Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 09:00 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1431 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ОБРЕДЪТ НА ЗИМНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ
"
Коледният празник е празник на Светата нощ, чествана в тайнствата от онези, които са готови за пробуждането на висшия си Аз, или както трябва да кажем в наше време, от онези, които са приели Христос да се роди в тях."

Рудолф Щайнер

Зимното слънцестоене е свързано с чувствения живот на човечеството. Когато е добре разбрано, то задълбочава чувствата у всекиго от нас и те преливат в астралните енергии. Това е време, което може да донесе много спокойствие на душата. Време в Христовите тайнства, когато влияещите на човечеството енергии са най-подходящи за пробуждане на Божественото женско начало. Седемте Женски Тайнства на окултното християнство са свързани със зимния сезон (вж. стр. 119-120).

Този сезон често се свързва със съвременното християнство, но значението на това време от годината е било чествано по много начини по света. Слънцестоенето е време, в което Слънцето се обръща към север. В северното полукълбо то отбелязва най-късия ден в годината - след което през всеки следващ зимен ден Слънцето грее все по-дълго.
В Египет и Азия зимното слънцестоене било време на честване на празник, свързан с победата на слънцето над мрака - време, когато светлината възтържествува над мрака на Земята. Това е светлината на скритите вътрешни възможности - на Божественото женско начало.
Хануках, еврейският празник на Светлините, и Коледа, християнското честване на Христовото раждането, са два съвременни празника, отразяващи древните чествания на това време. Много хора все още се наслаждават на паленето на бъдника по това време на годината. Това е древният ритуал на прераждането на Божественото в пламъците на Богинята Майка.

Целият живот е докосван от енергиите, протичащи по това време на годината вътре в Земята и върху нея. Астралното ниво е изравнено с физическото и това улеснява връзката и помощта на ангелската йерархия за човечеството. Вътрешното сърце, пречистено и подготвено през есенния сезон, сега може да даде живот на нова изява на енергии, които ще покълнат и ще се разгърнат през остатъка от годината. Христовите енергии увеличават това динамично енергийно влияние и ускоряват на атомно ниво процесите в цялото човечество. Малко са онези, които остават недокоснати от енергиите през този период на годината. Всеки има способност и възможност да постигне съзвучие с тази енергия, така че да даде живот на вътрешните женски потенциали и енергии.

Зимното слънцестоене поставя началото на време, когато Вътрешната светлина се разпалва въпреки външния мрак. То е време за раждането и пробуждането на висшия Аз. Ако се чества правилно, Христовият импулс се ражда отново в човека, като добавя светлина и засилва любовта в човечеството.
Съществата, които ни съчувстват, слизат на Земята винаги по това време на годината, за да служат като водачи на хората. Високо развитата душа на онзи, когото наричаме Исус, е такова същество - същество, което има дори по-висша цел. Христовата звезда се е появила над Земята малко преди раждането на Исус, тъй като той е трябвало да бъде носителят на Христовата земна инкарнация.

Това е най-подходящото време от годината за запознаване с древното значение на "Празникът на Вътрешната Светлина". То е време на посвещение и на отричане от погрешното. Време, подходящо за изоставяне на външната активност - отразено в светите истории за раждането на Исус. Това е най-подходящото време да обърнем поглед навътре и да потърсим хармония с мистичните ритми, задвижени от зимното слънцестоене. За съжаление, обществото си е създало навика да взима участие в непрекъснати събирания и външно честване. Това противоречи на енергията и на ритмите на този сезон.

1. Влияещите върху човечеството енергии стимулират дълбокото вглъбяване в себе си и медитативните състояния на осъзнаване. Времето трябва да бъде посветено на това.
2. Енергиите, докосващи всички по това време на годината, благоприятстват пробуждането на семената на вътрешния ни потенциал, които най-много желаем да разгърнем.
3. Това е време за размисъл върху единството на небесата и Земята, свързващи се в тъмнината, за да създадат нов живот.
4. Това е време, даващо възможност на всекиго да запали светлината, която свети вечно в мрака.
През това време на годината цялата ангелска йерархия е близо до Земята и влива духовната си сила в нея. Под ръководството на Габриел - архангелът на нежността, милосърдието и любовта - тази сила вода до разширяване на съзнанието на онези, които се учат да бъдат съзвучни с нея, отвъд границите на физическия свят. Съществува и възможността за развитие на любовта като сила в живота ни.

Всички души, които ще се инкарнират през предстоящата година, по това време са привлечени близо до Земята, за да споделят ангелската и Христовата благословия. Те се приближават до бъдещите си майки и тези майки , които постигат съзвучие с този сезон, могат да доловят присъствието им. По това време на годината целият свят е обгърнат от любов и онези, които се отворят за тези докосвания и ритми, могат да доловят Зовът на Великата Звезда.

За ученика на Христовите тайнства тези енергии ще отворят вратите и достъпа до ангелската йерархия. Това е време за просветление и за започване на процеса на възпламеняване на Звездното тяло на Душата. За онези, които имат предано сърце, декември трябва да бъде радостен месец с нагласа за ангелско блаженство:

1. Това е време на посвещение. Ако са преминати подготвителните стадии през есента, зимното слънцестоене ще постави началото на време, в което новият живот започва да се преживява. То е начало на раждането на Божественото в нас - Себеотрицанието през есента ще донесе награди през зимата.
2. Индивидът ще започне да осъзнава, че е истинско дете на Божественото и никога вече няма да му липсва вътрешно ръководство.
3. Това е време, когато духът може да започне да доминира над физическото.
4. То може да доведе до истинско Посвещение и до виждане на блестящата в сърцето на Земята Христова звезда.
5. То разкрива ново ясновидство и човек може да види какво още трябва да направи, за да бъде наистина Посветен на Христос.
6. Етерното ниво и всички негови енергии могат да станат още по-достъпни за човека.
7. Целенасочеността в ученичеството става по-жива.
8. Можем да се учим от ангелските същества на светлината, които стават по-достъпни.
9. Тайният смисъл на Христовото кръщение от Йоан може да бъде разбран.
10. Отваряме се за духовно виждане, което прониква още по-дълбоко във всички наши земни преживявания.
11. Индивидът може да достигне до дълбоки прозрения за цялото човечество и за това, какво още трябва да бъде направено и през идващите времена и как съответно да приспособи живота си.
12. Можем да се отворим за Христовото въображение, така че да дадем живот на светлината във всички аспекти на мрака!
                                                                                  продължава



Гласувай:
8



1. metlichina - огромно впечатление ми направи тази статия...
18.12.2014 17:23
Това е най-подходящото време от годината за запознаване с древното значение на "Празникът на Вътрешната Светлина". То е време на посвещение и на отричане от погрешното. Време, подходящо за изоставяне на външната активност - отразено в светите истории за раждането на Исус. Това е най-подходящото време да обърнем поглед навътре и да потърсим хармония с мистичните ритми, задвижени от зимното слънцестоене...

а тези думи ще ги запомня... благодаря ти, мила Татяна..
от сърце... прегръщам те...
цитирай
2. bven - На 5: Добре си дошла, Метличина:)))
19.12.2014 16:10
Ппразник на Светата нощ - чествана в тайнствата от онези, които са готови за пробуждането на висшия си Аз, или както трябва да кажем в наше време, от онези, които са приели Христос да се роди в тях!
Колко мъдро казано и все още валидно с пълна сила..Защото сега поставяме началото на вглъбяването в себе си - за разгръщане нашия (може би непредполагаем) духовен потенциал и с помощта на Висшите йерархии да осъзнаем собствената си божественост и заживеем в хармония с Космическите закони:)))
Добре дошла в дните на Коледно посвещение, Метличина и нека да е Светлина и Любов за всички и всичко!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14909317
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава