Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 19:25 - ДЕСЕТТЕ ЗАПОВЕДИ НА МОГОВЕТЕ-БОГОМИЛИ...
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3322 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 15.01.2012 20:19


 ДЕСЕТТЕ ЗАПОВЕДИ НА МАГОВЕТЕ БОГОМИЛИ ДО ВСИЧКИ ПЪРВОСВЕЩЕНИЦИ И ПРОПОВЕДНИЦИ НА БОГОМИЛСКОТО УЧЕНИЕ

В ИМЕТО НА НАШАТА ДОГМА:

Началото бе мъртва точка, а първичност бяха само
Силата на Сътворението и Силата на разрушението

В името на нашата всевдъхновителка, Силата на Сътворението, като свръхтворческа сила, на която ние служим и която сътвори и слънцето, и месеца, и звездите, и земята, и вички красоти на земята, но не и человека звяр, ние наставляваме:

· 1. Съгласно началното учение на нашия всечеловековдъхновител Богомил, да не се допуска при проповедите да се назовава Силата на разрушението с думата Сатанаил или Дявол, защото тя изразява злото само както го разбират павликите (павликяните и манихеите), а не както е изразено то в нашето собствено общиарско учение.

· 2. Да се отрича при всяка проповед обвинението, че служители на павлико-манихейскиа Сатанаил (Дявола), комуто се приписва разпъването на человековдъхновителя Христос, почитан от нас, но отречен като всечеловековдъхновител, поради проповедите му към робите да бъдат послушни и поради това, че той признава кесаря (господаря).

· 3. Да се отбива при всяка проповед обвинението, че сме служители на павлико-манихейския Сатанаил, който възстана срещу Бога-Отца за да разруши света. За нас Бог-Отец е свръхтворческа сила, която няма нито име, нито пол, а за проповедниците на лъжечеловеческото възкресение този Бог-Отец е само мъж, който на земята се явява под формата на цар или на господар, т.е. под формата на разрушителната сила, Сатанаил, Дявола.

· 4. Да се отбива при всяка проповед обвинението, че сме признавали сътворението на Земята от Сатанаил (Дявола). В същност ние знаем и учим, че Земята и Всемирът са сътворени от Силата на Сътворението, на която не придаваме никакъв человечески или животински образ, в каквито образи проповедниците на лъжечеловеческото възкресение представят своите богове или своите противобогове.

· 5. Да се отбива при всяка проповед обвинението, че сме признавали сътворението на земия рай от Сатанаил. В същност ние знаем и учим, че земният рай е дело на Силата на Сътворението, а Силата на разрушението се яви, за да разруши този земен рай чрез человекомъжа звяр (Сатанаил, Дявола).

· 6. Да се отбива при всяка проповед обвинението, че сме признавали сътворяването от Сатанаил на първите человеци на земята, Адама и Ева. Защото ние знаем и учим, че първочеловекът на земята е жената в невинност и че тя е дело на Силата на Сътворението, а мъжат като человек звяр, е творение на Силата на разрушението (Сатанаил, Дявола).

· 7. Да се отбива при всяка проповед обвинението, че сме признавали рождението на първочеловеците Каин и Каломена от бракосъчетанието на Сатанаил във вид на змия и Ева. В същност, ние знаем и учим, че от бракосъчетанието на мъжа звяр, дело на Силата на разрушението с първожената в невинност, дело на Силата на Сътворението, се създаде не человеческият, а человекозверският свят.

· 8. Да се отбива при всяка проповед обвинението, че сме служили на двуличния Сатанаил, който най-напред откри на Моисея 10-те Божи заповеди, а после чрез него разпъна человековдъхновиталя ЙЕ-ШО, водокръстен от ЙО-ХАН, когато ние работим за унищожението на този двуличен получеловек, на този человек звяр.

· 9. Да се отбива при всяка проповед учението за небесния ад и за небесния рай, за които говорят проповедниците на лъжечеловеческото възкресение, защото ние знаем и учим, че Раят и Адът а само за земята и за человека:
АДЪТ това е человечеството при господари и роби
РАЯТ това е всечеловеческото общиарство основано на равенство и братство.

· 10. Да се отбива при всяка проповед учението за грешната и безгрешната человеческа душа. Всъщност ние знаем и учим, че душата на человека е една, единна, вечна, безгрешна, че тя се изразява само в творческата мирова сила Силата на Сътворението, че се вселява само в человеците общиарци, творци на правдата, на мира, на любовта и на равенството, а не в человеците зверове господари, които са въплъщение на Силата на Разрушението и са само за неправди, за неравенство и за кръвопролитни насищания на техните бесове.


www.svetogled7.hit.bg/009.htm




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Знаеш ли , богомилите са ми любимци!
08.04.2010 21:08
И цял живот търся тайната книга на богомилите!
Някак си моят живот е свързан с тях.
Възхищавам се от Боян Магесника , от Василий Врач!
Така че твоят постинг ще ми е нужен!
Привет!
цитирай
2. bven - Ако мога да ти бъде полезна - с удоволствие
08.04.2010 23:29
може да дискутираме на лични и да ти дам каквото имам. Чао и успехи!
цитирай
3. zaw12929 - Мисля над текста
09.04.2010 17:46
И стигам до извода- текста си е текст, а Бог един! Остаааналото са подробности, религии. За атеизма казвам- всяко зло за добро. Така се даде път на науката, а тя започна все по настойчиво да открива тайните на душата, защото, това е пътят на човечеството! Може би и Богомилството е било едно необходимо зало, за добро, дало е път на другомислието. Важното е да имаме ухо и за чуждото мнение.
цитирай
4. bven - Аз също стигнах до този извод
09.04.2010 18:14
затова в постингите ми има една и съща мисъл - Бог, Вселенски разум или както го нарича всеки човек във себе си . И във всички религии се е прокрадвало това винаги. Важното е , че все някой го завоалира или премахва като Знание. Остава всеки от нивото на знанията или развитието си да достигне сам или с помощ отвън, до тази мисъл.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833447
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава