Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 08:00 - медицината - приятел или враг
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 6493 Коментари: 9 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


ЛОВЪТ НА ВЕЩИЦИ ИЛИ ЗА АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА


Обръщайки се пак към официалната история, в нея ще срещнем факта, че Рокфелер и Карнеги създават истински монопол в медицината, финансирайки 1640 медицински училища със средства, отпуснати за фармакология, неизбежно водещи до стимулиране на употребата на лекарства, отначало само на етическа основа, тъй като тези фамилии притежават или по индиректен път контролират почти всички компании за производство на лекарства.

Джон Рокфелер също така финансира законодателството в това поле, за да може то да разруши естествено съществуващите модели от типа на билколечение, хомеопатия и др. форми на алтернативната медицина. По-късно същият този Рокфелер пуска пипалата на своя картел в изброените полета - нефт, химикали, лекарства, банково дело и комуникации, което в Европа осъществява посредством И. Г. Фарбен картел, издигнал и подкрепил властта на Хитлер.

Нека припомним, че в действителност И. Г. Фарбен след войната се разделя на три водещи фирми: Байер, Хьохст и BASF, чрез които е продължил своето съществуване, а както стана известно неотдавна, Фарбен по същото време е продължил да работи в Западна Германия и след войната.

Сега, след падането на Желязната завеса, редица представители-слуги на Елита продължават да подкрепят И. Г. Фарбен в Германия и което е особено любопитно, отново в съчетание със законодателни мерки на забрана на достъпа до алтернативната медицина.

В Средновековието наистина е имало лов на вещици, главно жени, които са били преследвани и изгаряни на клада поради практикуването на алтернативни форми на лечение - с треви и древна мъдрост. Но за какво ли говори фактът, че и в наше време този лов все още съществува, само че под флага на преследване на хомеопатията, алтернативната медицина, традиционните форми на лечение и природолечителство? Без да отричаме мерките срещу шарлатанството, което има не малко прояви в тази област, забраните звучат в известен смисъл абсурдно, а в някои случаи и чудовищно. Та ние вече сме на прага на третото хилядолетие.

Все пак нека напомним, че от тези методи на лечение могат и се появяват редица лекарствени форми и форми на лечение, а това някак противоречи на Рокфелер с апетитите му в лекарствената промишленост. А ако е вярно и за онзи доклад, няма ли алтернативната медицина да се превърне в една поне малка спирачка за планирана чудовищна "имунизация"?

Всъщност дори и най-беглата справка сочи, че едни от най-печелившите компании в момента са именно във фармацевтиката. А не може ли печалбите да се увеличат и по следния начин – първоначално се захранва населението с ваксини, които неутрализират работата на имунната система, а когато хората започнат да боледуват, тогава те търсят, разбира се, лекар, който пък им предписва
лекарства, в които преобладава химията от същите тези печеливши лекарствени гиганти?
Нещо като при Чарли Чаплин - стъкларят. Осъзнавайки всичко това, ние бихме могли да разберем защо естествената и алтернативната медицини са осмивани, поставени на заден план чрез законодателната система и даже понякога преследвани.

Забавен факт се явява случаят, че когато старият Джон Рокфелер разбива активно природосъобразната медицина в Америка и помага за установяването на Хитлер чрез своите "Фарбен"-картели, той самият използва методите на хомеопатичната и натуропатичната медицина, които го поддържат да изглежда добре, жизнен дори прехвърлил своите 90 години и до края на живота си.

И така, нека посочим още един факт, но с малко предисловие. Когато нивото на допустимата радиация бива надхвърлено, ние виждаме, че се създават реални предпоставки за масова епидемия от ракови заболявания. А нямаше ли някаква подобна мотивация и въобще какво представляваше и защо точно в този момент, в името на непосредствените мерки и грижи за здравето на децата, Бил Клинтън проведе кампания за ваксиниране на всяко едно дете срещу Хепатит Б?

откъс от Новият световен ред,,Г.Георгиев
Въпроси, въпроси, въпроси. Някои си задаваме ние, някои ни ги втълпяват отвън, но според мен е важно да имаме позиция относно методите за лечение и дали няма да ни се наложи да използваме именно алтернативната медицина в един момент?
Микрофонът е ваш:





Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - всяко лекарство е нож с две остриета...
30.07.2012 10:26
няма панацея... има природен начин на живот, мислене и лечение...
колкото по-близо до природата.... толкова по-добре...
сърдечен поздрав за теб, мила Татяна..
цитирай
2. stela50 - Не бих отрекла ролята на лекарствата
30.07.2012 12:44
в живота, въпреки, че почти винаги едно оправят,
друго развалят. Много професионално и внимателно
трябва да се прилагат. Непростимо е обаче да няма интерес
и подкрепа за другите медицински методи, познати от векове .
Поздрави за постинга, Бвен !
цитирай
3. neprosvet - Фармацията, както се вижда и в постинга, е страшно голяма индустрия.
30.07.2012 19:03
Лекарствата подтискат симтомите без да ликуват причината т.е болеста. И не е нужно да съм лекар, за да разсъждавам така. Просто наблюдавам около мен какво става. Освен това и лекарите не ти обясняват защо , от какво, коя е причината за да се разболееш, а веднага ти дават рецептата. Плаша се от рецепти. Мисля, че не знаем или не искаме сами да се предпазваме.
Не може още щом ти се повиши кръвното и веднага да пиеш лекарства за понижаването му. Моя приятелка, мед.сестра, пие лекарства, а като дойде на гости все ми иска солница. Казвам и защо солиш нали имаш високо кръвно, съобразявай се, остави ги тзи хапчета. А тя ме гледа недоверчиво:Ами аз не мога без сол-ми отговаря. Ееее, тогава?
Все си мисля, че ако отстраним причината за заболяването, няма да вземаме лекарства или поне в редки случаи, когато това е неизбежно.
Нали човешкият организъм е създаден да се самолекува и вярвам че е така.
Просто трябва да внимаваме с храната и особено с чувствата си и няма да сме постоянни донори на фармацията.
Добра тема за размисъл си ни предложила, Бвен!
Благодаря ти! Поздрави!
цитирай
4. kalin8 - Привет!
30.07.2012 21:20
Днес предложих на мой колега да отиде до билковата аптека, вместо да се тъпче той и семейството му с лекарства заради т. нар. "Летен вирус"...И съм дълбоко убеден в правотата си!
Хареса ми статията!
Б.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Ако взема микрофона има опастност ...
31.07.2012 00:44
Ако взема микрофона има опастност да не го върна. Непрекъснато пиша по тези теми, тази вечер постинга ми е за алоето, пред което и големите фармацевтични компании направиха поклон и го признаха за лечебно растение. Нещо повече, построиха заводи за производство на различни продукти от него-козметични и лечебни. Поздрави за темата, слагам го в моята блогвълна-"Помощ, лекуват ни"
цитирай
6. анонимен - roy
31.07.2012 03:03
поздрав за чудесния материал.но прегледай този https://www.facebook.com/photo.php?fbid=396048667125958&set=a.107321532665341.11285.100001624854727&type=3&theater
цитирай
7. diadokolio - Прекрасно и полезно!
02.08.2012 07:33
Добър да е денят Ви, Уважаема Татяна Петрова!
Благодаря Ви, за най- важната тема, щастливият ни живот в добро здраве!
Да, дълго ще си плащаме, защото предпочитаме друг да решава, а ние да откажем търсенето, което ни предлага природата.
Винаги са преследвани хората, които четат природното подпомагане, което изисква индивидуален подход, а не вторачване в отделен орган.
Защото органът е в конкретно тяло, което си има собствена хармония на възприемане и обработка.
Много са евтините съблазни в моловете, евтини и шарени. Тялото си иска злоупотребите, предлагам пресни плодове и зеленчуци, упрекват ме, че настъпват кризи.
Да, така е, две седмици са необходими на тялото, докато забрави съблазните и се върне към естествения си режим, но трябва да се плати цената, да се изтърпи болката.
Не, не ми вярвайте!
Потърсете и се убедете!
Цветята пазят зеленчуците, а зеленчуците пазят цветята!
Много предпочитат пръскането с химикали, вместо да направят усилие в засаждането на взаимопомощ, а после тичат в аптеката.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
8. bven - Приятели мои:
14.08.2012 20:02
mariniki - всяко лекарство е нож с две остриета...
stela50 - Не бих отрекла ролята на лекарствата
neprosvet - Фармацията, както се вижда и в постинга, е страшно голяма индустрия
kalin8 - мой колега да отиде до билковата аптека, вместо да се тъпче той и семейството му с лекарства
kasnaprolet9999 - Ако взема микрофона има опастност ... да не го върна
анонимен - roу - поздрав за чудесния материал.
diadokolio-Много са евтините съблазни в моловете:)))

Радвам се, че сме на една "вълна" в отношението си към лекарствата и индустрията, която богатее, вместо да лекува тялото и душата на Човека! Дано всеки разбере по-скоро какъв е пътя към съвършеното здраве, щастие и хармония и да реши с какво и как да живее.
Благодаря ви за изказаните мнения и нека бъдем такива, каквито мечтаем!
цитирай
9. freyja - Чудесен постинг!
16.09.2012 12:03
Поздрави на теб, Бвен и на всички останали, природоориентирани!
Хубав ден!

Соня
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14870110
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава