Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2014 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 1657 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще разгледаме още малко Пета коренна раса, защото всички споменати в книгата процеси протичат в момента и тяхното значение е важно за преценката на душата къде се намира и какъв е пътят й на еволюция.
В сегашната Пета коренна раса основен проблем на съзнанието е неговата лична способност да контролира морално-етичните критерии на личността и обществото спрямо своето низше съзнание - страстите. Религиите и институциите достигат краен обществен и личностен конфликт (криза), който поражда и осъществява промяната на съзнанието.
Процесът не е лек и става главно чрез пробуждането на собствения СВРЪХ АЗ, стремящ се да осъществи една или друга степен на СВРЪХСЪЗНАНИЕ. (По-подробно за процеса на развитие на съзнанието до свръхсъзнание виж „Отношението – функция на еволюцията”).
Расата на арийците достига високото ниво на зараждане на свръхазовото самосъзнание и преминаването му в свръхсамосъзнание. Този процес е описан много добре в етапите от обуче - нието на юдейското племе - неговото еволюиране от юдаизъм до християнство. Християнството е върхът в културната дейност на арийската раса, а от тук и последният подетап, осигуряващ възможността за преобръщение на съзнанието и преориентация
на личността: от Аз-а към Душата. Всяка личност, успяла да преобърне своя живот и да го подчини на повика на душевните потребности, загърбвайки
всичко материално и лично, ще получи своя шанс да влезе във високите вибрации на Водолея. Но преди това ще трябва да опита безкомпромисните енергии на подепохата Скорпион и хармонизиращите вибрации на Везните. Едва тогава човечеството и всеки човек ще бъде готов да влезе в Шеста
коренна раса. Езотеричната астрология има именно тази задача - да подпомогне ума в личната му битка с душата. Тази битка е най-тежката в историята на това
човечество. Ум и Душа воюват за надмощие. Силно интелектуализираният ум, свикнал да демонстрира себе си, трябва да започне да отстъпва на
духовното и на стремежа на душата да посочи Пътя за завръщане на монадата в пределите на вселената. Там, от където е дошла. Личното въображение, третирано до сега като велико достижение на ума, трябва да отстъпи мястото на интуицията на душата.
Всички жестокости на днешното време произлизат от необузданото интелектуализирано въображение, вменено от Княза на този свят като истинското състояние на прогреса. Затова можем да кажем, че злото и въображението са правопропорционални една на друга прояви на ума. Истинският ужас настъп ва, когато въображението е интелектуализирано, но
не е одухотворено. Пета коренна раса го доказва с цялото си съществуване до ден днешен. Това е неуравновесеният дуализъм на душата, който
езотеричната наука се стреми да анализира и да покаже път за промяна.

Ще се спрем на движението на душата в зодиакално - то колело именно като дуалистично същество(единст во от АЗ-а и Душата).
Знаците в Колелото на живота са дванайсет.Те са групирани според основния елемент, чието качество изразяват: огън, вода, въздух и земя.

1. Огнени - Овен, Стрелец и Лъв.
2. Въздушни - Везни, Близнаци и Водолей.
3. Водни - Рак, Риби и Скорпион.
4. Земни - Козирог, Дева и Телец.
Освен това всеки от тях носи особена лична характеристика, отнасяща се до характера на вълната на съответното съзвездие, от което идва. Седем от тях са двойствени по главната характерис - тика на своята природа:

1. Двата рога на Овен;
2. Двата рога на Телец;
3. Двете линии на Близнаци;
4. Двете щипки на Рак;
5. Двете чаши на Везни;
6. Двете линии на Водолей и
7. Двете риби на Риби.

Тези седем знака са тясно свързани с шест от седемте свещени планети в Слънчевата система, плюс една още неизвестна на човечеството.
Зодиакалното колело има два не дуални знака: Лъв и Стрелец. Те въплъщават идеята за изолираност и еднопосочност на изявата на човека. Скорпион и Дева са троични - те са знаци на кризите. Отразено е в техните графични символи, където третото ниво (енергия) показва дейността на душата в живота. Те функционират в три нива и освобождават Духа в нас, затворен във формата, чрез изпитания в Скорпион.
Има един сложен, несиметричен знак - Козирог. Това е най-тайнственият знак в Зодиака. Той е пазач на тайната на Крокодила. Построен е нарочно несимет- рично, за да скрие същността на съдържанието си. Разглежда се като тайна и не се тълкува никога точно, а като идея. Нарича се още“подписът на Бога”.






Гласувай:
7



1. tryn - Благодаря, Бвен!
04.11.2014 07:58
С голям интерес прочетох този превъзходен постинг.
цитирай
2. bven - На 1: Привет, Трънче:))
04.11.2014 12:50
Радвам се и ти благодаря за вниманието.Дай Боже, повече хора да го прочетат!
Намасте!
цитирай
3. bven - Благодаря на всички, "непрочели" в моя блог материалите:)))
04.11.2014 12:55
За мен е важно не броячът да щрака и някой да виси на Първа, а да имаш какво да кажеш или споделиш с хората, които те посещават:)))
Нямам възможност винаги да коментирам, но Благо Даря ви, приятели и нека са хубави и благотворни дните ви!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904081
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава