Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2020 08:02 - За състоянието на планетата и какво можем да направим!
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 555 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Ето така набелязаните отговори всъщност са в основата на онези постановки, които режисират медиите в образа на Злия душманин на човешкия дух.
Друго, не по-малко популярно твърдение е, че масовите информационни посредници лишават от индивидуалност събитията и на мястото на уникалните видения предлагат СОЦИАЛНО-РОЛЕВИ “ПАКЕТИ”, НАТЪПКАНИ С ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЧУВСТВА ЗА КОЛЕКТИВНА УПОТРЕБА!!! Това има САМО и САМО манипулативна функция.

В немалка по обем критическа литература медиите са разпознати като виновни за автоматизираните пребивавания в света и са посочени като знак на деиндиви-дуализацията, на отнетата воля за персонални душевни проекти и личностни визии. В “Дзен и изкуството да поддържаш мотоциклет”, Робърт Пърсинг разказва притчата за маймунските капани в Индия. Капанът е издълбан кокосов орех, напълнен с ориз, който подмамва маймуната и тя пъха ръката си в отвора. Когато стисне в шепата си ориза, тя вече не може да я изтегли навън. Ето и коментара на Пърсинг: “Маймуната бърка вътре и изведнъж се хваща в капана – вкарана там единствено от собствената си стойностна закостенялост. Тя не може да преоцени ориза. Не може да разбере, че свободата без ориз е по-скъпа от пленничеството с него. Селяните идват да я хванат и отведат.”

Същото е и с “ориза” на масмедийните послания – зрители и читатели го стискат в шепичките си и покорно се оставят да ги отведат в предвидима посока. С ориз в шепата нямаш шанс да преоцениш стереотипите и светогледите, с които те принуждават да живееш.
Медиите са възпитатели в безкрайния конформизъм на готовите отговори и на стиснатите шепи. Те непрестанно и патетично разказват за упоритите ни опити да постигнем стабилност и материална обезпеченост на съществуването, но премълчават отказа да се занимаваме с битийната легитимност на това съществуване.
Надеждата – все още съществуваща – е, че именно човешкият дух е способен да възпитава в свобода.
Свободата, разбирана като способност на човека да се отнася “авторски” към собствения си живот.
Свободата, разбирана като годност на обществото да поддържа и развива езици на различието.

                   Методи за манипулация на мултимедийната машина


Докато слушате радио, гледате телевизия и се разхождате по улицата, вас ви програмират. Самата телевизия излъчва вълни, които водят до пристрастяване. Така повечето хора имат нужда от дневната си доза, без която не могат. Познавате ли такива, които не могат да заспят, без да пуснат поне за час светещата си кутия? Това е хранене със самата честота, без чието набавяне настъпва тотален диском-форт, объркване и неспособност да се свърши каквото и да е с адекватно поведение. Най-масовият психогенератор стои в почти всеки дом в ъгъла на стаята и излъчва! Трябва ли да се говори и за подсъзнателните внушения, с които е “обогатен” всеки един филм или реклама? Един от начините, чрез които може да се задълбочи полухипнотичното състояние, което настъпва при заставането пред включен телевизор, е да се остави черен или празен всеки 32 кадър на това, което се излъчва или прожектира. Така се създава специфична пулсация от 45 удара в минута, която се усеща само от подсъзнанието и е идеална за настъпване на състояние, при което човек е много податлив на внушения. Представете си всеки ден колко деца и възрастни седят с часове пред телевизора. В един среден американски дом телевизорът е включен средно по 6 часа и 44 минути на ден. И така с всяка минута и с всеки час, които престоявате пред телевизора, вие и децата ви ставате все по програмирани и обработени и загубвате все повече способността си да мислите ясно и трезво. Преди време беше съобщено, че за една седмица едно дете може да наблюдава по различните телевизионни канали средно по 18 400 убийства или сцени на насилие! И всичко това отива в съзнанието му. При гледане на телевизия след 30 секунди съзнанието на човек изпада в напълно възприемчиво състояние. Това означава, че информацията, която се подава, прескача съзнателния контрол на лявото полукълбо и отива направо в подсъзнанието, неосъзната. Задавали ли сте си въпроса на какво се дължи потребността на хората да гледат и консумират (не само храна – говоря за консумирането като ценностен модел) неща, които им вредят по ужасяващ начин и ги превръщат в животни!? Да имат отрицателно влияещи навици и модел на мислене? И защо тези хора, осъзнавайки тези факти не са способни да се променят? Защото са програмирани! И са толкова затънали в собственото си програмиране, че макар и със знанието в ръка, те не могат да преодолеят себе си. Това са децата на Матрицата, крайният продукт, излизащ от поточната фабрична лента. Тотален контрол и оскотяване.

Вървите си по улицата и чувате от някое заведение да гърми най-новият “музикален” хит, което разбира се веднага означава възможно най-долната и противна чалга. Песента влиза в главата ви и не можете да я изкарате оттам с часове, въпреки че “мелодията” ви дразни неимоверно. Това е програмиране. На няколко нива. От технологично през психологическо до вкарването на енерго-информационен паразит, който може да ви побърка. В най-добрия случай просто източва вашата енергия. В много от тиражираните продукти производителите са заложили зомбиращи енерго-информационни програми: в най-добрия случай от типа на „да не пресъхнем от жажда” (известно е, че частицата „не” не се регистрира от подсъзнанието и в резултат се материализира противоположната програма. Бихме могли да преосмислим десетте “божи” заповеди сега, не мислите ли?). “Не бъди повече жаден – грабни Sprite” и всички подобни реклами и билбордове, които ни “канят”, са постановки за програмиране чрез манипула-цията, извършвана през подсъзнанието. Рекламата в истинското си значение звучи по следния начин: “Бъди жаден!” И ние отиваме и си купуваме Sprite. И ставаме все по-жадни. Нещата се усложняват и от факта, че когато човек консумира, той се “отваря”. Тогава падат защитите на СЪЗНАНИЕТО му срещу външния енерго-информационен поток и негативните програми безпрепятствено се записват в хиперсвръхфокалните му структури. Така могат да се материализи-рат в живота му. Затова се препоръчва да се храним в спокойна и хармонична обстановка, когато нищо и никой не ни разсейва, като спазваме принципите на така нареченото йогийско хранене. Не бива по същото време да четем или още по-лошо – да гледаме телевизия, защото предаванията обикновено са наситени с негативни енерго-информационни програми и зомбиращи реклами. Задайте си въпроса: Трябва ли да си записвате в мозъка програми от типа “Подчини се на жаждата” или “Опасно вкусен”? Забележете колко е активна цялата подобна кампания точно във времето за хранене, когато обикновено хората се събират да вечерят – разбира се – пред телевизора.
Числото 3. Когато някой ви каже нещо три пъти поред, то прониква в съзнанието ви. Ето защо по телевизията виждате същата реклама три пъти за около четири минути преди шоуто да започне отново. И вие се питате: “Защо я пускат пак!?” Защото, излъчено/казано три пъти, нещото ви прониква в съзнанието. Това е контрол над съзнанието.
Поднасянето на различни версии за случващото се. Например нещо написано на първа страница на вестника: “ВВС хваща летящ диск, който не е земен”. На следващия ден дискът се превръща в метеорологичен балон. Ето как играят игри със съзнанието. Слагат ти нещо в главата и после казват: “Ооо, не. Това е нещо друго.” Какво причинява това на модела на съзнанието? Разделя го на части. “Това ли е или това; това ли е или това???” Объркване, съмнение и следва разцепване - контрол. Именно това е и целта на заливащата ни противоречива конспиративна литература. Много малко източници могат да се считат за достоверни. Главната цел е търсенето на игла в копа сено, където игла изобщо няма.

Всички филми и действащи телевизии представляват проекция на свойствата на рептилоидния мозък. Как така ли? Филмите и телевизията, видео игрите и т.н. - всички те неопровержимо са подобни на сън. Не само в тяхното представяне на символичната реалност, но също и в това, че хората, които гледат филмите, имат същата дължина на мозъчната вълна, излъчват същата тази вибрация, както когато сънуват. И така, отгатнете откъде произлиза сънуването във вашите глави! (Киното и телевизията като индустрия, не само че се контролират от Илюминатско-рептилоидната кръвна линия, но и са изцяло създадени от тях на първо място. Илюминатите контролират чрез отличителните черти на рептилоидния мозък и търсят да манипулират човечеството чрез манипулацията и стимулирането на рептилоидната част в мозъка).
Езикът на рептилоидния мозък, това е визуалното представяне. Всички комуникации, действащи при рептилоидите, са изградени така, чрез визуално символично представяне, всяко имащо специфично значение. Илюминатите комуникират помежду си и се отнасят към човешкото подсъзнание с безкрайно количество символи и визуални кодове.
Рептилоидите не сънуват, за разлика от животните, еволюирали от рептилоидите (бозайници, птици), които сънуват. Защо? Защото рептилоидният мозък все още продължава да оказва въздействие върху тях и това състояние ние хората наричаме сънуване. Няма състояние на сън при рептилоидите, защото това състояние при тях е състояние на будност. То е било подтиснато в продължение на нашите будни часове (но все още функционира - това не е спане, всъщност те никога не спят). Чрез химически въздействия върху неокортекса, тогава рептилоидите биха могли да функционират в продължение на спането и съня, когато лявото полукълбо е на свой ред подтиснато. Но очевидно рептилоидният мозък не е удовлетворен, ако го оставят на режим на нощно дежурство. Той би изисквал много повече от това.

Хората изобретили ритуалите и церемониите и едва тогава театъра. Сега, откъде бихте допуснали, че произтичат всички тези открития? Театърът с неговата известна теорема за “прекъсване на съмнението”, (което е всъщност друг начин на изказа – “Остави левия мозък да спи”), е ново изобретение на рептилоидното ментално състояние – “Това тука вън!”.

И разбира се сега може да имаме отличен паралелен модел на рептилоидната обстановка чрез киното и телевизията, които при някои индивиди заемат от 16 до 18 часа от деня, което вие добавяте във времето на състояние спане-сън.
Ритуали, церемонии, театър, кино, телевизия, видео игри – всичко това е било създадено от нуждата за териториална собственост, принуда, както и от волята за власт, вградени в рептилоидния мозък (всички твърдения, че рептилоидната част на човешкия мозък е т.нар. бойно поле, от което се извършва контрол върху нашата реалност на тази планета, са били потвърдени). Тази “териториалност” и “воля за власт” се проявяват в множество начини в човешкото поведение.

Сивото вещество в него обхваща по-голямата част от ранния мозък и съставлява 85% от общата маса на човешкия мозък. Състои се от две полукълба, свързани помежду си с нервни влакна. Мозъкът е разделен на две половини, като всяка от тях участва в комуникацията с другата. Целта на илюминатите била да намерят начин как да разделят работата на двете полукълба, така че да могат да подават информация на десния мозък, посаждайки образи в състояние на сън, подсъзнателно, чрез символика, сублимирало въображение, докато в същото време лявото полукълбо е в ролята на затворник като осъзнаване на реалността. Ето защо образователната система и науката толкова много са се устремили да говорят и подават информация на лявото полукълбо. По този начин илюминатите правят опит да проникнат в мозъка чрез дясното полукълбо, подавайки му неосъзнати образи, които впоследствие се осъзнават чрез лявото полукълбо. И така, светът на човека се изгражда по тази схема. Докато човекът мисли, че този възприет от него свят е негов собствен, всичко това е било внимателно манипулирано и вградено като система. Ако се вгледате, ще отбележите колко много думи съществуват, като ползват за база способността за въображение на човека – “представи си”, “сън” – и всичко това се използва за различни цели в рекламата. Илюминатите знаят, че могат да проникнат в мозъка ви през дясното полукълбо чрез въображението ви и тогава да заповядат на лявото ви полукълбо да декодира информацията в съзнателна за вас форма, например: “Аз искам да купя тази кола.”, “Мисля, че се нуждаем от даването на повече власт в ръцете на полицията, за да се спрат престъпленията.”, “Нуждая се от точно тази виагра, за да бъда истински мъж.” Ето защо повечето телевизионни програми се насочват към света на фантазията (чрез анимация).





Гласувай:
8



1. elizabethborislavova - Нищо, скоро всичко ще свърши. Можем ...
23.01.2020 08:51
Нищо, скоро всичко ще свърши. Можем малко да си облекчим мъките с разумна организация
цитирай
2. bven - elizabethborislavova , всеки край е ново начало...
26.01.2020 21:52
Лека вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866879
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава