Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2014 09:23 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1751 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Целият живот е йерархичен. Човечеството често не го осъзнава поради късогледото си виждане за живота.

"Дух Господен е върху Мене, затова ме помаза да благовестя на бедните, прати Ме да лекувам онези, които имат сърца съкрушени, да проповядвам на пленените освобождение, на слепите прогледване, пусна на свобода измъчените и да проповядвам благоприятната Господня година."
(Лук. 4:18-19)

Помощници на Христос в това и във всички други дела са онези небесни същества на светлината, известни като ангелската йерархия.

Този възглед за живота с всяка година става все по-широк и онези, които искат да ускорят израстването и еволюцията си, трябва да поемат отговорност за разширяване на осъзнаването от индивидуалните ритми на живота към вселенските. Това изисква по-голямо разбиране и работа с онези жизнени форми и енергии, които се простират далеч отвъд самото човечество.

Както вече видяхме, Христовите тайнства включват познаването на Христос като Планетарен Логос, съживяващ и докосващ човечеството с ритмичните цикли на сезоните. Христос влияе върху човечеството, работейки отвътре, но има помощници, които действат "отвън".
Като велик Слънчев Архангел, Христос получава подкрепа от други в йерархията. Четирима от тях служат като господари на четирите сезона. Те помагат на Христос през всеки сезон, така че енергията да бъде оползотворена от човечеството по най- добрия начин. Тези четирима са:
Михаел - Есен
Габриел - Зима
Рафаел - Пролет
Уриел - Лято
Тези четирима архангели и специалните им функции в Христовите тайнства ще бъдат изследвани в следващите четири глави, когато разглеждаме всеки сезон поотделно.

Има и други в ангелската йерархия, които също помагат на човечеството. Те го правят в съответствие с ритмите на сезоните и с ритмите на месеците, т.е. в съответствие със законите за полярността - балансираме на мъжкото и женско начало - духовната същност на Христовите тайнства. Тяхната дейност е започнала откакто човечеството за първи път е населило Земята; за съжаление, малко са тези, които осъзнават функциите им. Дейността им е била разкривана пред учениците в тайните школи на много общества, но обикновените хора не можели да я определят или от суеверие и преписвали различни особености.


image
Влиянието на тези небесни същества e пораснало с появата на християнството. Тъй като работата на Христос била тясно свързана със Земята, чувствителността на човешкия род към службата на ангелската йерархия се изострила. И дори още повече се засилила, когато голяма част от дейността им започнала да се ръководи от "Благословена Майка Мария", както я наричали християните. Тя е тази, която сега се грижи за тяхната дейност, като им помага за усилването на енергиите им върху човечеството отвън, докато Христос работи отвътре.
Ортодоксалните християни наричат Мария "Царица на небесата и ангелите". В известна степен Успение Богородично е било издигане на енергиите й, посвещение в едно "приемане" на тази роля във Вселената и в Христовите тайнства. Ето защо за истинския ученик на Христовите тайнства е още по-важно да разбере окултното значение на ангелската йерархия в нашия живот.

Астрологията е указание за взаимодействието на собствения ни живот с небесните същества от по-висшите царства. Те ни влияят по недоловим, но реален начин чрез подобряване на състоянието и направляване на енергиите и силите. Астрологичните карти разкриват взаимоотношенията между планетарните небесни същества и нас.

Зодиакът е символ на дванадесетте творчески служби на небесните същества, известни като ангели в живота ни. Дванадесетте знака на зодиака отразява дванадесетте големи "модела" на ангелско влияние. Тези същества на светлината, наричани ангели, работят чрез знаците на зодиака в хода на годината, за да предизвикат промени в енергията на планетата и на целия живот. Когато индивидът стане по-съзвучен с тези ритми, общуването с тези същества се увеличава и животът на човек се изпълва с благодат. Тези ангелски същества разпространяват енергиите си през Вселената и Слънчевата система чрез знаците на зодиака и планетите. Колкото по-голямо съзвучие постигнем с тях, толкова повече ще можем да използваме влиянието им. Част от целта на окултния християнин е да научи това.

Както сезоните отразяват влиянието на Христовите енергии върху живота в определени модели, така и месеците в сезона (и техните астрологични знаци) отразяват ангелското влияние, което помага за по-благоприятното насочване и използване от индивида на освободената Христова енергия.

Според сезонните промени, всеки месец носи съответстващата му енергийна промяна.
Всеки сезон има свой доминантен енергиен молел. Всеки месец от сезона също има свой модел, насочван от ангелите на знаците, принадлежащи към даден сезон. Тези от ангелската йерархия, които работят чрез един основен знак от зодиака, помагат на индивида в генерирането на силата на съответния сезон в живота му. Работещите чрез фиксиран знак в зодиака му помагат в натрупване на новата енергия, а трети, работещи чрез променлив знак на зодиака, се грижат за разпределяне на енергиите на сезона в най-подходящите области на живота му.




Гласувай:
9



1. metlichina - намасте, мила приятелко...
23.04.2014 22:38
светли, слънчеви дни за теб... пожелавам
от сърце..
цитирай
2. bven - Честити светли празници, нежна метличинка!:)))
26.04.2014 18:23
Благодаря за милото присъствие в хубавите пролетни дни и нека слънцето не спира да грее в очите ти!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14907375
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава