Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 20:16 - Антикризисни мерки
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3294 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 28.06.2011 14:48


              Ако ви харесват темата и предложението - дайте своите мнения:
                                               


                                                    Антикризисни мерки


Предлагам на всички блогери предложения за мерки за излизане от кризата. Всеки може да предлага и добавя. Пък после – да го предложим там, където ще прочетат гласа блогерски /народен/:

1. Предлагаме да се премахне президентската институция като излишна със всички произтичащи от това дейности - Свикване Велико народно събрание, приемане нова конституция и т.н.

2. Намаляване броя на народните представители на 100 човека

3. Субсидиите на партиите да бъдат спрени

4. Намаляване общинските администрации и броя на кметствата . районните кметове да се премахнат

5. Всички пенсионери на държавна служба да бъдат освободени

6. На всички пенсионирани собственици на фирми, които продължават да работят и взимат пенсия и заплата, да се спрат пенсиите

7. Да се спре изплащането на повече от 6 заплати при пенсионирането на ползващите тази привилегия служители

8. Да бъдат отнето имуществото на всички кредитни милионери в полза на държавата

9. Сегашното Народно събрание да реши законно ли е върнато всичкото имущество досега на бившия цар Симеон Кобургготски

10. Всички имоти,които ще се предлагат за приватизация /с цел излизане от кризата/, да се дават на явни търгове

11. На всички пенсионирани бивши политици, пенсиите да бъдат съобразени със пенсиите на средностатистичес- кия българин

12. Всички общински съветници, притежаващи фирми /или роднините им/ да не получават заплати от общинския фонд – т.е. да работят на доброволни начала

13. На народните представители да се отнеме правото сами да си назначават съветници и да им дават хонорари, а да се определят експерти , избрани с конкурс и публичност

14. Да се приеме закон за задължително гласуване на избори, както е в повечето европейски страни

15. Да се променят законите в правораздаването ,които са неефективни в премахването на корупцията.

Да вземем за пример нашите прадядовци и законите, приети от тях след Освобождението ни от турско иго. Само две години след създаването на новата държава е приет ЗАКОН ЗА СЪДЕНЕ НА МИНИСТРИТЕ , утвърден с указ от 10 декември 1880г. и под № 707 е обнародван в брой 91 на Държавен вестник от 13 дек. с. г. Не са имали днешната техника и президентска институция да мъти водата и да лапа тлъсти заплати!

Друг пример : по време на управлението на големия Българин Стефан Стамболов е приет и ЗАКОН ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ НА НЕЗАКОННО-ОБОГАТЕНИТЕ ЧИНОВНИ- ЦИ / Утвърден с указ от 20 дек.1894 , под № 618 и обнародван в ДВ бр. 13 от 18 януари 1895г/ . Тук се вижда по-късното влизане на закона - след три седмици, оправдано с коледно новогодишните и религиозни празници.
Ако за дедите ни има оправдателни причини , какво да оправдае днешните политици, независимо от техния цвят и религиозна принадлежност, които доведоха БЪЛГАРИЯ до днешния хал.

Крайно време е в ДЪРЖАВАТА ни да се проведе РЕФЕРЕНДУМ и Българският народ да си каже тежката дума не само кой да го управлява , но и по какви правни и морално етични ЗАКОНИ. Както е във спорта - при спазване на правилата побеждава по-добрият !
А за излизане от кризата капиталите и имотите на виновните за нея/политици,силови и мафиотски групировки,чиновници и пр./ да бъдат отнети в полза на държавата. Те не си знаят парите , с предлаганите от правителството мерки не могат да се вземат от БОСИЯ ЦЪРВУЛИТЕ.

Нека всеки българин добави предложение/я/ и да се обсъждат! Правя го за нашето настояще и за бъдещето на децата и внуците ни. За БЪЛГАРИЯ!


                http://bojo12345.blog.bg/politika/2010/05/30/merki-pri-kriza.553810



Тагове:   мерки,


Гласувай:
2



1. lado - 1. Какъв тип криза ни мъчи? - Икон...
30.05.2010 20:29
1. Какъв тип криза ни мъчи? - Икономическа, за разлика от другата, която е финансова.
2. Как се излиза от икономическа криза? - със стимулиране на бизнеса. Мерките са измислени и ясни, написани са отдавна, и са изпробвани на практика - довели са до положителни резултати.
3. Кой да ги претвори на дело? - Явно не тези смешници.
4. .......друг да продължи, аз се уморих вече...
цитирай
2. universalnite000 - Имах стар постинг с някои идеи, ето ...
30.05.2010 20:39
Имах стар постинг с някои идеи, ето откъс от него :

Пробуждащите се хора ще търсят начини да се откъснат колкото е възможно от зависимостта и нейните деструктивни заблуди. Те ще имат куража да говорят високо и убедено, понеже знаят, че процесът е необратим. Не е моя работа да казвам на хората какво да правят. Но подкрепям кампанията за несътрудничество и мирна съпротива, която набира вече скорост. Вярвам в нейното разрастване и че някои от нейните проявления може да са следните :
1) Бойкот на всички банки, които правят пари от нищото и начисляват лихва върху тях. Надявам се хората да изтеглят парите си от тези банки и дори да откажат да плащат лихва върху заемите си. Последното решение трябва да е добре координирано, така че милиони да го направят по едно и също време.
2) Подкрепа на банките на общностите и етичното банково дело, което инвестира в проекти, предназначени за полза на хората и планетата.
3) Отказ да се сътрудничи на училища, университети и министерства във всяка страна, докато не получим свободен поток от информация за онова, което наистина се извършва в тайна и за цялото налично познание.
4) Постоянни седящи демонстрации и масови протести пред правителствените управления във всяка страна, особено при ключови играчи като САЩ, Русия, Великобритания, Япония, ЕС и ООН.
5) Мирно оспорване на всички тържествени случаи във всяка страна, докато не ни бъде казана истината, и постоянно присъствие около парламентарните сгради.
6) Масова мирна съпротива срещу проекти, които вредят на околната среда. Ако има такива протести навсякъде, властите скоро ще трябва да преосмислят нещата и да се вслушат.
7) Бойкот на всички съдебни дела, които могат да възникнат от подобни действия и масови седящи демонстрации пред съдилищата за разстройването им.
8) Обаждане на програми с открит телефон и програми с участие на публиката с въпроси и информация за тайното правителство и какво могат да направят хората, за да спрат неговите манипулации.
9) Протести и седящи демонстрации пред централните управления на медийните организации, докато не откажат да бъдат слуги на Илюминати и не започнат да съобщават истината на хората. Бойкот на вестниците, обслужващи системата.
10) Същото пред централните управления и клоновете на масоните във всяка страна и окръг и незабавна оставка на всички членове на масонските и други тайни организации, които вече не искат да бъдат използвани като параван за манипулирането на света.
11) Отказ да се гласува или да се подкрепя политик, който откаже да разкрие дали е член на тайно общество или с кого е тясно свързан. Също отказ за подкрепа и на политик, който е член на която и да е прикриваща организация на Илюминати от рода на СМО, Тристранната комисия или Групата Билдерберг
цитирай
3. bven - На № 1 : Благодаря ти -
30.05.2010 20:40
и така предложенията са добри. И сигурно има и още неща ..........
цитирай
4. bven - На № 2 -
30.05.2010 20:52
това са направо страхотни предложения - авторът сигурно ще ги одобри! Благодаря ти ,Унив.000 - както винаги откликваш с чувство!
цитирай
5. universalnite000 - Ре 4
30.05.2010 21:00
:) Моля, няма за какво . Смятам, че това са предложения на всеки, който умее да разсъждава глобално ... Успех и позитивна вечер от мен :)
цитирай
6. lado - Наистина се уморих, изчерпах се. Но ...
30.05.2010 23:38
Наистина се уморих, изчерпах се. Но да кажа за гласуването - ако е задължително ,нищо няма да се промени. Знаете какво е представителна извадка - дава ясна картина на настроенията. Ако е от 1000 индивида е едно, по-точни резултати се получават от по-големи маси от анкетирани. Но се стига до коригиране на някой знак след десетичната запетая. При задължителното гласуване отпада възможността да се бойкотират изборите, ако политическият продукт е развален.
Затова най-добрият вариант на демокрацията е швейцарският модел - пряката демокрация.
Поздрави!
цитирай
7. bven - Каквото и да правите - рано е за изчерпване.
31.05.2010 19:31
Може би си почивате преди следващите дейности. Трябва да бъдем оптимисти за себе си и другите, както и за България. Изчерпва се този, който тъпче на едно място - такива са много и те лека-полека залязват. А за гласуването - може да видите мнението на автора в постинга му. Приятна почивка и успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866929
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава