Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 08:07 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: Коментари: Гласове:
14

Последна промяна: 13.03.2012 08:57


hikari.blog.bg/izkustvo/2012/03/12/da-podarish-kniga-a-s-knigata-nadejda.918726

Позиция 13

Бъбреците символизират отношенията с другите хора, както и наследството, което носим. Те са филтри на кръвта и доставчици на енергия за много области в долната част на гърба, ръцете и краката. Заедно с втора чакра управляват елемента вода в организма. Чрез тази позиция могат да бъдат стимулирани всичките им функции. Способността за установяване на отношения вече е била укрепена, в частност с позиции 5, 10 и 12. Подготвени по този начин, за бъбреците става по-лесно да изпълнят по-добре функциите си. Те зависят не само от своите енергии, но и от енергийните центрове и канали, свързани с тях. Това е особено важно за бъбреците като органите на отношенията. В края на краищата, сърцето и бъбреците са важни "колеги по служба" и във физически, и в енергиен смисъл. Това предпазва бъбреците от прекалено бързото изтощение, което може да се породи в случаи на продължително голямо напрежение, силен стрес или липса на подкрепа от околните.

Добре е укрепването и хармонизирането на земните сили (позициите при чакрата в основата на гръбнака, краката и стъпалата) да се предшества от стабилно зареждане с рейки на основните функционални носители на енергията на елемента вода. В противен случай тялото няма да знае какво да прави с такова подобрение на своето заземяване. Това заземяване изисква безапелационно тялото да "бъде в потока". Укрепването на елемента вода в тялото е важно предварително условие за енергийната детоксикация и за отстраняването на отпадъчните продукти през краката и стъпалата към земята.

Заради връзката си с надбъбречните жлези, разположени над бъбреците и свързани с първа чакра, тази позиция играе много важна роля за възстановяването и за градивното управление на стреса. Всеки човек, чиито ръце или стъпала обикновено са студени, трябва да получи допълнително количество рейки в тази позиция в продължение най-малко на 15-20 минути, тъй като това е специална позиция в рамките на лечението на цялото тяло. В случая важи следното практическо правило: за студените ръце причината обикновено са бъбреците, а за студените ходила - надбъбречните жлези. Й едните, и другите са много тясно свързани със страха. Студените ръце са показател за страхове, свързани с физическия и емоционален контакт с другите хора, докато студените ходила показват, че съответният човек обикновено се бои да не се наложи да управлява живота си самостоятелно, като възрастен човек.
И накрая, трябва да споменем и за връзката между сексуалността и бъбреците. Бъбреците страдат, когато е налице разминаване между сексуалните желания, особено между тези, които са били отключени от външни влияния, и тяхното задоволяване.

В психически план камъните и пясъкът в бъбреците се причиняват от такива непривлекателни емоции като липсата на физическа нежност и сексуалност в отношенията между хората, както и от хронични страхове, които обикновено се свързват с горепосочените състояния. Потиснатият гняв и непрекъснатият стрес в емоционално значимите връзки увеличават тенденцията към възпалителни процеси в бъбреците и на техните функционални полета.
В случаи на парализа и на проблеми, породени от страх или шок, бъбреците са много важно, специално звено, което дава добри резултати, когато се третира с рейки. Хората, които реагират, сякаш са парализирани заради копнеж по своето положение в миналото от гледна точка на настоящето или имат проблеми с откриването си за по-близки отношения, могат да получат подобрение при интензивното обработване на тази позиция с рейки.

За да функционират добре, бъбреците се нуждаят от адекватно снабдяване с вода. Минималното количество е трийсет мл негазирана вода на ден на килограм живо тегло. Спиртните напитки, безалкохолните, плодовите сокове, млякото и млечните питиета допринасят толкова малко за това количество, колкото и кафето и черният чай.

Много хора, особено възрастните, страдат от хронично понижено усещане за жажда. Това се дължи на изпълнения догоре с потиснати чувства меридиан на пикочния мехур, който се простира в два дяла вляво и вдясно от гръбначния стълб по протежение на целия гръб. Хората, които са в това положение, трябва задължително да пият посоченото количество вода, дори и да не се чувстват жадни. Ако го правят редовно, след време нормалното чувство за жажда се възстановява.
Гърбът може да се лекува с рейки и длан по длан (Слагат се двете длани най-горе върху гърба, след това се преместват на разстояние от една длан надолу, после още една длан надолу, докато не стигнете до най-долната част на гърба). Може да помогне и удрянето му с кръгъл кварцов кристал, с размерите на орех, предварително очистен със студена вода и зареден с рейки в продължение на 10 минути.
                                                 image
     
При по-сериозни проблеми с бъбреците винаги включвайте втора чакра, като й отдавате допълнително количество рейки.

Бременните жени имат по-малко проблеми по време на бременността и по-лесно раждане, ако редовно им се отдава рейки на бъбреците, тъй като бъбреците снабдяват с енергия голяма част от таза. По същия начин могат да бъдат предотвратени и проблеми с ишиаса по време на бременност и след нея. Като "органи на близостта" бъбреците осигуряват голяма част от нея по време на бременността, тъй като майката трябва да се справи с близостта с детето.






Гласувай:



1. alhimik1 - ...интересно ми беше :)
13.03.2012 10:38
бо рейки болестите!
цитирай
2. mariniki - прочетох с интерес...както винаги...
13.03.2012 10:40
вече знам, че между болестите и психичните изживявания
на човека има дълбока зависимост...излекувай първо духа си...
и болестта ще си отиде...благодаря ти за познанието..
и за прекрасната музика на любимата ми Ениа...
сърдечен поздрав за теб...
и щастлив ден..
цитирай
3. bven - На 1: Добре дошъл, алхимик1.
13.03.2012 20:21
Радвам се, че четивото ти е харесало. Алхимиците открай време са си падали по превръщанията:))). А рейки е превръщането на болестта в здраве.
Хубава вечер!
цитирай
4. bven - На 2: Благодаря за хубавия коментар, Мария -
13.03.2012 20:26
наистина в човека всичко се съчетава в едно хармонично единство. Всяко нарушение води до проблеми и само желанието ни може да доведе до новото състояние на здраве - физическо, психическо, емоционално и т.н. А хубавата музика винаги и навсякъде лекува и свързва човека с Висшите светове - там, откъдето е дошъл и където се завръща...
Приятно ми е твоето гостуване. Желая ти хубава вечер и светли емоции.
цитирай
5. bojo12345 - Колко от нас знаят и се грижат за тези важни органи? - Камъни, пясък, кризи - има възможност за лечение , това е важното!
13.03.2012 22:26
За да функционират добре, бъбреците се нуждаят от адекватно снабдяване с вода. Минималното количество е трийсет мл негазирана вода на ден на килограм живо тегло. Спиртните напитки, безалкохолните, плодовите сокове, млякото и млечните питиета допринасят толкова малко за това количество, колкото и кафето и черният чай.
Много се говори за водния баланс, но толкова реклама се прави на газираните напитки, а защо е така, всеки знае - бизнесът е за сметка на здравето. Който го е разбрал, явно ще промени живота си към добро.
Хареса ми материала.
цитирай
6. mileidi46 - Страхотни неща пишеш мила!! Т...
13.03.2012 22:39
Страхотни неща пишеш мила!!
Точно в това отношение съм страшно немарлива..:((Никога не съм се занимавала с тялото си по този начин..
Може би защото никога не съм имала проблеми или са били такива,че не съм им обърнала внимание и те са се обидили и са си отишли..:))
Снощи започнах да гледам филма в предишният постинги..почти заспах на компа:)))Почувствах се като дрогирана,бях изморена-тази вечер ще го догледам..
Прегръдки за лека нощ!:))
цитирай
7. bven - На 5: Божо, каквото и да кажа, всичко опира до желанието на всеки от нас да е здрав и с добро настроение!
13.03.2012 23:17
Много литература има по въпроса и всеки знае, че трябва да изпива поне 1у5 литра вода дневно, но някои го пресмятат в газирано, чай и изобщо течности. А това е грешно! Течността прочиства цялото тяло от токсини, докато всичко останало, което се приема, е храна и затруднява това очистване. Освен това не трябва да се пие само минерална вода от бутилката (и тя е бизнес), а от чешмата или извора. Добавянето на малко светена вода пък върши чудеса!!!
Опитайте и ще се убедите!
цитирай
8. bven - На 6: Здравей, приятелко далечна!
13.03.2012 23:24
Точно за такива немарливи (повече или по-малко) пиша - за да разберат, че те са най-важното нещо на този свят. Защото в този живот те имат едно тяло и трябва да се грижат да е здраво, хармонично и да са спокойни. Всяко отклонение води до болести. Оттам нататък всеки знае пътя. Въпросът е да се справим сами с болестите и да бъдем балансирани във всичко. Звучи неестествено, но е постижимо дори и при сегашните условия. Ежедневният сеанс с рейки спомага да се заличи умората, напрежението, стреса и дори обидата в момента. Постига се спокойствие - така желано от всеки в ежедневието. Да не говорим за лечението на различни кризи, травми, болки и наранявания - в това се убеждава всеки, позволил си да си направи един сеанс.
Оставям те да догледаш клипа и да се лекуваш с твоите методи на ...прогонване.
Лека нощ:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869263
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава