Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2021 13:25 - Испанското правителство обявява временни данъчни съкращения, за да облекчи потребителите след рекордни цени на електроенергията
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2021 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Испанското правителство обявява временни данъчни съкращения, за да облекчи потребителите след рекордни цени на електроенергията

 ОТ ТАЙЛЪР ДЪРДЪН СРЯДА, 15 СЕПТЕМВРИ 2021 Г. - 02:45 Ч

Воденото от социалистите испанско правителство обяви временни намаления на данъците върху цените на електроенергията в опит да намали разходите за електроенергия в домакинствата, които се повишиха това лято и предизвикаха възмущение сред работещите бедни, според  FT . 

Педро Санчес, испанският премиер, се обърна към нацията в понеделник вечерта, за да сведе до минимум политическите щети от  хиперинфлационното покачване на цените на електроенергията . Той каза, че данъците върху електроенергията ще бъдат значително намалени, а енергийните компании ще бъдат обложени с данък върху техните „извънредни печалби“ и „пренасочени към потребителите“.

image

Препоръчителни видеоклипове       Wall Street Bounces, After Selloff Fed Boosts Liquidity             Възпроизвеждане на видеоimage               image  

Wall Street Bounces, After Selloff Fed Boosts Liquidity NOW PLAYING

image  

SoftBank Said to Plan $14 Billion Sale of Alibaba Shares

image

  China’s Companies Have Worst Quarter on Record, Beige Book Says

image  

U.S.-Saudi Oil Alliance Under Consideration, Brouillette Says

image  

ETF Volumes Surge in Current Market Environment

image

  Investors Have Given Up on a V-Shaped Recovery, BNY"s Young Cautions  

„Ние поехме твърд ангажимент всички граждани да плащат същата сметка за електроенергия [тази година], както през 2018 г.“, каза Санчес и добави, че високите печалби на енергийните компании „не са приемливи“.

Спешните мерки биха намалили държавните приходи за 2021 г. с около 1,4 милиарда евро, каза той, а 650 милиона евро ще бъдат взети от печалбите на енергийните компании и използвани за подпомагане на домакинствата. Очаква се новият пакет да бъде одобрен във вторник. 

Експоненциалното покачване на цените на електроенергията на Испания на едро не показва признаци на намаляване. Цените скочиха във вторник до друг рекорден връх от 172.78 за мегаватчас. От началото на лятото цените се повишиха с над 200%. 

image

Едно от основните притеснения е цената на електроенергията, която се покачва, тъй като летният сезон намалява и  зимата предстои  се превърна в един от най -горещите политически въпроси. Санчес действа за облекчаване на потребителите, тъй като рекордно високите цени на електроенергията изяждат техните заплати. 

Ангел Талавера, ръководител на европейската икономика в Оксфорд Икономикс, заяви пред FT, че „хората усещат затруднения в личните си финанси, но това не е испански проблем; това е европейски, ако не и световен проблем“. 

"Въпросът е, че поради различния начин на функциониране на испанския пазар, голяма част от света все още не го е забелязал, но рано или късно подобна тенденция ще се случи и в други страни", каза Талавера. 

Някои от факторите зад нарастващите цени на електроенергия и газ могат да бъдат посочени от няколко фактора, включително увеличеното търсене на газ от Китай, по -високите цени на въглерода и  намаленото предлагане от Русия . 

Освен Испания, Германия, Обединеното кралство, Холандия и Холандия също са видели експлозивни цени на природния газ, които са причинили скок на цените на електроенергията. Това създава политически натиск върху европейските правителства и председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард да се справят с цените. 

Харесва ни или не и Европа не иска да си признае, скоро те ще се лигавят от евтин руски газ по  газопровода „Северен поток“  като начин за ограничаване на растящите цени на газ и електроенергия. Политиците ще направят всичко, за да бъдат преизбрани, дори ако това означава да отнеме газта на Путин. 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743675
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031