Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2019 08:07 - Книга с рецепти на 3500 години
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 735 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Тайни рецепти за лечение на всички болести откриха в книга на 3500 години   image Д-р Ричард Шулц става световно известен лекар като използва древната и проста техника на лечение, която е записана преди 3500 години в Библията.

Има един лекар, който твърди, че няма нелечими болести. Този доктор също така твърди, че единствените хора, които не оздравяват от техните болести са, тези които не искат да променят своите лоши навици. Вярвате или не, този доктор като основа на медицинската си практика използва древни принципи на лечение и хигиена, които са записани преди хиляди години в Библията.

Д-р Шулц хората са единствените болни организми в природата. Защо е така?

Ще Ви поправя. Не само хората са болни, но също така растенията и животните, които са под въздействието на болния човек. Основните причини за болестите са неподходящият хабитат, нездравословната диета и пропуснатата цел в живота. Човекът е създаден да живее сред природата, което е свързано с физическа работа, като тревопасните, които се хранят с пресни растения, и се наслаждават на атмосферата на разширеното семейство.

Модерният човек е избрал да живее далече от природата в мръсни градове, без физическа активност, да консумира обработена и токсична храна, която е главно от животински произход, и основната му цел е да работи за пари, за да си купи, това което разрушава здравето и живота му.

В такъв живот човека няма приятели, и тъй като живее изцяло неестествено е логично да се разболее от депресия, която напрактика е предупреждение на тялото, то говори и казва: „Да ме убиеш ли искаш?“

Имате предвид, че депресията е най–тежката форма на заболяване, причинена от неестествения начин на живот?

Най-трудните пациенти са, тези които са толкова духовно обречени, че искат да умрат. Депресията е най-често срещаното заболяване на съвременния човек, която води до състояние, при което човекът не иска повече да живее. Аптеките генерират най-много печалби от така наречените „лекове“ за депресия, които само временно потушават огъня, но не решават проблема.

Това би означавало, че в селата няма болни хора?

В селата няма хора, които да страдат от депресия, трудно е да се срещне депресия, защото хората са физически активни. Но има други болести, защото хората в селата консумират нездравословна храна, пушат и пият алкохол и тъй като живота сред дивата природа е компроментиран от медиите и образователната система, те напускат селата, а тези които остават в провинцията няма с кого да създадат семейство.

Какво правите с пациети, които не желаят да бъдат лекувани?

Аз не мога да помогна, на тези които не искат да бъдат излекувани. Но има случаи, при които родителите водят децата си, осемнадесет, двадесет годишни и ме молят: „Д-р Шулц, спасете детето ни, то иска да се самоубие!“. Един път с едно такова депресирано момиче, бях подтикнат от родителите й и с тяхно одобрение, се разходихме по брега на океана в Калифорния.

Поговорихме и момичето с хладен и мъртвешки глас ми каза: „Омръзна ми живота и искам да се самоубия.“ Беше януари месец. Аз съм и инструктор по бойни изкуства. Когато повървяхме още малко, неочаквано я хванах за едната ръка, а с другата за крака и я хвърлих в плитчините на студения океан.

Тя започна да крещи: “Ти луд ли си? Опитваш се да ме убиеш ли?„ Аз й казах да плува към брега и да тича с мен до офиса ми, за да смени дрехите си. Тя се зачерви и когато смени дрехите си бях доволен да чуя: „Докторе, как наричате тази терапия, сега се чувствам много по-добре?“

Аз и казах, че това е  хидротерапия – древна терапия, която подобрява кръвообръщението в тялото, особено мозъка, на тези които са депресирани и когато се добави физическата активност – плуването и тичането до офиса ми – резултатите са брилянтни.

Аз обясних на нея и родителите й, че могат да прилагат хидротерапия в тяхната вана или душ кабина, една минута горещ душ  след това студен душ, и така редуване седем пъти, и че те трябва да се правят разходки, да се плува, тича, кара колело и депресията ще изчезне. Тя ме послуша и повече нямаше проблем с депресията.

Разбира се тези „техники” като хидротерапията са рядко използвани, само за най-тежки случай и при настояване на настойник.

Известно е, че в Библията лечението с вода се използва много често. Прилагате ли водолечение при всички болести?

Хидротерапията е мощна техника, но тя не е достатъчна. Първата стъпка в лечението на болестта е пречистването на тялото. Тялото има нужда да се пречисти от токсините, така че да бъде излекувано. Най-големият замърсител обикновено е дебелото черво и то трябва да бъде пречистено първо. Имам пациенти, които са страдали от главоболие от седем години. И когато изчистят дебелото си черво, главоболието незабавно изчезва. Така че констипацията може да причини главоболие. След това се пречистват други органи, особено черния дроб, който е главният филтър на тялото, жлъчния мехур, бъбреците, пикочния мехур и др.

Какви техники използвате за пречистване на тялото?

Използвам само растения от природата. За пречистване на дебелото черво са най-подходящи ябълките и сливите. Давам ги на хората във формата на изцеден сок. За пречистване на черния дроб използвам билкови чайове и тинктури, за пречистване на бъбреците използвам мечо грозде, като също могат да се пият сокове от портокал и лимон със зехтин, които са отлични за отделяне на бъбречи камъни.

Библията казва, че Господ е създал хората да се хранят с растения, но също споменава „листа за лечение“.

Човекът в анатомично отношение е тревопасно същество. Като другите тревопасни, хората трябва да се хранят със свежи зеленчуци, защото варенето и печенето  унищожават хранителната им стойност. Пациенти, които са сериозно болни е препоръчително да преминат изцяло на  изцедени сокове. Така че първите някоко дни, понякога дори 30 дни, е препоръчително да се пие само чиста, негазирана вода и 2-4 литра изцедени сокове.

След приключване на програмата със сокове, трябва да се премине на хранене със сурови плодове и зеленчуци. Соковата терапия трябва да продължи поне 5 дни. При повечето пациенти се прилага за 10 дни и при най-тежките случаи за 30 дни. През цялото време пациентите приемат билки под формата на чайове и тинктури, които допълнително стимулират имунната система, кръвообръщението, пречистват тялото и подсилват дейността и излекуването му.

Толкова ли са силни билките?

Много да. Известно е например, че един американски търговец от 19 век, видял силния ефект на растението ехинацея, използвано от индианците,и посещавал с караванa американски градове като носел със себе си бутилка с напитка от ехинацея, докато държал в клетка най-отровната змия на Америка.

По това време на площадите в градовете, той позволявал на змията да го ухапе пред всички хора. След това отпивал глътка ехинацея и оставал жив за очудване на хората. Досещате се, че е продал много бутилки.

Ехинацеята ли е любимата Ви билка?

Не. Моите любими растения са чесънът и лютият червен пипер. Чесънът е силен естествен антибиотик и е част от всяко мое медицинско лечение. В книгата ми разказвам за чудеса на оздравяване, които се постигат с това растение.

Лютият червен пипер също е чудесно растение. Той подобрява кръвообръщението и това е много важно. Когато бъде доставена кръв до болното място от тялото тогава клетките на имунната система, хранителни вещества и други лечебни механизми могат да въздействат на болния орган. Имал съм случаи на силно кървене, което докторите не могат да спрат и  след прилагане на лют червен пипер кървенето спря за няколко секунди.

Вие казвате, че няма нелечими болести. Какво ще  кажете за СПИН?

Имал съм няколко пациенти със СПИН, които буквално бяха в много тежко състояние. Аз веднага им предписах цялостната програма и след седем дни положителните резултати бяха видими. В такива случаи отнема няколко месеца или дори една година, за да се постигне пълно оздравяване.

Какво ще кажете за рака, сърдечносъдовите заболявания, диабета и болестта на Паркинсон?

Повярвайте ми, за да се излекуват тези болести бързо като настинка е необходимо само пациента да бъде дисциплиниран и да е готов да сътрудничи. След няколко дни, максимум десет, пациентите са доволни от скоростта на процеса на оздравяване. Говоря за това в детайли в книгата ми.

Има ли нещо, което бихте подчертали в лечебната програма на сериозните заболявания?

Много важна е подкрепата на семейството. Ако пациентите са обградени от отрицателни хора, които ги обезкуражават с поведението си това е голям проблем. Някои биха казали, че съм твърде краен, защото препоръчвам на пациенти да напуснат работата си, която ги задушава, съпруга си, който ги деморализира и разрушава духовно, но според мен най-важната част от човешкия живот е да направиш всичко възможно това да не се случва.

Бил съм критикуван, защото на една тежко болна жена и казах да махне снимките от стените на починалото й дете, което е било пет годишно. Тя продължаваше да гледа тези снимки и да оплаква сина си. Аз я накарах да опакова тези снимки в една чанта и да ги свали в мазето, да боядиса къщата си и да сложи хубави вещи. И жената оздравя.

За да оздравееш е необходимо да не мислиш за лошите събития от миналото, да се откъснеш от лошите хора  и да мислиш само позитивно. В тази връзка подкрепата на приятели и роднини е много полезна за процеса на излекуване.

Вашите книги и видео материали са заинтригували много хора.

Аз получавам писма от целия свят и хората са много доволни от прилагането на простата лечебна техника, която описвам в книгата и видео материалите си. Не искам да крия знанието. В книгата обяснявам всичко в детайли, така че всеки може да се излекува много бързо в къщи, без дори да има нужда от мен. Това са прости техники за пречистване на тялото. Тези които се интересуват могат да си направят билковите лекарства – тинктури, подложки и подплати и да ги прилагат върху себе си. Дал съм всички рецепти и обяснения. Това са прости и древни техники, които хората използват от векове.

Източник – 
back2nature : Превод : Елена Милева



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. tera - Много интересно
19.08.2019 09:51
За някои от нещата даже сама съм стигнала до подобни изводи, имам пост отпреди десетина години за физическото натоварване и депресиите, не точно с тези думи, но това е идеята. :)

Може ли да да дадете линк към оригиналния текст или към книгата. Опитах в сайта на back2nature, но не открих материал за д-р Шулц.
Поздрави
цитирай
2. bven - Тера, много се радвам, че зададе въпроса къде да търсиш.
19.08.2019 19:19
Така отново потърсих материала и дори намерих начин да се свали текста на английски и руски . Надявам се да съм полезна. Така, както всеки върви по своя път и открива истината. Ето линка:

https://magnifisonz/2017/05/09/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-3500-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%87/

и заглавието "Книга на 3500 години с рецепти за билколечение", копие от http://back2nature/ ; Превод : Елена Милева
Поздрави!

Подрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832945
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава