Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 09:00 - Духът на рейки - част 2
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1398 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 22.07.2010 13:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


В средите на Ню Ейдж качествата на "висшите" и "нисшите" чакри често не се разбират правилно. Счита се, че горните чакри са по-добри от долните, тъй като последните се занимават с "нисшите" енергии. Това не е правилно. В действителност е вярно обратното: коремът е седалището на нашето съзнание. Целта ни е да открием малкия пламък на духовното съзнание, който гори вечно в нашия харе (разположен на три пръста надолу от пъпа). Харе е мястото, където се учим да се свързваме с хората без привързване, да действаме от позицията на духовната пустота, а не на егоизма.
Друго погрешно разбиране е, че коремът е седалище само на груба, физическа сила. Аспектът на физическата сила е само началната точка, най-плътният аспект на харе. Всеки от нашите духовни центрове притежава най-различни аспекти. Най-нисшият аспект на харе е аспектът на чистата физическа сила. Следващият аспект е волевият. Не притежаваме собствена воля, докато не развием своята харе, което е причината развиването на този център да е основен приоритет във всички бойни изкуства. Но е много лесно и да потънем в този аспект на корема. Същото се отнася и за много хора, които затъват в центъра на сърцето, когато започнат пътуването към него. Сърцето наистина е нещо прекрасно! Но то е натоварено с емоционална привързаност, с безброй представи за това какви трябва да бъдат и какви да не бъдат нещата и с нравствени понятия за добро и зло.

Преодоляването на сърцето е болезнена стъпка. Това не означава, че трябва да станем безнравствени или цинични, въпреки че когато съзнанието за първи път се спусне в корема, нещата може да ни се сторят точно такива. Когато това се случи с мен за първи път, изпитах тъга и самота. За мен емоционалната привързаност беше единстве -ният начин за установяване на връзки с другите и със света около мен. Красотата на залеза или усмивката на друг човек преизпълваха с емоции сърцето ми. След това внезапно не остана нищо, освен едно усещане за празнота в корема. Тази вътрешна празнота се разпространи към другите хора и достигна до тяхната празнота, скрита в сърцевината на тяхното същество. За известно време не усещах никаква радост. Но по-късно разбрах, че начинът, по който се свързвам с външния свят, просто се е променил. В корема ми започна да гори слаб рейки огън. Трябваха ми няколко месеца, за да свикна с него.


С помощта на дихателните техники, наречени Йоишн Кокю-Хо (вж. с.199), д-р Усуи предлага много мощен начин за влизане в харе (китайски дантян). През последните три години ние преподаваме тази техника на нашите ученици и сами я практикуваме с удивителни резултати. И възможно най-дълбокото дишане в корема ни осигурява не само повече физическа сила и рейки енергия, но усилва и имунната ни система.

                       image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866849
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава