Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2010 20:23 - Духът на Рейки
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3530 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 18.03.2010 08:34


                                За Рейки
Има много хора, здрави или болни, стресирани, които не знаят или не могат да разберат как една енергия може да лекува. За всички нас реших да започна представянето на книгата "Духът на Рейки", издадена от трима световно известни рейки-мастери, за да може всеки,който се интересува,да се докосне до тази прекрасна лечебна и духовна дисциплина, практикувана от милиони хора  по света.
С благодарност и любов към Микао Усуи, възстановил за всички  този метод за лечение и самолечение.

ВЪВЕДЕНИЕ

Франк Арджава Петер

"Никой човек не е остров" е казал прочутият поет от XVI век Джон Дон. Четиристотин години по-късно тази ис­тина продължава да е все така вярна, както преди. С всеки ден нашият свят продължава да става все по-малък. Интернет, проблемите с околната среда, политиката и междуна­родната търговия сближават различните култури в този уди­вителен свят. Тенденцията на XXI век е: "Да го направим за­едно".

Един човек, едно село, един град, дори една страна ве­че не могат да живеят абсолютно самостоятелно. Конкурен­цията - желанието да бъдеш пръв, да бъдеш най-добрият, най-изявеният - вече е остаряла като "ценност". Това жела­ние може да е било полезно в миналото. Идеята за еволюци­ята описва процес, който протича от зависимост към незави­симост, достигайки накрая до взаимозависимостта. Зависи­мостта не е изцяло отрицателно понятие. Тя показва способ­ността да обичаш, да бъдеш отворен за другите, да приемаш и оценяваш достойнството на другия, да видиш собствените си недостатъци и да осъзнаеш, че не си сам. Зависимостта е първата крачка към любовта.

Но ако не притежаваме желание да постигнем успех със собствени сили, да стоим твърдо на собствените си кра­ка и да живеем собствения си живот, вероятността за разви­тие е минимална. Това важи на индивидуално, културно и международно ниво. Един независим човек, една независима общност, са привлекателна проява на голяма сила и чиста мощ - сила, която не може да бъде пренебрегната. През пос­ледните няколко десетилетия западният свят бе повлиян значително от силата на позитивното мислене и от идеята, че самите ние създаваме собствената си реалност. Независи­мостта обаче не е крайната цел.

Следващата стъпка - взаимната зависимост - съдържа в себе си идеята за общуване между отделните хора и народи, както и факторите, които влияят върху околната среда на нашата прекрасна планета. Перфектната аналогия за състоя­нието на взаимозависимост е принципът на светлината. Една и съща светлина свети във всеки от нас. Тя осветява пътя на всяко същество, независимо дали притежава разум или не, независимо какъв е неговият път. Трябва просто да погледнем природата, за да видим как се проявява удиви­телното взаимодействие на нейните сили. Накъдето и да обърнем поглед, откриваме единството на всички неща. До­ри и в системата на рейки силата, любовта и светлината об­разуват едно цяло. Само единството на енергиите превръща живота в нещо, което си струва да се живее.

В живота има една основна истина, основана на тези три понятия, въпреки че съществува далеч отвъд тях. Същ­ност на основната истина се проявява в идеята, че нищо не може да бъде направено, ако божественото не го е пожелало. Индийският мъдрец Рамакришна Парамханса предлага да предоставим на Бога властта над нашия живот: "Нека Бог подписва всички важни документи, тогава всичко ще си идва на мястото." Моят личен опит ми показа, че точно това трябва да се случи, за да се превърне един човек в про­водник на божественото.

Тази книга бележи промяна в съзнанието на рейки об­щността в целия свят. Нейните автори, Валтер Любек, Уи-лям Ранд и Франк Арджава Петер, биха искали да те пока­нят, скъпи читателю, на пътешествие към сърцето. Това е пътуване към единството, пътуване към способността да се обичаме, да се развиваме и да живеем заедно, като една обе­динена общност.

В епохата на Водолея отделното его няма да е в състо­яние да оцелее. То е изпълнило своя дълг, изиграло е ролята си и е изпълнило предназначението си. То е сънувало собст­вения си сън, но ние вече сме будни. Когато се събудим, съ­нищата губят своето значение и скоро биват забравени.

Когато през 1937 година Хавайо Таката донася рейки в Хавай, тя вероятно не осъзнава влиянието, което този метод ще окаже върху целия Запад. Тази книга е посветена на го­лемия дар, дарът на рейки, който Хавайо Таката предостави на западния свят. Рейки се превърна в най-често прилаганата индивидуална лечебна техника в целия свят. Потенциалът, който има и който ще се прояви в бъдещето, е още по-голям. За двайсет години рейки се разпространи по цялата земя и през новото хилядолетие ще завладее сърцата на много на­ши съвременници.

Няколко са причините, които обясняват защо силата на рейки е в състояние да обедини света. Най-очевидната е, че рейки е много достъпна система. По думите на д-р Усуи "всеки може да усвои и да практикува рейки". Втората при­чина е, че рейки дава резултати. Резултатите се проявяват при лечение на физическото, менталното и емоционалното тяло и на всички техни прояви - удоволствие, болка, здраве и болест. Рейки лекува настоящето, но лекува също минало­то и бъдещето. Лекува болния и здравия, богатия и бедния, младия и стария. Лекува индуиста, християнина, будиста, мюсюлманина и евреина - без значение къде живеят и с как­во се занимават. Рейки се е издигнала над тези разделения и обединява всички религии, раси и хора, които живеят и оби­чат по всички краища на нашата малка планета.

Все пак, не всеки аспект на рейки е пълен с хармония и блаженство. Като че ли за да се осъществи обучението, се нуждаем от известна доза конфликт, от изблик на търкания между всички нас. През последните години в света на рейки имаше хора, които си пробиваха път с лакти. Опитите от страна на някои групи да превърнат в своя запазена марка символите на рейки и използването на самата дума рейки, са само един от примерите за споменатите търкания. Но всеки, който работи в сферата на лечебните изкуства, знае, че сим­птомите на дадено заболяване не са самото заболяване. Симптомът е само една малка част от болестта, изискващ от нас да открием причината и да я лекуваме на многобройните й нива на проявление. С тази книга бихме искали да пред­ложим благоприятния ефект от нашата лечебна работа на всеки от вас.

И тримата имаме абсолютно различни възгледи за рей­ки, но сме на едно и също мнение относно неговата транс-ценденталност и имаме един и същ опит с енергията на рей­ки. Нашият общ възглед относно трансценденталността е трансцендентирането, т.е. издигането над нашите различия в името на това, което е важно и съществено за всички. Всич­ки ние сме обединени от изживяването на жизнената сила, която пронизва всичко - рейки.

Затова представяме своя възглед пред теб, драги чита­телю. И ти си част от същата тази енергия. Ако ние тримата можем да обединим своята енергия и да работим за постига­нето на една обща цел, ти можеш да направиш същото с други хора. Тази книга приканва всеки от нас да се събуди от съня на независимостта и на индивидуалното действие. След като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи можем да започнем да работим заедно с всич­ки, вместо против всички. Когато две ръце се обединят, се преодолява усещането за индивидуалност.

Всички ние сме едно!




Тагове:   здраве,   дух,   духовност,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divna8 - След като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи можем да започнем да работим заедно с всич­ки, вместо против всички. Когато две ръце се
04.03.2010 21:11
Чудесни думи, които могат да накарат всеки от нас да се замисли...
С удоволствие очаквам същинската част от книгата. Чела съм я, но с удоволствие ще я чета отново - заедно с bven и всички други, които желаят да бъдат сами отговорни за своето здраве, жизненост и добра кондиция...
Желая ти успех, мила bven !!!
цитирай
2. bven - благодаря
04.03.2010 21:14
благодаря
цитирай
3. анонимен - IkgJQlmQkANDhkek
24.05.2011 14:17
Thank God! Soeomne with brains speaks!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14876290
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава