Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 10:30 - завръщане на свещеното.....
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 2062 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Източникът е отвъд полова идентификация и, когато в тези учения се употребява

думата Бог, не се има предвид белобрад старец на трон, който командва отгоре и се гневи на дадени хора и народи, като раздава сурово правосъдие, ако волята му не бъде следвана.

Друго фундаментално разбиране в тези учения, представени от техния говорител на Земята - Йеша Ашаяна е, че нищо и никой не може да съществува извън Бог, въпреки че може да се направи свободен избор да се мисли и действа така, че все едно си извън Него.

Ученията за свободата акцентират, че най-същественото качество на Източника е, че Той твори вътре в Себе си, а не някъде извън Себе си. От тази напълно логична теза следва, че всичко има божествен произход и изначална божествена мисия, а упражняването на свободната воля на човек или друго същество, определя дали и как ще се изпълнява тази първоначална мисия.

Наблюдение на естествени явления във вселената разкриват, че този творчески процес не е случаен, а следва ясно проследими принципи и естествени закони, които са кратко представени в глави втора, трета и девета.

Един от най-важните и базисни процеси на Творението е процесът на фазиране. Първото космично божествено триединство на вечен живот задава движението на творене, чрез фазиране на първите три партикай частици.Фазирането е естественото сливане на два обекта, които са част от Източника, независимо дали става въпрос за микроскопични частици радиация или за хора, планети, слънца и вселени. Това сливане може да се състои само, когато са налице коректните ъгли на въртене на частиците, между които се случва фазирането. Ако тези ъгли са променени или полярностите им обърнати, фазирането не може да се осъществи и кристик потоците на съзнание, които свързват живи системи, не могат да се проявят. Следователно промяната на естествено зададената кристик програма на взаимодействие между обектите, може да блокира техния път на развитие.

В ученията за свободата се разяснява, че думата „крист“ е свещена дума, която се използва, за да се обозначи централната творческа механика на Източника. Всичко съществува изначално на основата на крист кода и неговата структура на катара мрежата, която се развива в поредица от систематично преплетени катара мрежи така, както клетката се оформя в тъкани, а те в органи. Следователно тя е програмата, която Абсолютът е определил за изначална и естествена за цялото творение, във всичките му проявления. В резултат на упражняване на своята свободна воля, едно същество може да повреди крист кода си и да загуби своите кристик потенциали, което означава, че няма да усеща себе си свързано с Източника и с останалите проявления. Такова същество се определя като „паднало“ по отношение на изначалната си мисия на съществуване.

Ученията за свободата обясняват божественото триединство като естествен физичен процес, който следва да бъде познаван и чието прилагане е необходимо условие за хармоничното съществуване на всичко в космоса.

Разнообразната информация, която се предоставя  с всеки следващ уъркшоп или книга на Пазителите, представени от Ашаяна е с все по-висока честота на вибрация и разкрива във все по-голяма дълбочина случващото се в космоса.

Съвременната цивилизация разделя духовността, религията и науката в три отделни мирогледа, които за съжаление не успяват да се допълват достатъчно добре, въпреки че търсят отговор на едни и същи въпроси.

Ако погледнем какво върши съвременната наука в области като например клониране на биологични видове и провеждане на генетични експерименти, ще установим, че съвременната наука не е намерила своята душа и начинът, по който борави с обектите на изследване, е вреден, както за тях, така и за заобикалящата ги среда. В своя лекция6 Ашаяна разяснява какви са проблемите за съзнанието, когато се осъществява хаотично клониране на видове и става ясно, че новият генетичен продукт се явява много често непреодолим капан за съзнанието, което е в него и то не може да продължи естествения си път на христова еволюция, която да доведе до осъзнато завръщане към Абсолюта. Гледната точка да разглеждаме дадени същества като вещи е изключително безчувствена и показва дълбокото неразбиране за единството ни с тях, посредством Източника.

Обучителните програми, които се провеждат и книгите, отпечатани от името на Мелкизедек монашеския изумруден орден, не са спекулативни или изведени по аналитичен път, а са превод на действително съществуващи печатни книги, които се пазят в така наречената Вътрешна Земя. Наименованието на тези много древни сборници е Махарата книги. Названието на индийския епос Махабхарата е частичен превод на тези сборници и косвено е свързано с тях, поради което има сходство в имената. Така например и при двата писмени източника са запазени данни за едни и същи исторически събития на интервенция на сини хуманоидни извънземни същества, с космически кораби(вимани) в Индия и сблъсъка, в който влизат с други раси на Земята.

Повече информация за събитията от този исторически период (около 5900 г. пр.Хр.) може да намерите в Диск 4 от лекция „ Наследствата от Лемурия и Атлантида“ на Йеша Ашаяна
.




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. inel379 - Поздравления за постингите!
08.01.2017 02:58
Благодаря ти за всичко, което прочетох тук при теб.
Беше ми интересно и се връщах няколко пъти.
Още веднъж те поздравявам сърдечно!
цитирай
2. bven - На 1: Привет, Инел 379!
09.01.2017 18:10
Радвам се, че гостуването ти при мен е приятно и изпълнено с хубави емоции!!! Можеш колкото искаш да идваш - тази книга е просто чудесна за всеки, който търси и намира!
Хубава нова година и на здраве!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869819
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава