Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2013 08:00 - година на змията
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 5893 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image


Китайско название на годината на Змията (Змея): Ши
Шести знак в китайския зодиак
Време от денонощието под управление на Змията: 9-11 часа
Съответстващ знак в западния зодиак: Дева
Елемент: Огън
Полярност: Отрицателна
Щастлив цвят - розов
Аромат: мускус, меча стъпка
Вкус: горчив
Храни: силно подправени сосове, шампанско
Цвете : момина сълза
Скъпоценен камък: смарагд
Посока във фън шуй - юг-югоизток
щастливо число: 3
Змията е символ на годините:... 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 ...

Годината на Змията настъпва на 10 февруари 2013 г. и ще продължи до 31 януари 2014 г.

Космически елемент на годината - вода, цвят - черен.


image

На годината на Змията съотвестват цветове като черното, синьото и зеленото. Стихия е водата, която символизира подвижност, динамика и промяна.

Талисман на 2013 година е Черната водна Змия. Черният цвят представлява Космосът, полярната нощ, това е цветът на дълбоките води. Черната Змия носи на хората неочаквани промени, нестабилност и промяна. Поради тази причина трябва да бъде планирана отрано и правилно да се преценят бъдещите действия. Трябва да бъдем по-внимателни и наблюдателни.
Известни личност, родени в годината на Змията: Жаклин Кенеди,Алистотел Онасис,индира Ганди, Е.А.По, Фр.Шуберт, Е.Линкълн, Ясер Арафат, Джон Кенеди, Грейс Кели, Грета Гарбо, Пабло Пикасо, Мартин Л.Кинг, Фр.Рузвелт,Чарли Шийн, Пиърс Броснан и др.

image 

Какви са хората, родени в годината на Змията?

Хората, които са родени в годината Змията, са сложни личности, от раждането си дарени с мъдрост, но и неразговорчивост. Техните дела винаги вървят идеално, но често са скъперници. Понякога са егоисти. Често не вярват на разсъжденията на другите, разчитат само на собствената си прецента. Решителни и целеустремени характери, те силно преживяват своите неуспехи. Външно са спокойни, но са страстни натури. Обикновено се отличават с привлекателна външност и богат вътрешен свят, но част от тях се сблъскват със семейни проблеми.

Идеални партньори за тях са Биволът и Петелът. В по-голяма или по-малка степен - Плък, Заек, Дракон, Змия, Кон и Овца. Неудачни са Тигърът и Глиганът.

image

Човекът, роден в годината на Змията, е най-мъдрият и най-загадъчният в сравнение с другите зодиакални знаци от китайския хороскоп. Напълно възможно е, благодарение на скритите си възможности, той или тя да стане философ, богослов, политик или финансист. Змията - човек-мислител, който обича да живее добре, обича книгите, музиката, красивите дрехи и добрата храна, но със своята жажда към хубави неща в живота, неговата вродена елегантност му дава известна неприязън към околните. Общува лекомислено с когото си иска, защото смята събеседниците си за глупави.

Такива хора обичат да общуват на различни теми. Отбягват теми, които се повтарят или пък не носят в себе си нищо ново като информация. Почти е невъзможно да задържите вниманието им на отвлечени теми. Предпочитат интересните и необичайни идеи, интелектуалните теми.

Родените в годината на Змията са особено чувствителни към новите възможности, което им позволява да се възползват от тях и да преследват интересите си постоянно и енергично.

Змиите са уверени в себе си и обикновено не търсят чуждо мнение. Тази страна от характера им крие негативи. Отказвайки се от изслушването на конструктивен съвет, те могат с ината си да се окажат в безполезна и неприятна ситуация. Въпреки че не обичат да получават съвети, те обаче са търпеливи, когато става дума за проблемите на другите. В трудна минута подават ръка и разглеждат ситуацията разностранно.


image
Когато Змията е изправена пред дилема, действа със свойствената си скорост и решителност. Тя силно вярва в това, което прави и рядко изразходва време напразно или пък енергия за проекти, които не са достатъчно потенциални.

Характерна черта на родените в годината на Змията е, че не умеят да се отпускат. Когато им се удаде възможност за почивка, не знаят какво да правят и продължават да мислят за работа.

Този тип хора често има около себе си предани и грижовни приятели. В същото време техният природен гняв може лесно и бързо да бъде пробуден от най-малката дреболия. Особено, ако подозира, че е било предадено доверието им.


image

Змията завладява света с две свои оръжия - отровата си и очарованието си. Тя се откроява в тълпата, стилът й е безупречен - от дрехата до поведението.

Родените в годината на Змията също така не обичат да говорят много. Те са сериозни, затова понякога се показват на събеседниците си като мрачни. От друга страна, когато имат да кажат нещо важно, красноречието им няма равно.

Колкото до интересите на водната Змия, те са много. Тя се увлича по живота, има способности за изследователка работа и може да стане отличен специалист в избрана област. Змията е умна, притежава прекрасна памет и добре се справя с финансовите въпроси. Говори сдържано и тихо, притежава силен характер, за да сдобие с веднъж пожеланото. По отношение на семейството и приятелите е предана.

image

Змията  е знак на събраната сила, на тихото натрупване на енергия.Родените в годината на Змията научават урока на съзерцанието - средния път на умереност и мъдрост. Те са търпеливи, пасивно-агресивни, пресметливи, консервативни и могъщи по един тих начин.Дадено им е да контролират задкулисно и имат възможност да запазят личното си пространство. Змията е универсален символ на духовното прераждане, неуловимостта и изследването на житейските тайнства.Изплъзваща се и потайна,Змията излъчва мистериозност - крие чувствата си и споделя само когато реши. Има възможност да развие шестото си чувство до ниво на ясновидство.

image



Китайска астрология, Шели У    image


Тагове:   змия,   огън,   астрология,   дева,   ТРИ,   ши,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Моето царство свърши, но имам ре...
10.02.2013 17:15
Моето царство свърши, но имам резарвен ход-големият ми син Храбър е роден по знака на змията и силно се надвам и аз да намажа покрай него:)))
цитирай
2. bven - На 1: Надявай си се колкото си искаш!!:)
10.02.2013 17:43
Невенке, всяка коза за свой крак, нали така? Ти си си ти, синът ти - си е той:)))
Ако можеш, прави каквото трябва през годината, накрая ще видиш резултата!
Привет от мен!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Невенке, всяка коза за свой крак, ...
10.02.2013 18:43
bven написа:
Невенке, всяка коза за свой крак, нали така? Ти си си ти, синът ти - си е той:)))
Ако можеш, прави каквото трябва през годината, накрая ще видиш резултата!
Привет от мен!


Че кога не съм правила каквото трябва- това влиза в моя стил на поведение откакто се помня.
цитирай
4. bven - На 3: Радвам се да го прочета - за толкова малко хора знам, че могат с гордост да декларират такова поведение:)))
10.02.2013 19:19
Нека новата година на Змията бъде щастлива за цялото семейство!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14877269
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава