Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2010 20:00 - Жреците на Тангра
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3325 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 15.01.2012 20:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Жреците на Тангра - магьосници и лечителиБългарите използвали психотронно оръжие в древносттаД-р Владимир Христов


По време на бой български боец бил посечен с меч в корема. Боецът паднал на земята и в този момент бил подаден някакъв особен сигнал и до него дотичал възрастен мъж, облечен в дрехи от бяла агнешка кожа. Той поставил някакви щипки, с които затворил раната, намазал я с клейоподобен мехлем, след което извършил странни движения с ръце над раната (това са т.нар. магически пасове или лечение с "Ци"). Боецът се почувствал по-добре и скоро отново влязъл в боя! Така византийски извори описват "лечителското чудо" на българите.
Става въпрос за езотеричните умения при колобрите (жреците на върховния бог Тангра).
Древната българска религия Тангризмът, е свързана с най-древната монотеистична религия на човечеството, идваща вероятно от потъналия континент Му (Лемурия) и Атлантида. Тангризмът също е свързан с множество езотерични доктрини и учения, разпространени в древния свят и съхранени в днешно време главно в Азия. В това число влизат също и древните храмови мистерии-посвещения, известни в Египет, Тибет и на Балканите (Орфическите и Дионисиеви мистерии). В по-късен период остатъци от древното учение могат да се открият в Даоизма, старата тибетска религия Бон, тибетските учения на Йога, монголските и сибирски шамани.
Жреческото изкуство (или шаманизмът) е най-древното религиозно-мистично учение. Шаманът (колобър) е бил и философ, и воин, и поет, и певец, и актьор. Той свещенодействал предимно нощем. Колобърът е владеел тайнството да управлява потоците лъчения от Космоса, както и енергиите от недрата на земята. Чрез тях, в състояние на транс, той можел да лети в космоса (т.н. отделяне на астрала от тялото), където се срещал със същества от други светове.
(Американски астрофизици, беседвали с шамани след такива трансове, с удивление констатирали детайлните им познания за съзвездия и дори за конкретни описания на повърхността на планетите. Тувинските шамани са били обстойно изследвани от НАСА и само можем да гадаем какво е било установено и научено от тях.) Колобърът "общувал" със своите духове в състояние на екстаз, който се проявявал под две форми. При първата духовете го обсебвали и той говорел от тяхно име и след това свръхнапрежение е изпадал в безсъзнание. При втората форма, която е по-съществена, неговата душа е пътувала в царството на незримото, като напускала тялото, чиито жизнени функции намалявали до критичен минимум. Двете форми са могли да бъдат постигнати последователно - първо духът влизал в тялото на колобъра и след това повеждал душата му.Духовете помощници служели на колобъра, но в същото време го напътствали, а дори и са му заповядвали. Всъщност шаманът, преди да стане такъв, е нормален човек, но той е "избран" от духовете, след което следва "шаманска" болест, която трае различно време и подготвя духа и тялото му за трудното дело на жреца. Колобърът е свещенодействал във всяко жилище, юрта или шатра, което се превръщало в модел на Вселената. Централният стълб или димното отверстие (коминът) е представлявал световната ос, а посоките север-юг се преобразували в долу-горе, поради което ставал "пробивът" и възлизането на небето. Надникването през отвора в средата на шатрата е бил в съответствие с поверието у шаманистите за отвор в Небето около Полярната звезда, където минавала "Световната ос". Най-често е представянето на шаманския път, като мост от дим между Земята и Небето.
Най-известният български колобър е загадъчният Боян-Магесник, известен от сведението на Кремонския епископ Луипранд (от 968 г. за събития от 949 г.), пратеник на германския император в Константинопол.
"... Той (Симеон) имал двама сина единият се наричал Баян (Боян), а другия, който живее и до днес и здраво управлява българите Петър. Боян дотолкова изучил магията, щото от човек веднага ставал на вълк или всякакъв друг звяр..."
Известният богомил Василий Врач по занятие бил лечител. Интересно е, че преди да го бутнат в кладата през 1114 г. в Цариград, той, подобно на шаманите, изпаднал в транс, показвайки липса на вълнение и болка. Описвайки видяното, Анна Комнина съобщава, че огънят го обгърнал веднага целия, но не замирисало на изгоряло, а от огъня се отделил стълб от бял пушек типичен шаманистки метод за "изчезване" в отвъдното.
Колобрите били на особена почит и представлявали магически водачи на войската. Преди война или сражение те определяли добрите и лошите дни и часове, които зависели от положението на звездите, извършвали също гадаения, заклинания и изготвяли магически амулети и знаци, които да предпазват войните.
Колобърът е бил духовен водач на българските владетели. Много канове са били и върховни жреци-колобри (титлата кан-багатур-колобър). Колобрите можели директно да влияят върху изхода на битките чрез магически практики и ритуали, които сковавали по мистичен начин волята на враговете. Те можели да предизвикват природни бедствия в нужния момент като буря, ураганен вятър, светкавици, проливни дъждове.Колобърът свещенодействал и вървял пред бойците, като по този начин повдигал духа, повишавал енергийното ниво и противодействал на противниковите вредни влияния. Тези феномени са добре описани в специалната литература и има редица очевидци, които са ги виждали. Едно такова свидетелство дава Зонара през 515 г.: "...Българите отново нападнали Илирик и някои ромейски военачалници им се противопоставили със своите отреди. Но понеже онези (българите) си послужили с магии и заклинания, ромеите претърпели позорно поражение и всички загинали, освен малцина..."
Това е може би древна форма на известното днес психотронно въздействие.

В китайския философски трактат на Даоизма "Лие Дзъ" (около V-IV век пр.Хр.) се разказва за един жрец, който бил дошъл от крайния Запад (район, обитаван от древните българи Тарим, а времето на описаното събитие е през династията Чжоу около 1030-720 г.пр.Хр.):

"...По времето на Чжуския цар Му от една страна на крайния Запад (?) дошъл човек, който владеел силата на превръщанията. Влизал в огън и вода, минавал през метал и камък, преобръщал планини, променял теченията на реки, премествал оградени със стени градове. Издигал се в пространството и не падал, минавал през твърдо, без да се натъква на преграда, неговите хиляди и десетки хиляди превръщания нямали край. Той променял и формата на нещата, и мислите на хората. Цар Му го почитал сякаш човекът бил свещен дух, служел му като на цар, отстъпил му царските покои..."
Интересно сведение дава Гордеев по време на войната на Московска Русия на княз Иван Грозни срещу Казанското ханство (последния отломък от някогашната Велика Волжка България). При обсадата на гр. Казан през 1552 г. се е случило следното:
"... Стените на крепостта здраво се отбранявали от казанския гарнизон, при това при защитниците на града, на стените на Казан, ежедневно се появявали шаманите и пред очите на московските войски провеждали вълшебни ритуали, призовавайки гневът на боговете да се стовари върху главите на обсадителите. При завършването на обсадните работи се надигнала страшна буря, която разкъсала всички палатки. Разхвърляни и наводнени били много лодки със запаси и били унищожени продоволствените складове..." Този величествен отпор вероятно е озлобил Иван Грозни, поради което, когато накрая Казан е превзет на 2 октомври 1552 г., са избити 190 хиляди негови жители, а от този ден княз Иван Грозни си присвоява титлата Цар на руси и българи!
Гласувай:
5
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - може
17.04.2010 20:10
Всичко това е много интересно и може да съдържа известна доза истина. Ако не звучеше толкова налудничаво...
цитирай
2. анонимен - Налудничаво е за непросветените в ...
18.04.2010 01:18
Налудничаво е за непросветените в тези неща!
цитирай
3. divna8 - Всичко е истина, съществуват и днес такива хора...
18.04.2010 07:07
Но не парадират с възможностите си. Откриваш ги, ако наистина Небето и Бог са решили да те срещнат с тях... Защото непросветените в духовно отношение ги убиват - и с мисъл, и с отрицание, и с присмех, и физически...
Така е изчезнало едно голямо звено от доказателства за тези невероятни лечителски и други способности на древните българи. Силата я имат и развиват и днес -в достойните и отговорните - българи! Силата е най-вече отговорност: да се използва единствено и само "на ползу РОДУ"... Не само за българите, а за човечеството като цяло, за Земята - наш дом, за Вселената - Единна Безкрайност!
Аз познавам такива хора! И затова говоря толкова уверено!
Хубав неделен ден на авторката на постинга, невероятни находки и идеи има!!!
Все така продължавай да представяш истините за Историята Българска... Може да звучи като легенда и фантазия, но... е истина! И интернет някога е отричан като нещо невъзможно, а как си общуваме в момента ;)))
Мъдри неделни - и не само неделни - размисли за съмняващите се! И усмивки :):):)
цитирай
4. bven - на raders:
18.04.2010 12:22
"Скорошният „научен” опит на немския учен Брунбауер и българската му колежка Мариела Балева да докажат, че не е имало Баташко клане е активно мероприятие, финансирано от турските тайни служби"- проф.Б.Димитров. Сигурно и вие можете да добавите нещо към този въпрос - все пак през 60-те години история и литература се изучаваше много задълбочено! А и Батак с неговата църква и изкопания кладенец от майките,за да дават вода на децата си е там - в това вярвате ли?
"Ще се установят ли някога преки връзки с Луната? Ще бъде ли учредена дирекция за междупланетно плаване, която да обслужва слънчевия свят? Ще пътуват ли хората от една планета на друга, от Юпитер на Меркурий, а по-късно от една звезда на друга, от полярната звезда на Сириус? Ще се намери ли начин да се посещават слънцата, с които гъмжи небосводът?- 1870 год.,"Около Луната", автор Жул Верн,изд."Народна младеж" - 1973 година. На неговите фантастични романи също са се присмивали съвременниците му.
През 1960 година някой вярваше ли, че ще има демократични промени в България - всички си ходехме под строй /и срещу подпис от наказание/ с маршова песен на Празника на труда, на ВОСР - знаете какво е, нали?, на 9 септември - все празници, но никой не казваше колко кръв и убити са оставили всички революции в името на социализма. Сега вярвате ли в това?
Енергийната медицина /това, което е направил колобърът и което може би шокира/ от векове е най-добрият метод за лечение. Но на властимащите и особено на официалната медицина не е удобен за признание, тъй като сегашните лекари лекуват физическото тяло и последиците от заболяването. А при енергийното лечение се лекува първопричината за дадено заболяване и се въздейства на фините енергийни тела - това също не им се иска да признаят. Затова и българите /със съжаление го казвам/ са на първите места в света по тежките заболявания на сърдечно-съдовата система, инсулти и др.
Трудно е да приемеш нещо, за което дори не си чел никъде, но е възможно !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 12284917
Постинги: 2562
Коментари: 13066
Гласове: 35858
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава