Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2010 15:58 - Опуленс - продължение
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1939 Коментари: 1 Гласове:
2



 системи, и от това се явяват ред болести в зависимост от органите, в които тези утайки най-много са се наслоили. Подпушването на енергиите и утайките са резултат на натрупване и задържане на благата, които Природата ни дава в трите свята, защото има съответствие между външния живот на човека и неговия организъм, и неговия психически живот. Когато човек даде от себе си известно ма-териално благо, с това той осигурява дейността на енергиите в органическо и психическо отношение, функциите на органите му се подобряват и здравето се възстановява...Законът за Опуленса има и друга страна, наречена закон на вярата. За него Христос казва: “Да бъде според който  пожелае да придобие нещо материално или духовно, той трябва напълно, без никакво съмнение и раздвояване да повярва, че това, което иска, ще го има. Това подразбира  да повярва човек в силата на мисълта си, че това, което проектира, ще го постигне. За тази цел се иска от човека само да конкретизира много точно това, което иска, да създаде един ясен образ в съзнанието си, като мисли за него, да му дава живот и да вярва, че 100% ще се сбъдне, без да се интересува кога и как ще стане. Реализирането на желанието и искането стават в зависимост от това с каква сила и яснота е наситен образът, който човек си е създал... Учителя казва:

“Когато имате някакво желание, предайте го на подсъзнанието, но ясно и определено и не мислете повече за него. Природата ще има грижата за неговото изпълнение.”За да може да действа за-кона за Опуленса, човешкото съзнание трябва да бъде тихо, да не се вълнува и с вяра да очаква това, което желае.Принципите, легнали в основата на закона са следните: Всичко, което може да пожелае човек съществува в Божия Дух, затова всичкото това пожелание може да се осъществи, стига човек даможе да влезе във връзка с Божия Дух...Законът за Опуленса има отношение и към други два велики окултни закона. Това са Законът за благодатта и закона на кармата. Законът за благодатта е път, по койтосе излива Божието благословение, Божието изобилие  върху отворените души, готови като пролетен цвят да приемат небесната роса, която им носи живот, свежест и радост. Божиите блага са дават не за това, защото човек ги е заслужил или не. Божиите блага се изливат в света и който може да ги възприеме,той се ползва от тях. Който е  затворен, твърд като камък, Божиите блага минават и за-минават покрай него и той нищо не се ползва...

В крайния резултат, законът за Опуленса се свежда към това, човек да се постави в правилни отношения с Космоса, с цялата целокупност от разумни същест ва на  различна степен на развитие, които са проводници на Божествения живот, за да потекат благата и през него, и да  ги предаде по надлежен път. Както човек чрез телефон е във връзка с други хора, така той има телефон в себе си,чрез който може да влезе във  връзка с разумните същества на Космоса. Законът за  Опуленса използва мисълта  като средство за връзка с тези същества.И Учителя казва: “Вашата мисъл, вашите състояния не са ваши. Те са на същества от другия свят. Когато имате едно мрачно, песимистично настроение, вие сте под  влияние на същества по-нискостоящи от вас. А когатоимате едно радостно, весело, възходящо състояние,вие сте под влияние на съ-щества по-високо от вас”...Успехът, знанието и придобивките в живота на човека зависят от вътрешната връзка с Бога. Щом има тази връзка, човек трябва да знае програмата си за всеки ден ида я изпълнява. Изобщо силата на човека стои в тази  връзка. Ако той приложи вярата си в живота, ще успее  да образува един център в  себе си, ще познае Бога и ще  Го прослави. Това значи да придобие човек Вечния жи-вот.Боян Боев

         Не може да успяваш, ако не работиш. Никога не може да успяваш прогресивно, ако онова, което печелиш, за Бога. Ще претърпиш една криза.Каквото печелиш, една десета трябва да го дадеш за Бога. Туй трябва да го имате като закон. Ако искаш да бъдеш съвършен, всичко трябва да жертваш. Всичко ще дадеш,всичко ще получиш. Ще започнеш със закона една десета от това, което печелиш, ще го туриш в движение. Тази мисъл ще я туриш като подкваса в твоя живот. Тя ще ти бъде тил. Тя е, която ще те подкваси. Ако ти си професор,предаваш лекциите си с пари - като дойде десетият ден - даром ще даваш. Девет концерта за тебе, един за Господа. Пишеш книги - девет книги за тебе, една за Господа. Вие искате да печелите. Всички ония, които са забога тели, са спазвали този закон съзнателно или несъзнателно. После да се сърдиш. Давайте, за да ви се даде. ("Видяхме славата" - Сф, 1999, с. 74) (Прочете се 28 глава от“Битие”). В тази глава има по-яснение на един кармичен закон. Виждаме, че Яков взема с хитрост първородството на Исава чрез едно блюдо леща и после поднесе Исаку мнимия лов, та взема благословението. Оттам и името му  “Яков”, което значи “препинател”. “Падам” – арам, това е този свят; а Ханаан – това е небето. И хората от небето дохождат на земята, защото нещо съгреша ват там, също както Яков, та затова ги изпращат при Лавана, който е търговец и като такъв добре си знае сметките и работите в света.Изток – значи към Бога; запад– значи към человеците; а север и юг значи към смъртта и към добродетелта; затова казва Господ, че ще се разпространи Яков към изток, запад, север и юг. После виждаме, чеЯков е обещал, че десетатачаст ще дава на Господа. Десятъкът, който даваме, е маята, подквасата, основата и затова ние трябва да го даваме,за да бъдем благословени.Защо светът гони верующите? – Това нещо е кармично и от своя гледна точка светът, понеже има право, ние (верующите) ще трябва да потърпим. Яков, като се срещна сЛавана, забогатя; така и вие,като се срещнете с Христа,Той ще ви научи как именно да постъпите. (“Ходете във ви-делината” - Сф, 1994, с. 44)
автор- неизвестен

image




Тагове:   вяра,   космос,   опуленс,


Гласувай:
2



1. bven - Колко истина има в това...
10.11.2011 19:33
Десятъкът, който даваме, е маята, подквасата, основата и затова ние трябва да го даваме,за да бъдем благословени.Защо светът гони верующите? – Това нещо е кармично и от своя гледна точка светът, понеже има право, ние (верующите) ще трябва да потърпим. Яков, като се срещна сЛавана, забогатя; така и вие,като се срещнете с Христа,Той ще ви научи как именно да постъпите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833003
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава