Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 16:42 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3249 Коментари: 2 Гласове:
8



                                                           

                                                 Спас Мавров

                                          Центърът на гърлото

Намира се от двете страни на щитовидната жлеза и често се бърка с нея. Има два полюса с по 6 кармични атома, а Главният е в Щитовидната жлеза. Тук е балансът и координационният център на структурата на нашето физическо тяло. Всички промени в еволюцията на тези атоми водят до промяна във физическото тяло и в Астралния носител. Чувствата, които изживяваме, започват тук и се отразяват мигновено в органите на тялото. От една страна Гърленият център координира тялото като физика, а от друга - като чувствителност. Корекцията, която в момента настъпва в черепа на човека, въпреки че се осъществява от друг център, всъщност се ръководи от тази жлеза. Тя е ниската част (върха) на един изключително фин и важен енергиен триъгълник в главата на човека и високата част на енергийния триъгълник на Сърдечните канали, за които вече говорихме. Средоточие e на Висшата умствена аналитична дейност и Низшата физическа сетивна чувствителност. Пробужда се за Второ ниво на дейност в 14-та година на детето - когато е приключила окончателно координиращата й функция за организма. На 14 години тя поема контрола върху цикъла от промени, известен като пубертет.
Тук Астралното тяло “всажда” своите кармични характеристики, които ще ни накарат да се вълнуваме по строго определен начин и по определени поводи. Тук се намират и атомите - кодирани “да познаят” нежната ни половинка, далеч преди умът и сърцето да се впуснат в умопомрачител ни анализи и сърцераздирателни вълнения.
Чувствителността на този център в момента е изключителна. Връзката му с вестибуларния апарат и половите органи прави организма разконцентриран, мълниеносен в реакциите или меланхолично безучастен. Под неговите вибрации се намира целият говорен апарат. Всяка промяна в настроението води до мигновена промяна в гласа ни. “Чуй характера му!” - казват посветените и мълчаливо проследяват вибрацията на гласа. А сливиците като буфери на товарен влак поемат ударите на гласните взривове. И започват да боледуват. От ангини, до рак на гърлото. Или от настинка - до решение за самоунищожение поради мутации в контактната зона между Главата и Тялото. Тук цигарите, лютивото и алкохолът убиват най-фината свръзка между Висшите центрове в главата и Низшите в тялото.
Най-характерният симптом за разстройване на тази връзка е кашлицата. Ние често кашляме не защото сме простинали, а защото е нарушена връзката между вътрешните органи и главата. Има дванадесет вида кашлица, които говорят за болести в други части на тялото. Всяка от тях отразява състоянието на един от кармичните атоми. Кашляме, когато предстои да се разболяват: черния дроб, сърдечната дейност, далака, бъбреците, дебелото черво, пикочния мехур и т.н. Не е свързана с този център само никотиновата кашлица (тютюнджийската).

С настъпването на Пълнолунието след Пролетното равноденствие в 2001 г. гърленият център се обостря много. Това е свързано с лавиноподобно нарастване на болестите в гърлото. Повишаването на енергeтизацията и вибрацията на центъра води до висока болестна предразположеност, въпреки че много често това няма да е заболяване, а само критично състояние, при което клетките преминават от един режим на дейност към друг - качествен процес, отразяващ състоянието на клетъчните структури на организма. Астралното ни тяло ще принуждава гърлото да боледува до тогава, докато не се научи да работи в новия режим.
Най-добрият начин да подпомогнем процеса е да пием ежедневно чай от мента, мащерка, кантарион и всички видове плодови чайове. Изключително положително въздействие оказват миризмата на хвойна и кедър, но трябва да се приемат поне 14 – 15 дни без прекъсване. Парченце сухо кедрово дърво, изгорено на бавен огън, очиства основно биополето от чужди намеси.
Енергийно центърът се лекува, като се пренесе част от половата енергия в гърлото. За целта лявата ръка се поставя с дланта над Киноварното поле (3 пръста под пъпа), а дясната върху гърлото. Отпущаме се така за около 10-15 минути. След 2 часа най-рано можем да повторим енергетизира -нето отново, но не повече от 3-4 пъти на ден.

За жените и децата е много полезно да носят гердан (обръч) от диелектриков материал (дърво, кожа и т.н.) около шията - над яремната ямка.
Прекрасен балансьор и лечител е парче натурален кехлибар, сложен високо на шията - под Адамовата ябълка, но над яремната ямка.
Но чаша кола, бира, алкохол, цигарен дим или кафе може да унищожи всички придобивки за минути. Отлично лечебно средство за гърления център са носово изпълнените със затворена уста хармонични, плавни напеви на серия от гласни звуци или народни песни.
Основната профилактика или лечение на процесите, които описахме по-горе става чрез ухото. На него има 151 контролни центъра, които отразяват състоянието на целия организъм. Към профилактичните методи се отнася (особено за децата) разтриването на ушната мида всяка вечер преди сън, а при чувствително гърло (сливици) и сутрин. Извършва се по следния начин: хващаме долната мека част на ухото между палеца (отпред), а трите пръста зад ухото и леко, приятно разтриваме докато стигнем върха. Пущаме ухото и повтаряме процедурата отново отдолу - нагоре. (Забележка: Пръстите да не се връщат обратно по тялото на ухото).
При болки в гърлото, особено сливиците ако са възпалени, трябва да се потърси и специалист - точкотерапевт, но да не се слагат игли, а само масаж. Болките в слепоочията (главата) се подпомагат с разтриване само на меката част на ухото (1) плюс точката Шен-мен (2) - виж рис 6. Ако имаме температура, се прави само едно масажиране на ухото по описания начин и преди да се пусне ухото, масажира се около минута задната горна част на ушната мида - тук са регулаторите на температурата на тялото (3). Масажът да е лек, но плътен и с малко крем, защото кожата при температура е много чувствителна.
              
При температура и болки в главата обезателно да се разтрие с плътен натиск цялата зона около точка Шен-мен. Нейното масажиране сутрин и вечер преди заспиване действува като профилактична защита.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Здравей, bven ,много интересно
29.06.2010 17:39
За гърлото четох мнотго внимателно- там всеки има някакъв проблем...
Благодаря за описаните масажи -много лесни за изпълнение.
Хубава вечер,приятелко !
цитирай
2. bven - Мила Стела50,
29.06.2010 20:24
Пета главна чакра /гърлената/ има много важни функции - радвам се, че съм в помощ. Лека вечер и на теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867431
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава