Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 08:11 - ПРОИЗХОД И РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Съгласно Наука на Истината в Новото учение, човечеството в досегашният си космически път е преминало през пет основни раси, остават за преминаване още две или общо седем. Всяка една коренна раса оформя своя облик от седемте култури, които са последователни етапи в нейното развитие. Ние разглеждаме и определяме периодите от съществуване на отделните раси и времетраенето на съответните им култури, с помощта на изчисления, в които работим с числото:
Ки = 28.1635802469135802469135802469136…
това число е проекция от по-високо енергийно измерими светове от нашия три измерим, аналогично на числото:
p=3.1415926535897932384626433832795...
С помощта на числото Ки, определяме координатите на пространство и време, които са ни необходими за опознаване на част от много мащабните процеси в Живата Природа.

За първите две раси, съществували на Земята: Полярна и Хиперборейска липсват всякакви документи и архитектурни паметници. Причината е невъзможността на тогавашната форма “физическо” тяло на човешкото същество да остави такива. Неофициално днешната наука черпи данни за тяхното съществуване и от ясновидските анализи на видния немски окултист д-р Рудолф Щайнер.
Ние разглеждаме периода на съществуване на I - Полярна раса с времетраене: 2,717910795.10 9 години / гр. 1 и гр2 /, в нея съществуват две култури, които се развиват под зодиакалните знаци на Дева и Лъв / фиг. 1 / с продължителност по 1,358955397.10 9 години,останалите пет култури са безплодни.

Втората култура на Полярната раса дава началото на II-Хиперборейска раса,тя е с времетраене: 1,44756674.10 8 години, в нея съществуват и се развиват три култури под зодиакалните знаци на Рак, Близнаци и Телец / фиг. 2 / всяка една от тях с продължителност от 48 252 224.5163 години, останалите четири култури са безплодни.

През периодите на съществуване на тези две раси, Земята първоначално е представлявала сфера, в която физичните и етерни сили са изявени астрално. В тази сфера се съдържат всичките първоначални елементи в зародиш, които в инволюционните и еволюционни процеси се преобразуват, трансформират и дават началния многообразен облик на четирите царства на физическата Земя: минерално, растително, животинско и сегашно човешко. Върху еволюцията на материята и човешкото същество работят в непрекъснат контакт, високо разумни и интелигентни същества от Висшите Духовни Йерархии, творящо всяко едно от тях с отделен Висш Принцип.

Първоначално “слязлото” на Земята “сферично” човешко същество  няма още оформена костна и мускулна система. В началния период на Полярната раса, То е съставено от фина духовна материя, с навлизане в Космическия свят оформя субстанция от “газообразна” система, а в Причинния и Духовен светове придобива т.н. душа и форма,  запълнена с особен вид течност, плетеница от гъвкава хрущялна мрежа. В периода на Хиперборейската раса човешкото същество укрепва “земното” си състояние на съзнание, адаптира сетивни органи и усещания към променящите се нови условия на земен живот. То става все по-вече материално и по-малко духовно, поляризира се – появяват се мъжки и женски пол. Човек “възраства” и се свързва все по-здраво със Земята, на която вече се е оформил четвъртия елемент – твърдо минерално тяло, все още идеално сферично. Естествено, така оформеното вече физическо тяло на човека започва да изпитва въздействието на климатичното разнообразие и опасностите от индивидите на другите царства от планетата Земя. Описаните накратко два периода с времетраене от милиарди години е необходимата продължителност от време за сложните преобразования и трансформации, както на планетата Земя и в Космоса, така и на човешките същества.

Човек се сдобива с костна, мускулна и нервна системи, за сегашните ни понятия през третата раса от своето развитие - Лемурийската. Тя е с времетраене
6 853 137.8600 години, в нея съществуват четири култури, които се развиват под зодиакалните знаци на Овен, Риби, Водолей и Козирог, с продължителност по
1 713 284.4650години. / фиг. 3 /. Останалите три култури са безплодни.

През Лемурийската раса наличните човешки сетивни органи и сетива са сравнително добре оформени. Цветът на кожата е контрастно противоположен светъл и тъмен, по необходимост се поставя началото на речевото общуване. Самосъзнанието е слабо развито, човек е все още потопен в общото Космическо съзнание и притежава все още ясновидски дарби, остатък от неговото развитие при слизането му в гъстата материя. През епохата на Лемурийската раса започва развитието на човечеството по пътя на последователните прераждания, то навлиза в Етерната област между Астралния и Материален свят. Как се е чувствал Човек в тези епохални моменти?
- “Човек е бил призован на земното кълбо сред извести условия, отначало много трудни, да работи най-усърдно, съобразявайки се с наставленията, които са му били предписани от нравствените закони. Тежките външни условия, в които се намирал той, държали постоянно нащрек неговия нагон за САМОСЪХРАНЕНИЕ. … Природата, която зорко бдяла над него, не желаела да го гледа лениво и безделно същество със спящо съзнание, което се събуждало само под влияние на въпиющите физиологически нужди - глад, жажда, непосредствена опасност за живота и пр. Тя предвидила тази опасност за неговото развитие и за да го избави от пълното обезличаване и израждане, била принудена да го постави в такива условия и такава среда, където да е заобиколен с хиляди мъчнотии и опасности за своя живот. Борбата за съществуване се явила за него единственото средство за запазване от многобройните му врагове.… Трябвало да работи упорито, за да подготви почвата на земята за своята бъдеща земеделска работа, която била едно от първите условия за поддържане на човешкия род. Само по такъв начин той могъл да се размножава по земята и да я направи поле на своята дейност.”

Необходимо е да отбележим два основни момента от инволюционните и еволюционни процеси на планетата Земя и човешкото същество.

1. Всяка последна култура от предходна раса е основа, върху  която се развива първата култура на новата раса. Напредналите човешки същества, завършили своята еволюция в съответната предходна раса, подпомагат първоначалното развитие на първата култура в следващата поредна раса. Останалите, завършили своята Земна еволюция, заемат съответни енергийни области, като служат за по- нататъшната връзка на Материалния с другите светове.

2. За всяка една нова раса Разумната Жива Природа  подготвя нови материални, земни условия и места за съществуване и развитие на човешкия род. След изиграване на всяко “действие на сцената” декорите се сменят и се “монтират” нови.
Лемурийската раса обитава континент намиращ се на по-голямата част от днешните територии на Индийския и Тихия океани, наречен –Лемурия. / рис.1 /

Четвъртата култура на III – Лемурийска раса, поставя основите на IV- Атлантска раса, която е с времетраене 304 166.66666 години. В нея съществуват пет култури, които се развиват под зодиакалните знаци на Стрелец, Скорпион, Везни, Дева и Лъв с времетраене по 60 833.3333 години. / фиг. 4 /

Останалите две култури са безплодни. Атланската раса обитава главно “митичния” континент Атлантида / рис. 2 /, който се е простирал от земите на днешен Китай и Япония, съединен със западните брегове на Северна Америка, обхващащ част от днешните земи на Индия, на Запад - Италия, Испания и Англия, земите под сегашния Атлантически океан до Южна и Северна Америка.Този континент потъва през 8 886 година пр.н.е. ./продължава/





Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14875324
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава