Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2022 05:11 - Планета на избора
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4942 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

"Напояваме ви с нашата енергия. Пробуждаме ви, както вие пробуждате нас. Искаме да знаете, че ви обичаме. Искаме да знаете кои сте и искаме да не превръщате в богове нас или себе си. Благодарим ви."

                                    СЪВЕТЪТ    НА  ДЕВЕТТЕ

    Освен отговорите, дадени в тази глава, най-удивителното в тези послания е способността на Том за точно и пълно възстановяване на предишните разговори. Той често е казвал: "Прегледайте записките си отпреди две години" и освен това е признавал, че за броени секунди могат да проведат проучванията, които на нас биха ни отнели цели месеци. Разбирането на произхода на Деветте изглежда е свързано с вътрешното развитие на индивида (бил той участник в разговора или читател). Защото както казва Том: "Ако някой ни задава въпроси, които не може да асимилира и в действителност не разбира, ние не им отговаряме дотогава, докато не ги проумее." Ето защо главата започва с няколко различни човека, които задават твърде сходни въпроси.
Веднъж, когато разговаряхме за философите гностици, Том отговори: "Всъщност ние сме Еони" и същият този разговор се намира по-нататък в книгата. Еон е понятие, което се използва обикновено за описването на дълъг период от време, вечност. Ала освен това то означава и най-висшата форма на Божествена сила, духовни същества, създадени от Божественото Присъствие.

Тази първа размяна на информация се осъществи през 1975 година с Джийн Родънбери (известен от "Стар трек"). Джийн проведе няколко много продължителни сеанса с Том и повечето от тях могат да се открият по-нататък в този раздел.
Джийн: С кого разговарям? Имате ли име?

Том: Аз съм Том. Аз съм говорителят на Съвета на Деветте. Всъщност аз съм Техути. Да. Освен това съм и Хамаркос, аз съм и Херенкар, известен съм като Тома и като Атум.
Джийн: Един от Деветте ли си, или си отделно същество?

Том: Аз седя в Съвета на Деветте, да. Аз съм онзи, който е мъдростта и който сега говори с вас. Но Съветът каза, че в разговор понякога не се отличавам с мъдрост! Да.
Това е отговорът, който Том даде на друг участник през 1977 година по същата тема:
Гостът: Бих искал да попитам какво е онова, което ме поздравява?

Том: Аз съм говорителят, В Съвета на Деветте съм известен като Том. Аз съм от Деветте.
Гостът: Кого представляваш? По-висша власт над теб, която те командва и управлява ли?

Том: Това е трудно да се обясни, тъй като във вашия свят няма подобна ситуация. Но ние бихме ви казали - да, ние сме във връзка с онзи, който е по-висш, но заедно сме едно цяло така, както цялата Вселена е едно цяло.
Гостът: Имате ли някаква цел в нашия свят, някакво важно съобщение?

Том: Искаме първо да знаете, че ние не сме физически същества. Вашият свят е проявление на сътворението и Творецът се проявява във вашия свят - под формата на човечеството. Питате дали имаме някакво съобщение за вас?
Гостът: Да.

Том: Казваме ви: Вие сте създадени по образ и подобие на Твореца. Този свят е загубил приликата си със сътворението. Онова, което е необходимо да разберете, е, че трябва да продължите напред с действия и дела, които да ви доведат до съвършенство. Не е достатъчно да се молите, не е достатъчно да се събирате на групи за медитация. Важното е да действате.
Гостът: Много ти благодаря, Том.
Андрю: Силно съм заинтригуван от "Хамаркос". Можеш ли да ни кажеш...

Том: Аз съм денят и аз съм вечерта, и аз съм пладнето.
Андрю: Как египтяните са решили да построят и да назоват Сфинкса с твоето име?

Том: Вие открихте тайната, истинското познание за това ще ви се даде друг път. Но първият път, когато бях на планетата Земя или се идентифицирах с вашата планета Земя, беше преди 34 000 от вашите години. Аз съм равновесието. И когато казвам "Аз", имам предвид, че съм пратеник на Деветте. Това не съм само аз, а цялата група. А законът на Деветте е безграничният интелект и онова, което се опитваме да донесем на тази планета, е тъкмо този вид интелект. Поотделно ние сме деветте закона на Вселената, ала заедно сме едно цяло. Ние сме едновременно отделни и единни. Всеки един от нас е част от енергия, познание, мъдрост, любов, доброта, технология и продължава безкрай, докато всяка част от спиралата бъде съставена и всеки един атом получи пълно разбиране, докато се превърне в едно цяло с нас. В действителност има многобройни проявления, но принципно са девет.

Ние сме онова, което се идентифицира (в еврейската традиция) като Елохим. Искаме да знаете, че ние не сме Бог. Ние сме колектив и ставаме едно цяло. Искаме да знаете, че ние сме едно и също с вас, както и вие сте едно и също с нас. Вие ни създадохте и от това съзидание бяхте сътворени самите вие. Не подценявайте себе си и своите способности.
Знайте, че всички хора са чисти, че вие сте съвършени и че за вас няма невъзможни неща. Знайте също така, че без вас и без всички останали души не можем да съществуваме нито ние, нито планетата Земя или Вселената. Когато разберете това, ще разберете и собствения си живот. Понякога във вашия свят хората създават объркване, тъй като нейната плътност е плътността на мрака. Но вие винаги пазете в сърцето си светлината на истината за своето съществуване, за това кои сте. Ние винаги сме с вас. Даваме ви любов, носим ви мир.
Андрю: Ако ми позволите да изразя схващането си за това какво представлявате, струва ми се, че вие сте създания от чиста светлина, в смисъл, който ние дори не разбираме, тъй като съществувате в скорост, която далеч надхвърля тази на светлината...

Том: Извън разбиранията ви е.
Андрю: Да, но по същество вие трябва да сте по-скоро от такъв характер, отколкото нещо материално...

Том: Това е вярно.
Андрю: ... нещо отвъд фотоните, отвъд тахионите (най-малката делима известна частица или подразделения на светлината). И второ, струва ми се, че вие сте повече от рода на онова, което наричаме "душа", отколкото всичко останало, което можем да си представим...

Том: Ние сме душа.
Андрю: Вие сте душа. Сега, в твоята връзка с Деветте, например, по природа Деветте като теб ли са?

Том: Ние сме едно и също.
Андрю: Разбирам. Тогава би ли могъл да ни обясниш дълбокото тайнство: защо има девет основни проявления на, струва ми се, че трябва да използваме думата "Бог", поради липсата на по-точно понятие?

Том: Ще се опитам да го обясня по начин, който можете да разберете. Девет е завършено число. Всичко е девет. Във вашия свят вие толкова често повтаряте числото седем, а в действителност всичко е девет. Има девет чакри, които са деветте принципа и деветте елемента на онова, което наричате Бог. Има девет пояса около тази планета Земя. Има девет етерни тела и смисълът от развиването на вашето етерно тяло или от преминаването през вашите трансформации или преходи е да достигнете деветте етерни тела. Девет е завършено число, то е цяло. Когато преминете деветката, тя става едно и деветката е цялостна. Не се променя. Но запомнете: ние самите не сме Бог. Всички вие и всички ние заедно съставляваме Бог.
После възникна дискусията за езика:
Андрю: Имате ли някакъв метод за възпроизвеждане на вашия език, така че да можем да чуем характеристиките му.

Том: Що се отнася до това какъв е езикът ни, той идва дълбоко отвътре. Достига различни височини, но е тонален език. В езиците на Земята вие говорите в кутия и после изхвърляте навън звуците.
Джон: Да. Нашият език се възпроизвежда чрез гласни струни.

Том: Ние говорим в тази кутия, после избутваме въздух и го изхвърляме навън, разбирате ли?
Андрю: Да.

Том: А в нашия език това става отвътре. Вибрира в тялото, разбирате ли?
Андрю: Тогава изобщо не звучи по начина, по който звучи нашия.

Том: Не, няма нищо общо.
Андрю: Произвежда ли звук, който може да се чуе с ухо?

Том: Произвежда звук, който можете да чуете, но отвътре,
Андрю: С други думи, долавям го вътре в главата си, вместо с ушите си? Затова ли имате предвид, че тоналният обхват на езика ви е в 98,6 мегацикъла?

Том: Правилно.
Андрю: С други думи, онова, което ние наричаме радиовълни?

Том: Това също е вярно.
В следващия разговор един от питащите изброява различни библейски личности от "Битие" (Четвърта и Пета глава), потомци на Адам, и пита дали някой от тях е член на Деветте.

Том: В пълнотата на разбирането ние не сме нито един от тях. Има следи от нас на вашата планета. Има мнозина, които се опитват да разберат кои сме. Във вашата земност ви е трудно да приемете онова, което не разбирате! Понякога опитът да разберете оцветява истината за Вселената. Има само ключове за отключването на отделни части, тъй като човешкият разум не може изцяло да разбере. Има множество интерпретации, както и много спорове за това кои сме. Да. След време ще се опитаме да обясним кои сме на друго ниво на съзнание, но планетата Земя най-напред трябва да достигне това ниво на еволюционно съзнание, на което можем да бъдем разбрани, да. Съветът каза, не се опитвайте да ни слагате в кутия, ние не съществуваме в тази форма, да.
Джон: Може ли да се каже, че има няколко измерения между нас и вас?

Том: Това би било омаловажаване. Има много измерения помежду ни. Визуализирайте в ума си вашата Земя. После от гледна точка на Земята визуализирайте как от нея излизат спираловидни вълни. И всяка вълна създава следващата и докато кръжи, тя нараства. И създава нови и нови вълни. В началото е тежка и ако има звук, той е силен. Но докато се придвижва навън, тя се пречиства, става по-всеобхватна и всички онези дразнители, които съществуват във физическата планета Земя, се елиминират, а звукът и вълната са съвършено чисти. И ако в началото е била оцветена в кафяво или черно, докато се придвижва навън, цветът също се пречиства, докато не се превърне в цвета на безцветното, който всъщност, е златната светлина. Ние сме на тази степен. Ние сме - как бихме могли да ви обясним? Както можете да очистите един звук от всякакви странични влияния, докато стане най-чист, и както можете да пречистите един цвят, докато стане най-чист, и ако можете да синхронизирате всички вибрации, докато честотата им достигне върховната точка на чистата природа - там сме ние.
Джон: Разбирам. Каква красива картина. Благодарим ви.

Том: Това е все едно да вземете всичко духовно във Вселената и всичко онова, което притежава интелект във Вселената, и всичко физическо, което е пречистено, и ги смесите до получаването на съвършена чистота. То е като кристал.
Андрю: Бихме искали да знаем нещо за вашата естествена история. Бихме искали да знаем как изглеждате, как се възпроизвеждате, как се храните, каква е вашата роля във Вселената, защо се интересувате от Земята и така нататък? Струва ми се, че това ще ни помогне много, ако можете да ни дадете някаква представа за това кои сте в по-описателен смисъл.

Том: Ние нямаме физическо тяло. Макар че можем да наметнем мантията на физическото тяло, когато е необходимо. Ще ни бъде трудно да ви опишем как точно изглеждаме. Приемаме много форми, когато това е необходимо. По вашия начин на мислене можем да се появим като човешко същество, като енергийно кълбо, като много ярка светлина. Еволюирали сме отвъд нуждата от физическо тяло, необходимо на много други души. Ние винаги сме тук, но вие не винаги ни виждате. Като казвам ние, нямам предвид себе си, а всички нас. Често ви наблюдаваме. Но има определени моменти в живота ви, когато не ви наблюдаваме и това е когато сте заети с желанията си. Не ги разбираме и те не са наша работа.
Андрю: Разбирам. Следователно, ако допуснем, че имате определени физически енергии, в които можете да се вмъквате, вие бихте могли да се превърнете в нещо, което би се проявило в нашия свят. Такава ли е идеята?

Том: Нещо подобно, но вие не можете да разберете технологията ни. В ума си сме онова, за което се мислим в даден момент. Разбирате ли това? Съществуваме в зоната на студа. Поради този факт нямаме никакъв проблем да приемем вида, който желаем. Що се отнася до възпроизвеждането ни, ние нямаме нужда да се възпроизвеждаме. Трябва да си спомняте, че онези от нас, които живеят в тази зона, са изминали много дълъг еволюционен път. Не е необходимо да се възпроизвеждаме като вас. Ние сме душа.
Андрю: В каква част от Вселената работите или какво е вашето управление...

Том: Ние сме Вселената.
Андрю: Да, но в тази Вселена има светове от материя, антиматерия, фотони, лъчи, енергии, частици и какво ли още не. В коя част от тази област съществувате или това е отвъд представите ни?

Том: Отвъд представите ви е. Идваме от зоната на студа. Това е съвършенството.
Андрю: Знаете, че тук, на Земята, ние едва започваме да разбираме съвсем слабо зоната на студа, или на свръхпроводимостта, и знаем, че там няма съпротивление, няма триене. С други думи, според елементарната ни представа, това е зоната на постоянното движение. Това вярно ли е по същина?

Том: Вярно е и това е съвършенството. Ние сме в центъра. И не искаме да звучим така, сякаш сме съвършени или че сме егоисти, защото от двете страни сме заобиколени от положителното и отрицателното. Когато казвам това, имам предвид, че има положително, което не е в равновесие, и че има отрицателно, което не е в равновесие. Ние сме в центъра и сме уравновесени. Опитваме се да уравновесим и тези две сили. Самите ние никога не сме били неуравновесени. Съществуваме в основната точка на Вселената. Там има равновесие. Във всеки един от вас е заложено всичко положително и всичко отрицателно от Вселената. Разбирате ли?
Андрю: Не, не разбирам. Веднъж ни казахте, че не сте нито от добрата, нито от лошата страна, а сте оста между тях.

Том: Да. Но разбирате ли, че вие сте равновесието между тях?
Джон: Притежаваме всичко добро и всичко лошо?

Том: Тъкмо затова сте равновесието. Затова и ние сме равновесието. Разбирате ли материята и антиматерията?

/подължава/



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - Много истинна публикация, Бвен!
18.02.2022 08:41
Дано четящите осъзнаят тези Истини, които се съдържат в разговора и поне опитат да приложат частици от тях съзнателно в живота си!
Благодаря ти за чудесното интервю: "Том: Вярно е и това е съвършенството. Ние сме в центъра. И не искаме да звучим така, сякаш сме съвършени или че сме егоисти, защото от двете страни сме заобиколени от положителното и отрицателното. Когато казвам това, имам предвид, че има положително, което не е в равновесие, и че има отрицателно, което не е в равновесие. Ние сме в центъра и сме уравновесени. Опитваме се да уравновесим и тези две сили. Самите ние никога не сме били неуравновесени. Съществуваме в основната точка на Вселената. Там има равновесие. Във всеки един от вас е заложено всичко положително и всичко отрицателно от Вселената. Разбирате ли?
Андрю: Не, не разбирам. Веднъж ни казахте, че не сте нито от добрата, нито от лошата страна, а сте оста между тях.

Том: Да. Но разбирате ли, че вие сте равновесието между тях?
Джон: Притежаваме всичко добро и всичко лошо?

Том: Тъкмо затова сте равновесието. Затова и ние сме равновесието. Разбирате ли материята и антиматерията?
цитирай
2. bven - Бат Оги, който може, ще разбере!
18.02.2022 14:50
batogo написа:
Дано четящите осъзнаят тези Истини, които се съдържат в разговора и поне опитат да приложат частици от тях съзнателно в живота си!
Благодаря ти за чудесното интервю: "Том: Вярно е и това е съвършенството. Ние сме в центъра. И не искаме да звучим така, сякаш сме съвършени или че сме егоисти, защото от двете страни сме заобиколени от положителното и отрицателното. Когато казвам това, имам предвид, че има положително, което не е в равновесие, и че има отрицателно, което не е в равновесие. Ние сме в центъра и сме уравновесени. Опитваме се да уравновесим и тези две сили. Самите ние никога не сме били неуравновесени. Съществуваме в основната точка на Вселената. Там има равновесие. Във всеки един от вас е заложено всичко положително и всичко отрицателно от Вселената. Разбирате ли?
Андрю: Не, не разбирам. Веднъж ни казахте, че не сте нито от добрата, нито от лошата страна, а сте оста между тях.

Том: Да. Но разбирате ли, че вие сте равновесието между тях?
Джон: Притежаваме всичко добро и всичко лошо?

Том: Тъкмо затова сте равновесието. Затова и ние сме равновесието. Разбирате ли материята и антиматерията?

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14910882
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава