Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2015 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1606 Коментари: 0 Гласове:
3




Съзвездие Близнаци, Голяма мечка и Плеяди образуват вселенския триъгълник на Христос, влияещ над Слънчевата система. Така двусъщ- ностният човек, проектиран върху влиянията на тези три съзвездия, дава основния символ на човека в нашата епоха - Пентаграма.
Пентаграмът е Човек, чиято глава е в Близнаци, краката му са на Земята (Слънчевата система), където проявява двусъщността си, а ръцете му са в Голяма мечка и Плеяди.
Като част от въздушната троица (заедно с Везни и Водолей), Близнаци е началото на борбата между двете ни същности. Везната е равновесието, а Водолеят е синтезът, до който трябва да достигнем. През съзвездие Близнаци навлизат в Слънчевата система енергиите на звездата Сириус, през Везни - на Плеядите, а във Водолея се отработва всеобщото съзнание на Голяма мечка. Така Великата Бяла Ложа на Сириус се явява прототип на Бялата Ложа на Земята.
Душата Близнаци оформя своя Път сложно, чрез преосмисляне на опита и синтезирането му, за да премине на ново ниво, с нови стремежи.
Съзвездието е свързано с етерното тяло на човека и планетата. Това е тялото, обезпечаващо енергията, служеща за посредник между физическото тяло и душата. Когато човекът е вече ученик, енергията на етерното тяло става предавател на духовната същност, а не на личностната сила. Това определя душата като принципно променяща се в битието. Промяната не
е едноактна, стресова или някаква друга. Тя е само една - непрекъсната и много активна. От тук идва и основната характеристика на знака - активност та. Човекът с този знак е деен, интуитивен, напорист. Неговата основна същност е стремежът към проява и изразяване на всичко, което знае, разбрал е и може да го приложи или изкаже. Хората от този знак са отлични изпълнители и творци, стремящи се към непрекъсната изява и решаване на професионални проблеми.
Най-голямото нещастие за душата Близнаци е да стане материално зависима и податлива на удоволствията. Тя не може да понесе мисълта за
материална зависимост от когото и да е. Никой и нищо не може да я отклони от решаването на всички пречки по пътя към целта и удоволствията. И тук е нейният капан - в главоломното постигане на материални цели, в ненаситното консумиране на света, в който живее. Няма душа Близнаци, която да не е свързана поне с един Стрелец и Козирог по съдба. Те са нейните критерии за движението й в света и обществото. Често пъти изключи - телната докачливост и честолюбие на Близнака ще го карат да не признава, че без тях не би решил проблемите си, но всъщност осъзнава кое как е.
Свързан е със съзвездие Козирог, където в последна сметка се срещат стремежите на Близнака и Стрелеца, но тогава, когато душата се отчае от
астралните капани на битието, когато се умори от материята. Заради податливостта си към другите знаци, Близнаците изпадат често под влияние не само на своя управител Меркурий, но и на другите планети. Това особено силно важи за Луната, Юпитер, Марс и Плутон. Затова класичес- ката астрология не може да определи правилно какво става с такава душа, намираща се под влиянието на няколко от посочените планети - душата е много променлива и трудно разбираема.
Душата Близнаци е невъзможно да бъде разбрана и определена категорично, особено когато се отнася за преобърната душа. Един макар и временен, но мощен приоритет на Марс би я превърнал във воин за правда и истина. Луната може да я обърка и направи налудничаво-необяснима. Това е Близнака - изпада непрекъснато под влиянието на някоя планета или знак, защото трябва да отработи нова настройка, нови критерии за отношение към света и хората. А това много често означава преодоляване на сложни препятствия.
Близнакът е в непрекъсната радост от постигнатите успехи и неотклонно над главата му витае вихърът на промените, който може да го отведе далеч от поставената цел. Няма нищо по-опасно за такава душа от неправилно поставе- ната цел.
   



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14908479
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава