Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2018 08:45 - силата на думите
Автор: bven Категория: Изкуство   
Прочетен: 2070 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Накратко http://www.spiralata.net/kratko/

                                                          (Полезно по Пътя)     Проклятията, които често хората изричат, без да се замислят, са един от най-страшните грехове. Някои го правят не само в афектирано състояние, но и когато са спокойни. От проклятията страдат и семейства, и цели поколения. Но най-голямата вреда изричащият проклятие нанася на самия себе си, тъй като за този страшен грях се полага сурово наказание....
  В Евангелието е казано: не съдете, защото ще бъдете съдени; с каквато мярка мерите, с такава ще ви мерят. Защо?! Неочакван отговор на този въпрос получили ... учените. Хората най-често произнасят думи на проклятие в момент на силен гняв, който обаче не може да се предизвика по поръчка в лаборатория. Но може да се създаде прибор, който усилва ефекта на обикновените думи, казани в спокойно състояние, и който ги нажежава и ги превръща в проклятия. Такъв прибор разработили московски изследователи. По този начин те можели да моделират действието на проклятието.
  Учените взели семена от растението арабодопсис, което така добре е изучено, както мухата дрозофила. Точно е известно какви външни въздействия предизвикват едни или други отклонения в организма на растението. И с тези въздействия бил сравнен ефектът на "проклятието". 
  Резултатите от изследванията ужасили учените. Словесната обработка на арабидопсиса била подобна на ... облъчването с 40 хиляди рентгена. От такава ударна "доза" се разкъсали веригите на ДНК и хромозомите, разпаднали се и се объркали гените. Повечето семена загинали, а у оцелелите генетическият апарат започнал да изработва противоестествени програми - започнали чудовищни мутации, които обрекли растенията на тежки болести и преждевременна смърт. Удивително е, че резултатите от експериментите не зависели от силата, с която били произнесени думите. Изследователите крещели, говорели, шепнели - във всеки случай разрушителният ефект бил еднакъв. Той бил предизвикан не от силата на звука, а от смисъла на казаното - рязко негативно отношение към растението.
  Тези и други експерименти показали, че проклятията увреждат генетичният апарат, обричайки на гибел както самото растение, така и семената му. Струва ни се, че дистанцията между "зелените" ни братя и нас е огромна. Но учените отдавна са установили, че генетическите апарати на всички живи същества работят по универсални закони. И еднакви въздействия предизвикват подобни изменения в организмите на хората, животните и растенията. Следователно проклятията могат да увреждат генетическия апарат и на хората.
  Какъв е механизмът на това разрушително въздействие? Изследователите доказали, че думите силно променят структурата на водата, а човешкият организъм съдържа 70% от нея. Под въздействие на човешката реч молекулите на водата могат да се построяват в сложни ансамбли. Ако над водата се изрече проклятие, молекулите й се обединяват в структури, които по форма и свойства приличат на ... отрови! И обратно - под въздействието на благословията от молекулите на водата се образуват структури, приличащи по форма и свойства на молекулата на наследствеността - ДНК на здравия човек. Излиза, че произнасяйки такива думи, ние оздравяваме сами себе си и околните? Именно тази догадка проверили изследователите. Защото апаратът им можел да усилва ефекта не само на злите, но и на добрите думи. И след проклятията учените решили да изпитат върху растенията влиянието на благословията. И получили потресаващ резултат. Зърна от пшеница, получили доза от 10 хиляди рентгена, в които се разкъсали и объркали ДНК, хромозомите и гените, поникнали и започнали да се развиват нормално.
  И така, човешките думи могат да бъдат губителни и спасителни.  Проклятията увреждат - молитвите изцеляват тялото и душата.
  Думите действат не само върху тези, за които става дума, но и върху всички слушатели. Затова с какъвто се събереш, такъв ще станеш - болен или здрав. А здрав ще бъдеш дотолкова, доколкото в твоите мисли, в думите и в делата ти доброто преобла-дава над злото. ...Ако жената проклина мъжа си, "защитавайки" от него децата, проклятието ще легне и върху тях, и върху нея, а следователно върху целия й род. Тя обрича своите потомци на мъчителни болести на душата и тялото. Този ужас може да бъде предотвратен само с искрено покаяние пред Бога.
  Тези резултати били потвърдени и от директорката на нюйоркския научноизследо -вателски център "Бион" София Бланк, която изследвала биополето на различни хора с помощта на кирлиан-фотокамера. тя съветва всички хора - не проклинайте! Не ругайте! Помнете: думите имат сила.                                                                                                      
                                                                                                                Атанас Атанасов   


Тагове:   молитва,   сила,   думи,   проклятия,   ДНК,


Гласувай:
7



1. ladylady - всички Емоции пречат на нашия Баланс и духовно здраве
12.10.2018 09:54
И така, човешките думи могат да бъдат губителни и спасителни. Проклятията увреждат - молитвите изцеляват тялото и душата./

Вселената е построена по матем. зададен свръх сложен бинарен Код
който се самоорганзира и репликира до..безкрайна фракталност..
Тя не разбира от „ добро и Зло “..
забележи, колко многоо хора от т.н.„вярващи“ са нещастни ,болни..самотни..
ее, нали се молят..страстно..
или,т.н Бог е садист?
поздрави, танче..
цитирай
2. krumbelosvet - За вярване е
12.10.2018 11:09
И го има в Господната молитва "Отче наш".
цитирай
3. bven - На 1: ladylady , Бог не е садист, не е нито добър, нито лош съдия и пазач.
12.10.2018 13:23
Той ни дава възможност да се развиваме и учим в движение и също се учи от нашите грешки. Все пак т.нар. 10 божи заповеди дават пътя, чрез който може да се постигне хармоничен и щастлив живот. Който не желае да ги спазва и нарушава, има
възможност да се учи по свой път, също разрешен от Бога. Негов е и изборът, и последствията. За болестите работата е друга тема. Който е разбрал, че трябва да мисли и действа с добри думи и дела - налучкал е правия път. Но винаги има време за промяна към добро!
Благодаря за изказаното мнение, ladylady. Хубав ден ти желая.
цитирай
4. bven - На 2: krumbelosvet, всички се учим , израстваме и еволюираме:)))
12.10.2018 13:25
Нали знаеш - ум царува, ум робува, ум патки пасе. Изборът е наш.
Светлина и Любов!
цитирай
5. bojo12345 - Когато някога орачът и сеячът е започвал работа на полето, първо е отправял молитва.
12.10.2018 15:00
При социализма се доказа, че машинното оране и сеене дава добиви кви да е.
С молитвата се активира чрез енергия от космоса зародиша и тогава добивът е по-висок, а зърното - с добро качество. Може би затова е по-добре сутрин да отправяме молитва за успешен ден, за доброта и срещи с подходящите хора?
Много творчески текст, бвен, дава поводи за мислене. Това май не се отдава напоследък много...
цитирай
6. bven - На 5.:bojo12345, благодаря за инфото - наистина е добре да се казва молитва сутрин!
13.10.2018 20:10
Нашите традиции успешно са помагали в ежедневието и в празничните дни, затова е и календарът със светци и празници - винаги да се допитаме и спазваме традициите.
Колкото до мисленето - трябва да отделяме време за усамотение и връзка със Създателя:)))
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867080
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава