Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2012 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4168 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ХАРМОНИЯТА МЕЖДУ ВСИЧКИ РЕЙКИ ГРУПИ

Уилям Ли Ранд


image

През последните десет години с рейки се случиха ре­дица удивителни неща. В Япония бяха открити факти, които потвърдиха свободното и открито практикуване на рейки. Стана известно местоположението на гроба и на мемориал­ния камък на Микао Усуи и много хора имаха възможност да ги посетят. Бяха публикувани ръководствата по рейки на д-р Усуи и д-р Хаяши, запознавайки ни с оригиналните уп­ражнения, които те са преподавали и представяйки на наше­то внимание удивителната философия на рейки на д-р Усуи, която потвърди това, което мнозина интуитивно считаха за истина. Популярността на рейки се увеличи. Широката пуб­лика е много по-добре запозната с нея и я приема по-добре. Днес в болници и клиники се провеждат лечебни сеанси с рейки. Има вероятност през следващите няколко години практиката на рейки да се превърне в неизменна част от на­шето ежедневие. Днес на земята е настъпило най-прекрас­ното време за рейки, което някога е съществувало.

 

Важна стъпка в непрекъснатото развитие на рейки е рейки общностите да работят в по-тясно сътрудничество помежду си. Това е важно условие, ако рейки иска да остане свободна. Сили извън рейки биха искали да я контролират, в това число други групи за алтернативно лечение и правителствени агенции. Налице е изключително силно желание за контрол върху начина,по който рейки се практикува и дори да не се позволява да бъде практикувана. Във Флорида асо­циациите за масаж са наложили изискването всеки, който иска да практикува рейки, задължително да притежава и ли­ценз за масаж. Убедили са управителния съвет на асоциаци­ите за масаж, че рейки е масаж! Групите по рейки се проти­вопоставят на това ограничение и вероятно то ще бъде от­менено. Но ако всички групи по рейки не се обединят и не започнат да си взаимодействат по-тясно, подобни проблеми ще продължат да се появяват. Ако ние не се обединим, за да запазим свободата на рейки, тя може да ни бъде отнета.

В допълнение към това, една силна рейки общност, в която са представени всички школи по рейки и в която те работят, подкрепяйки се взаимно, има много по-силен по­ложителен ефект върху местното общество и върху света ка­то цяло. Днес в света има огромна необходимост от рейки и колкото повече се обединяваме, толкова по-голяма ще е пол­зата от нас.


Постепенно затихна конкуренцията, която съществу­ваше в миналото между някои групи по рейки и въпреки че този проблем изглежда решен, все пак е необходимо да раз­гледаме по-дълбоко причините за неговото възникване. Има хора, които твърдят, че тяхната форма на рейки е единстве­ната истинска форма или че тяхната група е най^добрата рейки група. Те използват страха и дезинформацията, за да разубедят своите ученици да установяват контакт с остана­лите рейкисти. Подобни опити вредят на рейки общността, изграждат й лошо име и влияят неблагоприятно върху лече­нието на хората в групите. Освен това отнемат от силата и благополучието на рейки общността и отслабват помощта, която може да бъде предоставена на обществото като цяло.

 

Концентрирам се върху проблема, защото знам, че той наистина трябва да бъде решен. Същевременно познавам много области, където проблемът е бил решен или изобщо не е съществувал и искам да благодаря на онези рейкисти, които са били достатъчно умни и предвидливи, за да създа­дат една жизнена рейки общност, в която са се утвърдили отношения на сътрудничество и взаимно уважение.

 

Една добре организирана рейки общност, съставена от различни групи и школи, работещи в хармония, може да постигне много повече, отколкото ако всеки работи сам и в изолация. Емоциите, които могат да възникнат от факта, че си част от такава група, са прекрасни.

Тенденцията да не се отнасяме с любов и толерантност към останалите рейкисти, се поражда от страха и не се осно­вава на някакви действителни цели. Освен това противоречи на духа на рейки. Помнете, рейки подпомага любовта, прие­мането, доверието и изобилието. Ако човек е истински кон­центриран върху рейки, в такъв случай той може само да це­ни високо останалите рейкисти, независимо от школата или групата, към която принадлежат.

 

 

 

Тези, които се опитват да използват страха и контрола, за да разширят своята рейки практика, постигат резултати, противоположни на търсените. Подобни негативни прояви само отблъскват учениците, които се опитват да привлекат, но собствените им страхове не им позволяват да го осъзнаят. Колкото повече се настройва човек към качествата на рейки, толкова повече хора ще бъдат привлечени към него за лече­ние или обучение. Като изразява своята признателност и благодарност към всички рейкисти и групи по рейки, енер­гията на рейкиста става по-силна, той ще бъде по-здрав и ще бъде по-добър представител на рейки.

 

Знаем, че никой от нас не е съвършен и че сме на пла­нетата, за да се лекуваме. Затова знайте, че с честно вглеж­дане в себе си и работа върху това, което се нуждае от лече­ние, вие постигате своята цел. Подобрявайки собственото си енергийно състояние, помагате и на другите да направят същото. Ако забележите, че във вас се развиват някакви конкурентни стремежи, приемете, че те са там. В същото време е важно да не действате в съответствие с тях, а да със­редоточите рейки енергията върху тях и да им позволите да бъдат излекувани.

Много е важно да се запознаете с другите реикисти във вашия район и да работите в тясно сътрудничество с тях. Един от даровете на живота е да имате много приятели. Това си струва положените усилия. Страхът държи хората разде­лени. Ако рейкистите се опознаят помежду си, взаимният страх ще изчезне. Едно добро начало е разменянето на лече­ние с рейки. Можете да разговаряте по телефона или да се срещнете лично. Ако имате рейки практика, подобряването на вашата енергия, предизвикано от това, че сте открит, че приемате всички реикисти и че работите заедно, ще подобри и вашата рейки практика! За да го направите, трябва да се изправите срещу страховете си и с помощта на рейки да за­почнете да действате. За да започне процесът, човек трябва да престане да се изразява отрицателно за другите реикисти и да откаже да участва в разпространяването на всякакви клюки за рейки с негативен характер. Това е една много важна първа стъпка.

image



Гласувай:
9



1. mariniki - да...
25.11.2012 22:07
знаем, че никой от нас не е съвършен и че сме на пла­нетата, за да се лекуваме...
без отрицанелно отношение... без лоши помисли, без негативизъм...
така трябва...
цитирай
2. li4kata - Мен ме е страх!
25.11.2012 23:29
На г-н Минджев праната му е дошла в повече...
Дали няма да се случи с всеки?
(Не се шегувам - абстрахирайте се от последният ми постинг - въпросът ми е сериозен!)
цитирай
3. bven - На 1: Мариники, вярно е, че всички сме на училище тук - защото уроците са важни и наученото - трайно:))
26.11.2012 19:37
Само че е много трудно всеки ден, миг от живота си да бъдем светли, спокойни, изпълнени с хармония и любов към всичко...
Намасте, приятелко!
цитирай
4. bven - На 2: Личка, от какво те е страх?:))
26.11.2012 19:43
Дошъл си по собствено желание и предварително си си написал плана на развитие. Всичко, което се случва, ни учи и ние сме новите учители и ученици.
Колкото до рейки - искам да обърна внимание, че и у нас официалната медицина отрича алтернативните методи за лечение . Според мен звучи малко като кон с капаци, но така е. Всеки има възможност да избере начина и метода на лечение , живот и духовност. В това не може да има намеса. Знам със сигурност, че всеки, тръгнал по пътя на рейки, направил верен избор - винаги е спокоен, хармонизиран, с добър имунитет, не се хвърля в кавги и около него цари добра атмосфера. Който търси - намира. След като не може да ти помогне медицината, трябва да си помогнеш сам! Тогава и победата е по-сладка.
Хубава вечер !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872792
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава