Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2019 08:25 - носим мъдростта вътре в себе си
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 3535 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                    малоазийски  гуру: Носим мъдростта вътре в себе си


Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. Духовният му път го води в Тибет, Индия, Индонезия, Бутан и Непал, където прекарва дълги години в медитации и пост. Той е тантра монах, което означава, че има право да е сред всички нас и да води светски живот. Има съпруга и три деца.


Йоги Тан създава методика за обучение на енергийните лечители и легализира работата им в Малайзия, като основава и Университет по енергийна медицина. Учител по Минг Чи Йога – система от медитативни практики и движения за ясна мисъл и чиста енергия.

Какво означава да си будистки тантра монах? „Буда” означава цялостно просветление. „Тантра” означава симбиоза на същността и природата на ума ни – да открием и проумеем съкровището, скрито там. Всички живи същества го притежават”, отговаря той.

По думите му по пътя на просветлението има три етапа: да откриеш скрития си потенциал, да откриеш безусловната любов в себе си и да ги приложиш в ежедневието си като действаш от позицията на мъдростта и безусловната любов.

„Нищо не е постоянно. Всичко се променя. Това е първото, което трябва да осъзнаем. Второто е, че няма отделни същества, няма его, или нещо, което е фиксирано. (…) След осъзнаването на първите две неща – че нищо не е постоянно и че няма отделни същества, а ние сме част от едно цяло, идва третото – постигане на вътрешен мир”, посочва Гуру Йоги Тан.

Как да постигнем спокойствие? „Има много начини. Един от тях е да можеш да правиш разлика между вътрешната си същност и видимото – това, което се случва извън теб. Вътрешната ни същност е основата – мястото, където се корени енергията ни. А това, което се случва навън – което виждат очите ни в момента, е динамиката. Реално динамиката е проява на основополагащото – на вътрешната ни същност”.

Защо у нас сме толкова негативни и как можеш да променим това – вижте повече във видеото!/btv.bg

http://spodeli.eu/malayziyski-guru-nosim-madr
ostta-vatre



Гласувай:
10



1. lexparsy - Цялата ми „вътрешна същност“ протестира към пошлото адаптиране на духовните истини в Езотерични шаблони като:
13.03.2019 09:47
„Нищо не е постоянно. Всичко се променя. Това е първото, което трябва да осъзнаем. Второто е, че няма отделни същества, няма его, или нещо, което е фиксирано.....“
:-(((
Ами може ли преди това да си Извоюваме Правото да бъдем различни като отделни същества с духовни същности и себеосъзнато АЗЪ, в което да потърсим Божественото си подобие... И тогава да ни съветват да бъдем „част от цялото“ на пошлото низше съзнание, принизено и изравнено и притъпено в криво разбрани глобалистични езотерични, псевдорелигиозни, а всъщност Политически доктрини...
Нищо чудно че този едновременно и Йоги и Тантрист (несъвместими) го рекламират медийно по btv.
Дано и последователите на Ошо и Йехова и т.н. скоро не поканят :-(((
цитирай
2. lexparsy - Малко ли Гурута си имаме че и малоазийски проповеди са ни нужни?
13.03.2019 10:14
Написах предишния коментар не само като спонтанен протест, но и с болка, че виждам как децата ни с наченки на духовна зрялост, се привличат от някоя псевдо-езотеричните или религиозни „духовни общности“, раснещи като гъбки след дъжд. И резултата е такова зомбиране на духа и мисълта, че за жалост съвременните „психиатри“ биха им дали диагноза „одухотворени“, а нормалните хора със собствена изява на душевността си, биха вкарали в лудницата...
Аз ако видя детето ми да се захласва да бъде с някаква си общност „едно с любов“, и „няма отделни същества“... така ТАНТРИСТКИ ще му го Нагурам на този „Гуру“... че нема да си намери Майлайзията... Да знаеш...
цитирай
3. bven - на 1 и 2: lexparsy, това е твое лично мнение и виждане за нещата в момента, нали?
13.03.2019 12:40
Не признаваме Дънов, Севрюкова, Блаватска, Ошо и т.н. Но аз пък не виждам чак толкова одухотворени, и знаещи, и осъзнаващи живота и това, което става с всеки един от нас. Няма и нищо лошо да споделим какво казва гуруто, и всеки да си поема по своя си път.
В блога има много богати душевно и духовно личности - приятно посещение:))))
цитирай
4. lexparsy - Извинявам се за спонтанното излияние Татяна, но още малко ще уточня...
13.03.2019 22:13
Разбира се че всеки има право да търси духовния си път, и точно това е важно да има свободата да го прави. Но заедно с нея имаме и духовна агресия на „просветители“ самозвали се за Гурута и зарибяващи наивните души в някакви техни си „общества“ за консумация... Нечия (че не ми се разказва).
Ами всеки с елементарна духовна (даже езотерична) култура знае че всеки нарекъл себе си Гуру, че и Йогин, че и Тантрист (като това са два коренно противоположни пътя), че и да обикаля по света за „почитателите си“ не е никой от читавите призвал се.
Гуру наричат само учениците своя учител, които след своя преценка и тяхното изпитание е приел по пътя си. И другите го призовават, а не той да обикаля да ги „просвещава“ по Нечии угодни шаблони!
цитирай
5. bven - lexparsy, аз запознавам читателите с философията и енергийната работа на Йоги Тан.
14.03.2019 19:30
Нсеки може да хареса или не казаното.

"Носим мъдростта вътре в себе си" - това е достатъчно.

Поздрави и мъдра вечер ти желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14874052
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава