството и съзидателността, рай, който носи познание, рай, който носи радост и любов; рай, в който хората могат да се изцеляват или дори да изпитват болка, ако желаят. Това не е рай, където ще изчезне всяко изпитание и предизвикателство, всяко израстване, всяка болка.

Ще бъде рай, където хората чрез собствения си опит могат да еволюират в разбирането си за своята връзка с Вселената, да приемат своята отговорност за себе си, за приятелите си, за Земята, а следователно и за Вселената, и да доведат всичко това, включително и себе си, до съвършенство. Човечеството трябва да разбере неповторимостта и предназначението на Земята и непосредствеността на нейната еволюция. Човечеството трябва да разбере, че не е само и че няма смърт.
Онова, което хората трябва да започнат да разбират, е, че няма начин да избягат, защото в бъдещия си живот ще трябва да платят. Ако освен това знаеха, че всеки един от тях притежава качеството величие, че имат възможност да се възродят в радост, и приемаха истината, че не са сами и че няма смърт, тогава биха могли да се освободят от енергиите на страха, замествайки ги с енергиите на радостта, а Земята би започнала да изпълнява ролята си във Вселената.
Така, както Земята ще стане планета на най-голямата радост, ние ви казваме, че тя е и най-велика по красота.
Когато казваме "красота", имаме предвид красотата на душата, която надминава външното. Човечеството бърка физическата красота с онова, което се вижда с външната обвивка на окото, а не красотата на вътрешната душа на планетата или на онези, което съществуват на нея. Ето и това трябва да научи човечеството на Земята.

Джон: Можете ли да обясните какво е предназначението на физическото съществуване, в частност на тази планета?

Том: Тази ваша планета е планета на равновесието, за да се научите да балансирате между физическия и духовния свят. Земята е единствена по рода си, единствената планета на свободния избор в цялата Вселена, единствената планета, създадена за уравновесяване на духовното с физическото, с други думи, за сътворяването на рай.
Човечеството е създало дълбока поквара, дължаща се на това, че хората започнали да обръщат повече внимание на физическото, вместо да се опитват да постигнат равновесие и разбиране. Но сега вашата планета е на етап, когато може да изгуби равновесие по-лесно от всякога. Историческата епоха, в която се намирате вие, е времето на промяната. Време е човечеството да започне да го разбира, да живее на тази невероятно красива планета с истинско духовно и физическо равновесие и да живее в единство със Създателя, в проява на любовта, във връзка с Твореца, за което бе създадена.

Джон: Това е било посланието на много от световните религии и човечеството никога не го е приемало истински. Можете ли да ни обясните защо не приемаме това положително послание?

Том: Хората знаят или усещат дълбоко в себе си, че са нещо различно от просто самите себе си, но хората на Земята са започнали да съперничат на Създателя. Разбираме това, защото хората знаят, че дълбоко в тях има нещо, което може да направи всичко, но отказват да признаят и познаят Създателя. Самите те искат да бъдат Създателят. Това не може да стане. Проблемът, който сме имали преди, е, че много пъти сме били на Земята: идвали сме да" помагаме и от нас се очакваше да направим онова, което не можем да направим и което тази планета трябва да направи сама. Вие сте част от тази планета, защото сте я избрали, за да й помогнете.

Джон: Искам да кажа, говоря за себе си, че наистина поемам отговорността да направим онова, което ни е необходимо. Само че животът на планетата Земя е свързан с толкова усложнения и трудности.

Том: Във вашия свят нещата са много прости, но хората ги правят много сложни. Ако подходите към нещата по най-простия начин, много неща могат да бъдат превъзмогнати и осъществени невероятно бързо и без да се използва много енергия. Тревогите и притесненията изгарят повече енергия, отколкото действията за справянето с проблема.

Андрю: Ето ни на Земята, една малка прашинка звезден прах в безкрайната, огромна Вселена. Бихте ли ни казали защо изобщо проявявате интерес към тази малка прашинка, наречена Земя?

Том: За еволюцията на Вселената е важно Земята да еволюира. Душите, които са дошли на тази планета, са станали безотговорни в своите физически тела. Земята се е превърнала в планета ла желанието. Душите, които са тук, се държат така, сякаш са в плаващи пясъци, затънали и погълнати от тези желания. За вас е важно да еволюирате, защото без еволюцията на тази планета, другите планети във Вселената не могат да продължат напред. Земята е спряла растежа на Вселената. Важно е да се повиши нивото на съзнанието на тази планета. Любовта от тази планета генерира енергията, от която се храни Бог.

А Земята е спряла растежа на част от Вселената, вместо да еволюира по начина, по който би трябвало, за да стане едно цяло с Божественото. Ще обясня още нещо: много от душите, които живеят тук, когато умрат, попадат в капана на атмосферата на планетата и се прераждат отново и отново в същия този свят, без да стигат доникъде. Първоначално тази планета бе създадена, за да учи на равновесие между духовния и физическия свят. Но в този физически свят тези същества бяха погълнати от материалното и така повече никога не еволюираха отвъд пояса на тази планета. Желанията продължават да бъдат в умовете и чувствата им, като ги придържат към тази планета, и така се получава мултипликация, която ще продължава, докато не потъне планетата ви.

Андрю: Затова ли имаме толкова много души, струпани на тази планета - те просто не могат да я надскочат?

Том: Не могат да я надскочат поради желанието, алчността, омразата, поради наслаждението от физическите удоволствия. Но ние нямаме възражения против физическите дейности на тази планета, докато те не се превърнат в основна цел и хората вече не се интересуват от еволюцията на планетата, от другите човешки същества или от търсенето на връзката с божественото. Обяснихте го, когато ви слушахме онзи ден и го нарекохте "заприщване". Току-що се консултирахме и решихме, че ако влезехме в бутилка и ни запушеха с тапа и повече не можехме да излезем, това би приличало точно на положението, в което се намират душите на вашата планета. Описанието ви беше правилно.

Том: Земята, с човешкото съществуване на нея, е едно гигантско затлачване във Вселената. Физическата планета Земя е най-физическата във Вселената и е най-красивата, защото притежава огромно разнообразие. Онези, които живеят на Земята и са съществували на други планети, когато се родят на тази планета, душите им трябва да развият равновесие между физическото и духовното.
Но на Земята душите, поради нейната плътност, стават по-физически и когато физическите им тела се разлагат в Земята, духът им няма желание да напусне планетата - възниква "рециклиране". И всяко ново рециклиране ги кара да чувстват още по-голямо желание и наслада от повече удоволствия.
Не бихме имали нищо против, ако по този начин наистина се постигнеше баланс с природата на планетата и нейното предназначение бе изучавано и усвоявано. Когато започна това рециклиране, имаше души от други планети, които искаха да дойдат на Земята, и популацията нарасна неимоверно. Освен във физическа форма върху планетата, те съществуват и в нейните чакри, и в духовете, които я заобикалят. И носят в себе си желанието за рециклиране.
.....................................................................................................................................
Том: Сексът в началото беше форма на размножаване, но освен това му бяха дадени и усещания във физическото тяло, които да го направят извор на радост. Но с течение на годините започна да се превръща в приоритет и постави началото на контрола на едно човешко същество над друго. Тази форма на контрол не съществува на другите планети. Тя повиши силата на желанието в подсъзнанието и в разума на душите, които се прераждаха на планетата Земя. Подобен род желание не съществува на други планети - затова е от огромно значение планетата Земя да премине в равновесие.
Във Вселената никой не възразява срещу този метод за размножаване, защото такова бе решението за начина, по който планетата Земя да се населява. Възражението е срещу това, че той стана източник на всички приоритети и че започна да контролира всички души. Защото, ако се вгледате във всички онези, които живеят на планетата Земя, той е източникът, който създава голяма част от трудностите, нали?

Том: Да. Това е единствената планета, която е образувала заприщване. Душите, които живеят на планетата Земя в тяхното душевно рециклиране и прераждане, отказват да я напуснат. Всяка от планетите, на които живеят, или на която са се раждали, служи за научаване на определени уроци, но те имат толкова силно желание за тази физическа планета Земя, че не продължават напред. Има изкушение, има алчност и има желание.

Джон: Как е възникнал първоначално този проблем и как не е бил забелязан по-рано?

Том: Стана, защото нямахме представа за проблемите, които създава физическият свят, и чувството за тежест и удоволствие. Земята е единствената планета във Вселената, която притежава физическите квалификации, пораждащи този проблем. Тя няма своя планета-сестра или планета-брат.

Джон: Тя е най-плътната от всички населени планети във Вселената?

Том: Да.

Андрю: Струва ми се, че щом съществува проблемът с желанието и удоволствието, той може да се проследи до ролята на, да кажем, един елемент като натрий, например, или нещо такова. Проследили ли сте процеса до нещо такова?

Том: Ще се консултирам... Информираха ме, че проблемът се създава в душата на личността. Земята е плътна планета и това на свой ред придава различно усещане на тялото, но всъщност протича в душата на личността.

Андрю: Значи казвате, че плътната материя наистина може да повлияе на душата до такава степен? Не мислех, че е възможно.

Том: Тя чувства болка, чувства удоволствие, изпитва мъка, изпитва щастие. Физическото тяло притежава различно усещане на Земята, отколкото на всички други планети, и всички други души, които съществуват. В другите системи, в другите галактики има други физически същества, които нямат вашата плътност на Земята. На вашата планета душата започва да се чувства по начин, различен от досегашния, и изпитва удоволствие и желание.
При друг случай, в отговор на същия ред въпроси, Деветте дадоха следния пример:

Андрю: Защо душите попадат в задънена улица на планетата Земя?

Том: Задънената улица се получава от гравитационната плътност и от илюзията, че гравитационната плътност е реалност. Задънената улица е емоционална - тя произтича от неспособността да отърсите от себе си егото в гравитационната плътност. Когато премахнете от себе си егото, настъпва отблокирване, емоционалната гравитационна плътност се освобождава и се показва истинската същност. Тази планета бе създадена да бъде раят и за да притежава Земята цялото си разнообразие, беше необходимо да има гравитационна плътност.
Андрю: Нима казвате, че за нашето израстване, за нашата еволюция трябва да се споразумеем с гравитацията и евентуално да я победим?
Том: Важното е да постигнете вътрешно равновесие. Съчетаването на физическото с духовното е главната цел на човечеството. Но човечеството се обърка, като остана в своята плътност и възприе погрешно природата на своята духовна същност.
Истината се тълкува погрешно и се изопачава от някои религиозни водачи във вашия свят. Те се опитват да контролират човечеството, а религиите, които искат да отрекат физическото, не са в равновесие, както и онези хора на физическото, които искат да отрекат духовното. За някои души изборът да се родят в настоящето време не се ръководи от еволюционния процес на личностното израстване, а от службата на тази планета Земя, за да разгласят значението и разбирането на мястото на Земята във Вселената и заради човешките същества на нея. В тази епоха на Земята са дошли мнозина, които са избрали да дойдат тук заради нуждите на Вселената, за да помогнат, да.

Андрю: От позицията на нашата научна гледна точка, има ли връзка между гравитацията като сила и разума като сила, като място, където трябва да се установи равновесието?

Том: Когато приемете и разберете напълно, с пълно доверие и вяра в себе си, вашите връзки с Вселената, тогава ще постигнете равновесие и повече няма да сте в окови. Чрез мисловните процеси на ума. Ако откъснете разума от онова, към което е прикрепен, той ще бъде свободен. Това развързване може да премине на етапи, така че да можете да развиете доверие и вяра в своята способност да поддържате вътрешната си връзка с Вселената. Тогава ще бъдете свободни. Когато се промени по-голяма част от човечеството, когато достатъчно от вашите души се освободят, тогава космическият кораб на Земята ще поеме към своето еволюционно осъществяване. /продължава/




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866243
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава