Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 20:32 - Духът на рейки - част 2
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
2



Процесът може да функционира и в обратната посока, когато лечителят сканира или се опитва да открие увредени-

93


II. Енергийната основа на Рейки

те места в биомагнитното поле на пациента. По време на то­зи процес лечителят движи бавно едната или двете си ръце на няколко инча над тялото, обръщайки внимание на усеща­нията в дланите на ръцете. Полето на пациента индуцира промени в полето на ръцете на лечителя, които той може да усети. Така лечителят може да локализира областите с на­рушени функции в биомагнитното поле на пациента.

Едно от уникалните качества на рейки е, че способ­ността за нейното приложение е в резултат от настройката. Не се налага рейки да бъде направлявана от ума на лечителя, защото тя се насочва сама и най-важното, защото не използ­ва енергията на лечителя. Като се имат предвид гореизложе­ните теории, как може да се обясни действието на наст­ройката и на лечението с рейки? Настройката може да събу­ди един вътрешен аспект във всеки от нас, да събуди едно ниво, което притежава по-висш разум и познание относно целостта, благополучието и лечението. Понеже разумът се намира извън нашия ум, би било подходящо да се каже, че този разум идва от едно свръхсъзнание, намиращо се в нас. Освен това, фактът, че рейки не черпи от енергията на чове­ка, показва, че настройката задейства някакъв енергиен из­точник, който е различен от източника на енергия, подсигу­ряващ ежедневните потребности на организма. Следовател­но, рейки потвърждава идеята, че хората притежават скрит потенциал, който в повечето хора е в латентно състояние, но може да бъде събуден. След получената настройка свръх-съзнанието може да управлява функционирането на таламуса и периневралната нервна система, за да генерира рейки енергия и с помощта на ръцете на лечителя да я насочва към засегнатото място. Рейки енергията е специална смес от биомагнитни и други енергии, чиито състав се определя от свръхсъзнанието, в съответствие с онова, от което се нуждае тази част от тялото, върху която са поставени ръцете на ле­чителя, за да се възстанови и излекува.

94


9. Научно обяснение на енергията Рейки

На базата на тези идеи нека си представим, че ако бъ­дат призовани и използвани още по-висши аспекти на свръхсъзнанието, които да породят специални комбинации от енергийни честоти и сили за по-бързото протичане на ле­чението и за справянето с по-сложни здравословни пробле­ми, много по-мощни или по-ефективни видове лечения ще станат достъпни и възможни за човека. Лечението може да включва специална смес от любов, състрадание и милосър­дие, които насърчават по-силно увредените части да се ос­вободят от старите модели и да възстановят своето здраве. По-мощното лечение може да се уподоби на някой извън­редно сръчен автомонтьор, който благодарение на големия си опит може да поправя колите, които другите автомонтьори н е могат. Задълбочавайки своето познание и лекувайки се на все по-дълбоко ниво, ние непрекъснато пробуждаме своя лечителски потенциал, което ни позволява да установим контакт с по-висшите аспекти на свръхсъзнанието и да ста­нем много по-опитни и умели.

С отдалечаването от източника силата на биомагнитните полета бързо намалява. Затова, въпреки че горепосоче­ните теории могат да обяснят лечението, когато лечителят е относително близо до пациента, как може да се обясни лече­нието от разстояние, когато пациентът може да се намира на много мили от лечителя, дори на другия край на земята?


image




Тагове:   поле,   настройка,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14907668
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава