Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2010 09:05 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2406 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                    

                                        Спас Мавров


                  Глобални промени в състоянието на   Земята     и Човека

       Периодът, който ще разгледаме, е най-външната форма на видимите промени, които настъпват на земята и при човека в цикъла от март 1991г. до март 2028г. Началото на този енергиен дисбаланс на планетата започва през първото десетилетие на ХХ век, но промените, които стават все по-видими и характерни, ще разглеждаме само в посочения период, за да улесним ориентацията на читателя във времето. Цялата разработка се отнася до един много кратък, но поради това, че е завършващ - много важен цикъл от движението на Слънчевата система по своята еклиптика. Този въображаем път на наблюдението е съвсем реален по отношение на йонните потоци на звездните формации, наречени съзвездия и особено на тези, които се намират по еклиптиката. Пълният период на движението е около 26000 години. Той се дели на четири неравни по време и различни по характер периода (виж рис.1). 

    image


Рис.1. Движение на Слънцето по еклиптиката в четирите периода
Подобни промени, но с друг характер, е имало преди 12000 и преди 5000 години, когато започва последният цикъл Кали Юга (Черният цикъл). Той завършва сега. Последната му фаза от около 2000 години изтече през 1991 год. В езотеричните знания тази година има преломна двусъщностна вибрация и затова понякога е наричана “Двойно Сефиротна”, което определя единството от Божествеността в материята и одухотвореността на материалното до Божественост.

Първите две цифри носят символиката на проявеното Божество (1) до разумно същество (9), каквото е човекът. Можем да кажем, че това е Богът като Човек. Тези две същности дават Съвършеното Проявено – десятката (10). Девятката е символ на развитие, съвършен в съзнание и дух индивид, надделял над личностните стремежи и цели. Същият този Човек (9), носещ Бога (1) в себе си трябва да извърши Великото Преобращение в Себе Си и като блудния син да тръгне по пътя към бащиния дом. Така втората девятка извървява пътя към единицата (Божественото) чрез лично дело към индивидуа -лизирането си. Защото всеки Бог е една Велика Индивидуалност, отвоювала Себе Си като такава. Втората девятка и втората единица дават Обърнатия Сефирот – Човекът като Бог. Годината 1991 е година на Двусъщност- ният Божи Син, извървял окончател - но пътя Си. Тази стара шумерска тайна е изящно предадена от Халдейската Кабалистична наука, твърде неточно и пристрастно интерпретирана от евреите като тяхно знание. Тангризмът, пряко свързан с шумерската и египетската езотерични школи, е запознат със знанието за тази преломна година.

Лекомислено и повърхностно някои астролози и създатели на школи я разглеждат като механичен сбор от цифри. Четиристепенната, но всъщност двуполюсна вибрация на 1991 изразява в космичен порядък събитията, пряко засягащи Земята в прехода към епохата Водолей. От нея започват новите енергетични движения, които от близо 80 години извършват промени, нетипични за поведението на магнитните потоци на Земята. Когато процесът завърши, Слънчевата система ще е навлязла стабилно в йонните потоци на съзвездие Водолей. Затова се нарича епоха на Водолея, но не трябва да се свързва по никакъв начин със зодиакалните характеристики на астролозите по две съществени причини: първата е, че пространствената промяна на положението на Слънчевата система е променила значително влиянието на йонните потоци на зодиакалните съзвездия, което прави прогнозите несъществени. Втората се отнася до епоха, чието име регистрира съзвездието като характер, но не и като програма, влияеща над съдбата на отделната личност. Тук ние ще говорим главно за влиянието над Слънчевата система и планетата ни. Подчерта- ваме, че в настъпващата епоха всички влияния над индивида се намират под коренно различна, специфична само за този период програма, целяща да подсили или да смекчи психонастройката на отделната личност.

Отражението на облъчването е съществено за нас главно в аспекта на влиянието му върху атомната и молекулната структура на Земята. Едно от следст -вията е ускорената активизация на промяната на движението на геомагнитните потоци и центрове по каналите на кристалната структура на планетата. Известно е, че Земята представлява неправилно кълбо с плоскости и ръбове, определено по закони- те на кристалографията като икосиедро-додекаед -рична система. Според великия посветен на древност та Платон, то е пентагон додекаедрично, което според нас не противоречи на принципа за кристал- но единно тяло, затова този проблем няма да го засягаме (виж рис.2).


Нашата страна се намира на един от тези геомагнит- ни центрове – Балканския полуостров. Тук вибрира вече с огромна сила един център, оказващ значително влияние на полуострова и планетата. Тук се пресичат геомагнитните и геологични ръбове на шест от ръбовете на икосиедро-додекаедричната система на полуострова
.





Тагове:   водолей,   жлеза,


Гласувай:
8



1. universalnite000 - Поздравления за интересното че...
08.06.2010 16:57
Поздравления за интересното четиво ;)
Бих искал да дам и още една версия за епохата Кали Юга и нейния свършек - според друга версия, тя е приключила през 1974 г. и след това е започнал т. нар. "преходен период" към епохата на Водолея, който ще бъде финализиран през 2018 г.
цитирай
2. panazea - Затова ли сме настроени
08.06.2010 16:59
на една вълна?
цитирай
3. bven - Всички сме на вълната , наречена Земя
08.06.2010 21:08
и усъвършенствайки себе си, подобряваме нейното състояние и еволюция за предстоящия преход. Затова всички енергийни лечения са с положителен ефект и за нас, и за планетарния дух. Да не говорим, че от минералното до животинското царство всичко има подем и сме зависими и си влияем.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866397
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава