Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2012 08:00 - кой съм аз ?
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 9818 Коментари: 14 Гласове:
20

Последна промяна: 10.07.2012 19:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
продължение


ЕНЕРГИЙНИ ТЕЛА В ОБИЧАЙНОТО ИМ НЕЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ
 
 
image
Когато възприемаме човека с пълния спектър на свърхсетивното възприятие всеки от нас е очарователно красиво представяне от цветове, светлина и енергия. Всички ние сме божествени същества от светлина! Същевременно настоящият период от времето ни подлага на различни видове стрес, които вземат своята дан от нашето енергийно здраве.
Тъй като възприятията за тези видове стрес стават все по-осезаеми за повечето хора, а и различните вредни обстоятелства имат тенденцията да се натрупват в нашите енергийни тела без ние да си даваме ясна сметка за това. С течение на времето тези вредни за енергийното ни здраве обстоятелства стават като нещо, което се разглежда като "нормално" и се възприемат като даденост.
Ние забрявяме за чистотата и целостта, които сме били като деца, преди тези вредни обстоятелства да се натрупат в нашите енергийни структури.
Картината от горе показва ситуация, която е нормална за повечето хора. Те са в нея без да могат да си дават сметка за това. Все повече хора вече започват да усещат, че подобни неща наистина съществуват.

Някои от хората изглеждат по-добре, други - по-зле. Каквито и условия да имате, те могат да бъдат подобрени. Но затова е необходима енергийна хигиена, така както всеки от нас поддържа хигиената на физическото си тяло. Обаче кой от нас мисли за пречистването на нашите етерно, емоционално и ментално тяло? Представете си, че нито веднъж не сте се къпали през целия си живот! Може би същото е за нас на енергийните нива! И това е може би почти за всеки човек!

Тъмните натрупвания, които са изобразени върху физическото тяло на горната картина не са всъщност на физическо ниво. Те са нашите натрупани мрачни мисли и вредни емоционални енергии, които сме задържали. Те създават блокажи за етерното и физическото ни здраве. Тези блокирания също могат да се натрупват и в чакрите (енергийните ни центрове). Когато се случи това вътрешните ни органи и жлези отслабват и не работят правилно. Блокажите на енергията на чакрите също могат да повлияят на мисловното и на емоционалното ни функциониране.

Тези акумулирани тъмни енергии могат също да създават зони на отслабване в етерното тяло, които после да предизвикат създаването на дупки в етерната аура. Други причини за възникване на дупки в етерната аура са травми, много от обичайните електроуреди, такива като микровълновите печки и мобилните телефони, магнити, електрични одеяла, прекаляването с алкохол и определени лекарства. Тези дупки източват жизнената ни енергия и позволяват на нездравословни енергии от околната среда да проникнат близо до нас.

Астралното тяло натрупва тъмни енергии особено в долната си половина. Това се случва при подтискане на негативните ни емоции. То също може да има дупки в жизнената си енергия - червените струи, които изтичат навън. Такива дупки се срещат много често и са причинени от емоционални загуби, скандали, минали наранявания, прекаляване с алкохол, или някои лекарства. Когато вече имаме такива астрални дупки на нас ни липсва естествената защита срещу различни видове негативни емоционални и други неблагоприятни енергии от обкръжението ни.

Дълги пукнатини се разпростират от горния десен ъгъл до долния ляв ъгъл - и те са много често срещани и са резултат от предишни травми.Червените шнурчета около тях представляват емоционалния модел на реакцията ни на съответното отминало събитие.

В менталното тяло най-общо казано има хоризонтални и сиви и черни линии на зиг-заг. Те са образците на осъждането и на подтискането. Те взаимодействат така, че ни пречат да приемаме самите себе си и живота и да живеем в пълнота. Черните малки торнадо в менталното тяло са повтарящи се отрицателни мисли. Сивите зацапвания на това тяло са натрупаните негативни мисли.

Черните резени в причинното тяло не са негативни натрупвания, а по-скоро липси - области или видове съзнание, които остава и следва да развием. Това е основната причина за всички останали вредни обстоятелства - нуждата от повече съзнание! Ако имахме достатъчно съзнание, ние щяхме да управляваме какъвто и да е вид стресово преживяване с леснота и да останем свободни от каквито и да са негативни ефекти!

Изброените по-горе неща са само пример за различните липси или вредности втъкани в телата ни, които се възприемат от хората с развити способности за виждане в енергийния свят. Ясно е, че има много голямо разнообразие на различните видове вредности, които са уникални за всеки човек.

Важно е да подчертаем, че всички гореспоменати вредности могат да се премахнат и излекуват като се използват подходящи методи.

МАНАСИЧНО ТЯЛО (Тяло на Висшия Ум)

image

Тук това тяло е показано като съдържащо вътре в себе си от физическото до причинното ни тела.

Функция: Манасичното тяло (тялото на Висшия Ум) е нашето средството за контакт с Универсалното Съзнание. Чрез него имаме способността да достигаме до огромните резервоари на познанието и истината за реалността и съществуването. То ни дава възможността да станем съзнателни за Божествения План и за неговата проявя в света около нас.

Обхват на Съзнанието: Ориентацията на манасичното тяло е към разбирането на абстрактните и универсални истини, които са безкрайни по количество, възвишени по качество и с мъдростта си освобождават човешкия дух. Когато това ниво на съзнанието се разбуди имаме осъзнаване за Божественото Всеприсъствие. Манасичното съзнание въплъщава аспекта на божествената интелигентност. То обичайно е в състояние на възторг и блаженство и съществува на висшите нива на Манасичната Вселена.

Форма (структура): Когато е пробудено Манасичното тяло може да се възприема като огромно поле от светлинни частици, излъчвани от обща точка и простиращи се до около 360 м на ширина и около 102 м на височина отвъд физическото тяло. Размерът му всъщност варира при различните хора. Централната колона от светлинна енергия показва неговия настоящ обхват на универсална мисъл. То съществува в 5 измерения. За повече информация виж: Разбиране за пространствените измерения: Understanding Spatial Dimensions.

Как можем да събудим Манасичното тяло? Това може да стане чрез специфични практики на медитация и определен вид енергийна стимулация, макар че изучаването на неща като абстрактна математика, абстрактна философия и др. подобни може да е от полза.

БУДИЧЕСКО (ХРИСТОВО) ТЯЛО

image

Това енергийно тяло не е наречено така заради индивидите Буда и Христос, а те са получили тези си имена защото са въплътили това ниво на съзнанието.
Мнозина от Учителите и Основателите на основните световни религии също са били изразители в света това ниво на съзнание.

Функция: Будическото тяло улеснява разширяването на съзнанието отвъд разделението на индивидуалността. То позволява на идентичността (самоличността) да се освободи от индивида, така че идентичността да може да обхваща и другите - семейството, приятелите, социалната група, душевната група и дори човечеството като цяло. Будическото тяло способства да се развие интуитивното разбиране чрез единството с другите, знаенето посредством бъденето на точно това, което трябва да се знае.

Будическото ниво е източника на щастието и блаженството за манасичното, причинното, менталното, астралното, етерното и физическото ни тела. То е плана на пълното щастие. Това тяло е способно да трансформира, да излекува и да разреши всичките човешки проблеми със силата на любовта, единството и мъдростта.

Будическото тяло съдържа архетипът на съвършенството за всяко човешко същество. Въплъщаването на този архетип, сливането на личността с Будическото ниво на съзнание е целта на човешката еволюция.

Обхват на Съзнанието: Будическото съзнание не може да се прояви докато не постигнем много значим напредък по пътя на духовното си развитие. То започва да се проявява като интуиция (способността да познаем мъдростта посредством любовта, без помощта на мисълта или психически способности) и като състрадание към другите.

Чистото Будическо съзнание се характеризира с разширяване идентичността на човека отвъд индивидуалността му, така че той става достатъчно обхватен за да може да се идентифицира с група от индивиди или души. Световните Учители въплътяват това състояние по такъв начин, че те посвещават собствената си индувидуалност за доброто на цялата група на човечеството.

Единството на това ниво е толкова истинско и наситено , че същностите в него са постоянно в състояние на непрекъснато екстазно единение с другите. Това е състояние на силна любов и непрекъснат екстаз, стигащ до оргазъм.
Ако това, което се разглежда да е Будическо или Христово съзнание не включва това преживяване на силно оргазмично благословение, тогава то не е всъщност чисто Будическо (Христово) съзнание, а е по-скоро е неговото отражение на Менталното или Астралното нива, или пък е смес на Будическо с Ментално или Астрално нива. Будическо (Христово) съзнание е състояние на възторжена индивидуална трансцендентация. Белегът, че някой наистина е постигнал такова непрекъснато състояние на съзнанието е, че той никога не е ориентиран към своята индивидуалност.
Такива хора никога или съвсем рядко говорят за себе си. Те са напълно безкористни в своите действия и не желаят нищо персонално за себе си, защото те обитават в източника на пълнотата, в непрекъснато блаженство. Също така тяхното изразяване е съвсем безвредно и препълнено със състрадание.

Будическото ни средство си има своето ниво на петте сетива. Те са: Разбиране (будическо чуване на 4-те звуци: лично, това на другите, това на духовната група и това на планетарната същност, която е нашето потекло), Лекуване (будическо осезание, което прави по-лесно осъществяването на начина, по който да се лекува и да се създава цялостност), Божествено Зрение (божествено зрително поле, което позволява на човека да вижда божественото във всичко), Интуиция (будически усет, чрез който нечия същина се разпознава в или под всички форми) и Идеализъм (будическо обоняние, способността да се осезава иделното). Будическото съзнание също се характеризира с всеведение или все-знание. Осъществяването на идентификацията с Божественото започва на това ниво. Будическото съзнание въплъщава аспекта на Любовта на Бога. То пребивава в Будическата Вселена, която е изпълнена със златна и бяла светлина, дълбока мъдрост, спираловидни мандали на групи в групи и в групи на същества от светлина.

Форма (структура): Когато е събудено, Будическото тяло може да се възприеме като огромен конгломерат от въртящи се вихри насочени навън. Конусообразните структури в дадения образ по-горе са енергийни вихри. Това тяло е изключително еластично и когато неговото внимание е насочено към даден обект (на собственото му ниво или на ментално, астрално или физическо нива), то се разширява и удължава и пътува към обекта със скорост по-голяма от скоростта на светлината или със скоростта на мисълта, тогава вихрите проникват в самия обект, улеснявайки обединението и сливането с обекта на интерес в същия този момент. Централната колона от светлина показва неговия сегашен обхват на съзнание. Рядко могат да се видят самостоятелни будически тела, както сме изобразили по-горе. Това тяло има общо 6 пространствени измерения .

Как можем да събудим Будичното тяло? Болката и личното страдание разбуждат наченките на състраданието към другите, първото проблясване на Христовото съзнание. Когато личността поеме развитието си в собствените си ръце чрез дисциплинирана духовна практика на медитация, тогава болката и страданието стават излишни и се изместват от блаженството! Будическото съзнание се активира предимно чрез специален вид медитация. Обичайното служене на семейството, приятелите,човечеството и света също помага да се разбуди това съзнание.

АТМИЧНО ТЯЛО

image

Функции: Атмичното тяло е средство за идентификацията на пробудените с Единния Живот. То е това средство, чрез което се постига съвършеното майсторство.

Обхват на съзнанието: Атмичното съзнание е неотделена будност - идентификация, но не с индивидуалността, не и с група от същности, а със самия всепроникващ живот. Ako има усещане за индивидуалност, тогава това не е чисто атмично състояние, а неговите отражения на менталното или астралното нива.

Усещането в състояние на атмичното съзнание е чисто спокойствие, пълна трансценденция и на болката и на благоговението, пълна непривързаност, безпристрастност и еднаквост към всичко - изключително вътрешно спокойствие.

Петте атмични сетива са: Блажество (атмична способност да се чува звука или вибрацията, която създава формата на всичко на всичките нива до атмичното), Активно Служене (Атмично сетиво за усещане на винаги разгъващата се необходимост от сътворяване), Осъзнаване (Атмична способност да се вижда истината), Безупречност (Атмичен усет, който води до сърцевината на природата на нещата), Съвършено Познание (Атмичен мирис, който води същността до нейния източник, нейния истински дом).

Атмичното съзнание също се характеризира с всемогъщество, една изключителна сила на волята, която прави почти всичко да стане възможно. Атмичното съзнание въплъщава волевия аспект на Бога.

МОНАДИЧЕН АСПЕКТ

image

Функции: Монадичният аспект е източника на съзнанието на всички други наши нива на съществуване (Атмично, Будическо, Манасично, Причинно, Ментално, Астрално, Етерно и Физическо). Той е генераторът на принципа на съзнанието.

Това тяло е ресурсната станция, от която ние извличаме принципите на Волята, Любовта и Интелигентността.

Монадичният аспект съдържа последния остатък на индивидуалността преди да се влеем обратно в нашия Източник. То се нарича Искрата вътре в Пламъка. Докато една Монада е в дълбоко единение с и е отъждествена с Източника, тя все още има едва доловима индивидуалност, точка на фокусиране. Тази точка на фокусиране е абсолютния източник на нашето индивидуално съзнание, нашето индивидуално оживяване и нашето индивидуално изразяване.

Обхват на съзнанието: Монадичното съзнание Е будността, която ние използваме на всичките нива по- надолу - Атмично, Будическо, Манасично, Причинно, Ментално, Астрално, Етерно и Физическо. На неговото собствено ниво то е чисто съзнание без обекти, напълно безформено.

То пребивава в Монадичната Вселена (виж The 7 Universes).
Преживяването на времето на това ниво е толкова ускорено, че един физичен живот тук се изживява като една минута, а също така едновременносе наблюдават действия и визии милиарди години в миналото и в бъдещето (виж Understanding Time ).

Форма (Структура): Не е възможно да бъде описана
освен това, че съществува в 8 измерения (виж Understanding Spatial Dimensions ). Неговите размери са много по-големи от тези на една планета, но обикновено не са по-големи от една слънчева система.

Как да събудим Монадичното тяло? Това става чрез специални практики на медитация.

Източник -
http://hepsidano.hit.bg/index.htmpgs/mona.htm
Източник - http://hepsidano.hit.bg/index.htm

 



Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - телата и енергията около тях...
10.07.2012 09:00
всичко и отражетие на нашите мисли и чувства....
на нашето възприемане на света... и на света към нас... мисля си..
че най-важното е да сме позитивни и да не губим вярата си... надеждата
и любовта... Татяна мила, твоите постинги са храна и светлина за душата...
сърдечен поздрав за теб... с пожелание за един прекрасен ден..
цитирай
2. stela50 - Благодаря , Бвен ...
10.07.2012 10:42
Важно е да се знае, че всички натрупани по един или друг
начин вредности могат да се премахнат и излекуват с помощта
на подходящи методи. Беше ми много интересно и полезно
да се запозная с тях .
Поздрави и хубав ден !
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - Интересен постинг, Bven!
10.07.2012 12:13
Благодаря ти... Достатъчно е в съзнанието ни да останат рисунките и да можем да ги "извикваме", да ги "нарисуваме отново" с вътрешното си зрение. И да се опитаме да задържим и отглеждаме в сърцата си думичката "милосърдие"... Като розата на Малкия принц - да я обградим със светлина от милост и любов... Милосърдие. Първо като дума, после на дело... "Състраданието"... Докато остане *СЪС* - *ICI*, като сноп светлина, без страдание. Хубав ден и благодаря за споделеното!:)
цитирай
4. kudran - Глупости.
10.07.2012 17:52
Всички тези неща са Окултни брътвежи, плод на болен мозък. Нямат място в реалния живот.
цитирай
5. bven - На 1: приятно ми е да чета твоите интерпретации, mariniki:)
10.07.2012 19:00
Наистина, като космически същества, около нас и в нас е енергия и чрез нея ние взаимодействаме с Всичко, което Е. Също така всеки енергиен обект около нас ни влияе, както и ние му влияем. Затова колкото повече сме балансирани и изпълнени с положителни чувства, толкова повече се подобрява енергията ни, на другите хора и съответно и на цялата планета. Забелязваш ли, че кучета не гонят котки, че котките създават семейства и се доближават до непознати? Всичко това е в резултат от огромната космическа енергия, която ни облива и променя - някои забележимо, други - по-малко, но промяна има! Най-важното е да мислим и да даваме на всичко Любов:))
Намасте!
цитирай
6. bven - На 2: Здравей, мила приятелко!
10.07.2012 19:16
Разбира се, че ние сме Лечители и само от нас зависи дали искаме да сме здрави или болни:)) Всеки може да избере най-подходящия за него метод. Винаги това е въпрос на желание, нищо не става насила:)
Радвам се, че отново си много внимателна и точна в коментара!
Хубава вечер от мен и поздрави на цялото семейство!
цитирай
7. bven - На 3: Надежда, ти направи поетичен синтез между осъзнатото и несъзнатото в живота ни..
10.07.2012 19:23
А Малкият принц винаги очарова - може би и ние трябва да бъдем съзерцателни, питащи и търсещи?! Аз също приемам, че душата на човек е роза и тя расте заедно с него и в зависимост от неговото настроение , мисли и действия тя е или красива, свежа, ароматна, или се променя неузнаваемо...когато тези неща са в разрез с космическите закони, които ние нарушаваме от незнание или нежелание да ги спазваме...
Благодаря ти за интересните мисли и желая на теб и Лучиа хубави мигове!:)))
цитирай
8. bven - На 4: анонимен, въпрос на вкус.
10.07.2012 19:24
Хубава не - глупава вечер!
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - 7. bven - Надежда, ти направи поетичен синтез между осъзнатото и несъзнатото в живота ни..
10.07.2012 22:11
bven написа:
А Малкият принц винаги очарова - може би и ние трябва да бъдем съзерцателни, питащи и търсещи?! Аз също приемам, че душата на човек е роза и тя расте заедно с него и в зависимост от неговото настроение , мисли и действия тя е или красива, свежа, ароматна, или се променя неузнаваемо...когато тези неща са в разрез с космическите закони, които ние нарушаваме от незнание или нежелание да ги спазваме...
Благодаря ти за интересните мисли и желая на теб и Лучиа хубави мигове!:)))

:)(: Хубава вечер и на теб и семейството ти, мила Bven! Бъдете и... бъдете!:)(:
цитирай
10. mileidi46 - Nadqvam se skoro da razberem kakvi ...
10.07.2012 22:14
Nadqvam se skoro da razberem kakvi sme i koi sme..
Ima protivore4iq v mnogo pisaniq poblikuvani dosega..ne moga da priema ,4e moga da se lekuvam,kogato si se nagultal s obednen uran ,kogato vuzduxa e otroven,zemqta,vsi4ko..vse si mislq,4e otdavna sme se razminali s onzi moment,v koito bixme mogli da kontrolirame jivota i tqloto si..Nie mai sme poslednite jertveni agunza na suzdatelq si..vsi4ko,za koeto se govori,4e 6te stane..6te stane..
Vuprosa e samo KOGA,KAK I KAKVO 6te stane.Za6toto nikoi ni6to ne znae..osven ako ne sa go programirali te samite..
цитирай
11. mileidi46 - http://www.youreporter.it/video_Virus_DNSChanger_rischio_blackout_del_web_il_9_luglio:
10.07.2012 22:32
Ima6e intersno suob6tenie..4e na 9 (v4era)e ,,vuzmojen"totalen blekaut,sriv v mrejata,za6totoFBI podgotvqli nqkakva akziq,cre6tu izvestniqt virus v mrejata..Posle pro4etox v bloga na ge5,4e na 9 (v4era)galakti4eski korabi masovo 6te preletqt nad zemqta
http://ge5.blog.bg/hobi/2012/07/09/prelitaniia-na-galakticheski-korabi-na-9-iuli.977384
Mnogo stranni suvpadeniq..Nikoi ne spomena ni6to..nito dali FBI ,,xvanaxa" virusa,nito dali nqkoi e preletql ot galaktikata..To4no kakto na 11 septemvri,voennite imaxa,,boini" trenirovki..i ne xvanaxa,,teroristi4nite" samoleti vuv vuzduxa..
Ima ne6to gnilo,ama mnogo gnilo v..Glaktikata..:)))
цитирай
12. bven - На 10,11: Милейди, приятелко,
11.07.2012 19:11
Вече в много книги открито се казва, че всеки може да се лекува и няма нелечими болести. Но ако човек сам си съставя програми, че не може да се излекува - тогава това е неговото желание и никой няма да му пречи да стои и чака. Всичко е въпрос на настройка на съзнанието и решение за действие с определена цел.
Колкото за експеримента - всичко е експеримент и всичко допринася със своя живот за еволюцията си, на земята и на другите. Защото ние взаимно си влияем, искаме или не искаме да го разберем:))
Какво ще стане? Ами наближава 21.12.2012 година ! Едва ли има нещо гнило в Галактиката.
Поздрави на слънчева Италия и много положителни емоции!!!
цитирай
13. mileidi46 - Znae6 za6to ti puskam tozi klip..:)
11.07.2012 23:22
http://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo&feature=player_embedded#!
Kadafi be6e mnogo umen..i xitur..
цитирай
14. bven - Знам:)))
15.07.2012 20:22
Бъди весела и със завидно здраве!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833674
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава