Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2021 08:12 - Настъпват промените. Събужда се Духа на българина!
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 1466 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Христо Нанев: Настъпват промените. Събужда се Духа на българина! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)


Здравейте, Господин Нанев!
Здравейте!


Благодаря ви, че ни посрещате отново във вашият дом да говорим по една сериозна, вие казахте: “Дълбока тема за пророчествата свързани със завръщането на българите в този период 2022-2025-та до 2030-та година.”

В края на 2018-та година вие направихте едно своеобразно пророчество, смея да употребя тази силна дума. Нека ви цитирам в началото на нашият разговор какво ми казахте във вашето интервю точно на 31-ви декември 2018-та, по повод настъпващата 2019-та:


“2019-та ще бъде Портал към “Века на Духовността”. 2019-та е година, в която ще започнат да се случват пророчествата, които е дала Слава Севрюкова преди 30 години. Виждам една много мощна духовна вълна, която ще дойде в България от емигрантите и тя ще създаде първите условия за промяната. Първата вълна на промяната на България е миграцията, а втората вълна на промяната е завръщането на миграцията.”


Тогава вие направихте и наричане за 2019-та година:


“Българи от цял свят, събирайте се към нас.”


Да ви призная, в края на 2018-та, когато ви слушах си казах: “Какво трябва да се случи, че да започне някакво раздвижване, да започнат българите да обръщат поглед към България? Катаклизъм? - Все още не сме в тия години, за които се говори.”

Сега, след две години, може би преди около месец, вашите думи излязоха в съзнанието ми и аз всъщност осъзнах, че вие сте направили абсолютно пророчество, така да се каже, и то е напълно точно. Имено в края на 2019-та се заговори за вируса. Той дойде в края на 2019-та и само две месеца след това светът беше затворен. Това ли беше преломният момент, според вас, когато българите в чужбина притихнаха - и всеки се огледа къде се намира и обърнаха поглед към България.


Аз от почти 10 години говоря за тези предсказания, които ги има и в пророчествата на Слава Севрюкова и на Любомир Лулчев и на Ванга, и на Стойна Преподобна - за етапа, когато българите ще започнат да се връщат. Вероятно преди Нова Година съм бил в някакво особено ниво, но пророчеството не е мое. Просто съм цитирал нещо, което витае в пространството.


И аз самият се питах: “Какво ще провокира тази вълна за връщане на българите в България?”

Не знаех дали е вирус, мислех, че други неща ще дойдат. Но ето, една стихия измести друга и тая стихия не беше малка - дори доста по-ужасяваща - можем да го кажем сега, когато вече отмина и фактът е на лице. И това е много радостно, че...Знаете ли, ние говорим за тея неща с оглед на нашето време. Големият въпрос е: “Как онези хора са ги съзряли?” Там е.


Не аз какво съм казал. Те как са го видели преди толкова години (30-40), че и Стойна Преподобна преди 80 години, дори повече? Там са възможностите на свръхсетивните хора. Пред тях, вероятно, се отварят възлови събития, а това е важно събитие. Защото това ще промени коренно България. Точно тази мощна вълна на българи към България.



Големият въпрос е: “Защо се стигна до там?” Защото имаме няколко подобни вълни емигранти в миналото. Масовата вълна в много по-малки мащаби е по време на турското робство: емигрантите в Румъния, в Сърбия, в Гърция - участници в съпротивителното движение на другите народи, търговци, които са в другата по-свободна част на света. Въпреки че тогава българите са можели да пътуват навсякъде в границите на Отоманската империя, тоест не са били лишени чак от такава свобода. Но точно онези емигранти, които провокират голямата промяна тогава, която предшества Руско-турската освободителна война чрез въстанията, чрез комитетите - да не изброявам големите имена на нашите революционери - те променят из основи държавата. Склонен съм да помисля, че сега е една втора вълна, която ще изиграе не по-малка роля, защото настъпва промяна в България и ние го чувстваме. И тя е за добро!


В миналото сме имали и още една вълна, ако се върнем назад? Това е по времето на воините. Тогава всъщност, много млади момчета, които учат в чужбина и са имали възможност да избегнат фронта, те доброволно се завръщат в България, за да подпомогнат своята родина- ключов момент!


Чувствам тръпките на патриотизма как пълзи по тялото в тоя момент, като вълнение, защото това е един голям възторг на българите извън България. Много е интересен този момент за населението вътре в страната и извън страната. Мене това ме занимава много, защото България се поддържа благодарение на тия два фактора: българите в България и българите извън България. Винаги е било така.

Ами нека да се върнем още при създаването отвъд - отсам Дунавската България от Аспарух. Една част остават, друга част отиват с Кубер в Македония, трета част в Италия (алцеки). И в крайна сметка идва период, когато те се събират с Македония - македонските българи. Всъщност българите, те не са македонски. И всъщност така България се разраства. Този етап на движение в страната и извън страната е изключително плодотворен за нас. За това не говорят историците - странно защо?


Можем ли да кажем тогава, че българската поговорка: “Всяко зло за добро”, важи в пълна сила в този момент? Ние наблюдаваме, от миналата година, а тази тенденция се засилва, за българи, които се завръщат с целите си семейства - дори и две поколения назад: майка, баща, дъщеря, син, внуци, което наистина не се е случвало.


Така е, но аз се боя да не се плъзнем по вълната на евтиния патриотизъм и да кажем: “Да, те се връщат, щото трябва да спасим България.” - Не е така. Нещата са много по-дълбоки и много по-сложни. За да стигнем до тях, може би трябва да видим, какво ги е накарало да излязат извън България - за да хванем корените на процеса. Защото, ако в крайна сметка си спомним тези 45 години на налудничевия възторг на комунизма - беше невъзможно българин да излезе извън границата, защото го застрелваха на границата. Което създаваше едно голямо нагнетяващо напрежение вътре в страната. И тогава, когато се вдигна “желязната завеса” мощен поток от българи се изстреля извън България.

Да потърсим корените: Защо стана това?

Аз имах един приятел, който замина за Америка още в онези години. И той ми каза така: “В българия нищо няма да се промени. Не си мислете, пак ще си остане същото.”

Аз тогава спорих с него. Сега се замислям: “Той ли е бил прав, аз ли съм бил прав?” Застоят е много голям вътре в страната след промяната. И точно тази емиграционна вълна беше в опозиция на това статукво, което тук продължава старият начин на живот в България: “Уж сме променени, ама не сме променени.” Тоест, така се променихме, че да останем същите. И това е една благородна изселническа вълна. Защото така се спасява цвета на нацията от опорочаването вътре в страната: не влизам в политиката, разсъждавам. Не съм пристрастен към никоя партия. Но това е процес същностен, процес който има своите дълбоки корени. Защото ако съпоставим онази емиграционна вълна по време на турското робство, с върховните събития на освобождението и настоящата вълна, онази е нищо пред сегашната. Значи, ние можем да се замислим. За да не бягат от Турската империя така, както сега бягат от България, колко е страшно било в България?


Но все пак нещо се случва и там, където се намират хората, за да обърнат поглед насам? Нещо клокочи и те го чувстват, усещат го.


Безспорно! Ние сме всички издънки на Мощният дъб - тази коренова система на Българският Дух. И дали сме в чужбина или сме тук, корените са едни и същи.

Аз самият, когато съм излизал в чужбина - аз не мога да вирея в чужбина, мене ме дърпа, тегли ме тук каквито и да са условията. Тука си ми е хубаво. Аз водя затворен, изолиран живот и не забелязвам какво става. И това ми дава сили много пъти. Сега виждам какво става и то е радващо. Сякаш излизам от вътрешната си опаковка на затвореност.

Тези тенденции, не на спасяването на България, а на спасяването на Духа, е връщането на българите към България.

Защото ние трябва да си кажем Истината, за да изчистим Душите си - нашите и на тези, които са извън България, за да създадем реални условия за една просперираща България. Иначе няма да стане.


Просперираща България основана на Духа?!


Основана на Духа. И точно тази велика тенденция е хваната от големите български предсказатели. Те от години са виждали това, което ще стане. И не им е убягнало. И ние сме свидетели на едно така…: Ако вулканът е изригнал навън, а от Българи изригват вулкани, да - вулкани от население, които тръгват”.

Ами че, великите преселения в Европа - българите са участници в това Велико преселение: още с Атила, с движението към Рим, със създаването на българската държава. Ние сме рожба на Великото преселение на народите - това е България! Така че, обратната тенденция: на българите, които идват тук - те ще дойдат, когато са “захранени от Духа”. Иначе няма да дойдат, вярвайте ми. Иначе и да дойдат, пак ще избягат, ако няма тук духовни хора.

Защото Духът е свързващото звено. А един Дух би създал и добра икономика, и добри отношения и едни истински демократични условия. Защото, онова захранващо звено от 2.5 милиона българи - Боже, мой! - От момента, в който дойдат тука, ми те ще разтурят цялата система. Това е и страха на някои: “Какво ще стане, ако те дойдат?” - Ами ние не можем да ги поемем, то е страшно. Ние нямаме условия - как ще дойдат? - Жилища, пътища, структури. Ние не сме готови за това. Затова, да не влизаме в евтиния патриотизъм: “Колко е хубаво!” - не не е хубаво. Животът няма да стане по-лесен, когато се върнат българите от чужбина.

От една страна ще се вдигне на други нива: Защото ще дойдат съхранените умове на българите от чужбина, които не са депресирани от живота ни тук.

От друга страна, подготвените, които са живели при едни други условия, много по-напред от нашите, за да въведат онази промяна тук. Така, както става след Освобождението от турско робство. - Ей, Богу, на! Тази аналогия витае непрекъснато витае в ума ми.


А, тези, които са тук, “да ги захранят” имено със запазената духовност, която все пак тук е много по-силна?


Именно, именно. Защото там им липсва Дух. Дух там няма...На изток не толкова, но повечето, които са се преселили на запад, страдат от бездуховност.


А, българинът без духовност той...

А, българинът умира без дух. Така че, както и да се опитват да ни рамкират, при нас българите духът е водещ.


Аз съм си извадила доста цитати, за да не сме голословни, именно от българските пророци, от Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно, които свързани с тази тема. Ще ви ги споделям и ще ги коментираме.


Можем ли да кажем с вас, че думите на Слава Севрюкова, които сега ще ви прочета, за годините от 2022 - 2025-та, наистина започват да се прожектират? В момента е ключов момент наистина, в който българите да направят своят избор: Да, няма да е лесно! Тук не е приказка, не е рай. Но те трябва да направят избор за този момент, за който говори Слава Севрюкова. Сега ще го цитирам:


“Предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022-ра до към 2025-та година, всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя - няма да бъде повече земя. Не мислете, че земята, по която ходите ще е все земя. Оцелелите ще са горе по високото. Затова България, преобладаващо планинска страна, по-слабо ще пострада при бедствията.”


Да, това пък са другите, природни вероятно катаклизми, които си вървят, така или иначе, с глобалното затопляне - това е един друг процес. Сега, вече можем да ги разграничим: Ковид и другия катаклизъм.

Вероятно е нещо, което ще бъде, защото в личен разговор със Слава Севрюкова, тя казваше:

“Нещата ще станат по-рано, отколкото предвиждат учените.”


А, учените предвиждат, че до 2050-та година ще има опасност от разтопяване на ледниковите шапки - с глобалното затопляне. Слава Севрюкова казва: “по-раничко”. Вероятно двата фактора на вирусите - не само Ковид, вероятно и други вируси могат да бъдат пуснати от лабораториите, защото това са лабораторни вируси: един експеримент на някои умници - земни умници.

Ние точно с вас правихме едно интервю за Ковида. Преди или когато беше дошла?


Когато беше дошла пандемията.


И аз тогава казах, че когато се развихри тази пандемия “бедните ще станат по-бедни, богатите по-богати.” И вие го пуснахте в Портал 12. И малко след това гледам едно изявление на бившият премиер Бойко Борисов. Той каза по една телевизия: “Някои твърдят, че “бедните щели да станат по-бедни, богатите по-богати”, ама това няма да се случи!” - “Е, случи се!” Тоест, това е факт: От Ковидът народа се чувства по-зле! Никой не просперира от него, освен някои, които развиват съответната търговска дейност със съответната фармацевтика и всички други атрибути: маски и прочие.

Но това вече да го приемем за минало, ние вървим към бъдещето!


Една характерна българска черта, стои изписана върху народното събрание:

“Съединението прави силата.”


Това, което се извършва сега с българите извън България и в България, това е Съединение. Това става!


Съединение в едни разделни времена: виждаме какво се случва и тук в България.


Бяха разделните. Минаха разделните.


Минаха според вас?


Вече са съединителни времена. И аз за това, донякъде се изненадвам вътрешно, че националният ни празник не е “Денят на съединението”, а е “Освобождение…от”. Една друга държава ни освобождава, което не е най-достойното.

Но Съединението ние си го правим. И сега, също ние ще си направим Съединението, независимо от всякакви други въздействия, опекунства, акъли и мнения на другите държави, защото на Балканите една силна България не е желана. Но ако българите се върнат, България е силна. България е страна, която захранва с Духа си света. И от тая гледна точка тоя Дух може да стане и неуправляем. От тая гледна точка нас непрекъснато ни разделят, за да ни омаломощят. И тия стихии също ни разделят, които минаха, за които говорихме.

Но, в крайна сметка излизаме Обединени! Е, това е част от силата, от магическата сила на Българският Дух!


Ето и думите на Слава Севрюкова точно по тези ваши думи, които вие сега споделихте:


“Ще изтекат черните времена. В България нещата ще се променят към добро. Когато с гръм и трясък нахлуе злото и всичко изглежда непоправимо, погубено - ненадейно ще настане обрат. Разпънати на кръст, между изтока и запада, между севера и юга, пред нас се открива един единствен избор - Духовността!”


Точно така! Да


Ето я духовността за която говорим от самото начало.


“...Към него нито запада, нито изтока ще ни спрат, защото Свише сме предопределени да обогатим света. А и в миналото сме го правили.” Предсказанието е дадено в последната година от живота на Слава Севрюкова.


Точно така. Ние сме свидетели на тея събития.


Макар че сега, сякаш удряме дъното чисто политически: разколи, разкрития, корупция. И тук клокочи и се случва. Хората все повече отвращават от всичко, което е около тях и ги заобикаля.


Радващо е че удряме дъното, а не тавана. Защото за някой даже дори това дъно е таван. - Не, не е таван! Има непредсказуема посока на движение. Една от най-характерните черти на българина, като народопсихология, това е неговата непредсказуемост. Значи, един народ от индивидуалисти - всеки е една вселена.

Затова, българин в чужбина не може да не се реализира. Много рядко са хората, които не успяват. Много мощ, много сила, много работоспособност, които при лоши условия в България се изопачават. И не могат да се реализират, но все пак се запазва - Духът оцелява, въпреки всичко.

Така че от тази гледна точка Пътят е прав. Има перспектива. Дъното е един отскок, ама тоя отскок продължава вече години, години - отскачаме като жабчето “на подскоци” да излезем от дъното, за да скочим в “океана на бъдещето”. Да, ние няма да скочим в океана на бъдещето. Да ние няма да скочим, когато имаме яснота, а ние имаме шанса да сме богати на предсказатели, които ни чертаят перспективите. Не се иска много.

Следете, следете внимателно големите прорицатели! Те са ни очертали перспективите. Ама, и не ги изопачавайте!

Защото, спомням си едно предсказание на Слава Севрюкова, което го опорочиха. Тя беше казала: “След 18-та ще дойде жена”.

И аз го чаках да дойде и го оповостявах - грешка! Не трябваше, не трябваше! Излиза на по предните избори една жена и казва (беше руса, не я познавам коя е - нищо не влагам): “Аз съм предсказаната от Слава Севрюкова.”

Аз онемях, като я слушах какво говореше: нито дух, нито нищо, освен едно кичене с предизвикателства. Това вече е опасно. Трябва много да се внимава с това. Това е една бележка към мен самия, когато съм оповестявал предреченото от някои големи светила на българският дух, каквито са нашите предсказатели. Много опасна сфера, може да бъде подменена.


Тоест, трябва да сме много внимателни и ние тук в България, в този период?


Но тя може да бъде подменена в България. Извън България не може да бъде подменена. Тук работят тъмните сили - те имат голяма власт, тук. Извън България тъмните сили са по-малко. Това е много важно, защото Духът е по-силен на българите в чужбина отколкото на българите тук. Това ме е изненадвало! Представял съм книги в други страни, знам какво значи да те посрещнат в чужбина и да те прегърнат и да плачат, особено за тези задаващи се изпитания, за които говорим сега. Тук това не се случва. Ние сме твърде дълбоко в котела. Вазов какво казва в “Под игото”: “Ние сме в Геената огнена - чревото адово” - връщам...освобождението ни от турско робство, движението ни сега - паралелите:


Ние вървим от освобождение към освобождение чрез съединение.


Преди това съединение трябва да има единение. Има разлика. Първо единение - тоест, да разберем: “Кои сме? На къде вървим? Какъв е пътят? - Да изчистим миналото” и тогава: “Да се съединим в името на тази Велика кауза.” - Това е много важно!

Другото е манипулация и спекулиране с предсказанията на пророците и изкривявания - неща, които се правят в публичното пространство. Да, с пророците, с техните предсказания се спекулира.


Казахте “силен Дух” на хората - българи в чужбина. Дали пък това не е силна жажда към духовността? Защото връщайки се тук, те много пъти са споделяли, че тук намират имено тази духовност, която им е липсвала - сред хора, сред места, сред природата, сред всичко, което е напоено на тази земя.


Много стар народ, с много стари корени. Действително има една цикличност в човешкото, националното и глобалното развитие. Има повтаряне на събития, на случки, когато този цикъл сработи.

Ако погледнем, ние българите идваме от една много стара земя. Последните, все по-утвърдени виждания казват: “Някъде от областта на шумерите”. Или казват: “ние сме с иракски корени” - така наречените прабългари. Много стара култура, един от най-старите народи, до които са се докосвали и анунаките - ако се върнем назад в Шумерия. Онези същества от Космоса, които идват и дават една “закваска” на шумерските народи - контактът между земя и извънземие: друг вид съединение.

Правя друг вид аналог, който е оплодотворяващ процес. Така че с тази земна-извънземна закваска, от която тръгваме и ние, тя има и своите корени още по-назад към Атлантида. Това са моите изследвания по пътя на регресиите. Българската следа от Атлантида, което лично мене ме вълнува много. И е хубаво да си знаем някои мистерии от нашето минало. Да, ние знаем историята, но знаем ли достатъчно Мистерията? И можем ли да навлезем в нея? И какви послания носят митовете, легендите, всичко онова, което е оцеляло под формата на Мистерия.


А, можем ли да ги съхраним в това време и да ги използваме именно в този важен момент, защото Слава Севрюкова казва нещо много важно, с което ще преминем и към следващите наши пророци, за да споменем и те какво казват.

Тя казва: “Не всъщност икономиката, колкото духовността, ще спаси България.” Това означава ли, че ние българите, в тези години, които сме тук - имаме пък друга важна задача? Да съхраним тази духовност, да съхраним тая древност, това познание - да не бъде то изкривено, да не бъде подменено. Защото ние наистина сме изправени и пред това.


Във въпросът се крие отговора. Вие го казахте. Точно така е. Точно така е.

Бих казал: “да” и толкова. То е ясно!


И какво следва да инициираме като дела? Като думи, като четене, като семинари, като лекции - това е ясно. Какво трябва да инициираме? Да се организираме в малки общности? Да се обърнем към, примерно - екоземеделие? Да търсим и да предаваме това древно познание, като знания, не като лекции просто, а като Учение, като учене.


Чудесно! Чудесно е това!


Кои са тези неща, които трябва да правим?...


Чудесно е това, че го казвате, защото очертавате едни перспективи! Някой трябва и да ги очертае. Това е действително така: движението, промяната, работата, при новата ситуация, в която сме - това са спасителните ходове безспорно, безспорно.

Ние сега говорим за екоземеделие, ми то такова е било българското земеделие от край време. Замърсяването дойде в последно време - в годините на огромен икономически възход и отровите, които се разляха в земята и в душите на хората. Така че, както земеделието се нуждае от прочистване, така и душите, много са замърсени. Еко-духовността, някой да говори за нея? Защото и духовността се позамърси.


Така е наистина.


Аз съм убеден и едно вътрешно усещане ми подсказва, че българският дух има тази сила, че всеки сам за себе си ще усети как да работи на “своята нива”? Вазов го е казал: “Богати с парите, бедни - с ума, шивачът - с иглата…”

Нещата се подреждат при нас, ние нямаме нужда от толкова структуриране на бъдещето. “Оставете ни българите да работим, дори сами, дори без инструкции от горе.” - ние сме се справяли, пак ще се справим! Е, ще се съобразим с инструктажа на Европата. Връщам се към Бай Ганьо - обичам да асоциирам: Бай Ганьо първо тръгва да опознае Европа след Освобождението, а после се връща да прави избори. Виждате каква аналогия със сегашното време? - “Че ние отидохме, видяхме каква е Европа, сега елате да направим избора си!” - И този избор да е добър за България, а от там и за света. Когато България е добре и света е добре. Разбута ли се България...България е чувствителна зона, както е далечният Изток. И тук точно Слава Севрюкова казваше: “Следете Далечният Изток. Целият свят зависи от него.” - Да, но следете и България. И от тук зависят много неща.

И затова ни опаковат и държат в тая...бутилката на Духа да - има една тапа отгоре - как звучи “тапа върху бутилката” - правете каквато искате асоциация. Сега в момента тапата я няма. Духът тръгва.

“Българският Дух” е неудържим, когато тръгне. Тук той може да направи промени, огромни. Убеден съм в това! Само здравата мисъл и Духа да не отстъпва, вътрешното чувство - интуицията, защото говорим за познание по пътя на развитието.

Има ли по-добро познание от интуитивното познание?


Абсолютно, не!


Няма.Да, защото то отваря вратите, които са затворени пред класическата наука, с нейните възможности. От там нататък се отварят други светове. И те са много вълнуващи. Не говоря само за контролираният сън, наречен “регресия или прогресия”, макар че и там има много информация, която също променя.


Хора, които са провели регресия ми споделят: “Аз вече не съм същият. Аз видях себе си” - Ами, ние виждаме част от себе си, ние виждаме част от света, ние виждаме част от България. Ами другите светове, които са край нас?

Ами света, който е Дълбоко вътре в нас и ни доизгражда?

Мисля си, че тоя тип духовно развитие също поставя един стабилен постамент за бъдещите водачи на България. Дали ще дойдат отвън или от тук - все едно?

Важно е да има Дух!


Защото след Освобождението - пак да се върна на тая тема - нашите водачи идват извън България: Стамболов е бил там, Ботев - загина героично, но и той дойде. Да не говорим за останалите - Стоян Заимов и кои ли не други революционери, които…


Берон, Раковски…


Да, които повеждат - говоря за оцелелите, които повеждат България. Така и тук ще стане нещо такова. Ще се образува отново онази амалгама от българи в България и българи извън България.


Казахте, че рамкирам, това което би следвало да правят българите. Може би съм повлияна от едно от пророчествата, които дава вече Преподобна Стойна. Това също ми е повлияло да ви подам някакви рамки. Нека да го споделя:

“Но, България ще опустее от към народ. Младите ще избегнат, старите ще измрат. Който остане тук няма да знае какво да прави със земята и ще я зареже неосветена от труд.” - това го наблюдавахме около 90-та година някъде. - Самите люде първо ще подивеят, а ако един друг не се избият - не сме се избили


Няма и да се избием.


...ще се един друг намразят.” Това сякаш го направихме.


Ни сме царе на това, да - поради силната индивидуалност, да. Много пъти неразбиране на другия, точно поради тая индивидуалност, да.


“България ще лети все по-надоле и по-надоле, като на празен геран ведрото, докато не удари дъното и не остави надежда на никой жадуващ. Тогава онези, които са били прокудени по чужди земи, ще се върнат чрез внуци и правнуци. Те, затуй някога са били от Бога изпратени и надалеч от тук, за да бъдат опазени - защитени и съхранени за новото време. Ще се върнат и ще направят от България Храм с Древна позлата и нови икони. И това: няма да има градове, а само села и чифлици. И децата ще са повече от звездите!”


Два акцента тук: макар вие леко да загатнахте тази тема.

От какво трябваше да бъдат опазен българите в чужбина? Какво трябваше те да съхранят? И кое е това новото - новият тип живот? - Тя говори за села, за чифлици, липса на градове...

Слава Севрюкова казва: “Летя и тук там виждам земя.”


Да, има аналози, сякаш тези прорицатели са се договорили помежду си, при това полу-грамотни хора, с много нисък ценз на образование. Те не познават другия какво е казал. Странно как се повтарят.


Ето Слава Севрюкова:

“България силно ще оредее, но онези, които останат тук все ще се зоват българи.” - Ми, май и на това сме свидетели. Така че, какво опазиха българите в чужбина?


Застрашени от дивия материализъм, който властва там, където са, мисля че те, пак опазиха коренче от българския Дух. И това коренче, ако ги върне, ще ги върне. Може и да останат там и да оплождат онези народи или да се изгубят и притопят сред тях и да престанат да бъдат българи, но да останат човеци. Така че, Духът може би донякъде опазиха!


Чистият дух. Този, жадувания…


Съхраненият дух, който един емигрант го носи в много по-висша степен в себе си, отколкото ние, които сме тук - истинският патриотизъм! Защото в България патриотизма го опорочиха. И тая свята дума и тя беше опорочена. Не коментирам конкретни проявители на това неприятно явление.

Те, в чужбина контактуват помежду си. Това е много важно Това ме е впечатлявало при моите не много пътувания в чужбина. Българските общности се събират и комуникирайки те приемат много живо това, което става в България и го чувстват много по-болезнено от нас.

И затова ето миналата година, дойдоха българите на центъра на София и протестираха. Ми, те започнаха чрез това съединение към Майката Родина да я променят. Ние коментираме и тяхната промяна, защото тя ще дойде. Казвам “ще”, още не едошла, но “ще дойде”.


А, как ние се съхраняваме тук? Поне на мене ми дават упование тези предсказания и това, че знам, че има Едно огромно Ядро от български цвят, който е и ум и мисъл, и чувства, който более за страната.

И който една част от него ще я промени, като се върне тука…, ако реши - негов избор!


Няма как да не включим и дядо Влайчо с неговите изключително точни предсказания, които сякаш са писани за точно тези дни, години.

“В цял свят плодородието ще бъде оскъдно, поради воюващи или поради голямото нарастване на земните жители и неправилното разпределение на благата. Ще има оскъдица, недоимък от първа необходимост” - Ние все още не сме го усетили, но на много места в света - реално глад има много сериозен. - Скъпотията ще върви напред и бързо парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има.” - нещо, което наблюдаваме днес.


И хубав израз: “Незадоволството” - много красив израз!


Думи, които сякаш са изчезнали тук от нашият речник, а те по изключителен точен начин описват: не “недоволство” , а “незадоволството”


Което променя. Всъщност това е променящото. Неудовлетвореността, работата за нещо различно, нещо по-добро.

Защото застоят винаги се кичи с успехи. Нищо не носи лаврите на успеха, както застоят - това е много страшно. Докато обратно - промяната, винаги се гледа на нея със страх. Ама от край време. Пак да се върнем при ония чичовци по време на турското робство, които си гледат дюкянчето, гледат си “Ганковото кафене” и бистрят политиката там и чакат някой да ни освободи, нали? - Великата Сила! - “Восточный въпрос”... Неща, не са чак толкова в наше време, както са били в “ония блаженни години на възхода ни по време на Великата Османска Империя”.- Не са! Има промяна, но не е тая, която ни се иска. А, може би не сме работили достатъчно, за да я направим? И точно тук са и двете крила - въпросът, който поставяте:

Как да променим? - Двете крила, които от край време са занимавали първите дейци на националноосвободителното ни движение: Любен Каравелов, Христо Ботев.

Л. Каравелов: “Дайте първо да просветим българина.” - да вдигнем Духа пък после…

И неукротимият Ботев: “Вдигаме пушката и тръгваме, пък каквото сабя покаже.”

Тези неща върлуват и сега дори - цикълът се повтаря.


Какво да направим? Аз съм привърженик повече на Любен Каравелов - на идеята, не на Любен Каравелов: “Да работим върху Духа”.

Да следим, да четем, да се оБОГатяваме, да изграждаме островчета на тоя Дух, които нататък могат да ни съберат и обединят. Един духовно силен народ, него никой не може да го манипулира…,никой. Липсата на знание - основата за спекулации и манипулации.


Стоян Михайловски е написал химна: “Върви народе възродени”, а в своите философско-религиозни размишления, както той ги нарича, то много ясно там пише, че:

“Освобождението няма нищо общо със свободата. И свободен може да бъде само онзи, който е стъпил на духовността и нравствеността.

Истинската революция, тя идва постепенно във времето, в едно истинско душевно израстване.”


Аз защо ви говоря за Единението и Съединението

Защото това е Великото Освобождение. Ние няма да се освободим без съединение и без единение, защото и сега не сме свободни, без да сме се събрали всички заедно. Разпокъсани не значи свобода.


След тези силни думи, да се върнем към Дядо Влайчо. Добре е те да ни дават фокус върху темата и все пак да виждаме, че всичко, което те са казали, реално то се случва:


“Ще дойде време, когато ще стават все по-отровни - те растат в земята и близо до нея. Плодовете, за разлика от тях ще са високо и приемат повече Слънце. Тук е и причината зеленчуците да бъдат по-замърсени.”


А може би ние сме точно в този критичен момент, когато това се реализира в пълна степен и сме изправени на прага на това, Европа да угоди на две - ще легализира и позволи ГМО - отглеждането на пшеница, царевица, което потвърждава. Тоест, храната наистина - зеленчуците и хляба ще станат наистина отровен, което е още един сигнал.


За мене това са две тенденции:

Едната тенденция е съхраняването на човечеството, като телесна материя и като дух. Втората е вече: другата тенденция, за която говори и Ванга: “хората киборги - тоест между човека и робота едно единение”. Нние сме полу-хора, полу-роботи, точно ГМО- то почва да ни прави “роботи” - телефоните, които ни облъчват, почват да ни правят роботи. Точно масмедиите, които ни промиват мозъците”, ни превръщат във все по-предсказуемите хора, тоест - роботи. Така че тия две тенденции ще воюват и за вбъдеще.

Може и да се мине и през това.

Това е един футуристичен въпрос, тоя който поставихте: за бъдещето на човечеството.

В крайна сметка, моята любима Слава Севрюкова казва, че:

“Ще победи духовният човек”. Той ще се наложи. Тоест, тоя тип “ГМО-та, машинни цивилизации, колонизирания на космоса” ще стигнат до някъде и ще спрат. Човечеството ще дойде време да се върне към духовното в себе си.


И в тази връзка, какво казва Дядо Влайчо, абсолютно точно към вашите думи:

“Вие няма да повярвате, но ще дойде време, когато мъжете ще носят обеци и ще си слагат забрадки и ленти на косите…”


И по-лошо.


“...Те ще започнат да приличат на жени, а жените на мъже. Светът ще се побърка, но няма как и това ще трябва да се изживее. Затуй ви казвам: Ако е потребно да се мине през а-да, вие продължавайте да вървите без ни за миг да спирате, нито да се обръщате назад. Няма как и през това трябва да се мине.”


Вижте как очертава жалоните на бъдещето - много ясно! Много ясно го казва. И този тип изкушения, за които говори той, са част от “Първоначалния грях на Великата змия” - Сатана и прочие, която чрез свобода ни дава възможност: мъжа да сложи обеци, да носи поличка, пък да смени и пола си, па да продължи нататък и да се чувства велик, ако това го парви велик.

Значи, аз провеждайки регресия съм срещал и с травестити и с хора, които имат обратни, така - защото те се интересуват - човешкият Дух работи при всички: “какво, защо, как го направих, какво се случи с мене?”


Какво откривате там?


Една огромна тема, за която трябва едно предаване да се направи, защото няма да го изчерпя, ще излезем от сегашната тема.


Само маркиране.



image

Това, което става е, че науката в своя възход - една огромна сила! Но тази наука е като един необязден див кон, когато “може да разкъса ездача и да го смачка” - нещо такова става чрез тези експерименти, които се правят: смяна пола, травестити - модерно, изкусително, но колко промени унищожителни вътре във физиологията на човека, в неврологията на човека. Как съкращава”всичко това живота в името на една “кауза”.


А душата?


Да не говорим и за душага. Това е една тема бездна. Съкрушителна тема - трябва едно предаване да има и за това някога.


Добре, нека не се отклоняваме. Вие казвате, че вашата любима Слава Севрюкова казва, че: “Духовността и духовните хора ще победят.”


Те ще спасят света.


Ще спасят света. Тук да включим и Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно, който казва:


“Става втори Йерусалим. Няма да ходите да проповядвате Моето Учение. Те сами ще дойдат да ви търсят, защото в света ще настъпи Духовен глад. По етера ще предават Моето Учение. Вие ще имате много, много работа един ден - голям глад ще има за Словото. За един лист ще има спорове, кой да го има? Затова, пазете всичко добре!”


Много ми е трудно да го коментирам, защото е казано толкова ясно и отчетливо, че...каквото и да кажем, ще бъде като една притерка, не винаги удачна към Великият Посветен Учител. Така че, просто го приемам от душа. Така е.


Добре, нека го цитирам - още един цитат тогава, за да видим какво казва Учителя по темата. Той е категоричен, че българският народ носи култура, за която никой не подозира.


И ние не подозираме дори.


Той казва “никой” - би трябвало и ние да не подозираме, дори.


“Всички народи ще черпят от тази култура. Тя ще бъде култура на братството, равенството и свободата.”

“България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник за целият свят.”


Ми, то не е спирало това, открай време. Така е било. Така е било, но нека това да не ни величае, защото сме свидетели, както на светлата страна на силата, така и на тъмната. Те вървят ръка за ръка. Колкото повече даваме връх на Духа, толкова и другата страна и тя расте. И това е част от някаква схема за човека - вътре в човешкото развитие.


Но, ако трябва да включим българите от чужбина, как това ще се случи тук с едно “избухване”? С присаждане ли отвън?


Няма да е присаждане. По-скоро с измитане - така го чувствам аз. Не, по толкова благовиден начин. За да настъпи промяна, пак го повтарям, първо трябва да видим миналото. Трябва да го изчистим. Да разберем: “Накъде ще продължим?” и чак тогава.

Защото аз съм говорил с българи от чужбина, които са споделяли и са ми казвали: “Когато дойдем тук ще въведем нов ред.”

Да, те го мислят. Някой умове на българските групи в чужбина замислят промяната в България. Това ме възхищава. Ще въведат ред - то не е малко, да въведат ред. Ще възстановят институциите - това никак не е малко. Ами ние от това страдаме. И тогава, това което и Слава Севрюкова казва: “И ще се потърси отговорност.”

Да, без да се потърси отговорност няма промяна. Ние сме много чувствителни българите на тая тема. Изключително! И имаме основание да бъдем такива.


Няма как да не споменем и думите на Ванга, която най-скоро е оставила своите предсказания. И все още пазим нейният образ жив, думите...Има много записи с нея. Тя казва по темата:

“Защо позволявате на децата си да напускат България? Тя им е Майка, тя им е Баща. Хубава, лоша - всичко е тя, от Бога им е дадена. Какво си мислят, че ще намерят навън? Ще ходят, ще ходят и пак тука ще се върнат.”


Еми, това става.То това се сбъдва, но не всички ще се върнат. Само, които са готови за това. Не всички са готови да се върнат и не всички от нас сме готови да ги посрещнем.


Това между другото е много ключов момент.


Много важен, много важен! Защото сме свидетели и на съпротивата срещу връщането на българите от чужбина в България. Нека да си го кажем. Това е очебиен факт, защото това ще наруши “рахатлъка” на много устойчиво възвеличаващите се с огромните си успехи, които трябва да бъдат някъде където им е мястото.


В тази връзка, да ви споделя нещо, което наблюдавам, т.к. с мен се свързват много, наистина много хора, които искат да се завърнат от чужбина. Българи, които пък живеят в големите градове искат да се преселят на село. Нали, явно хората усещат, че малките населени места, това да имат земя, да имат вода, да отглеждат храната си, е много важен момент. И има хора, които вече наистина се събуждат и предприемат реални действия. Но, всички останали до момента, тоест, колкото и да си говорим, че селата са обезлюдени, че как нищо нищо не се случва, че как искаме те да се възродят - всъщност на статуквото много му харесва да е така. Защото, в един момент, когато в едно село и ние имаме примери - реални с хора, които вече се завърнаха и отиват в едно село и започват да го възраждат, те започват да имат искания: сметоизвозване...Те обаче имат еродиция. Не са като бабите - те си знаят правата.


Точно така. Точно така.


Отиват в общината, знаят чл., еди кой си параграф, по който могат да изискват. И когато в едно село станат четири, пет, шест млади семейства, те принуждават статуквото да предприема действия - да работи. И това не се харесва, реално.


И вижте поредният аналог, който ще си позволя да направя, отново с падането на България под турско владичество. След този погромен акт голяма част от българите отиват в планинските селища. изселват се от големите градове, т.к. натискът е много голям: “Променете вярата, за да оцелеете.”

Това е изселничество вътре в границите на България се съхраняват общности запазващи Духа. И те къде отиват? В най-различни кътчета, но една част в подбалканските и балкански малки селца, които после прерастват в градчета и запазват българският Дух и от там идва националноосвободителното ни движение.

Второ:съхраняват икономиката, занаятите, които са в основата на оцеляването. Връщам - ако правим аналогия между онази епоха и сегашната, сега сме с разтурена основа. Земеделието е срутено. Селото е ядрото на всяка една държава.


Тук ще ви апострофират, че не било срутено земеделието, че има много големи земеделци.


Да идат на пазара и да видят какво се продава: Гърция, Македония и къде ли не ...Турция....


Всъщност, модела на земеделието в България срути и обезлюди селата, защото там се превърнаха в едни огромни феодални стопанства, които изсмукват жизнените сокове.

Това, което на мен ми прави впечатление, че сега, младите хора, завръщайки се на село, те се опитват да направят това именно, което са правили - този аналог, който вие направихте с хората попаднали под турско робство, изнасяйки се в тези райони. Младите хора се опитват и да научат занаят, и да гледат земята чисто, така както са го правили нашите баби и дядовци по времето, преди социалистическия режим, с природни методи, със създаването на една истинска общност. Не, общност създадена от някое ръководство.


И “хайде, да видим, къде е заровено кучето?” - вие казахте: комунистическия режим, който отне на хората собствеността, земята, много права и ги обезличи, и ги направи аморфна маса, за да тръгнат след промяната да се спасяват навън - до такава степен, безнадеждни.

Ами, аз си спомням един впечатляващ епизод, от моя прадядо, който е бил кмет на село - земеделец, по времето на Александър Стамболийски - Деветоюнският преврат. И тай казва: “Чухме по радиото, че са свалили Стамболийски. Ние 7 души (забележете 23-та година, 9-ти юни) нарамихме пушките и излязохме в гората.” - Боже, Мой! Какъв е този свободен народ?- да грабне пушките - Я, сега, вземете пушките и ако не сте съгласни? Къде ви са пушките? - Ау, докъде стигаме? В какво се превърна българският народ? Не казвам, че ние сега ако сме въоръжени сме по-страшни, защото няма тука... много неща, които липсват и сме много манипулативни. Но, онзи свободен народ, който има земя има право на избор, та има дори и оръжие, за да се противопостави. Такъв народ трудно се управлява. Ние сме сега един “омачкан” народ. Ама много яко центрофугиране и затова е горещата ми надежда за българите отвън - да върнат част от свободата, която ни е отнета вътре. И от която те избягаха - от псевдо-свободата и я съхраниха в себе си. Идвайки в България, те ще ни спасят!


И на финалът на нашият разговор да цитираме Ванга и вашата любима Слава Севрюкова за това, че каквото и да вътрешната ни мощ, като народ и код е голяма.


Ето какво казва Ванга:

“Българите са сред духовните водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Българите са силни и ще оцелеят при каквито и обстоятелства да ги поставят. Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари, откъдето са минали, държава са оставили и бял град.”


Слава Севрюкова:

Българското племе никога, ама никога не ще бъде заличено от лицето на земята. Други народи, както ми се разкрива, ще изчезнат, ние - не. Помнете: Никога! Събудената мощ на Духа на българина е голяма. Родината ни ще се превърне в “Райска Градина”. Тези, които сега я напуснат, един ден горчиво ще съжаляват.”


И дойде този ден! Явно, за да бъде ден на равносметка и на промяна.

Аз ви благодаря, че така прекрасно сте събрали тези пророчества на великите българи, които всъщност владеят и управляват Духа и чрез този Дух ни помагат да се самосъхраним и да оцелеем.

Да, ние ще оцелеем. Въпросът е: Как да го направим по-безболезнено, по-мъдро?

Защото Слава Севрюкова държеше на мъдростта, най-вече на мъдростта.

Имаме ли тази готовност? - Имаме я. Имаме я. Настъпват промените

Събужда се Духа на българина!


Почувствайте вътре в себе си. Почувствайте това, което ви казва Душата. Не гледайте толкова телевизия. Могат да ви подведат. Не отваряйте толкова вестници - ще ви манипулират. Търсете! Търсете въгленчето, което е вътре във вас - дълбокото, изконното, което е дошло от баба и дядо, които са били по-свободни хора от нас. Убеден съм в това! И нека да не прекланяме глава пред това, което става - манипулатори много. Явиха се прорицатели, които подправяха дядо Влайчо, явиха се последователи на Слава, които казваха: “Аз съм пророчицата - Слава ми казва...” - Не! Те са толкова автентични, че никой не може да подражава на тях.


За това, за мен, това е една хубава повеля за самосъхранение чрез мъдрост и единение на силния, вечен български Дух. Това ще ни спаси!


И ако ви върна в началото на нашият разговор към вашето наричане за 2019-та:

“Българи от цял свят събирайте се към нас.”

Кое е сегашното наричане, което ще направим:


Ами, вероятно ще бъде това:


“Българи от цял свят, не забравяйте, че сте българи. И България разчита на вас. Нужни сте ни!”


Благодаря ви!

Благодаря и аз!






Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14931967
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава