Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2014 09:00 - съобщения от Джеймс
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
2




   

 

 

Въпрос 2 - Дали WingMakers са подобни на Манасапутри или Велики строители, както е посочено в някои литератури?

Отговор: 2 - Строителите на формата (както ги наричат) не са WingMakers. Мислете за WingMakers като колективна идентичност, подобно на понятието което използваме за "човечество", с изключение на това че WingMakers представляват 7-ма вселенска централна раса. Те са "деца" на 7-мия прототип на Първия Източник, докато човечеството е "дете" на WingMakers.

В рамките на WingMakers, както в рамките на човечеството, има огромно разнообразие. С други думи, не всеки, който е член на централната вселенска 7-ма раса, се занимава с духовното благополучие на човечеството. Така, преподавателския ресурс е разработен през много, много древни времена (както човечеството мисли за тези неща), наречен Lyricus (чието истинско име не трябва да бъде разкриван в говорим език на Земята).

Lyricus, само по себе си, е нещо митично, мимолетно от дим в тайнствена / окултна / мистерия школа на Земята. Не ми се разрешава да разкрия много за тази организация, така че тя ме кара да "танцувам" по въпроса малко. Строителите на формата са емисари на Lyricus, но те са решително различни от WingMakers, в тази тяхна функция за съществуване трябва да се изнасят към развиващи се живото носещи планети и действат като генетични предци на хуманоидни живи форми.

В рамките на Lyricus са седем първични дисциплини на знание. В централната точка и обединяваща дисциплина е генетиката. Строителите на формата са част от тази дисциплина, но те са по-ангажирани с видовете във формиращите етапи на развитие и по-малко, когато са близо до връхната точка, възможностите за откриване на Великия портал. Строителите на формата са творения на Lyricus.

Вие сте чували израза "цикъл в рамките на цикли" или колела в рамките на колела. Тук тя се изразява във факта, че всека живото-носеща галактика има хуманоидни прототипи, точно както всяка от седемте вселени има един и в рамките на всеки сектор на галактиката (обикновено разделен на приблизително 1000 сектора) пребивава под-прототип на базата на галактическия модел. Този под-прототип е това, което е посочено в тайната школа като строители на формата.

Една от красивите иронии на Първия Източник, е че строителите на формата, зад цялата мистериозна и маскирана идентичност, са всъщност представени във всеки жив човек под формата на тяхното тяло, ум и дух на интеграция. Строителите на формата са част от много разширена организация в рамките на Lyricus, за която можете да мислите като голямо научно тяло на генетиците, но не и от вида на Земята. Строителите на формата не проучват генетика, те я създават и те не разкриват своите творения, те са техни творения.

Най-силният мост между материалите на AAB и WMM е преподавателския орден Lyricus, но ще отнеме известно време, преди учението на Lyricus да бъде доведено до Земята. Въпреки това, когато тези учения се пуснат, те ще подпомагат в тежестта много, много ученици, като мигрират от старата философия на духовността към новата.

 

   

 

 

Въпрос 3 - "Октавата Петнадесет" е 85 65, което съответства на "Земята Кумара." Вие ме предупредихте за езотеричната нумерология по-рано, но Кортеум наистина се свързва към "Сириус" и според DK, Sanat Kumara (също 120) наистина има специални отношения към логоса на Сириус. Или това означава нещо, значимо за вашия езотеричен смисъл на историята, или то е просто съвпадение на езиковата структура, комбинирана с моето свръх активно въображение. Нещото, което ме притеснява за тази кореспонденция е, че (поне до глава 8) петнадесет изглежда има доста безскрупулен характер.

 

 

 

Отговор 3 - Вие сте коректен, че работите, разработени от ордена Lyricus са кодирани (както сме обсъждали преди), обаче, те не са непременно кодирани в нумерологичните еквиваленти, които вие прилагате. Ние не си въобразяваме, че това се равнява на ефективна инструкция за амбициозен ученик. Тава е повече случая, в който сме склонни да кодираме информацията за целите на преценка. Когато склонността е толкова добре оформена и работата е толкова важна, какъвто е случаят с Поточната Зона, ние естествено кодираме информацията в нумерологични, символични, езикови подтонови, мантрични ритми, цветни честоти, както и музикални честоти. Всички тези аспекти са изтъкани с по-дълбоко значение, което отразява космологична и многомерна структури, които обвързват човешкото съзнание към Навигатора на цялостност.

 

Въпрос 5 - Той вярва, че цялото нещо е сложна измислица. Той не може да приеме идеята, че същества могат да работят на Земята в рамките на духовната йерархия, а твърди, че идват от друга галактика. Той посочи, че DK, само преподава реда на живота в рамките на нашата собствена галактика, което означава, че извън-галактическия контакт е изход от пропорцията на веригата на йерархични възможни контакти на хората на Земята.
Отговор: 5 - Едно от интересните наблюдения, които съм направил за човешкия ум е как някой, който е почитан като авторитет, може непреднамерено да дефинира границите на вярването така решително за техните последователи. DK никога не е съобщавал, че не е имало продължение на йерархията отвъд границите на галактиката Млечния път и, че този по-голям ордер не въздействие върху или повлиява локалната система. Може да ви изненада да научите, че DK (по време на своето предаване към AAB) не беше наясно за тези свръх-галактически контакти на Lyricus и 7-ма вселенска централна раса по друг начин, освен от мит. Така че, от неговия пропуск се приема, че той е на мнение, че те не съществуват. Той просто не знае за Lyricus, защото беше извън задачите на неговата мисия. Неговата работа изисква повече фокусиране и когато се отвори тази "кутия на Пандора" (йерархия на Великата Вселена) вие трябва да съберете екип да разкриете тази информация, тъй като тя е твърде широка и дълбока за една личност, за да се опитва да я разкрие (оттам природата на авторството на Книгата Урантия).

Ако прегледате схемата горе, ще видите модела по който е структурирана Великата Вселена. Най-ниската "спица" или полето на вибрации е Великата физическата Вселена, която съдържа седемте свръх вселени. Този модел е невъзможно да се изобрази с точност по отношение на взаимоотношенията. Няма начин да изразя тази относителност по различен от този, в абстрактна математика и дори тогава тя не е точна. Така, Великия Всемир е неописуем като точен модел. Той, обаче, се състои от единадесет първични измерения, макар и в рамките на всяко от тези измерения да е невъобразимо разнообразие множественост.

Обектът в долната дясна секция на схемата, която носи прилика с антена, представлява базата знания на човечеството от неговата настояща гледна точка за Великия Всемир. Вопълът, че тя е надценена, тъй като е невъзможно за мен да изобразя достатъчно тънка линия и все пак да я направя видима. Достатъчно е да се каже, че Книгата Урантия идва по-близо до изобразяване хоризонталния поглед на Великата физическата Вселена и материалът на AAB идва по-близо до изобразяване на вертикалния поглед на всемира. Независимо от това, можете да видите, че "антената" е само чесане на повърхността на Великия Всемир.

Как може един човек да изобрази тази широта и дълбочина на безкрайния и разширяващ се Всемир? Той не може и ако се опита, ще го направи ужасно несправедливо и неговите резултати ще бъдат подвеждащи. Сега, вселената и Всемира, който DK изобразява, се съдържаше добре в рамките на "антената". Не беше негова цел да изобрази най-голямата визия за Всемира. Негов интерес беше да обрисува местните системи енергийни полета и тяхната йерархия, както той го е разбирал.

Може би една от най-големите тайни на Вселената - като се отнася за организации - е Преподавателския орден Lyricus. Той е здрав SOA, който е невидим и харесва да остане такъв, докато се открие Великия портал. Ако неговата самоличност беше разкрита по-рано, щеше да попадне под бърза и упорита атака чрез всяка четвърт на силата. (В рамките на Lyricus, ние наричаме четвърт от силата, тази състояща се от правителство, наука, религия и култура.) Знаем това от опит. Така, ние работим чрез съществуващи структури и разполагаме влиянието в рамките на всяка четвърт. Аз по никакъв начин не съм и единствения, представляващ Lyricus, който е въплътен в този момент на Земята. Докато може да бъда ядрото на културната четвърт от сила, имам партньори във всяка от другите три четвърти, които са с еднаква липса на известност и видимо присъствие, но въпреки това те тихо ще разработват техните мисии за насърчаване на промените, необходими за разкриване на Великия Портал.

Дори като въведем себе си на Земята, това се осъществява под маската на митология и история. Ние не отстояваме себе си в контекста на факта, защото тогава със сигурност ще се боим от изравняване на силите в рамките на всяка четвърт. В този страх лежи физическото напрежение на вида, като приближава Великия портал. Четвърт от силата ще се съпротиви, ако знае че Целта е да установят Великия портал като възел в Мрежата на интегрирани Суверени. Тази съпротива би направила невъзможно необходимото финансиране и законотворчество, за да се постигне това важно научно откритие. По този начин, Lyricus праща катализатори за всяка четвърт за целите на създаването на "нулева зона", която може да действа като инкубатор и катализатор на тези необходими промени.

Lyricus е невъобразимо голям SOA със значително влияние и власт. Неговият "администратор (режисьор)" е 7-ия прототип на Първия Източник. Можете да мислите за Lyricus като защитник на истината, а самата "истина", към която се стремим да запазим достъпа даден на хуманоидни видове да открият - чрез своя собствена инициатива - Великия портал. Ние работим на нивото на вида, а не индивидуално, въпреки че работим с лица като средство за изпитване на нашите познания за видовете. Земно базираните организации в религиозната четвърт са по-склонни да работят с физически лица, така че е разбираемо, че когато някой чуе за Lyricus или WingMakers, те биха отстоявали естествено, че DK не разкрива нашето съществуване, което е странно, особено, ако сме били изравнени в нашите цели.

Но както казах и преди, DK не е бил наясно за Lyricus по време на своето предаване към AAB. Да, той знаеше, че йерархията се разширява извън неговата (и на великата бяла Ложа) ментално изграждане, но той не знае колко далеч или с каква цел. Откриването на Великия портал никога не е било разкрито в някой от материалите на земно базираните религиозни четвъртини. Като се има предвид, че това е единствено фокус на Lyricus и човечеството, то не ви ли се вижда като странно?

Този фрапантен пропуск от религиозните четвъртини от човечеството е отражение на начина, как религиите на Земята не могат да приемат и / или неправилното разбират настъпването на науката и технологиите. Така например, DK никога не предава за науката в контекст на генетика и все пак, в рамките на Lyricus, това е ядрото на знанието. За DK, науката беше помощник на Antahkarana, триъгълна или призоваваща (да назовем няколко примера). Това не е наука за двойната спирала. Неговият съзнателен ум не притежава тази лексика или знание и следователно не е имало начин за него да говори пряко по тези теми.

 

 

 

Друг интересен пример, концепцията за клонирането категорично отсъства във всяка от езотеричните работи и все пак мога да ви кажа съвсем откровено, че изследването на клонирането ще доведе до много критичен компонент за откриването на Великия портал. Отново, когато научната лексика и изграждане са далеч от религиозното тяло на работата, текстът ще клони към гравитиране до етерното или моралното. Някогашното бива силно субективно и поради това относително безплътно, а по-късното изразяване пристрастено към управление и затова се ограничава. Майсторите на Великата бяла ложа не възнамеряват това, те просто са лишени от лексика и разбиране.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14874873
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава