Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2012 08:00 - на скорпионите - честито!:)))
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5891 Коментари: 8 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image
ЖЕНАТА СКОРПИОН

„Прави каквото искаш, само не плачи!"

Жената Скорпион е красива по един завладяващ и загадъчен начин. От нея се излъчва магнетизъм, гордост и самоувереност. Но ако сте внимателни, ще забележите в нея разочарованието, че не се е родила мъж.
Вече усещам във въздуха напрежението от гнева на плутоновите жени, заради това, че разкривам тяхната тайна. Трудно бихте намерили дори една от тях, която да не се мисли за жена до мозъка на костите си и сигурно вече се удивлявате на твърденията ми. Вярно е, че тя е очарователна и съблазнителна. Но да не би да съм казала, че прилича на момче или че не държи да изглежда като всяка нормална жена? Въпросът е в това, че желанието й да прилича на мъж е подсъзнателно. Тя инстинктивно усеща, че колкото по-малко ограничения си налага, толкова по-големи възможности ще се разкриват пред нея. Но крие този свой стремеж.от самата себе си и никак няма да й се хареса, ако бъде разкрита.
Веднъж вече разбрала разликата между сините и розовите терлички, тя ще приеме, че трябва да носи розови, защото прекрасно умее да се нагажда към правилата на околния свят. Но розовото в никакъв случай не е нейният Цвят. Цветовете, които отговарят на нейната природа, са тъмнокестенявото или наситеночервеното, които далеч не са женски цветове. Ала тя е способна да ви убеди в противното, за което, естествено, заслужава уважението ни. Познавам една жена Скорпион, която великолепно се преструва на беззащитно пухкаво котенце. Така глезено мърка, че мъжете наистина я вземат за едно от най-женствените създания. И осъзнават грешката си, едва когато попаднат в капана й. Беззащитно, пухкаво котенце ли?

       image ск.йохансон
Жените Скорпиони се отнасят с презрение към всеки провал на жена, която е станала любима, жена и майка. Момичето Скорпион майсторски прикрива желанието си да властва и великолепно представя образа на жената, при това много по-изискано, отколкото го правят момичетата от други мъжки зодии като Овен, Лъв или Стрелец. Поне до сватбата тя няма грешка. Но веднага след като почисти конфетите от сватбеното си сако и продуха илюзиите в главата си, на нейния жених може да му се случи нещо неподозирано и изненадващо. Тя ще надмогне инстинкта си и ще позволи на съпруга си да й запали цигара (за разлика от марсовата жена) и ще го прикове с магическия поглед на екзотичните си очи. Тя знае, че така е много по-изискано, отколкото да бърка в кибрита и после да издуха дима от цигарата в лицето му. И много други неща знае жената Скорпион. Някоя друга би се хвърлила направо в обятията ви и би разгласила на целия свят връзката си с вас. Момичето на Ноември върви към вас бавно, загадъчно и ви докосва безмълвно с интимното си послание. Тези жени са еднакво съблазнителни с джинси, с маратонки или с брич за конна езда. Може би това се дължи на дрезгавия им глас. Знам една жена Скорпион, която така и не свали от главата си бейзболната си шапка, докато бъдещият й съпруг я ухажваше, и му говореше само за бухалки и топки. Въпреки това беше съблазнителна като Мата Хари и успя да го омагьоса. (Беше хипнотизиран човекът).

image д.мур
Възможно е да я предизвикате с интереса си, но не очаквайте да се разтопи от ухажването ви. Не очаквайте от нея премрежени ресници и сляпо обожание. Обикновено жените Скорпиони приличат на момчета с къси остри мигли. Не им се налага да рисуват загадъчните си очи, които безпогрешно четат вашите мисли. Друго момиче може да се разтопи, ако прошепнете нещо романтично в ушенцето му, но жената Скорпион само ще ви прониже с проницателен поглед, защото вече е разгадала същинските ви намерения. Няма смисъл да флиртувате с нея - тя е като рентгенов апарат. Ако не предлагате нищо сериозно, значи само й губите времето и я оскърбявате. А да оскърбявате момиче Скорпион не е най-умното нещо. Не е и достатъчно здравословно. Ако не се досещате за какво става дума, попитайте някой, който знае. Може и да ви полазят тръпки, ако чуете неговата история.
Жената Скорпион е фатално опасна и не се подвеждайте от плахата й усмивка, от нежното й кокетство и от ангелския й глас - обикновено зад тях тя крие голяма отмъстителна енергия. Астролозите добре знаят това. Но вие също трябва да бъдете наясно с тези неща, защото вие сте решили да я покорявате или пък на вас ви се налага да се защитавате от нея. А може би едното и другото едновременно.

Когато жената Скорпион изгуби контрола си над кипящите плутонови чувства, тя изпада в непозната за небесата ярост. Тази жена може да бъде надменна и високомерна, саркастична и хладна, а в следващия момент да се разгорещи до червено като печка. Тя може да бъде злобна в омразата си и страстна в любовта си. Способна е да крещи като побесняла горила и да гука като нежна гургулица. Едно трябва да запомните - тя никога не може да бъде вяла.
Жената Скорпион има една особена дарба, която смущава и от която могат да ви полазят тръпки. Това е някакъв странен вид черна магия, която тя владее до съвършенство, като истинска магьосница. Ако веднъж сте срещнали погледа й, шансът ви да се измъкнете е нищожен. Тя притежава мистично шесто чувство и това й дава възможност да разпознае бъдещия си спътник от пръв поглед като мигновено му предава това свое усещане. Имате две възможности - или да се предадете покорно пред нейния чар и да коленичите, или обезумели от страх Да потърсите спасение в бягство. Какво предпочитате?
Не бързайте да решавате. Може би ви предстои да разберете тайните на живота. Тя ги знае. Ще ги открие и пред вас. Всъщност, би трябвало да сте поласкан, че ви е удостоила със загадъчния си поглед. Жената Скорпион презира мъжката слабост. Тя предпочита дързостта и смелостта. Тя търси съпруг, на когото с удоволствие би се подчинила, ако той се отнася с уважение към нейната индивидуалност. Той трябва да е силен, мъжествен и по-впечатляващ от останалите мъже. Трябва да притежава висока интелигентност, която да подхожда на нейния остър ум и да предлага нещо повече от абстрактни философски игрословици в общуването с нея. Така че, напрегнете се и си сложете една горда усмивка. Всички около вас ще решат, че сте страхотен, щом сте успели да привлечете вниманието й. Мъжете, жените, всички. Помислете и ще видите, че това може да открие пред вас неподозирани перспективи. В сравнение с времето, преди да бъдете забелязан от нея, сега акциите ви ще се повишат рязко.

image  м.кюри

Мъжът, който е успял да спечели сърцето на жена Скорпион, може да счита себе си за необикновен, дори изключителен. Нейната любов към вас също няма да има равна на себе си и това може да се разглежда в няколко аспекта. При всички случаи вие ще бъдете човекът, към когото тя ще проявява най-голям интерес. Ако е типичен Скорпион, ще ви бъде предана докрай и ще се стреми н¬прекъснато да ви създава радост. Ако пък е трудно да ви се угоди, тя няма да се примири, а ще положи страстни усилия да ви извади от безразличието.
Сигурно забелязвате, че употребявам думата „страстни". Известно е, че страстта на плутоновите жени е предмет на много невероятни слухове, разпространявани сред мъжете. Тези слухове са верни. В душата на тази жена кипят горещи страсти, макар че тя успешно ги крие с хладното си държане зад спокойния кадифен израз на лицето си. Мъжете свързват думата страст само с конкретни романтични преживявания. По този начин те подценяват жените Скорпион, защото плутонозото тълкуване на тази дума разкрива много по-широко съдържание. То ангажира чувствата й към всичко, до което тя се докосва. Жената Скорпион никога не може да бъде заинтригувана просто така, донякъде. Тя е неспособна да бъде безразлична или безучастна. Тя не може просто да одобри или да не одобри, било то пиеса, книга, религия или човек. Тя или гневно отхвърля, или възторжено превъзнася. Ако в нея не пламне една от тези две страсти, обсъждането на нещото, каквото и да е то, става безпредметно. А по ведрия израз на лицето й, който се появява след всеки малък или голям ядрен взрив, ние ще разберем, че тя е останала незасегната от емоционалните бури. Нейната ярост е затихнала, лицето й отново е придобило кадифената си мекота й ще ви бъде много трудно да убедите тъщата си, че именно дъщеря й е потрошила чиниите и е изпокъсала пердетата. Някои могат да помислят, че вие нарочно злепоставяте жена си. Как така? Как можете да обвинявате това кротко и очарователно момиче? Засрамете се! Моите съчувствия (ако ви топлят).
Тази жена има толкова прекрасни добродетели, че е съвсем нормално и пороците й да бъдат също така ярки. Но вие мислете за добродетелите й. Добре, добре, мислете за добродетелите й, след като цицината на главата ви спадне.

Мракът и сенките я привличат магнетично, така че отначало тя може да ви заприлича на съблазнителен забранен плод. Странният й самовглъбен поглед засилва това ваше усещане. Желанието да проникне в тайните на битието кара момичето Скорпион понякога да навлиза в опасни води и тъй като не изпитва никакъв страх (ще я обладават неясни страхове, само ако Луната в рождения й хороскоп е ранена), любопитството може да я завлече в злокобни въртопи. Но тя непременно ще изплува при всяко следващо откритие и ще бъде още по-силна, още по-чиста. Плутон ще я накаже с чувство за вина и тя горчиво ще се разкайва, ако е допуснала да полепне тиня по нея, но въпреки това силният й характер ще й помогне да се извиси като феникс от пепелта на своите приключения. В есето на Халил Джубран „Пророкът" на въпрос за Доброто и Злото, Пророкът отговаря: „Мога да ви говоря за доброто във вас, ала за злото - не. Понеже що е злото, ако не Добро, измъчено до смърт от глад и жажда? Истина ви казвам, когато доброто във вас изгладнее, то дири храна и в най-тъмните пещери, а когато изжаднее, пие даже от мъртвата вода."

Ето го съвършеното описание на Скорпиона. Тя е опознала милион човешки слабости, впускала се е в безброй всевъзможни преживявания, за да разбере вкуса на познанието. Но по един удивителен начин след всичките си авантюри остава извън подозрение и продължава да превъзхожда другите жени. Тя умее да пази тайни. Странно е, че хората са склонни да доверяват именно на Скорпионите много свои тъмни постъпки, макар че на вратата им пише: „Частна собственост. Влизането забранено!" Жената Скорпион обича да й се изповядат и никога не издава чуждата изповед дори пред вас. (Изключение може да има, когато в хороскопа й Меркурий е ранен). Не се опитвайте да научите личните й тайни. Тя е очертала своя личен периметър, който не може да бъде прекрачен, строго охранявани пространства в ума и душата си, където е недостъпно за чуждия поглед. Това не означава, че е прикрита, напротив, много често е жестоко пряма, но просто притежава мисли и чувства, които не би споделила с никого, даже с вас.
Тя е невероятно предана на оня, който е силен и почтен с нея, но няма да удостои даже с поглед слабоволните. Чувството за собствено достойнство я прави да изглежда надменна и самомнителна в отношенията си с хората. Донякъде е точно такава, защото нейната лична кастова система е по-строга от тази на жените Лъв и Козирог. Скорпионите по принцип са особено взискателни при избора на приятели. Те пазят до края на живота приятелството си с достойните, но без колебание отхвърлят всяка близост с празнодумците, с безхарактерните, с нищожествата. Жената Скорпион притежава невероятна упоритост и смелост - те са заложени в природата й, те й помагат, когато трябва да се пребори с изкушенията - от алкохола и наркотиците до жестоката отмъстителност и безизходното отчаяние, които я разрушават. Все някога тя изглежда ще се отдаде на някакъв окултизъм и сигурно ще се опита да проникне в древните тайнства и неизвестните светове. Скорпионите са склонни да извървят целия път от религиозния фанатизъм до крайния атеизъм.

Жената Скорпион е в състояние да ви даде съпружеска любов и вярност без непременно да ви бъде съпруга. Тя е всеотдайна в чувствата си и не се интересува от клюките на съседите, ако поради независими от вас причини бракът ви е невъзможен. Нещо повече, връзката с жената Скорпион в подобна извънредна ситуация е много по-истинска и дълбока, отколкото блудкавото фалшиво съжителство в повечето законни бракове. Общественото лицемерие не може да попречи на тази жена да се стреми към слънцето. Тя не признава други правила, освен своите и нейното плутоново сърце е по-близо до клетвата „. докато смъртта ни раздели", отколкото поне половината младоженки, които щастливо прошепват тези думи.

Жената Скорпион ще остави мъжа си да ръководи, въпреки своя характерен индивидуализъм. Тя няма да го засенчи със силата и енергията си, а ще впрегне всичките си умения, за да му помогне в осъществяването на стремленията му. Вашето бъдеще е особено важно за нея и тя ще бъде готова да се откаже от собствената си кариера, освен ако вече сте успели да я разочаровате или ако се налага да работи по финансови причини. Когато сте сами може здраво да ви атакува, но пред хората ще ви защитава безусловно. Тя няма да позволи някой да ви злепостави или да ви лъже. Онези, които си позволяват да го направят, ще предизвикат гнева й. Вашето щастие ще бъде най-важното нещо за нея. Тя търпеливо ще ви помага да постигнете желанията си, особено ако в рождения си хороскоп няма неблагоприятни аспекти над Слънцето или асцендента. Докато вие преследвате своята цел, тя няма да се оплаква, няма да нервничи, макар че може да се поозлоби, ако самите вие в даден момент се разколебаете. Тя е приела, че стремежите ви отговарят на възможностите ви. Ако се окаже, че е сбъркала, ще изпитате сарказма на нейните насмешки и обвинения, особено ако в хороскопа й има ранен Меркурий.

Домът на жената Скорпион обикновено блести от чистота, подреден е изискано и уютно. Храненето се извършва навреме, в семейството има ред. Ако се случи това да не е точно така, значи има причина, която я измъчва и пречи да упражнява вродената си склонност към красота и порядък. За нея пролетното почистване не е тегоба, а нещо като разтоварване с веселба. Тя много обича да се РОВИ в килерите и чекмеджетата. Внимавайте като проветрява гардероба да не открие в износеното ви сако някаква компрометираща ви бележчица с мирис на парфюм. Тя си е по начало подозрителна, така че можете да си представите какво ще последва, като открие доказателство за възможна изневяра. Нали можете да си представите облачната гъба след ядрения взрив - нещо такова би могло да се разрази пред очите ви. Вие, дори и да имате повод, избягвайте да я подозирате. Безсмислено е. Тя никога не разголва чувствата си. Това ви кара да правите какви ли не догадки. Преглътнете ги заедно с оная буца в гърлото ви. Нейният свят е недостъпен като онова шкафче или чекмедже, което тя неизменно заключва още от детските си години. Откажете се, не човъркайте, все едно няма да постигнете нищо. Знам, че не е честно. Тя също знае. Но това не променя нещата. Това е положението. Или се примирявайте, или я напуснете. Но ми се струва, че ще се примирите и ще я приемете такава, каквато е. Не е възможно да я напуснете. Дори заради това, че ще ви преследва цял живот. За предпочитане е да се приспособите към нея, отколкото да ви преследват кошмарите, след като избягате. Помнете, че на практика никой не е успял да избяга от Скорпиона. Не сте го знаели? Онези, които са се опитвали, могат да ви разкажат това онова.
Едно е истина, имате много специална жена.

Тя обича сигурността на домашното огнище, но е готова да се засели заедно с вас на ново място, ако така трябва заради кариерата ви и няма да ви натяква, че сте я откъснали от корена й. Няма по-добра съпруга за един военен или моряк от нея, а за един политик тя е истинско съкровище. Тя е в състояние да разгадае всеки човек и да разкрие всяка измама. Тя най-точно може да ви посъветва на кого да вярвате и от кого да се пазите. С подобни способности се отличава и съпругата Риба, но тя е твърде деликатна, ако трябва да критикува, и доста лековато прощава чуждите недостатъци. За разлика от жената Скорпион. При нея проблемът е да сдържа езика си и да не повишава прекомерно тона на безмилостните си преценки.
По отношение на семейния бюджет от нея може да се очаква всичко. Може да цепи на две стотинката, да бъде пословична спестовница, и изведнъж да се отдаде на невероятно разточителство. Едно е безспорно: тя изпитва удоволствие от парите независимо от това дали ги е събирала с мъка или ги е разпиляла с лека ръка за луксозни вещи. Но никога няма да позволи парите да я компрометират, защото държи на името си. В името на това да останете господар на себе си или да си създадете възможност за кариера в бъдеще, тя ще се съгласи да печелите и по-малко.
Жената Скорпион обича властта и е готова на много лишения заради нея. Тя ще е доволна, ако вие притежавате власт, защото Плутон й внушава да живее заради вас и чрез вас, ако разбира се вижда в това някакъв смисъл. И все пак трябва да помните, че способността й на жертви и лишения в името на целта не е достатъчно основание да я накара да приеме мизерията - нейната гордост не й позволява това. Ако е принудена прекалено дълго да живее в мизерия, ще започне да нервничи и да ви натяква. Възможни са два варианта - или да се опита да промени нещата към по-добро, или постепенно да потъне в мрачния свят на Сивия гущер, който уж се забавлява с бедността, но всъщност е дълбоко огорчен от нея. Самата тя обича да се налага, но не позволява да се разпореждат с нея.

Мъжът и жената Скорпион имат една обща неприятна черта - те отказват да се съобразяват с чуждата гледна точка, когато става дума за чувства. Трябва да мине много време в мъчителен самоанализ, за да се появи в нея нещо като смирение. Възможно е нейният характерен интерес към другия пол, пък бил той и платоничен, да предизвика у вас не по-малка ревност, отколкото е нейната към вас в подобни случаи. Когато сте на гости, ще я видите да омайва мъжете наоколо, а вие ще стоите встрани безучастен, докато тя изпробва хипнотизаторските си способности. Тези случаи рядко имат сериозни последствия, но понякога ще ви се наложи да изпаднете в неловко положение. Е, някой път може и до скандал да се стигне. Запомнете добре, че в желанието си да получи реванш тази жена се самонавива и побеждава в почти всяко стълкновение.
Последната дума винаги е нейна. Ако си позволите да я излъжете, тя ще ви излъже два пъти. Ако някоя сутрин, поради случайно спречкване забравите да я целунете преди тръгване, няма да остане незабелязано - цял месец след това тя може да ви обръща гръб в леглото. Ако позволите на майка си да й направи забележка за някое ястие, жена ви седмици след това няма да я покани на обяд. Обаче тя бързо ще ви прости, ако се увери, че сте я обидили неволно и не сте искали да я нараните. При нея чувството за справедливост е толкова развито, колкото и отмъстителността й. Някои са склонни да забравят това. Тя помни всичко добро, което сте й направили, и се отплаща двойно за него.

Любовта й към децата ви не е показно демонстративна, но малките усещат нейната всеотдайност и се чувстват спокойни и защитени. Майката Скорпион в никакъв случай няма да позволи способностите на нейните деца да останат незабелязани. Тя ще подтиква децата си, ще отделя колкото трябва време, но ще им внушава по-високи цели и ще им помага да ги постигнат. Когато дойде времето на емоционалните им проблеми, тя ще бъде отзивчива и полезна за тях, защото познава добре човешката природа и ще бъде техен мъдър съветник. Ще ги подготви за всички трудности и ще ги научи да ги посрещат решително като нея. Но има една голяма опасност - тя е склонна да не забелязва недостатъците на своите деца и това може да доведе до големи неприятности, ако не бъде осъзнато навреме. Ако пък си въобрази, че някой заплашва щастието на децата й, тя ще го срази, независимо от това кой е той, дори и да става въпрос за вас. И ако сметне, че вашата строгост към децата е прекалена, ще й бъде много трудно да я приеме.

Страстта към живота у жената Скорпион е толкова необуздана, че понякога тя е способна да ви удави в нея. Но пък в една истинска житейска буря тя ще превърне хладнокръвието си, трезвия си разум и желязната си непоклатимост в спасителен сал за вас. Нейната магия действа тайно и по един необясним начин, но проницателните й очи ще ви гледат винаги честно, дори когато поведението й е необяснимо за вас. Вярно е, че е малко опасна, но пък за сметка на това е наистина завладяваща. Нека другите мъже се занимават с лекомислените момиченца. Вие сте приели въздействието и тайнствената сила на една вълшебница, която прави само добро кафе и никога не прегаря филийките. (Или почти никога). Когато изпиете кафето си, дайте й чашата си, за да ви погледа. Тя може, стига да поиска. Вие сте изненадан. Нали ви казах, че има неща, които тя не споделя.

          ДЕТЕТО СКОРПИОН             

- Какво друго трябваше да учите?
- Ами, учехме Мистерия... стара и нова Мистерия, след това Мореография... Заекване, Разчекване и Намотаваме.

Колко са горди родителите от своето бебе Скорпион! И колко им е приятно да забележат, че в сравнение с другите бебета в родилното то прилича на малко завършено човече. По-спокойно е от тях и телцето му като че ли е по-здраво. Между другото, това е абсолютно вярно - дори най-дребните бебета Скорпион имат забележително силни тела. Това е в съответствие с изключително силния им дух.
Още като деца Скорпионите обичат да се борят с връстниците си и се стремят непременно да ги надвият. Те имат много положителни качества, но не може да се каже, че примирението е едно от тях. Дори когато се правят, че се предават, те всъщност отлагат схватката и търпеливо изчакват момента, когато ще я продължат на друг фронт, където имат по-големи шансове.

Щом стане ясно, че вашият щъркел ще долети през ноември или малко преди това, тичайте да купите една по-широка кошара. Ще разберете защо. Още като се върнете с бебето вкъщи, може да ви се наложи да прекрачвате в нея, за да прочетете нещо или да се нахраните на спокойно и недостъпно място. Още в магазина можете да изпробвате дунапрененения дюшек и не обръщайте внимание на продавачката, която ще ви погледне с изумление, когато полегнете вътре и проверите дали е удобно. Ако една непозната ви е накарала да се притеснявате, какво остава за изпитателния поглед на вашето скорпионче? Още от момента, в който прогледне, то ще ви прикована с упоритите си очи и ще ви кара да изпълнявате капризите му като хипнотизирана. Ето го, кръстосало е крачета на пода, циври настойчиво, а вие се мятате безпомощна в стаята като животно в клетка. Внимание! Започнете още отсега да се закалявате, за да не капитулирате преждевременно пред това малко дяволче. А продавачката поставете на място с погледа си. Отишли сте там с парите си! Може да се държите малко особено, но това не е нейна работа. Купувачът сте вие. Следователно вие имате право.

С малки промени тъкмо по този начин би трябвало да се държите и с малкия Скорпион, ако искате да се справите с него. Къщата е ваша. Вие решавате как да се държите с него и няма да позволите той да ви се налага. Вие сте майката. Вие нареждате кое как трябва да бъде. И като му говорите така, гледайте го сурово в очите, докато не сведе поглед. Задачата ви е тежка, но предизвикателството си струва. Непременно го подложете на безусловна дисциплина. Непрекъснато му внушавайте, че трябва да бъде внимателен с по-слабите, че трябва да приема достойно загубите, че трябва да запази уважение и да не изпитва злоба към онези, които са го засегнали. Докато го възпитавате, ще усетите върху себе си магнетичното му излъчване и ще бъдете изумена от острия му ум. Поощрявайте необикновената му храброст и честността му, но се постарайте да го предпазите от егоцентризма, който може да деформира и унищожи тези качества.
Две са посоките, които малкият Скорпион може да поеме - нагоре или надолу. В известен период може да ви се стори, че още преди да е проходил той се е отклонил по някоя тъмна странична пътека. Суетните, неуравновесените и мекушавите майки могат да се отчаят още в на-чалото. Вие му забранявате да пипа даден предмет, а вашият още залитащ дребосък ви гледа на кръв. В такъв случай вие също го погледнете в очите - погледът ви трябва да е приветлив, но неотстьпчив. Няма да ви е лесно точно в този момент да бъдете приветлива, но трябва да го направите. Усмихнете му се, ако трябва през зъби, но изговорете твърдо и безусловно „не". Победата ви може да бъде временна и най-вероятно битката ви ще бъде подновена, но вие вече сте му помогнали да направи една крачка по пътя, който води нагоре. Един ден той непременно ще ви погледне с възхищение и упоритостта, с която провеждате борбата с него, ще бъде възнаградена. Той приема уроци само от онези, които са по-силни от него. Запомнете това. Разбира се, засега той отдава победата ви на по-малкия си ръст и тайно в себе си вярва, че един ден ще ви победи. Но поне засега и поне докато сте по-висока от него, той ще се отнася с уважение към вас. Но пък и вашата мисия е до момента, в който той е достатъчно голям, за да тръшне на земята брат си или да се опъне на баща си в мъжката канадска борба. Ще ви бъде неимоверно трудно, но пък ще се гордеете, когато разберете, че сте отгледали един горд Орел, а не един отмъстителен Скорпион. Само не забравяйте - строгата дисциплина трябва да бъде придружавана от безрезервна обич и привързаност. В противен случай има опасност вашето дете да се превърне в един нещастен Сив гущер, самотен и мрачен, разкъсван от страхове и всевъзможни фобии.
Поведението на вашия Скорпион ще бъде естествено, ще говори точно и понякога саркастично, ще ви се струва, че е прям и открит, но това не означава, че не е дълбоко потаен. Той си запазва своите тайни и ще сбъркате, ако се опитате да проникнете в тях. По-добре му подарете едно метално сандъче с ключе, където той ще пази своите детски съкровища, или му отделете собствено чекмедже, до което никой друг вкъщи няма да има достъп. Специално пък момичето Скорпион може да ви поиска дневник с катинарче.

Такива са младите Скорпиони - те старателно крият своите тайни, но е напълно невъзможно от тях да се скрие каквото и да е било. Никаква тайна не може да се скрие от тях, дори и най-срамната за семейството. Те бързо ще разберат, че леля им има изкуствено чене, че вуйчо им фирка, а баща им крие плешивината си. Използвайте ги, ако търсите изгубени чорапи, ключове, портфейли - те са факири в тая работа. Надарени са с детективски нюх, притежават невероятна прозорливост и желязна логика, за да дешифрират всяка загадка.

Малките Скорпиони издържат на болка по един удивителен начин. Няма да пролеят сълза, дори ако се наложи да зашият раната им без упойка. И както можете вече да се досетите, те са необикновено умни за възрастта си. Някой път тяхната страхотна съобразителност ще ви помогне да избегнете фатална катастрофа. На отчаяния от безпаричието баща може да му се случи нещо необяснимо на пръв поглед - да се озове в горещата успокояваща го прегръдка на дребосъка, който си няма хабер от парични проблеми. Но детето инстинктивно усеща, че неговият баща е поставен на колене и по своеобразен начин иска да му покаже, че е с него, че ще му помогне да победи нещастието. Нещо подобно може да стане и с майката, ако я мъчи нещо или е болна - тогава тя внезапно може да получи една безценна милувка от своето мъниче, което по свой начин е доловило, че тя има нужда от подкрепата му.

Децата Скорпиони са безкрайно предани към своите близки и приятели. Не така обаче стои въпросът с останалите. Ако някое лошо дете си позволи да счупи неговото дървено конче, детето Скорпион ще смачка пожарната му кола и велосипеда му. Освен това ще му фрасне един по носа, та да не настъпва втори път опашката на Скорпиона. По принцип е възможно да се попречи на подобни прояви и аз ви пожелавам да успеете. Кажете на своя син, че гневът на отмъщението винаги се обръща срещу самия отмъстител, че разправата с другия се превръща в разправа със самия себе си. Кажете му тези неща, но не си въобразявайте, че ще изпадне в разкаяние. Затова му купете един бумеранг-играчка и го накарайте да го хвърли. Той ще бъде доста изненадан, когато бумерангът го цапне по главата и това ще го накара поне донякъде да проумее съветите ви. Бъдете сигурни, че бумерангът няма да му хареса така, както биха му харесали микроскопът, книжката за фокусите или комплексът по химия. Подобни подаръци го правят искрено щастлив.

В училище ще си имат големи проблеми с него - дилемата ще бъде дали да го признаят за неформален лидер или да го обработват периодически с пръчката. Най-вероятно ще прибегнат до едното и другото. По правило момчетата и момичетата Скорпиони, благодарение на проницателния си ум, са особено силни в теоретичните науки. Както могат да бъдат отличници, така и могат да се нареждат сред най-големите кръшкачи и пакостници. Ще се научат да четат много бързо, ако им се случи да попаднат на опитни възпитатели. Те са възприемчиви деца.
Ако навреме го предпазите от лошите увлечения, вашето дете Скорпион може да стане първенец на целия випуск. Насърчавайте заниманията му със спорт, провокирайте ума му, насочете го към литературата, науката, медицината. В своите детски мечти детето се вижда конструктор на космически кораби, моряк, пожарникар, министър, естраден певец, спортист, дори президент. Благословете мечтите му. Избягвайте да му налагате своята представа за успешна кариера. Това е най-бързият начин да поеме пътя надолу и да се свлече в опасните житейски пътеки. Той много добре знае какво иска и вие трябва да уважавате волята му. Никога не нарушавайте обещанията си - той много държи на лоялността и твърдата дума. Имайте предвид, че ще бъде необходимо да създавате възможности за изразходване на невероятната му енергия, нищо че изглежда спокойно и уравновесено дете. Трябва да го заобиколите с атмосфера, в която нервните крясъци, караниците на вечеря и скандалите преди лягане са невъзможни - в противен случай той ще сънува кошмари и се явяват опасности за психическото и физическото му здраве. В самия него кипят чувства и страсти, той едвам успява да укроти неспокойната си природа и при един деликатен подход, при едно внимателно отношение вие ще му помогнете да се владее безупречно. Както грубото, лишено от логика, прибързано мъмрене, така и ироничното снизхождение могат да доведат до непоправими последици в психиката му. Имайте предвид, че Скорпионите проявяват склонност към опиати, затова не допускайте вашето дете да се докосне до тях. Това важи и за огъня - дръжте кибрита по-далеч.

Те имат слабост към шествията от призраци в навечерието на Вси светии, филмите на ужасите и научната фантастика. А момчето Скорпион ще ви разсмива с особения си интерес към момичетата. Нищо чудно да сварите някой ден петгодишния си син да фиксира загадъчно къдрокосата първоклас- ничка в двора на съседите. Един ден това хлапе ще стане голям любовник. Няма начин да го избегнете. Не можете да избегнете някои бъдещи сантиментални драми като убедите своето момче или момиче, че почтеността има първостепенна важност в сърдечните връзки. Децата от тази зодия държат особено на семейното огнище. Говорете им убедително, че то ще бъде изпепелено, ако се отнесат безотговорно към любовта си, и те ще ви повярват.

Каквато и професия да избере, Скорпионът ще бъде най-добрият сред останалите. Неговата упоритост и стоицизъм ще му помогнат в това. Вие вече сте се убедили в неговата самостоятелност, но не си въобразявайте, че няма нужда от помощта ви. Той ще я приеме, макар да се прави, че не обича да му помагат. Помогнете му да определи достойна цел, към която да насочи неукротимата си енергия. В противен случай тази енергия може да го погуби. Това е едно необикновено очарователно дете, предопределено да постигне в живота си нещо голямо. Предстои му дълъг път. Тръгнете заедно с него, докато усещате, че сте му нужна, а след това го оставете само да продължи пътя си. Един ден то ще се върне живо и здраво, постигнало своето. Плутон му дава мъжество, сила и интелигентност, но само от вас зависи дали ще получи онова, от което най-много се нуждае: пример как трябва да обича... и как може да получи любов.

НАЧАЛНИКЪТ СКОРПИОН

- Запази самообладание - каза гъсеницата, -
с времето ще свикнеш.
След това лапна наргилето и отново запуши
.

image  т.рузвелт
„Говори благи думи, но дръж дълга пръчка." Този съвет на президента Рузвелт изразява по съвършен начин философията на Скорпиона, поднесена от самия Скорпион. Мисълта принадлежи на своя автор, но тя легитимира природата на всеки плутонов представител. Това е девизът на всеки началник Скорпион - може да е невидим за вас, но той го е окачил над бюрото си, макар и символично. Имайте го предвид. Той си го знае. Аз лично нямам желание да обсъждам обстоятелствено въпроса за девиза с него. Достатъчно е да го понаблюдаваш отстрани и ще се види практическото му приложение. Скорпионът не обича да го разпитват за методите му.

Животът на началника Скорпион с благите думи и дългата пръчка е всъщност преследване на истината и властта. Той се стреми да узнае не само тайните на рая и ада, но и всичко, което е между тях. Вие, например, сте едно от нещата между тях. Той непременно ще научи вашите тайни, ще се постарае да разбере какво щрака в малкото ви мозъче или в големия ви мозък, според мозъка ви. Но няма да прибегне до външен натиск, за да разголите душата си, защото вие сам ще го направите така или иначе. Това не може да не стане. Плутоновите му очи ще се впият във вас изпитателно и вие ще си признаете всичко. Така че ако си имате нещичко, което на всяка цена държите да запазите за себе си, просто не поглеждайте в очите му или за всеки случай напуснете работа.

Една моя приятелка, певица, срещнала веднъж през лятото шефа си Скорпион случайно на летището. Той пристигал от Калифорния и седнали да изпият по едно кафе. (Изглежда малко нелогично, защото лятото няма нищо общо с ноември, но Плутоновата сила е в своя апогей именно през лятото). Сутринта тя имала приятно преживяване - взаимно обяснение в любов с един естраден композитор. По една случайност този композитор бил приятел на Скорпиона и поради известни обстоятелства сутрешното събитие трябвало да остане в тайна.
Шефът я забавлявал с впечатленията от пътуването си, разказал й куп смешни и забавни преживявания, тя била изцяло погълната от неговия разказ. Сутрешната съдбоносна за нея среща почти избледняла в съзнанието й. Внезапно шефът й погледнал часовника си - оказало се, че има уговорена среща с някакъв продуцент, при който се надявал да започне филм.
Тя му подала ръка, казала „Довиждане" и „Пожелавам ти успех", а той задържал ръката й, спрял проницателния си поглед върху нея и бавно й отговорил: „А пък аз ти пожелавам любов. И както разбирам, ти вече си я намерила. Радвам се за теб. Подхождате си чудесно." След като отместил очи от нея (Скорпионите не позволяват другият първи да го направи), той й се усмихнал загадъчно и тръгнал. Момичето до ден днешен недоумява как е могъл да се досети.

image им. калман

Разказвам ви този случай за урок. Скорпионът е способен да проникне и във вашата тайна. Не е задължително да бъде любовна. Могат да бъдат най-различни неща -че баща ви не е успял да завърши дори осми клас, че сестра ви има роман с женен мъж, че от шест месеца сте престанали да изплащате банковия си заем, или че ангорската ви котка отново е бременна. Дано не сте прикрепили копчето на сакото си с безопасна игла, вместо да го зашиете, или пък дано сутринта брат ви не е фраснал снаха ви с тенджера по главата, защото той ще отгатне и тези неприятни дреболии. И няма да ви го спести. И Рибите са проницателни, но проницателността на Скорпиона е друга. Рибите усещат със сетивата си. Скорпионът стига по-далеч. Той знае. Не става въпрос за физически усещания. Нито пък за интуиция, както е при Водолея. Скорпионът е способен да проникне много по-дълбоко.

Плутоновата способност на вашия началник му помага да усеща настроенията ви и понеже съчувствието е в характера му, той ще се съобразява с вашите настроения. Ще се убедите колко е важно това. Има толкова сприхави, недодялани и безхаберни началници, които нито забелязват, нито искат да знаят какво ви е на душата. В сравнение с тяхното обидно безразличие отзивчивостта на Скорпиона е повече от прекрасна. Това е истината.
Сигурно ще се изненадате, че кабинетът на вашия шеф Скорпион не отговаря на очакванията ви. В него не е толкова страшно, той не шокира на всяка цена с размерите си. По-скоро ще се окаже на най- закътаното и спокойно място в сградата. Във всичко личи плутоновата увереност. (Малко по-различно може да бъде, ако в рождения хороскоп на вашия началник има влияния от Близнаци, Водолей или Лъв. Но и в тези случаи рядко ще забележите нервност и безпорядък. Само оборотите ще бъдат малко по-бързи). Този човек се владее по един изумителен начин. Той преследва неуморно целта си и се гордее, че другите не могат да разберат истинските му стремежи. Неговите съперници дори не разбират, че той е започнал борбата с тях или го разбират, когато е станало късно и са загубили. Скорпионът с лекота прониква в душата ви, но никой не може да отгатне какво точно е намислил. Това всъщност е едно от най-мощните му оръжия. Той е истински майстор да прикрие чувствата си и да заблуди противника си, който въобще не очаква нападението му или пък го очаква отзад, а получава внезапно нападение отдясно - най-уязвимото му място в най-неудобния за него момент. Това е безпогрешният начин, по който Скорпионът печели.

image  ален делон
Победите му носят престиж и успех. Ако ви е харесал, можете да разчитате на безрезервната му помощ в стремежа ви да постигнете целите си, а пък той ще постигне своите, разбира се. Ако пък не ви е харесал, по-добре не четете тези редове. Първо, той няма да ви вземе на работа, а ако друг преди него ви е назначил, кариерата ви при него ще бъде кратковременна. Плутоновите началници нямат жалост и не проявяват съчувствие към служителите, които нямат място в техния екип. Те особено много държат на екипа, който е синоним на личния им просперитет, а чувствата на служителите са на втори план. Разбирам, че сте настръхнали от желание да защитите вашия шеф. Той е толкова съвършен, как може да се говорят такива неща за него! Така мислят повечето от подчинените на началниците Скорпиони. Ако вие не мислите така, значи не сте член на екипа му, а само замествате някой, който е в болнични.

Началникът Скорпион си има свои начини за привличане на предани хора. Обкръжението му се състои от верни приятели - неприятелите си той държи на безопасно (за тях) разстояние. Сякаш е очертал около себе си невидим кръг. И в кръга се намират избраниците му. Някаква черна магия пречи на останалите да прекрачат в кръга. А за неприятелите той просто е недосегаем.

Магнетичните му очи безпогрешно са преценили всеки, който не отговаря на изискванията, и той незабавно бива отстранен. Неподходящите хора не съществуват за Скорпиона. Той просто не ги забелязва, те отсъстват от съзнанието му. Но радарът му мигновено ще регистрира тяхното приближаване, особено ако то е опасно. Всичко това създава у тези хора усещане за отсъствие. Не е приятно да се отнасят към тебе като към призрак и не след дълго неподходящият за екипа си тръгва сам и отива на друго място, където поне ще го забелязват и ще се чувства като материален човек.

Да не си помислите, че за да постигне своите цели, началникът Скорпион непременно трябва да прилича на Дракула и да изпуска отровни пари от ноздрите си. Не си го представяйте непременно загърнат в черен плащ, не очаквайте да ви говори с гробовен глас. Първото ви впечатление от него, когато ви вземе на работа, ще бъде че неговата сила и властност са митологизирани.

Фигурата му може да бъде средностатистическа, а усмивката му да прилича на извадена от стъклопис. Когато тая усмивка просветне, ще се разтопите и ще изгубите доверието си в астрологията. Той е толкова благ и изглежда напълно безобиден. Но когато ви прикове с тежките си сини или кестеняви очи, набързо ще потърсите стол, за да приседнете. И ще бъдете готови да изпълните всяко негово нареждане. Той вече владее вашите чувства. От тук нататък никой друг няма да бъде в състояние да ви повлияе. Вие ще бъдете беззаветно предан на своя нов, чудесен, деликатен, внимателен, талантлив и умен началник и ще бъдете убедени, че само завистливите, отмъстителните и некадърните могат да го смятат за опасен човек. Вие вече сте решили, че той е най-незлобливият шеф, който може да съществува.

Най-незлоблив ли? Ако толкова държите на прилагателни, използвайте ги, но незлоблив? Чудесен - да. Деликатен - може. Талантлив и умен - няма спор. Искрен и лоялен - разбира се. Благороден покровител - съгласна съм. Верен? Да, и хиляди пъти да. Но незлоблив? Категорично не. Длъжна съм да кажа на всички, които работят при Скорпиона или се канят да постъпват на работа при него, че един от моите най-близки приятели е невероятно талантлив композитор Скорпион и аз съм една от допуснатите в неговия свещен кръг. Имам си в моя дом един мъничък Скорпион (забелязахте ли, че не казах в неговия дом - значи още не ме е хипнотизирал напълно) и по обясними причини съм му особено близка. Така че не ме причислявайте към враговете на шефа ви. Но астрологията ми дава основание малко по-точно да преценя що за човек е той. Вие сигурно си въобразявате, че в решителен момент той ще запази онова спокойствие и невъзмутимост, оня приветлив поглед, с който става от леглото си сутрин. Нищо подобно, в решителен момент той ще се преобрази коренно.Той не понася разголването на чувствата. Той е убеден, че на всяка цена трябва да запази самообладание.

Но ако в даден критичен момент се налага да се предприемат незабавни и решителни действия (такива критични моменти дал господ), той ще извади от себе си такава неподозирана енергия, че вие ще видите с очите си един напълно различен човек. След като ситуацията бъде овладяна, той ще овладее и страстите си. Силният характер ще му помогне да направи това. И така до следващия подобен момент.
Все пак обикновено той налага около себе си спокойствие, уравновесеност и самообладание. Избликът, за който стана дума по-горе, може да бъде предизвикан не само от професионален проблем, но и от сантиментално крушение, това, разбира се, не е ваша работа. Маската на хладнокръвието и самоувереността може да падне от лицето му само в съдбоносни мигове.

Ще бъде грешка да го ласкаете повече, отколкото трябва. По начало той е недоверчив и подозрителен. Сетивата му са особено чувствителни към тайни намерения и подбуди. Много често е мнителен и към невинните забележки на невинни хора и това е една от слабостите му. Ако прекалено му угаждате, по-скоро ще ви уволни, отколкото ще ви предложи повишение. Може да реши, че му се подмазвате, за да го изместите от стола му. Но той по достойнство ще оцени вашето възхищение от качествата му, ако сте дискретни и ако не преигравате. Трябва да му предложите лоялност, ако искате да получите лоялност. Във финансовите въпроси той е абсолютен педант - държи на точността и в най-дребните детайли. И никога, при никакви обстоятелства не се опитвайте да го изпреварвате или да го уязвите. Ако не искате да ме послушате, съветвам ви няколко седмици да стъпвате върху черупки от яйца, между които пълзи отровен паяк, за да ви се набие в главата, че с отмъстителността на Скорпиона не бива да си правите шеги.

Няма проблеми, които вашият шеф да не може да реши, ако се е захванал. Всички плутонови личности притежават способността да преодоляват мъжествено и с нечовешка воля своите лични трагедии, болести, а така също и служебните си неблагополучия. Колкото до характера на Скорпиона, той може да е по-подвижен, отколкото при останалите зодии. Макар да олицетворява изследователските способности и безпогрешния усет на детектива, характерът на Скорпиона си остава една непроницаема загадка.

Никой не е успял да проникне изцяло в природата на Скорпиона. Няма да успеете и вие, а ако вече сте започнали, той така ще ви хипнотизира с погледа и гласа си, че ще забравите всичко, което вече сте научили за него. Предупреждавам ви да внимавате и да напрегнете здраво ума си. Едното е с отбранителна цел, а другото, за да схванете идеите на този човек, който ще ви възхищава цял живот със своята смелост и искреност. Вярно е, че неговата природа е сложна и неразгадаема, че образът, който предлага на околните, е измамен, но самият той никога не се заблуждава. Колцина от нас могат да кажат това за себе си. Дори онези, които не се смятат за „безскрупулни", могат ли да го кажат?


СЛУЖИТЕЛЯТ СКОРПИОН

- Но когато трябва да се превърнеш в какавида, а знаеш, че това все някога ще стане,след това и в пеперуда, предполагам ще се чувстваш малко странно, нали?
- Изобщо - рече гъсеницата.

Кой от вашите подчинени е най-въздържан? Кажете, но бързо! Кой е оня, който не прекалява с непрекъснати оправдания, кой е най-уравновесен и кой има най-точен поглед? Ако се досещате кой е той, не ви ли е направило впечатление, че той не отказва комплименти, но пък и прекрасно си живее без тях. Затворен ли е в личния си живот? Има ли ясна програма за своето бъдеще? Ако всичко това е така, ще ви попитам нещо: не сте ли забелязвали, че останалите ви подчинени малко се страхуват от него? Ако е така, можете да бъдете сигурни - той е Скорпион.

Този човек управлява съдбата си и е господар на душата си в по-голяма степен от всички свои колеги. Той винаги е целеустремен и последователен. Неговата изобретателност и увереност в силите го открояват над останалите. Той е осъзнал, че притежава волята да управлява живота си, но също така и да му сложи край, ако реши. Той не се самозалъгва и не търси в другите вина за собствените си грешки. Той е в състояние да стигне което си иска стъпало и не му е нужно да му помагате в пътя нагоре. Той не страда от комплекси за малоценност, освен ако не е Сив гущер, унищожил сам своята сила и приел примирението. Но дори и така да се е случило, трябва да знаете, че това е собственият му избор. Той не може да бъде пионка в ръцете на съдбата.
Ще ви бъде трудно да отгатнете причините за едно или друго негово действие. Вие вече сте чували за жестокостта на Скорпиона, за неговата отмъстителност, за решимостта, с която разчиства сметките си и сигурно ще се изненадате, когато забележите, че във взаимоотношенията ви всичко това го няма. Но то си го има. Просто в момента няма нужда от него, защото той добре знае, че целта оправдава средствата. Той си знае работата, въпросът е вие да не подозирате намеренията му.
Неговото отношение към вас се определя от онова, което вие можете да му предложите, от претенциите му към вас и към живота. Ако не сте нещо особено и си позволите да влезете в стълкновение с него, да го обидите, да проявите грубост, да не си изпълните някакво обещание или пък да настъпите опашката му, бог да ви е на помощ. Ще проклинате деня, в който сте го предизвикали. Но ако от вас зависи положението му и осъществяването на целите му, той ще запази спокойствие. Държите ли в ръцете си власт или нещо, което той желае, Скорпионът е способен да понесе всичко с премерено спокойствие и колкото и да не ви се вярва, без желание да ви отмъсти или убождане за самозащита. Той наистина е способен да овладее обидата си и просто да я изтрие от съзнанието си - самият този факт е доказателство за невероятната му воля.

Но преди да проверите всичко това, помислете си всъщност към коя категория принадлежите - към обикновените хора, където са дребните началници, приятели, колеги, обслужващ персонал, също така роднини и близки или пък сте личност с власт и възможности, от които зависи кариерата му. Ако сте в първата група, не ви съветвам да експериментирате.

Да си представим, че сте продуцент в телевизията и сте поръчали на писател Скорпион да напише сценарий при определени изисквания. Връщайте текста му колкото искате, карайте го да ви носи нови варианти. След четвъртия вариант му кажете: „Голям тьпизъм. Трябва да има виц." Какво, мислите, ще направи набедения Скорпион. Нищо особено. Просто ще ви напише нов сценарий, който наистина ще бъде забавен. Значи в крайна сметка вие сте получили това, което искате. Защото вие сте този, който може да реализира сценария му. Той може да не е съгласен с оценките ви, но вие сте продуцентът. Поне засега, вие решавате. А след време, когато той преуспее? Не мислете, че ще седне да ви отмъщава за случая със сценария. Това не влиза в принципите му. Вие сте му дали тласък и сте помогнали да осъществи мечтата си. Той не изпитва злоба към вас, но все пак ще ви покаже, че сега нещата стоят по друг начин, че вашето мнение вече не го интересува. Само ще ви накара да разберете промяната и нищо повече. Но всеки друг, който някога си е позволил да се изказва критично за него, да не зачита ранимата му гордост, ще си получи заслуженото - убождането няма да му се размине.

Онова, което Скорпионът знае със сигурност, е от коя страна на филията е намазано маслото и кой държи буркана с меда. Той ни най-малко не се съмнява, че един ден ще осъществи своите цели. Затова не удря глава в стената и не се срамува да изпълнява волята на началниците си, ако от това има полза. Вашият подчинен Скорпион не се страхува от нищо. Неговата увереност поражда смелост. Но той разчита на времето. Той знае, че и неговата звезда ще изгрее. За него не бихме могли да кажем, че е нетърпелив.

Един мой познат адвокат Скорпион попадна на работа в авторитетна кантора с богата клиентела. Шефът му възложил да подготви аргументирано предложение за обединяване на две фирми. Младият адвокат не мигнал цяла нощ, защото заседанието за обсъждане на предложението било насрочено за десет часа сутринта на другия ден. Още в девет той заел място зад бюрото си и зачакал обаждането на шефа си. И след като цялата предишна нощ му се наложило да работи, след като изтърпял недоволството на жена си от факта, че отменил вечерята по случай годишнината от сватбата им, той в десет без петнадесет разбрал от секретарката на началника си, че заседанието се отменя за следващата седмица. Времето било хубаво и шефът му решил да поиграе голф с някакъв клиент. Помолил секретарката да предаде на младия адвокат, че се надява да не го е измъчил много. Мислите, че Скорпионът е извадил от чекмеджето си пистолет и е хукнал към игрището за голф? Нищо подобно. На това нахалство Скорпионът само повдигнал рамене, усмихнал се загадъчно и подал на секретарката папката с думите: „Бихте ли оставили това на бюрото му?Трябва да поспя няколко часа." След това с търпението на Телеца и дисциплината на Козирога се обадил на жена си, че ще се прибере за обяд. Изводът: този млад адвокат възнамерява да стане съдружник на шефа си.Сигурно ви интересува дали след обидата от предишната вечер жена му се е погрижила да приготви навреме обяда? Естествено. Та тя е съпруга на Скорпион! Ако има намерение да посреща и други годишнини, тя е длъжна да сготви. Тя не му е началник. Той си има друг началник. Поне тази година.

Ако от вас зависи бъдещето на вашия подчинен Скорпион, вие също можете да си позволите да отидете да поиграете голф. То е нещо като да сте недостижим за ядрената енергия, но за всеки случай не прекалявайте. На ваше място аз не бих си позволила да се държа като в описания случай. И добре, че не съм на ваше място. Едва ли ще намеря смелост да играя на руска рулетка.

В името на по-високата цел мъжът и жената Скорпион приемат великодушно онова, което неизбежно се случва. Те преценяват безпогрешно собствените си възможности, отчитат възможните последици и евентуалната печалба, след което приемат условията, но вече са формулирали в главата си следващата цел. Болшинството началници одобряват философията на Скорпиона, даже й се възхищават. Скорпионът знае цената на успеха и е готов да я плати без уговорки. Успее ли, трябва да знаете, че първото полувреме е свършило и трябва да смените вратите.

Скорпионът има още едно великолепно предимство пред останалите ви подчинени. Това е неговата лоялност. Звучи старомодно и в наше време не се среща много често. И не става дума нито за ласкателства, нито за угодничество, към които прибягват обикновените амбициозни служители. Скорпионът има собствено разбиране за лоялността.
Работех в радиото на едно малко градче в Пенсилвания, когато чух от един програмен директор Скорпион изказване, останало до ден днешен в паметта ми. Собственикът на радиото беше може би най-отвратителният човек в градчето. Освен че беше стиснат, беше и злобен. Най-хубавото, което можеше да се каже за него, беше, че понякога се държеше по-малко гадно, отколкото обикновено. Единственият му приятел беше майка му. Но всички се държаха с него уважително и покорно, защото освен радиото, той притежаваше още и половината град. Всички в радиото го наричаха „сър", ухилваха се до уши, щом влизаше при тях и изпълняваха с готовност всеки негов каприз и нареждане. Но зад гърба му правеха подигравателни мимики, присмиваха се на папийонката му и на пискливия му глас. Бяха стигнали до извода, че погребението му трябва да бъде обявено за празник, а когато отсъстваше от града, най-голямото забавление в радиото беше конкурсът за некролога му. Най-смешният некролог получаваше награда.

Въпросният Скорпион, програмният директор, обаче никога не участваше в тези игри. Вечно си имаше работа. Веднъж една от секретарките го попита защо не участва в любимата веселба на редакцията. Той я погледна със скорпионските си очи и каза: „Той ми плаща заплата. Аз работя при него." „Но какво от това - продължи момичето -забрави ли, че ти крещи всяка сутрин и от две години не ти дава отпуск? Една добра дума не е казал за тебе. Нямаш ли достойнство?" Скорпионът запази абсолютно спокойствие. „Не мога да внасям в банковата си сметка добри думи. Предпочитам пари." „Не може да ти е все едно как се отнасят с тебе!" - продължаваше тя.
Отговорът му беше: „Когато някой ми дава пари, аз се подчинявам на заповедите му. Ако реша да не се подчинявам повече, ще престана да приемам парите му и ще си подам оставката. Дай сега да видя програмата за следващата седмица. Трябва да вместя няколко реклами."
Тя безмълвно му подаде програмата, той я взе и отиде да работи. Няколко дни по-късно тя го помоли да й купи кафе като се връща от обяд. Той се направи на разсеян. Освен това забрави да й изпрати покана за сватбата си няколко месеца по-късно. Той беше запомнил намека й за достойнството му. Скорпионът има отлична памет.

Предложих ви чудесен пример за това как, кога, на кого и защо типичният служител Скорпион отмъщава. Показах ви и представата му за лоялност към оня, който му дава работа. Скорпионите работят усърдно и качествено. Те се отнасят сериозно към професионалната си кариера и никога не забравят целта си. По принцип са упорити, непреклонни, страстни и високомерни. Но в работата си избягват да си губят времето и да съчиняват майтапчийски некролози. Те възприемат смъртта сериозно. Както и вас. Вие сте мост към брега на властта. И ще ви зачитат, докато стигнат оттатък. Умните стратези не рушат мостове, а Скорпионите са умни стратези. Мозъците на някои от тях са остри като бръсначи. Всички Скорпиони са съобразителни и логични. Някои от заниманията им са свързани с разрешаване на загадки или с разнищване на тайните, които се крият в живота, в човека или в машината. Много от тях са детективи, психиатри, научни работници, хирурзи, журналисти или погребални агенти. Те се стремят да усъвършенстват познанията си всеки ден толкова бързо, колкото бързо усъвършенстват дарбите и способностите си и колкото бързо пълнят портфейлите си.

В личния живот на Скорпиона не бива да ровите. Той не допуска това. Ако е харесал вас и работата, ще бъде всеотдаен и лоялен. След като му плащате за осем часа, той ще ви работи не по-малко от осем и няма непрекъснато да си поглежда часовника. Но имайте предвид, че нищо не е в състояние да го отклони от неговите принципи и идеи. За него те са по-важни от амбициите му, от чуждата признателност, даже от любовта. Няма сила, която би могла да промени възгледите и мненията му. С изключение на силата на Плутон, която е стаена в природата му. Ако е решил да откаже, ще тръшне вратата ви по-силно от който и да е друг, дори на табелката й да пише „Вицепрезидент". Плаща толкова, колкото е получил. Ако искате повече, ще си тръгне и няма да се обърне. Това са правилата на неговата игра. В края на краищата той остава верен преди всичко на себе си. Това звучи егоистично, но дали е точно така? В детството си той си е повтарял любимото стихче: „Помни, до края верен на себе си бъди!"
Щом той следва този девиз, защо трябва да го обвиняваме в нечестност към другите?

image               

                                                                     от Слънчевите знаци, Линда Гудман



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Хайде, стига спам с тези скорпиони!
25.10.2012 08:45
Разбрахме колко са велики.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Вярно е, че от малка тая разочоро...
25.10.2012 11:10
Вярно е, че от малка тая разочорование, че не съм родена мъж, може би защото мразя ограниченията, които мъжете са ни наложили. Като поотраснах разбрах, че природата компенсира това по друг начин:)) Книгата на Линда Гудман е истински бестселър и навремето се разпространяваше на ксерокс-копия, преди да излезе книгата й у нас. Разбира се бе на видно място в моята библиотека.
цитирай
3. stela50 - Интересно ми беше да прочета, Бвен ...
25.10.2012 15:47
Не знаех за Мария Кюри, а много съм чела за нея,
но намирам много сходства с приятелите ми - скорпиони.
Поздрави и хубав ден !
цитирай
4. bven - На 1: анонимен пострадал,
25.10.2012 19:25
съчувствам ти, но не се предавай - контактите със Скорпион са винаги плодотворни:))))
Хубава вечер от мен!
цитирай
5. bven - На 2: Къснапролет, вече няма за кога да съжаляваш за избрания от теб пол:)))
25.10.2012 19:28
Разбира се, че предимствата са огромни и не е трудно да ги превърнеш в безценни камъни по пътя си:) Линда Гудман по безспорен начин показва хубавите слънчеви страни на всеки знак от зодиака, важното е да се знае и да се гледа с радост на всеки контакт.
Благодаря за включването и поздрави на сем.Скорпиони:))))
цитирай
6. bven - На 3: Привет, Стела.
25.10.2012 19:31
Да, Мария Кюри е един много характерен пример за това, какво може да направи Скорпионът - в семейството, работата, обществото. Нейният живот е пример за много хора, които не намират реализация на дадено място. Нужно е само смелост и далновидност.
Хубава вечер и приятни емоции на всички у дома:))
цитирай
7. mileidi46 - Zqla epopeq za skorpionite...:)))
26.10.2012 15:22
Neka da ti e 4estit praznika dnes,mila skorpionke..budi mi jiva i zdrava i vse taka vseotdaina..ostanoloto e..mul4anie:)) ne izdsavai po ve4e tainite na na6ata velika zodiq..:))izpiite po edno malko i ot moe ime..Pregru6tam te s mnogo obi4..
цитирай
8. bven - На 7: Да е честит днешния ден на всички празнуващи имен и рожден ден, мила приятелко!
26.10.2012 20:16
Бизнес и преговори

След една по-тежка седмица, каквато беше настоящата за Скорпионите, сега следва раздвижен период, който предвижда шансове за реализация и възход. Мнозина ще успеят да осъществят плановете си, а други ще са обнадеждени за своето бъдеще. Очертават се хубави контакти, а това неминуемо ще акцентира върху добрите преговори и в бизнеса. Като цяло, започва начало на един по-добър и положителен период, свързан с пътувания, разговори и възможности. Петъкът е стабилизационен ден, а уикендът ще премине много хубаво, ако пътувате. Понеделник и вторник ще са доста затормозени, но след сряда нещата ще олекнат за по-дълъг период от време.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

Не стига че сте се родили на такъв хубав празник, ами и сами сте си избрали датата на раждане. Тя се свързва с кармична разплата за този живот. Това е причината за всички трудности, които срещате по пътя си. Въпреки че те ви правят силни и издръжливи, ви тежат и забавят. На всичкото отгоре сте добродушни и жертвоготовни. Не ви стига това, че с мъка вършите собствените си задължения, ами не можете да отказвате, когато сте повикани за помощ. Уморително е ежедневието ви, ако жонглирате между собствени и чужди задължения. Научете се да бъдете твърди, за да отказвате лесно, когато някой ви помогне да свършите и неговата работа. Не ставате за съдружници, защото правите постоянни компромиси и вредите на себе си. Реализирате ли собствен едноличен бизнес, ще успеете.

Годината, в която навлизате, този път е на промени и добри перспективи. Бъдете активни, пожелайте нещо в живота ви да стои по друг начин и ще го постигнете с невероятна лекота. Мнозина ще пътуват в чужбина. Това е хубава година, вещае шеметно развитие и осезаемо раздвижване. Давайте с пълен напред!

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите. Ако сте пушачи, сега можете да спрете цигарите и да спестите някой друг лев от поскъпналия порок.

Станислав Климентов - СЛАВЕЙ
Честито на всички именници : Димитър, Димитрина, Деметра, Димо, Дима, Димка, Димитричка, Димчо, Димана, Драган, Митко, Митка, Митра, Митрана, Мита
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872752
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава