Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2017 09:01 - блян за първоучителите в пътя към истината
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3165 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Единият от тях е сведеното чело на американския президент Бил Клинтън пред Вечния огън на незнайния воин и пред стената на древната базилика на Храма “Света София”. Защо той по-късно спомена, че САЩ и България ще изграждат Европа? – Интуитивно сякаш, но категорично ни предаде чудесното послание: страната на Ню Ейдж признава древната роля и мястото на нашата сравнително малка България в световната цивилизация. Именно тази роля и това място и в бъдеще ще бъдат отстоявани от всеки чист и светъл, духовно осъзнат и носещ обич и светлина в сърцето си наш съотечественик. И то все по-често и все по-явно. За да се отърсва постепенно нашият народ от мрачините и сенките...

Но тук трябва да споделя още нещо. Преди няколко години чаках в залата на централна гара приятелки от провинцията и се оказах заобиколена от надписи “Форес - АД”, Дума - АД” и т.н. За миг душата ми отправи молитва към Бога и вътрешен поривен зов към мислещите по нашата свята земя чисти и всеотдайни сърца: дано има все повече хора, Работещи с Ангелските Йерархии. Някои явно желаят нашият древен мъдър народ да тъне в ада, но знае ли се колко други светли души им противодействат чрез своето божествено присъствие и дело, като създават така желания рай? ...От вътрешното съотношение на личните пориви се изгражда съдбата на народа. Именно затова всеки българин носи в душата си поне Левски... А по-нататък? – Нещата зависят от всекиго от нас... През март миналата година, в музея “Петко и Пенчо Славейкови”, на своя 83-и рожден ден, моята приятелка Жени Заимова пожела да прочета едно нейно чудесно стихотворение във френския му вариант. С трепет и огромно вълнение споделих с присъстващите там приятели на Жени, че две седмици преди това в една книга на о.з. Георги Георгиев погледът ми се бе спрял на един пасаж, в който се казва, че в тюркските езици древните българи били наричани с име, което означава белоноги. Разбрах, че това са не потомци на сърната белонога, както някои предполагат, а хора, които имат способността така да живеят, че да светят от главата до върха на пръстите на краката си. Именно това е резултатът от вътрешната работа в живота за преодоляването или преработването на злото всеки миг, за одухотворяването или осияването на живата материя, сиреч за постигането на вътрешна чистота и светлина, именно това е живот за Бога. Цяла тръпнех, като говорех за това – Петко Славейков е авторът на гениалната поема за българката Гергана, а Пенчо Славейков пророчески е слял в стиха си Родината и Бога:

Бог и България – единство в двойна плът!
Темата за вътрешната светлина на човека е неизчерпаема. Но ще направя връзка само между Бела съм бела, юначе..., най-обичаната в Родопите песен, и последната строфа в стихотворението “Омагьосана ръка” на Жени Заимова:
Боже, как съм побледняла!
Бяла, бяла, бяла, бяла...
А другият знак е чудесният и благодатен сняг в новогодишното денонощие на тази последна за века 2000-а година. Всеки би могъл да тълкува знаците от своя гледна точка. Аз самата бях вътрешно спокойна, защото усещам и зная, че през последните години много, наистина много чисти и светли хора в България работят търпеливо и алтруистично, с Обич, с Вяра и Надежда в душите си, за благото на цялото човечество и за спасението на Живота във вселената. Принципът на вътрешния резонанс ни води до единение и съзвучност с космичните ритми на естественото развитие на планетата Земя. Как да не се радвам и да не съм безкрайно благодарна на безбройните сестри и братя, които в индивидуалния си живот постоянно с дъх, с обич, с песен, с багра и със слово, и най-важното – с работа за всеки човек до себе си, пречистват всеки миг душите си и безкрайното пространство! Въпреки трудностите на ежедневието ни. Но всъщност точно тези трудности са праговете, които ни дават тласък в нашия вътрешен порив към извисяване. Явно много българи живеят в неимоверно трудни условия, за да постигат всеки миг своята вътрешна чистота, светлина и святост...

* * *
От края на август 1998 г. започна едно странно приятелство между група французи и група българи. Разработена е в десетки томове от 70-те години насам Единната Наука за Вътрешната Вселена. Създадена е и своеобразна мрежа – чрез приятели в много страни по света – за вътрешно пречистване, за постигане контрол над енергиите и за синтезна работа. С цел озаряване на Майката Земя и свързване с Висши духовни йерархии. Но същите знания отдавна извират и в душите на мои приятели-творци в Разлог, в София и другаде в България. Явно човечеството е готово за тези знания – синтез на религия, наука и изкуство. Мисля си, че разделението между човешките същества е привидно. През сърцето минават силовите линии на “огненото кръщение”. Обичта, толерантността и действената братска взаимопомощ всеки миг поддържат всеки човек, за да продължава да живее и работи. Това не е ли стародавна традиция при всеки народ? – Ръка за ръка, рамо до рамо, сърце до сърце... И знакът прабългарска космична костенурка за мен изразява съвсем същия смисъл. Невидимата основа, мрежа, канава (както щете, можете да я наречете) свързва всичко във Вселената в съвършена структура, като мисълта има своята неизменна съзидателна роля. Всеки човек е частица или клетка от единния планетарен Разум, Ум или Съзнание. Човекът е антена и средство за Божието съзнание, за Словото, което просвещава, озарява, гради. И затова индивидуалното съзнание участва по най-естествен начин в развитието на земното човечество. Интуицията и умът водят човека, обичта в сърцето му чрез работата го съгражда, а резултатите стават винаги явни...

Истината излиза на бял свят. По-скоро тя е форма на съгласуваност или съзвучност между разума и сърцето – истината е там, където има хармония, резонанс. Случайно ли в латинския корен на този чуден научен термин се съдържат завоалирани корените и на понятията разум и съзнание, звук и звучен, повторно и многократно, стародавен и древен, а в средата на думата се крие и френското безлично местоимение “on”, което се превежда с българските думи ние, човек, ти, хората, всеки? Споделям стародавната идея, че човекът е постоянно обект на разностранни влияния и въздействия – модерно наричани с древен термин – “егрегори” – живи мисловни структури в пространството. Но вярно е, че индивидът има способността да бъде във вътрешен космичен резонанс (неслучайно думите “косъм и коса” са близки фонетично до “космос”), при което той не приема никакви подобни странични и несъответстващи на неговата вътрешна програма енергийни въздействия. Това става по най-естествен начин, по силата на действието на космичните закони.

Човекът е роден, за да мисли и взема решения със своята собствена глава (ум царува, ум робува, ум патки пасе). На френските съществителни rйsonance и raisonnement (които изразяват връзката между дейността на дясното и лявото полукълбо на главния мозък) най-добре отговаря двойката български думи промисъл и мисъл. Задаваш ли си постоянно въпроси, мислиш ли отговорно за своите проблеми, интуицията ти помага да получаваш отговори и намираш решение “чрез резонанс” – от Божия Промисъл... , защото вътрешният космичен ред е единен и безпределен – безкрайно е знанието, пътищата са безброй... От значение е само настоящият миг – в него прозираш една или друга истина – точно онази, която ти помага да промениш... само и единствено себе си..




Гласувай:
9



1. tres1 - и като промениш единствено и само себе си
27.05.2017 10:50
какво ще излезне от какавидата пъшкул ? най-вероятно нещо като гъсеница, опасваща полезните наоколо листа, с надеждата и тя да хвръкне всред необятното море цветя и да започне всичко от начало - каква ирония, каква космическа съдба. променяй себе си, с надеждата да промемиш цялата вселена ... кой знае - може и да е така.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868662
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава