Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 09:56 - отношението - функция на еволюцията13
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                                    ВТОРА ЧАСТ

Истинското приложение на разгледаната функция отношение е процес изключително дълъг във времето. Той се развива непрекъснато, но на определени нива (цикли) осъществява скокообразна качествена промяна. В езотеричните науки тези цикли се наричат Коренни Раси. Техният символ е Змията (материята и мъдростта), захапала опашката си: предопределена цикличност с начало и край и в същото време безкрайността в еволюционното развитие на материята въобще. Така микро и макро- процесите на вселената са изразени в своето единство и последователност, чрез опашката (микрото), намираща се в устата (макрото, главата, мозъкът, идеята) на най-мъдрата между животните - змията. Достигането на Висшето съзнание (Мъдростта) е предшествувано от натрупване и кризи , водещи до качествен скок. Този е символът ЗМИЯ, а не елементарното тълкуване на цял процес като обикновено животно.

Днес човечеството се намира в края на един от периодите на натрупване. Огромната информация и разширеният от това умствен потенциал на човека води до кризата на пълната относителност на критериите, изграждани дълго от съзнанието на човечеството като цяло. Познанието търпи неочаквани и драстични промени. Деформирането на критериите у хората, а в по - общ план на Расата, става чрез познанието. Натъкваме се на един парадокс на самата еволюция - като процес, но не и като необходимост, обуславяща единствената форма на високата еволюция, добита чрез сетивния опит. Защото имаме и път на придобиване на знанието чрез свръхсетивния принцип, заложен също у Човека.

Два успоредни пътя, две еднакви възможности изразени чрез мозъчната дейност. Само чрез нея. Но в различни нива и чрез различни методи. Ако говорим за грях в светлината на екзотеричните (църковни) схващания, то наистина трябва да признаем, че църквите на Мойсейа и на Христос имат това право и основание, защото е погрешен пътя на познанието чрез опита. Погрешен и неизбежен. Знаещият андрогин Адам Кадмон е имал придобивката на знание, поднесено му чрез подсъзнането, чрез вложените потенциали на подобието. Той схващал, знаел за света около себе си, но в светлината на присаденото готово знание, което е придобил по силата на цялостта и пълнотата на божественото творчество. Мозъкът му не е бил сътворен, за да се запълни кухината на черепа му. Големите полукълба, както и цялата корова дейност не са били творени ,за да се получи една набръчкана пихтиеста маса от свръхчувствителни клетки, просто защото всичко над древните дялове на мозъка е трябвало някак да се запълни с нещо.

Мазолестото тяло и структурите под него могат да ръководят всички процеси, осигуряващи живота на тялото и основните му жизнени функции. Въпреки това Творците са създали и големите полукълба, пригодени за натрупване на сетивна информация, постъпваща от органите на осезанието и можещи също така да селекционират тази информация в опит и опитност. Богът е съзнателен творец! Богьт е знаел какво твори и какъв е пътя на сътвореното от Него. Иначе не би вложил нито един орган, можещ да доведе до израждането на Човека, каквито са мозъкът и половата система. Не напразно те не раждат, преди да изядат плодът на познанието. Заложено е да се развива потомство на съзнателно същество, а не на членове на колективен дух, каквито са животните. Адам има огромна памет и предназначена за взаимност полова система - няма само съзнанието за себе си и възможностите си. Затова не той поисква Ева, а Богът Сам Му я дава - Творците са знаели, че ще му бъде нужна на определен етап от еволюцията . Ева е трябвало да бъде сътворена, но не в началото, а в ново творчество, Тя не е успоредност на творчеството, а е част от него - ребро, половинка от общото тяло на андрогина.

По свое желание Творците са провокирали собствените си принципи на творчеството и е трябвало естествено да видят резултата. Адам пожела чрез своята единосъщна половинка - Живота - да се развива като образеца, по чието подобие бе сътворен. От тук излиза, че Богът е също андрогинен - едно знание, което днес не бихме могли да схванем под кода "подобие", ако те не бяха яли от плода и ако не бяха придобили критерий за отношение, който даде началото на процеса анализ - синтез. Вече имаме съзнателен индивид - човек, можещ да развива потенциалите на своя ум ,докато стане като Творците, докато придобие сам техния съзнателен творчески ум и стане богоподобен, както им обеща Луцифер (змията). Умът на Адам Кадмон носи по принцип творчеството, но то е все още на готова програма за първично знание за света. Затова всички животни имат респект от Човека - защото им е КРЪСТНИК - защото те подсъзнателно, по силата на своята Дълга родова памет (ДНК), носеща информация още от Адамово време, знаят, че ТОЙ е по-голям от тях, че е кръстникът им, пред когото са стояли смирени и чисти в градината Едем. Чисти, защото в космичните предели няма конфликта на материята, която заради оцеляването си изяжда друга материя. Там, в Райската градина, животните не се изяждат. Този респект от Адам остава дори когато Човека слиза в пределите на най-тежката проявеност - в материалните полета на планетата Земя.

Умът на Адам е бил логичен и прецизен, но с вложени в него готови информации, защото имената на животните не се раждат от придобита опитност или уловена характерност. Опит­ност той придобива едва на Земята. Но кръсти животните в Рая?! После те населиха Земята, а не бяха изгонени от Едем като него?!



Тагове:   Бог,   животни,   змия,   Адам,   Ева,   функция,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14913072
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава