Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2012 08:00 - кой съм аз ?
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 5455 Коментари: 8 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЕНЕРГИЙНАТА РЕАЛНОСТ НА ЧОВЕКА според Стивън Люмиер


image Steven Lumierе -
http://www.energyreality.com/

Ние сме повече отколкото физическото ни тяло, което повечето от нас можем да видим и да усетим. Нашите ум, емоции и душа имат свои собствени тела. Тези тела са свързани с физическото ни тяло, но са отграничени в известен смисъл от него. Хората с изострена чувствителност винаги са могли да възприемат едно или повече от тези тела. Някои последни постижения в науката и технологиите дават възможност да се демонстрира и по друг начин тяхното съществуване. Вече и нашият ежедневен опит потвърждава тяхната реалност.

Променяйки енергията си можете да постигнете чудеса!

ЕТЕРНО ТЯЛО

image
Функции: Етерното тяло дава жизненост, здраве и организация на физическото тяло. То настройва нашето съзнание към енергийните принципи и пренася и приспособява енергиите на по-висшите тела към нашето физическо осъзнаване.

Обхват на съзнание: Етерното тяло има будност за различните видове фини енергии, които циркулират през физическото тяло и околната среда. Неговите фини енергии могат да бъдат почувствани от всички и видяни след определено обучение.

Форма (структура): Етерното тяло е финото ниво на физическото. То е формирано от различни енергии като: електромагнитни, чи или прана, виталност и т.н. То също е образувано и от субатомни частици, най-фините сред които са кварките.

Това тяло свети в различни цветови вариации - от синьо до виолетово или сребристо. Неговата форма повтаря тази на физическото тяло, като се разпростира според човека на различно разстояние от него. Етерното тяло съдържа онези енергийни канали, които наричаме нади или меридиани. В него са и седемте основни енергийни центрове - чакрите, които са свързани с ендокринните жлези и контролират съответно 7 вида съзнание (осъзнаване). То също така има и 21 второстепенни енергийни центрове и множество други, които са третостепенни.

Етерното тяло има също така два слоя. Първият от тях се разпростира на около 30 см от физическото тяло. Вторият му слой е по-голям и достига половин до един метър от физическото тяло. Всеки от тези слоеве има светеща подобно на луминесцентна светлина и нишкоподобна структура, която излъчва навън и винаги се движи вълнообразно.То има 3 пространствени измерения.

Как да събудим етерното си тяло? Това може да стане чрез практикуване на йога техники като пранаяма, тай чи, тао-йога или като настройваме ума си да го възприемаме и обръщаме повече внимание на съответните си възприятия.

АСТРАЛНО (ЕМОЦИОНАЛНО) ТЯЛО

image
Функции: Астралното тяло ни дава възможността да имаме желания, чувства, въображение и психични способности. Чрез него се предава силата, която ни е съществено необходима за ефективни действия и изразяване.

Обхват на съзнание: Астралното съзнание включва пълният спектър на емоциите от страх, омраза и печал до любов, щастие и екстаз. То също включва пълния спектър на желанията: от съвсем егоистичните и разрушителни към обичайните личностни желания, към висшите духовни и до безкористните стремежи за служене.

Астралните преживявания включват мечтите, фантазиите, опитностите извън физическото тяло, близките до смъртта опитности, халюцинациите, имагинациите и визуализациите.

Петте астрални чувства са: ясночуване (астрално чуване), психометрия (астрално докосване/ усещане), ясновиждане (астрално виждане), въображение (астрален еквивалент на вкуса) и емоционален идеализъм (астрален еквивалент на мириса).
Астралното съзнание и Астралният Свят включват всичко, което бихме могли да си представим - от възможно най-ужасния ад до най-възвишените небеса. Астралният Свят съдържа астрално копие на по-висшите Светове. Той се възприема и усеща чрез въображението, чувствата и в зависимост от личната гледна точка.

Форма (структура): Астралното тяло е разположено около физическото, има яйцевидна форма и то е което най-често се нарича Аура. Аурата се разпростира от около един метър до около 3 метра от физическото. То има 7 главни енергийни центрове, 21 второстепенни и множество други третостепенни, точно както и етерното тяло. То постоянно променя своите цветове - от тъмни до блестящи и сияйни, в зависимост от нашето настроение.Астралното тяло има общо 4 измерения.

Как да събудим астралното си тяло? Астралното съзнание се разбужда главно чрез стимулиране на желанието за това. Будността на астралното тяло се постига чрез медитация, техники за психологично развитие, пътешествия извън физическото тяло, шамански практики, контролирани сънища, халюциногени - по-специално т.н. психоделици, определени практики на дишане (пранаяма), някои видове травми, биохимични дисбаланси и определени видове енергийни стимулации.

МЕНТАЛНО (интелектуално)ТЯЛО

image
Функции: Mенталното тяло съдейства на познавателните способности, то съдържа таланта на познанието. То ни дава възможност да различаваме, да имаме мисли, вярвания и идеи и висши психични способности.

Обхват на съзнание: Mенталното съзнание се разпростира от способността за различаване на много специфични, детайлизирани и частни неща до различаването на много общи, всеобхватни и абстрактни неща. То обособява, различавайки чрез интуитивната възприемчива мисъл.

Петте ментални чувства са: Висше ясночуване (ментално чуване), Планетарна психометрия (ментално усещане), Висше ясновиждане (ментална визия), Проникновение (ментален еквивалент на вкуса) и Духовно Проникновение (ментален еквивалент на мириса).
Mенталното тяло има свой собствен обхват на усещане. Когато имаме прекалено фокусиране върху ограничаващия разделителен аспект на мисълта, тогава има осъждане, ментален страх и депресия. Когато мисълта се разпростира върху по-обединяващите области, тогава настъпва състрадателно разбиране, мир, радост, благоговение и благословение.

Менталното съзнание е по-обективно, фактическо и неперсонално, отколкото астралното. Индивидите достигат своята най-висша степен на развитие именно в това съзнание.

Форма (структура): Mенталното тяло повтаря формата на физическото, а в енергиен аспект то е яйцевидно със заострени краища. Размерите му варират от 1,2 метра до 3 метра. Обичайните му цветове са светло синьо, жълто, сиво, златно, като присъстват и всички пастелни цветове. То има 7 главни центрове, 21 второстепенни и множество третостепенни, точно както е при етерното и астралното тела. Излъчването на неговата светлина се разпростира от сърдечния център.

Mенталното тяло има най-общо 5 измерения.

Как да събудим менталното си тяло? Това може да стане чрез академично обучение, четене, определени видове енергийни стимули и определени практики на медитация.

ПРИЧИННО ТЯЛО

image
Причинното тяло се нарича така защото то е причината и оригиналният източник на всяка личност преди прераждането й в съответния нов живот. То е източника за това нашата личност да е и да съществува. Когато приключим земния си път като личности , нашата същина се абсорбира от това тяло. Това тяло е първичното ниво на нашата индивидуалност и за него може да се каже, че е относително безсмъртно, защото Причинното тяло може да съществува за много милиони години, по времето на пътешествия ни като човеци в различни прераждания и животи. Животните все още нямат придобито причинно тяло. Хората които постигнат освобождение от цикъла на преражданията отхвърлят това тяло и се придвижват към по-висшите нива.

Функции: Причинното тяло е хранилището на цялостното ни съзнание и добродетели, които са култивирани във всеки наш живот като личности - по-специално развитите от нас воля - сила, любов-мъдрост и творческа интелигентност. То е изградено от всички натрупвания от всички наши предишни животи! То е скъпоценното сандъче, което пази всички съкровища от нашите предишни опитности. То е средството, което способства разкриването на съзнанието, което ние използваме физически, емоционално, ментално и духовно. То е средството на човешкото ни безсмъртие, независимо дали сме въплътени или не.

Обхват на съзнание: Причинното тяло е централната фокусировка на самото съзнание и на цялостното човешко същество. Следователно неговият обхват включва както физическото, така и етерното, астралното и интелектуалното нива. Когато причинното тяло се пробуди духовно то става съзнателно за другите души на неговото ниво, взаимодейства с Вселената и може да съществува независимо от личността. Тогава живота е едно с цялото, съзнанието е на групата, любовта, мъдростта, целта и благословението. Kогато се събудим на душевно ниво например с помощта на медитация това тяло разширява обхвата на своето съзнание в областта на Висшия Ум (Манасично тяло), Будическото (Христовото) тяло, Монадичния Аспект и евентуално Логоичния (Слънчевия, Божествения) Аспект.

Причинното тяло има две добавъчни манасични (ментални) чувства: Отклик на Груповата Вибрация (използван за да си намерим духовната група) и Духовна Телепатия (използвана за да комуникираме с другите души). Това тяло живее в манасичната вселена (виж 7 Univerces ). В това тяло преживяването на времето е толкова ускорено, че един човешки живот в него изглежда като един ден.

КОМБИНАЦИЯ: ФИЗИЧЕСКО ДО ПРИЧИННО ТЯЛО

image
Обвиващото причинно тяло (златното яйце) е най-финото ниво човешката индивидуалност, то е даващият сегашния ни живот и съзнание източник, а също така и пазител на информацията за всички наши минали и бъдещи животи. То би могло да се каже, че е нашето Висше Себе.

Менталното (интелектуалното) тяло (светло синьо на цвят, вътрешно ниво) е средството за разбирането, вярванията, мисленето, познанието и когнитивните процеси.

Астралното тяло (следващия вътрешен слой, пъстро) е средството на емоциите, желанията, въображението, личната сила, и е фокус на чувствата.

Етерното тяло (следващото вътрешно ниво, бледо синьо) е средството на жизнеността и енергията ни, фината основа на физическото ни тяло.

Физическото тяло ( в средата, мургаво на цвят) е средството за стабилност, то създава нашата отделеност и фокусирането на личността ни.

Личността ни е образувана от менталното, астралното, етерното и физическото ни тела, обединени като единица. Личността е съвсем временна и се променя и пресъздава през всеки нов живот на Земята, като ефективно изтрива паметите за миналите ни животи на личностно ниво. Всички опитности, познания и развити способности се съхраняват на нивото на Причинното тяло, което може да съществува милиони години.
 
minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/06/26/za-tezi-koito-sa-s-boga-nishto-ne-e-strashno-sen-jermen-26-i.972810
 


Гласувай:
20
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Мила , Бвен ... Оставила си ни място и за размисли ...
27.06.2012 10:37
Шегувам се , разбира се...
Чела съм по темата, но не зная защо ,когато ти я поднесеш
/ винаги ясно и спокойно се редят думите/,
се връщам отново и откривам нови и интересни факти.
Логично звучи и мисълта ...че хората с изострена чувствителност
винаги са могли да възприемат едно или повече от тези тела ...
Поздрави и хубав ден !
цитирай
2. pevetsa - Привет Танче :)
27.06.2012 11:32
Минавайки за поздрав, ти се удивлявам, ... прегръдки за теб :))))
цитирай
3. bven - На1: Приятелко Стела:)))
27.06.2012 18:59
Винаги може да се отдели време и място (хайде да го правим обаче!) за размисли, защото явно това е, което липсва на хората, живеещи тук. Иначе всичко ни е наред, само ако се размислим, че всичко зависи от нас, всичко може би ще се обърне по друг начин?! Че всичко зависи от нашата вяра, любов, хармонията и желанието ни да бъдем здрави, силни, щастливи и богати? Колко книги има написани по темата...явно не се чете. Та затова си позволявам да повтарям някои неща, докато станат за повечето от нас истина:)
Благодаря ти за оценката и нека да бъдем единни и чувствителни с всичките си енергийни тела!
Много ми е приятно твоето присъствие в блога - винаги си добре дошла.
Хубава вечер и радости у дома!
цитирай
4. bven - На 2: Алекс, здравей, приятелю!:))
27.06.2012 19:01
Борбата е по всички фронтове - знаеш, че победата е на страната на силните духом, смели и добри хора!
Поздрави на всичките твои и мои приятели и успехи!:)))
цитирай
5. mariniki - уверявам се...за кой ли път...
27.06.2012 20:01
че йога техниките са мощно средство да овладеем
процесите в телата си... да ги опознаем и най-вече духовно да се извисим...
мила Татяна, около теб се диша по-лесно, чувствам се по-светла
и по-добра...прегръщам те, най-сърдечно..
цитирай
6. bven - На 5: Здравей, mariniki.
27.06.2012 21:14
Радвам се, че ти е леко и добре в моята къщичка:)) Всяка духовна практика води към израстване, а това сега е много необходимо на всички ни:))
Благодаря ти за добрите думи, те са като твоите леещи се като музика стихове - навсякъде доброто носи доброта:)))
цитирай
7. inel379 - :)
02.07.2012 10:37
Всяка материя е временна, независимо от размерите.
Духът е вечен!
В силата на позитивната енергия
е надеждата ни за бъдещето!
Вселената не спира да ни го подсказва!
Благодаря ти, Bven!
Усмихнати летни дни за теб!:)
цитирай
8. bven - На 7: Абсолютно вярно, Инел!
02.07.2012 19:40
Вечен и непобедим! Ние сме нашият Дух и ние сами творим нашия живот . Крайно време е да се разбере от всеки!
Благодаря ти за сериозния коментар и летни хубави дни ти желая!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 12289292
Постинги: 2563
Коментари: 13067
Гласове: 35864
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава