Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2021 08:23 - Срещи с нов тип енергии
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

          Лечителят Васил Канисков откри церове за склероза и хепатит

Феноменът прилага 1000 родни билки, твърди че се разболяваме се, когато сме далеч от природата



Васил Канисков започва активно да изучава, описва и практикува професията, свързана с българската народна медицина и лечителското изкуство, през 1989 г. Написал е книгите „Духовното лечение и българите“, „Болестите на дихателната система и тяхното лечение“, „Билките в България, Европа, по света и тяхното използване“ и др. Последната му книга „Фитотерапия на онкологичните заболявания“ е преведена на френски език. Основните източници, от които черпи своите познания, са народната медицина, трудовете на Петър Димков и Божественото знание на Учителя Петър Дънов. Семеен е с 5 деца, едно от които – осиновено, билкарят твърди, че чрез методите на народната медицина е открил лечение за атеросклероза, хепатит С и В.

„Заболяванията идват, когато се наруши вярата, когато се загуби чувството за справедливост, когато имунната система отслабне, когато човекът се предаде и тръгне през просото. Тогава отвътре навън започват сривовете, предизвикани от дисбаланса във вътрешната кутия на имунната система - вярата в себе си, вярата в Бога”, казва билкарят Васил Канисков. За да сме здрави и да не се разболяваме от рак той съветва да изключим от менюто си месото, белият хляб, тестените изделия, захарта, кремчета и нишестета и газираното. Казва още, че можем да променим структурата на всяка храна с молитва. Затова е важно преди хранене да се молим, както и когато пием вода, защото водата е жива и има памет.

Лечителят се среща с рака, когато е 14-годишен. Баба му постъпва в болница. Месец по-късно я изписват като безнадежден случай. Той е в пролетна ваканция и се прибира на село, решен да й помогне с народната медицина. И успява! Благодарение на своя внук възрастната жена доживява до 86 г. Сега Канисков диагностицира чрез преглед на очния орис и „слушане“ на пулса. Решил е здравословните проблеми на стотици, не чрез чудеса и мистика, а с наблюдение и изследване на билките. Ако в закона за лечебните растения са описани 640 вида билки, то той работи с над 1000.

„Ние не сме създадени, за да боледуваме“, обяснява той и съветва да приемаме болестите като гости, да ги черпим добре, с необходимите билки и да ги оставим да си заминат. „Болестите, които ни нападат в днешно време, изпреварват съвременното знание за борбата с тях. Те са предизвикани от нас, от начина ни на живот и от отдалечаването ни от природата. Учените добре знаят, че технологиите изпреварват науката. Те не го казват никъде, но това някак си за тях е голяма опасност. Когато трябваше да се развива човека и беше дошло време да се развие телепатията се измислиха радиото и телевизията. Когато трябва да се развие шесто сетивно чувство навлязоха новите технологии – смартфони, роботи, дронове. И се отне възможността да се развият сетивните способности на физическото тяло у човека. За радост хората започнаха да си отварят очите и дори много лекари вече признават, но неофициално, че всички тези сокове и нектари в пластмасови бутилки са причина за стерилитет сред жените.

В света има две народни медицини – българската и китайската, казва билкарят и обяснява, че нашата е в синхрон с народния ни календар, който е започнал да се образува преди хиляди години и е най-точен. „Още тогава са се зародили традициите и обичаите ни. Те са свързани с благополучието и здравето ни и ако има някакво отклонение, веднага идват на помощ билките. 600 г. пр.Хр. календарът ни е приет от японците и те го признават, въпреки че това е забравено във времето.“

Българската народна медицина и нашия народен календар са едно цяло. Неслучайно ръченицата ни е в такт 7/8, какъвто е и ритъмът на слънцето. Това древно божествено познание е закодирано и в нашите шевици, неслучайно казват, че българската шевица може да лекува. В нея е вложен ритъмът на Вселената, добавя лечителят и ни припомня за Орфей, който е дошъл по българските земи, свалил седемте небесни сфери и с музиката си лекувал животни и хора. „Най-големите медици са с тракийски произход, да не говорим за богомилите, които също са били прекрасни лечители. Те са единствените в света, които изнасят медицината сред народа, дотогава тя е само за висшата класа. Знаете ли, че още XI в. на български език е записано как се лекува раково заболяване.“

Лечителят е убеден, че на всички нас ни предстоят срещи с нов тип енергии и необходимостта от нови познания е неизбежна. Това е и причината на вратата да чука нов тип медицина, която той нарича духовна.

Научната медицина познава всяко кътче, орган или система от човешкото тяло, но може би поради своята висока научност е изключила категориите душа и дух, а те са единни с тялото, така както са единни любовта, силата и истината.“ А на въпроса кое пробужда душата, той отвръща: „Любовта на първо място, след това мъдростта, след това истината. Но любовта е първа. Не секса, казах любовта. Това е най-висшата вибрация. Тя разпуква човешката душа и в колкото и тежки условия да сме поставени, ще видим, че само с вибрацията на любовта можем да излезем. Нищо друго. Това е вторият център който е внесен. Първия център е бил центърът за самосъхранение, който ни е изродил в тази ненавист и оцеляване. Вторият център е на любовта, който е внесен в човешкия живот, в човешката душа. Той е този, който ще спаси света”.



Драгомира ИВАНОВА/http://www.nabore.bg/statia/


Тагове:   медицина,   билки,   вканисков,


Гласувай:
12



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14905261
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава