Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2014 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1530 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ТРИТЕ КРЪСТА НА ГОЛГОТА

Но не забравяйте, че съществува
и Велик дух на злото!
Свами Дарам

Ще разгледаме трите кръста така, както са представени на хълма Голгота.
В центъра е Кардиналният, на който е разпната душата на двусъщностния Син Божи и Син човешки Иисус Христос. От дясната Му страна е кръстът, наречен Подвижен, а от ляво е кръстът, наречен Неподвижен. Самите
названия дават информация за главното им качество, което от своя страна информира, че еволюцията на зодиакалните знаци, намиращи се на тях, преминава под основната идея за подвижност, неподвижност и кардиналност на процесите на развитието на нашето съзнание. Единствено и само на него. Защото ние разглеждаме категорията Съзнание като единство от качества, породени и придобити от степента на хармонизация между Ум и Душа.

Подвижен кръст - това е кръстът на най-голямата активност на душата за натрупване на опит в материята. Основното съзвездие, отговарящо на този процес, е Близнаци. В неговите полета на влияние попадат всички млади, все още необучени напълно души, дошли да отработват или да
завършат своето обучение. В знака Дева идват души, които трябва да съхранят своята индивидуалност, да преосмислят натрупания опит и чрез вече преобърнатото си съзнание да поемат индивидуалния път на духовната си еволюция. В знака Стрелец се раждат души, които са натрупали нужното количество опитност, но не могат да се отърсят от неговото влияние, за да извисят душата си. Те трябва да съберат целия потенциал на Ума си, да освободят напълно сигналите на Душата си и да намерят сили да се отделят от материалните съблазни, за да отидат в знака Козирог, където душата встъпва в нивото “ученик”.

Знакът Риби е един от най-сложните знаци, защото той покровителства само души, готови да понесат несгодите на процеси, разгледани по-горе като Кармични и Съдбовни. Не е случайна употребата на двете понятия. Те отбелязват първия процес на очистването на причинно-следствените отношения (кармата) от низш порядък и окончателния процес, когато
душата приключва своето пребиваване в материалните полета на Земята чрез личната си саможертва.
Тук е мястото, от което Великата душа Херакъл прехвърля човечеството на следващия кръст, в следващия етап от еволюцията му. Това е Алфата на Христос. Дванайсетте подвига на Херакъл са именно тези дванайсет прояви, с които подпомага душите да преминат от ниво на активно натрупване на опит към ниво на съзерцателност и анализ. Така душите се озовават на кръста, наречен Неподвижен.
Неподвижният кръст се състои също от четири знака, всеки от които е представител на един от основните четири елемента: вода, земя, огън и въздух.

Знакът Скорпион отбелязва най-тежката криза в живота на душата. Преди кризата на Стрелеца душата трябва да преживее кризата на преобръщането си, за да може чрез анализа на собствената си същност да поиска нов път за развитие. Водата на Скорпиона извършва великото кръщение на душата и тя поема в ново направление.

Знакът Лъв определя втората пауза в движението на душата към духовността, когато оставена сама на себе си, тя трябва да прозре равенството си с всички души като деца на Бога и да се откаже доброволно от претенциите за изключителност.
Знакът Телец е знак на второто място за насочване на душата към езотеричните тайни на Небето. Тук се пробуждат първите вибрации на психотронното зрение в човека, наречено популярно трето око. Велик момент от дейността на функцията Отношение, която променя цялата умствена настройка на човека по отношение на хората и света като цяло.
Душата пожелава да стане ученик.

Знакът Водолей е знак на служението. Тук душата схваща великия завет на Танг-Ра: Син на Бога може да бъде само душата, станала служител на своите събратя и посветила своя живот на другите. Човечеството е изживяло своя път на кръста на съзерцанието и трябва
да премине към следващия цикъл - на висшето съзнание, на синтеза и кардиналните промени на ниво космично съзнание, да промени Съдбата си - от човешка в божествена. На Земята идва Великата Вселенна Същност - Христос и прехвърля душите, дава им шанс, на Кардиналния кръст.

Кардинален кръст. Състои се също от четири знака. Това е Кръстът на Христос.

Знакът Рак е “Врата на Живота”. Знак, в който душите навлизат в човешкото царство, за да се прераждат и натрупат опит. Той е майка на родените души.
Знакът Овен е Бащата на човечеството, чрез когото душата набира енергия, за да слезе в материята и да се развива като душа.
Знакът Везни е първият знак на настъпващата хармонизация между Душата и Ума. Веднага след като е преобърнала своя път, тя тръгва към висшите цели, затова трябва да хармонизира себе си.
Знакът Козирог, този трудно обясним символ, е “Врата на Смъртта”. Това е първият личен знак на Иисус Христос. Тук се приемат душите за Първо посвещение и отново за посвещение в Учителство, ако душата е достигнала високо ниво на духовно развитие. Тук душите приключват с процесите на отработване на какъвто и да е опит и се подготвят да отидат
за последен път в Риби, за да се освободят от преражданията. В този знак намираме най-често пратениците на Небето, гостите на човечеството - душите в ниво САА (космично посвещение).
(САА. Космично посвещение.
Сакралната сричка САА в тангризма означава високо ниво на посвещение. Удвояването на гласната “А” отбелязва това ниво вътре в името. Най-високото посвещение в тангризма е на душата ИИСАА – известна днес като Иисус. Посветените, достигнали висша духовност имат тайни лични имена, съдържащи
подобни срички, които информират за нивото им.)
.

От всичко казано следва, че Трите кръста позволяват на душата да извърви сложен път на развитие, докато успее да се освободи от затвора на материята.
Движението на душата през дванайсетте звездни центъра, за които говорихме до сега, изпитва и седем допълнителни влияния от планетите, пряко влияещи на личните й енергийни центрове или чакри, както ги наричат в Индия. Две от несвещените планети, Земя и Луна, са свързани с горните два центъра в човека, но при духовно развития човек те не могат да влияят и затова са несъществени. Далакът в нас приема праничната енергия на планетата Земя, която е в преки отношения с етерното и физическото тяло на човека.
Центърът в гърдите (тимус) е свързан с блуждаещия нерв и влияе на сърдечния ритъм. Марс и Плутон са свързани съответно със сакралния център и слънчевия сплит. Плутон затъмнява и оживява низшата природа в човека, разгаря огъня на страстите и в последна сметка я изгаря в пожара на удоволствията. Тогава започва да се изявява висшата ни природа.
Слънцето, всъщност свещената планета Вулкан, въздейства на един център над гърлото (глътката), около щитовидната жлеза, но той не е самата жлеза и се явява посредник между Шести и Седми център, като се модулира от
словото и неговите вибрации.




Гласувай:
7



1. tryn - Много интересен познавателен текст!
07.11.2014 15:43
Прочетох и се почувствах пълно невежество по темата...
Благодаря, Бвен!
цитирай
2. bven - На 1: Привет, Трънче:))
13.11.2014 21:20
Нали за да бъдем в крак с новите истини - пишат писателите:)) Нека има само кой да чете.. Аз също изпитвам понякога съмнения в количеството и качеството на знанията си?!
Благодаря, че ме посещаваш и...гласуваш!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867852
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава