Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2018 15:19 - отношението - функция на еволюцията
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 841 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                             Отношението – функция на еволюцията
                                                 Спас Мавров
                                       /копирано от спиралата/

РЕЧНИК

АДАМ КАДМОН
Двуполово, хермафродитно същество, което слизайки в ниските материални полета полага основите на човечеството. Това е описаният в Библията Човек по образ и подобие, преди Творците да го разделят на двете му съставни части - мъж и жена, Адам и Ева.

ЯН и ИН
Космическата, мъжка енергия /Ян/, формираща енергийните процеси на земната(женска) енергия /Ин/, когато двете творят в материалните полета.

АСТРАЛНО (ЕМОЦИОНАЛНО) ТЯЛО
Уточняваме, че Астрално тяло няма. Астралното поле, както и Астралното тяло са една илюзия от съвкупността на придобивките на Емоционалното тяло през всичките му животи/ прераждания/ и затова най-често те са личностни, емоционални еманации, които ясновиждащите хора неволно улавят от астрала. Затова на Ева й е заповядано да се подчинява на мъжа си - не от жажда за робство, а от ясно съзряна опасност Емоционалното тяло да не надделее над Менталното на Адам, над космичните енергии. Във всички времена, раси и цикли Ева е израждала свободата си в материални страсти, където сетивността е един ненаситен експлоататор на придобития опит.

Те са завършвали или до зверските жертвоприношения на хора и животни или до генното инженерство, чието безумство роди кентаврите, химерите и т. н. Виталното тяло, тази сложна съвкупност от развитието на принципа за отношението между физическа форма и етерна енергия, е това, което изпитва срам и се крие, когато чува Богът да търси Адам. То е когато неукротимият огнен астрал атакува и Каин възнегодува до степен на братоубийство.
Въпреки, че Виталното тяло, представено от Авел е прието да се развива, чрез символът на приетото жертвоприношение, то е предварително обречено, защото е илюзията и страстта на земния опит. Всичко, което митовете ни разкриват ясно и категорично дава информация, че дори боговете не могат да елиминират Астралния огън, когато са слезли в материалния свят.

ЕТЕРНО ТЯЛО
Или още Жизненото тяло, което е точно копие(двойник) на Физическото тяло. В него се намира животворният орган на активната огнена субстанция поддържаща живота, както и на праничният носител. То приема и складира енергиите на Слънцето и чрез далака ги препраща до другите центрове на тялото. Етерното тяло е първообразът на Физическото тяло, негова матрица. Етерното тяло е фина мрежа от сложно преплетени енергийни канали, оформени от Четирите етера и подчинени по тази причина на принципа на Четвъртичността.

ВИТАЛНО (Емоционално) ТЯЛО
Истинското емоционално тяло, което всъщност е част от Етерният носител и Астралният носител. Както Душата е Средният принцип между Физическото и Етерното тела, така Виталното тяло е базата, върху която Астралният носител изгражда чувствителността на Етерната енергия. Виталът е този, който захранва постоянно, чрез емоциите, Астралният носител и Астралното поле. Неговата истинска проява започва по времето на юношеството, когато човека усвоява Астралния носител.

МЕНТАЛНО ТЯЛО
Истинският първообраз на бъдещото тяло, притежаващ умственото поле на Низшия и Висш ум(Манас). То разпорежда структурирането на формата според качествата на духът в него. Представлява есенцията от постиженията на душата от всички предишни прераждания. Пренася кармичните причинно -следственни връзки и изгражда Програмата на бъдещият живот, за да се удовлетворят кармичните разплащания в настоящия. За разлика от другите, то е първото безсмъртно тяло.

КУНДАЛИНИ
Енергиен поток в човека движещ се най-общо казано по гръбначния стълб. Започва от опашната кост(зоната на перинеума) и по трите си канала(Сушумна, Ида и Пингала) достига до черепа, преминава през древните дялове на мозъка и чрез езика се свързва с Предния среден меридиан, където са проекциите на Седемте енергийни центъра - чакрите. В иглотерапията е известен като Заден среден меридиан - Управителят.

ЧАКРА
Енергиен център в човека, съответствуващ на определена жлеза от Ендокринната система, концентриращ в себе си йонната енергия на една от Седемте свещени планети на Слънчевата система. Проектират се по енергийният кръг Кундалини.

НАДИСИ
Енергийни окончания на Етерното тяло, покриващи напълно, до копие, невронната система на Физическото тяло. Те оживотворяват физическия организъм, а когато го напуснат (Етерното тяло) настъпва смъртта.

СЪЗНАНИЕ
Под този термин трябва да се разбира старото индийско схващане за дейността на Разума наречено Свасамведанда или"размисъл, която анализира сама себе си". Само по този начин, чрез това определение, можем да окачествим реакцията на Адам и Ева "Гол съм! Гола съм!" и да схванем извода, че това наистина е началото на дългия процес на самоосъзнаване докато самосъзнанието добило в пълнота себепреценката си може да премине в Свръхсъзнание. Именно този процес "размисъл, която анализила себе си", но едва когато еволюира, може да даде ясна представа за процеса "Съблазън" или по - точно за началото на съблазняването - синтезът осъществен в процеса наблюдение -мислене. В Индия го наричат Самврити.

ЛУЦИФЕР
Светоносният син на Бога, Творец на материята от първичния хаос към микро и макро структурите. Името му произхожда от LUX - Светлина. В езотеричен смисъл той е създателят на АЗ-ът у човека като самосъзнание и самоопре­деление. Когато се проявява като изпитател на еволюцията на човека в този свят е Сатана - изкусител, изпитател. Ролята му е да създаде подходящи условия за изразяване на отношение в противоборството между Душата и Аз-ът, тоест проявата на самосъзнанието и самоопределението.

ЛУЦИФЕРИЧНИ СИЛИ
Енергийни същества, които водят хората, чрез Виталното тяло у тях, към удоволствия имащи за цел да ги отклонят от духовността и да ги направят подвластни на страстите. Евангелистите описват случай, когато Христос е изгонвал седем такива бяса от човек и ги е пращал в свинете, които веднага след това се издавят в реката побеснели от присъствието им.

АРИМАНИЧНИ СИЛИ
Сили на Аз-ът, на себелюбието и жаждата за власт над другите. Действуват винаги чрез Луциферичните сили. Най - често водят до насилие и жестокост. Историята на нашата раса е изпълнена с примери за такива личности, проляли потоци от човешка кръв в името на някаква измислена кауза.

ДУХ
Енергиен потенциал с космическа природа, безсмъртен, неразрушим, съзнателен, ръководител на душата и еволюцията на индивида.

ДУША
Комплекс от връзки изразяващи степента на отношението между Дух(енергия) и Тяло(материя) като състояние на двете в единство. Езотерично душата е субстанция на Етерното и Виталното тела и отразява взаимоотношенията им с Физическото тяло.

СЕФИРОТИ
Десетте свещени творци на еврейската Кабала. Светата Троица в Християнството е изразена чрез трите единосъщни Сефири - Кетер, Бина и Хокма. Свещената Седморка изразява Сефиротите - Синове, творящи в материята. От тях Трима са висши, а четиримата са слезли дълбоко в материята, за да контролират и подпомагат развитието на хората.

ДЪЛГО БИТИЕ
С този термин авторът отбелязва ДНК, която е дългата памет на родовата характеристика, проявяваща се и индивидуално във всеки представител.
ОТНОШЕНИЕ
Название на първата функция на човешкия ум, която авторът приема като достатъчно ясно и категорично определяща единството от процеси описани в Библията под кода "изяждане на плода на познанието". От съвременна позиция това единство е съставено от дейности на активния ум известни ни като Размисъл(анализ), Осъзнаване(синтез) и Съзнание, което се изразява чрез отношението, позицията или отказ от такава, действието, въобще каквато и да е проява в следствие на умствената дейност.
продължава



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Бвен!
04.01.2018 16:04
Много здраве, мир, хармония и благодат през Новата 2018 година!
цитирай
2. stela50 - Поздрави за постинга и от мен, скъпа приятелко...
04.01.2018 16:36
Здрава и щастлива Нова година за теб и скъпите ти близки !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14921314
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39060
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава